Відповідальність за коментарі на сайтах ЗМІ покладуть на самих російських користувачів, які їх розмістили.

 

Відповідні поправки в закон "Про засоби масової інформації" з'являться до травня 2013 року, йдеться в наказі міністра зв'язку РФ Миколи Нікіфорова, опублікованому на сайті відомства.

 

ЗМІ можуть притягнути до відповідальності тільки, якщо протягом доби після одержання повідомлення про наявність протиправного контенту, воно не видалить коментар, повідомляє Gаzeta.ua із посиланням на "Коммерсант".

 

На громадське обговорення проект буде винесений в березні, а вже в травні надійде на розгляд уряду.

 

Підготувати поправки в закон "Про ЗМІ" доручив Дмитро Медведєв ще в квітні 2011 року. На зустрічі з представниками інтернет-компаній він заявив, що в інтернет-змі можна написати все що завгодно, і коментар "може навіть повисіти якийсь час".

 

До слова, зараз відповідальність за публікацію коментарів не закріплена законодавчо. Фактично вона регулюється постановою пленуму Верховного суду від 15 червня 2010 року, в якому вказується, що коментарі слід розглядати аналогічно "авторським творам, які йдуть в ефір без попереднього запису". Відповідальність за таку інформацію ЗМІ нести не може. При цьому редакція зобов'язана видалити коментар при запиті відповідних органів, інакше воно буде нести відповідальність нарівні з користувачем.
Джерело: <a href="http://gazeta.ua/articles/life/_u-rosiji-vprovadili-vidpovidalnist-za-opublikovani-v-merezhi-komentari/483194">Gazeta.ua</a>