У франківській «Просвіті» проповідують сектанти

 

/data/blog/37118/c635dd6e507b653d5c254a4dfac96ea7.jpg

 

Терміново перевірити законність використання приміщення «Просвіти» при проведенні масових зібрань християнською церквою «Перемога» вимагав Володимир Ковальчук, депутат облради, представник Урядового уповноваженого у справах Європейського суду з прав людини в Івано-Франківській області.

 

За даними управління у справах релігій та національностей облдержадміністрації, церква «Перемога» на Франківщині не зареєстрована. Депутатський запит із цього приводу Володимир Ковальчук подав голові обласної ради Василю Скрипничуку та голові ОДА Михайлу Вишиванюку на останній сесії облради 21 червня.

 

Пан Ковальчук апелює до того, що на зібранні, яке видавалося за рок-концерт під назвою «Вечір чудес» проповідники з Білорусі поширювали інформацію про свою церкву недержавною мовою.

 

Все це, відзначає у запиті пан Ковальчук, «суперечить чинному законодавству та статутним завданням діяльності обласної «Просвіти».

 

«Нехай пройде перевірка відповідно до депутатського запиту, тоді можна буде про щось предметно говорити», – відреагував голова обласної організації ВУТ «Просвіта» Степан Волковецький.

 

У розмові з «Галицьким кореспондентом» пан Волковецький визнав, що Договору з представниками християнської церкви «Перемога» немає. Але, на його думку, немає законних підстав перешкоджати цій церкві проповідувати.

 

У Державному реєстрі релігійних організацій ХЦ «Перемога» немає, повідомила начальник відділу у справах релігій та національностей ОДА Тетяна Лапка.

 

На території області вона також не зареєстрована.

 

 

Читайте також:

Сесія Івано-Франківської облради: Депутати вимагають пустити маршрутки з Тисмениці у центр Івано-Франківська

Влада ремонтуватиме ВІП-вулиці? (документ)

На Прикарпатті із борщівником Сосновського борються безробітні жінки

Сесія Івано-Франківської облради: Депутати РДА виступили проти закриття однієї з філій облавтодору

Сесія Івано-Франківської облради: Заяву до Миколи Азарова депутати прийматимуть наступного тижня

Розпочалася сесія Івано-Франкіської облради. Депутати готують заяву-протест до Миколи Азарова і знову голосуватимуть за звільнення Ольги Бабій?


21.06.2013 989 17
Коментарі (17)

Щукар 2013.06.21, 16:59
Християн у древньому Римі також ніхто не зареєстровував,навіть навпаки,але вони все одно проповідували...
ЗАГРАНОВСЬКИЙ 2013.06.21, 17:17
Шановні керівники *ПРОСВІТИ* Будь ласка наведіть порядоу в споруді!!! Помийте!!! Підніміться на балко і подивіться, яку вИ розрозвели болото. Я розумію, що вИ всі старі комуняки і червоні деректори , але відпрацьоовуйте зарплату і премії які вАМ виплачують!!!!
Мирон 2013.06.21, 17:53
це, що та "ПРОСВІТА" на вул. Грушевського, де колись цигани влаштовували свої базари з продажу китайських трусів, та кедів, а ну тоді нічого дивного немає.
Геньо 2013.06.21, 18:00
Пану Волковецькому варто трохи збавити свої апетити. Тоді б він дізнався, що ХЦ "Победа" відноситься до єврейських мессіанських церков. Старший пастор церкви - Генрі Мадава. Головна ціль - повернення християн до іудаїзму. Слава Волковецькому - "великому патріоту", бо "його думку, немає законних підстав перешкоджати цій церкві проповідувати.". http://www.cnlnews.tv/2010/01/15/retreat/ http://www.messcom.org.ua/2010/09/08/2747/
Ага 2013.06.21, 19:12
Геньо, супер-новина! Я регочу!!! То Волковецький за іудаїзм? А так по-серйозному, то щось тих бійців релігійного фронту, що ходять вулицями з книжечками парами з пісним виглідом по вулицях тепер побільшало. Чіпляються до людей зі своїми мяко кажучи настирними питаннямитипу "А чи знаєте ви, де вибудете після смерті?". Пора би нашим можновладцям звернути увагу на це питання. Бо такі сумнівні акції - це теж посягання на свободу особи. Ніби з якого такого лиха мене мають спиняти на вулиці дурними питаннями і забирати в мене час? І чого я повинен від них відкараскуватись?
Гість 2013.06.22, 07:22
Тільки тепер помітили! У вихідні дні просвітяни виставляють банер з рекламою якихось сектантів. А керівництво "Просвіти" пора давно змінити, та й газета їхня не відомо для кого виходить.
Степану Васильовичу 2013.06.22, 07:37
А може гроші за оренду приміщення Просвіти від секти треба віддати бідним?..
Михайло 2013.06.22, 08:22
Волковецький спотворив "Просвіту", пристосувавши її під себе. Припускаю, що влада потурає цьому за його "неактивну" активність в політиці - дає ще й гроші на утримання, лиш би мовчав. Правління підібрав під себе - ті мовчать не рипаються. Одне не знаю - якщо змінити на Олійника, чи піде на користь?
михайлу 2013.06.22, 08:58
Однозначно піде на користь-сектантам під їхні зустрічі не дозволить проповідувати!
Степану Васильовичу 2013.06.22, 16:50
І товатіщ Заграновський нехай також віддасть бідним від розкраденого
Мирон 2013.06.22, 16:52
Вони вже на депозит доляри поклали в банк *Фінанси і кредит*
Кочерганюк 2013.06.23, 16:42
Волковецького давно слід відпустити з Просвіти, бо у етнічного поляка не болить душа за Українську справу
Василь П. 2013.06.23, 17:03
Своїх церков мабуть замало набудували, давай щє з закордону пасторів запрошувати, бо вони мабуть ліпше знають як вірити в Бога!
житель міста 2013.06.25, 11:03
Чого дивуватись. Скоро Волковецький у Просвіту впустить і сатаністів, лиш би йому платили. Як кажуть гроші не пахнуть від кого б вони не ішли йому в кишеню. Цей за гроші продасть і рідну маму та й як кажуть у нас " Він і коралі з матки Божої зніме лиш би мати вигоду". гнати його з Просвіти.
гість 2013.06.26, 08:40
Щукар, Ви теж в секті?
Станіслав 2013.09.06, 05:56
В Україні діє цілий ряд тоталітарних та деструктивних організацій, які фінасуються із-за кордону, в тому числі релігійні тоталітарні секти (ІСКОН, кришнаїтська секта гр. Росії Георгія Аїстова / він же гуру Авадхут Махарадж/ та інші різного роду кришнаїтські секти), де замість вивчення східної філософії та релігії йде “замаскована” пропоганда ненависті до свого етнічного коріння та релігії дідів і прадідів, всіх хто не визнає вчення ціх сект оголошено демонами, навіть рідних. Близько 70 % членів секти полишили навчання, домівки. Учасникам секти, як правило молоді ( причому великий відсоток неповнолітньої молоді), втлумачують у мізки, що вони спілкуються з Богом (Крішною) через гуру. І якщо Крішна через гуру накаже виконати адептам самий незручний наказ ( в т.ч. і вбивство), то адепти мають виконати цей наказ не задумуючись. Знімається усіляка моральна відповідальність за вбивство людини, якщо воно вчинено «у свідомості Крішни»: «Будь-яка людина, що діє у свідомості Крішни… навіть вбиваючи, не здійснює вбивство, як і не опікується вона наслідками такого вчинку» («Бхагават-Гіта яка вона є». Розділ 18. Коментар до тексту 17). Для кращого “засвоєння вчення” адептам сект дають “прасад” (жертовна їжа), куди добавляють різного роду “рослинні приправи”, які викликають у адептів відчуття повної покори своєму гуру і т.п. До речі секта Георгія Аїстова відкрила свої філіали у Абхазії та Осетії , після того як ці території було відірвано у Грузії. Аїстов заявляє «в своїх проповідях», які адепти викинули на ютуб : «Нам неомходимо сейчас там ( в Абхазії і Осетії) создать святых».За цією організацією стоять “політичні” гроші ФСБ! СБУ необхідно було б вже давно зацікавитися цією організацією. Секта Аїстова нараховує в Україні близько 40 тис. адептів – це фактично потенційні диверсанти іноземної країни. Рекомендую прочитати дві статті : ” Авадхуд Махарадж в Киеве” та “Авахуд Махарадж в Украине”, які доступні в інтернеті. Доречно буде послухати лекції “гуру” Георгія Аїстова, які його сектанти понавикидували в інтернет та придивитись, як змінюється поведінка адептів після вживання “прасаду”. У адептів з”являєттся відчуття радості, ейфорія.. Після того, як правоохоронним органам України вдалося заборонити діяльність в Сімферополі іншого кришнаїтського “гуру” Свамі Вішну Деві ( громадянина Росії Валерія Мінцева, колишнього офіцара ЗС РФ), цю нішу нині плануєте заповнити Георгій Аїстов, відкриваючи в Сімферополі чергову базу своєї секти, маскуючи її під “пропагування індійської культури”.
Станіслав 2013.09.06, 05:57
P.S. Секта Георгія Аїстова тільки спершого погляду здається звичайною “релігійною сектою”. Всі адепти секти проживають на винайманих квартирах ( які постійно змінюють), мають свої імена, які їм дає гуру. У випадку скоєння ними якогось злочину, практично неможливо буде встановити хто скоїв та де він мешкає. В секті діє цілий "підрозділ вербувальників" , які разом із професійним психологом - гіпнотизером "залучають" дл своєї організації молодь ( в т.ч. і непоновліьтню мололь). Раджу прочитати в інтернеті статтю : “Георгий Аистов (Бхакти Бимал Авадхут Свами) из Чаитанья Сарасват Матхнабрати”. І найголовніше, в діяльності секти, навіть з тієї інформації, яка доступна в інтернеті, вбачаються ознаки різного роду кримінальних правопорушень. Для цього пропоную прослухати доступну в інтернеті аудіорозмову ( з текстом розмови) частини керівників цієї секти “про свою діяльність” : “Диалог между Авадхута Махараджа и Ranajit Прабху”. Вам все стане зрозуміло, хто такий Георгій Аїстов, його секта та яка мета його діяльності. Зазначений “діалог” відбувається між частиною керівників кришнаїської секти : Аавдхуд Махараджем (Георгієм Аїстовим) та Ренаджат Прабху. У ході розмови чоловік, голос якого подібний до голосу Георгія Аїстова, пропонує Р.Прабху вбити (!) іншого керівника секти – Ачар”я Махараджа з метою захоплення влади в секті. Крім цього, чоловік, голос, якого подібний до голосу гр. Георгія Аїстова , заявлає, що найвища влада в світі – ЦЕ ВЛАДА ГРОШЕЙ. В діяльності секти Георгія Аїстова є всі ознаки тоталітарної секти та порушення Кримінального кодексу України. Переконаний, що правоохоронні органи мають негайно припинити діяльність цієї секти.
30.04.2024

Будівельна компанія «ND Group Development» запрошує вас стати майбутніми власниками унікального комплексу преміумкласу. Водночас власний будинок мрії стає ще доступнішим. Адже при покупці з 30 квітня 2024 року до 15 травня 2024 року можна отримати знижку 3%. 

888
29.04.2024
Вікторія Матіїв

Журналістка Фіртки поспілкувалася з серцево-судинним лікарем-хірургом Андрієм Судусом про причини раптової серцевої смерті, операції на серці, як війна вплинула на кількість захворювань, чи "молодіють" хвороби серця та як запобігти їхньому розвитку загалом.

699
22.04.2024
Вікторія Матіїв

Про значення Великодніх свят журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.

1817
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

3142
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

2508
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

2494

Доволі часто можна зустріти згадку про так званого «пасхального зайця» в сучасній масовій культурі (фільми серіали, листівки, гіфки). Отож, яке відношення має кролик/заєць до Пасхи?

153

Спорт — це не просто змагання, це мова, яку розуміють усі. І Україна використовує її, щоб розповісти світові про свою силу та прагнення до перемоги.

678

Нижня палата Конгресу США затвердила допомогу Україні в  сумі 61 мільярдів доларів. Всього «за» допомогу Україні проголосували 311, «проти» — 112, «утримались» — 8.

646

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

1522
01.05.2024

Християни освячують пасхальні традиційні страви, про котрі чітко згадує священник у часі освячення, зокрема м’ясні та молочні. Кошик можна прикрасити барвінком і вишитим рушником.

278
26.04.2024

Розповідаємо про корисні для серця та задоволення способи включити домашній сир у свій раціон.  

620
23.04.2024

У 2024 році Великий піст почався 18 березня та закінчиться 4 травня. Святкування Великодня у християн припадає на 5 травня.  

573
30.04.2024

Великий або Страсний четвер — це день, коли Христос понад 2000 років тому на Тайній Вечері з апостолами, своїми священниками, установив Таїнство Святого Причастя, відслуживши першу Божественну Літургію.  

276
26.04.2024

Чому Великдень є одним з найважливіших християнських свят та що він означає для сьогодення, зокрема для українців, які третій рік поспіль відзначатимуть цей день під час повномасштабної війни?  

339
22.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

26982
18.04.2024

Під час моління студенти зачитували розважання, які перепліталися зі стражданнями нашого Спасителя – Ісуса Христа під час Хресної дороги та терпіннями, які проходить український народ у часі жорстокої війни.  

799
02.05.2024

Мурали або стінописи сьогодні не є чимось незвичним. У містах України, зокрема й в Івано-Франківську, на вільних стінах будинків час від часу з'являються різноманітні нові прояви вуличного мистецтва.  

19632
30.04.2024

Івано-Франківська міська рада прийняла звернення до Президента України Володимира Зеленського, голови Верховної Ради України Руслана Стефанчука, комітету Верховної Ради України з питань бюджету, щодо спрямування видатків державного бюджету з фінансування політичних партій на ЗСУ.  

378
26.04.2024

З твердженням, що часто думка простих людей важливіша, ніж думка професійних політиків та експертів, повністю погодилися або скоріше погодилися 48% опитаних. Не згодні з таким твердженням лише 1/5 респондентів.

361
23.04.2024

Рівень довіри до інформації про події війни, яка надходить від владних органів, є невисоким.  

686
19.04.2024

Обороноздатність, безпека, підтримка воїнів, розвиток економіки та євроінтеграційні процеси – ключові питання, які обговорили під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, що відбувся під головуванням Президента України Володимира Зеленського.  

1192 1