Россільгоспнагляд РФ ввів тимчасові обмеження на ввезення у Росію м'ясної продукції українського ТОВ "Фенікс". Експерти відомства виявили в мороженій свинині цього підприємства підвищений вміст рактопаміна.

 

Як повідомило джерело в Россільгоспнагляді, представники служби вважають, що "Фенікс" ввозить в Росію м'ясо з США.

 

У 2012 році, за даними Національної м'ясної асоціації, з усіх українських підприємств в Росію поставлялося до 2 тис. т м'яса щомісяця. Частка України у вітчизняному м'ясному імпорті - 2,7%, розповів керівник виконкому Національної м'ясної асоціації Сергій Юшин. При цьому ТОВ "Фенікс" - найбільший постачальник цього товару з України в Росію.

 

Россільгоспнагляд також розіслав повідомлення, що українська компанія змінила назву на "Салком Плюс" і обмеження на ввезення продукції поширюється і на цю фірму. За словами джерела в Россільгоспнагляді, з 54 проб продукції підвищений вміст рактопаміна виявлено в 47.

 

Прес – секретар державної ветеринарної і фітосанітарної служби України Анатолій Осадчий повідомив, що вирішення проблеми вже обговорювалося на переговорах з Россільгоспнаглядом. Незабаром на українських м'ясних підприємствах очікують російську комісію з додатковою перевіркою.