Треба позбуватися хрунівства в собі

 

Потепліло... Подекуди з брудним снігом вже сходить і брудний асфальт... Перехожі кумедно гепаються на підталому льоду і щиро матюкаються, перескакуючи величезні калюжі хронічно неприбраного Франківська. У передчутті весни шизофреніки готуються до сезонного загострення, а політики - до наступної серії лохотрону під назвою «Вибори-2012»... На цьому лірику завершуємо - і до справи.

 

Суть справи відома: у відповідь на моє оцінне твердження про Олександра Сича («ГК» №6 від 9.02.2012), знаного в обласній раді історика, невгамовного дослідника епістолярної спадщини Степана Ленкавського, з'явилася ду-у-у-уже велика його стаття («ГК» №7 від 16.02.2012). Пасувало би без образ відповісти найвищому посадовцеві Прикарпаття, хоч я й зайнятий ділом і кожну хвилину шаную. Не вмію писати так стерильно і сухо, як згаданий теоретик українського сучасного націоналізму (далі - укрсучнаціоналізму), але відповім щиро і, як завжди, делікатно й цнотливо - тому звиняйте! Як казав колись Степан Бандера, "правда - це дорога, якою людська душа прямує до Бога". І ще: старанно оминатиму словосполучення "ВО "Свобода", бо маю багато приятелів у цій наймоднішій сьогодні в Галичині політсилі.

 

Отже, не переконав Ти мене, Олександре, хоча, зізнаюся, заінтригував, яким чином Тобі вдалося уникнути партійної приналежності, керуючи виборчими штабами та виборчими фондами стількох політичних сил? Але загалом, я приємно вражений Твоїм розгорнутим автопортретом на 7000 друкованих знаків, починаючи аж із 1993-го року. Тішуся, що саме я до цього Тебе спонукав.

 

А чи пригадуєш, Олександре, скільки часу, коштів і зусиль потратила наша, спільна тоді, команда у 2005-2007 роках (особливо на мерську кампанію 2006-го), щоби зробити із Тебе, непримітного штабіста, публічну особу? Хіба нам це тоді не вдалося? Добре, якщо Ти це все ще пам'ятаєш та цінуєш. Особливо спільну продуктивну працю у тодішньому «Громадському Форумі». Чи те, як я організовував у 2006-му в Києві таку тоді потрібну Тобі фотосесію з Віталієм Кличком... Приємно пригадати, що недаремно я так старався у 2007-му, аби познайомити Тебе з Олегом Тягнибоком та активом тоді ще малорейтингової «Свободи». Зараз завдяки Твоїм і Романа Онуфріїва зусиллям ви є партією влади в Івано-Франківську та області. Зрозуміло, правда, що цього року Тобі несолодко доведеться - змагатися із своїм колишнім спонсором Юрієм Солов'єм, найрейтинговішим по Франківському округу кандидатом до Верховної Ради... Але все минає, і це мине: включай частіше своє критичне мислення, це ще нікому не завадило.

 

Отже, Олександре! Ми з Тобою - досвідчені політики і не можемо дозволити собі ображено копилити губи. У нас із Тобою було насичене й бурхливе політичне минуле - спільне минуле, і знаємо ми один одного цілком добре. Тому обійдемося без манірності. Кажеш, я фатально помилився у своїй оцінці Твоєї поважної персони?

 

А й справді, хіба може бути хрунем високоідейний український сучасний націоналіст?

 

Особливо, коли він зранку сідає у службовий німецько-націоналістичний «Мерседес» престижного класу і рушає на працю до розкішного теплого кабінету установи, яка нічого не вирішує, лише плодить численні політзаяви «за чи проти когось». Бо ж заяви, яких ніхто не читає (може, це й на краще), плодити набагато легше, аніж, маючи всю повноту муніципальної влади, зробити нарешті достойні дороги та належну інфраструктуру на «писанково-вишиванковому» Прикарпатті. Чи знайти кошти і впровадити на рівні області окрему перспективну навчальну програму, поки там, у столиці, всякі табачники збиткуються над українськістю. Чи монолітною високонаціоналістичною більшістю у високопатріотичній обласній раді відстояти призначення свого місцевого і достойного патріота на посаду ректора найбільшого на Прикарпатті ВНЗ... Хіба Твій багаторічний досвід колишнього начальника управління освіти ОДА чи заступника міського голови тут не знадобився б?

 

А й справді, ну який там хрунізм? Їздить собі чоловік краєм, отримує найвищу, як і належить найвищій посадовій особі області, зарплатню, трішечки підробляє викладацькою діяльністю, відкриває майже щодня меморіальні дошки чи меморіальні камені у загиджених озлоблених селах і містечках Франківщини, свічечки-віночки ставить і стрічечки перерізує під прицілом фото- і відеокамер з нагоди чергових пам'ятних дат, екзальтовано розповідає про високодуховних краян і найбільшу кількість пам'ятників Тарасові Шевченку на душу населення, насолоджується «обміном досвіду» у міжнародних відрядженнях, презентує чергові книги про укрсучнаціоналізм і укрсучнаціоналістів... Не нудьгує, одним словом. Але чомусь при цьому його шалена активність ну ніяк не заважає центральній владі збиткуватися над краянами...

 

«Команда молодості», 2007 р.: Руслан Коцаба, Юрій Соловей, Руслан Марцінків, Олександр Сич, Петро Шкутяк, Мар’ян Вагилевич, Роман Онуфріїв.

 

Тому згадав я Тебе в інтерв'ю, як звичайний приклад пристосуванства і угодовництва, але із специфічно-западенським, гостро-націоналістичним ухилом. До речі, термін «хрунь» - це трохи таке політичне ретро, я частіше користуюся сучаснішою категорією - «рагуль». Рагуль - це такий модернізований, технологічніший і цинічніший різновид класичного хруня. Ти можеш думати про себе якось інакше - і я ліберально шаную це Твоє право! Але моя думка: хворе на рагулізм галиЧванство не може собі обрати очільником не рагуля! Бо свій до свого по своє! Всі ми є рагулями певною мірою, бо всі ми родом із совкового минулого. Просто позбавляємося внутрішнього рагулізму із різною інтенсивністю та успіхами.

 

І раджу Тобі не реагувати так гостро на невибагливі оцінні судження звичайного тележурналіста. Ми з Тобою не рівня, та й різні у нас формати. Ти змушений чималим коштом місцевого бюджету «підсолоджувати» збідованим та окраденим мешканцям «писанкового» Прикарпаття їхнє розчарування від чергового вибору, а я, теж із любові до цих упосліджених краян, - знімати для свого телеканалу критичні, часом скандальні репортажі про те, як із криком «Слава Україні!» місцеві хруні-рагулі обкрадають нас, обсівши «владне корито». Словом, кожен з нас робить свою роботу. Зрештою, я є занадто дрібною для Тебе мішенню. Ти себе попускаєш, нападаючи на мене. Та й часу Твого робочого шкода, і грошей платників податків.

 

Краще давай потроху позбуватися того, що так влучно ще в часи безсмертного Каменяра називали хрунівством.

 

Руслан КОЦАБА, журналіст, громадський діяч,

Галицький кореспондент

 

 

Руслан Коцаба дякує "ГК"!!!

Щиро вдячний "ГК" за безкоштовну можливість приземлити п.Сича до реалій нашого сірого і безбарвного існування! Маю скромну надію, що цю сірість і буденність ми трохи яскравіше розфарбуємо, - хоча б яскравими і щирими передвиборчими дискусіями. Свідомо писав у розмовному, блогерському стилі, але якщо треба - то зможу аналітично і з конкретним фактажем! Слава Україні! Свободу не спинити! Бандитам - тюрми! Смерть - ворогам!


23.02.2012 Руслан КОЦАБА 1790 66
Коментарі (66)

Івано-Франківець 2012.02.23, 09:18
Писанина "обиженого" "політика-журналіста". Ніде не може себе найти. Цікаво яка в нього журналістська освіта.
Саша 2012.02.23, 09:22
Молодець Руслан! Так їм, хруням!!!
Труба 2012.02.23, 09:23
Такий собі дитячий садочок... Влада - це боротьба. Боротьба на шляху до влади, боротьба аби утриматись. Хіба хтось бачить в попередньому тексті слова "правда, справедливість, шляхетність"? Вот і все.
Клас 2012.02.23, 09:40
класна стаття. цікавий формат. прикольні оцінки, закулісні тьорки політиків виставлені на показ. пропозиція - Руслане, ти в нашій провінційній політиці давно. напиши цикл блогів (на Фіртці?) про закулісні події 2000-х років на станіславівщині....
Славко 2012.02.23, 09:47
От Коцаба продався москалям та ПР - на святе Свободу руку підняв, та подивися вже на Зах Україні рай) корупції нема, бюджет прийняли без відкатів, міста прибрані, хабарів ніхто не вимагає.
Мод 2012.02.23, 10:32
Текст хароший... Прикольний. Один тільки прокол в ньому, Руслане, - "...цього року Тобі несолодко доведеться - змагатися із своїм колишнім спонсором Юрієм Солов'єм, найрейтинговішим по Франківському округу кандидатом до Верховної Ради..." Це було лишнє:)) Пахне заангажованістю. А соловей - не менший хрунь, ніж Сич. Шануйся!
Василь 2012.02.23, 10:39
Хіба питання в освіті? А, наприклад, Микола Вересень за освітою історик, тим не менше працює журналістом. Це не основне, головне, що має талант. Стаття дійсно цікава.
Василь 2012.02.23, 10:42
Для Славка: "От Славко, продався Свободі...". Славко - брат Черновецького мабуть. Принципи та ідеї Свободи - супер, проте як глянеш, хто їх збирається втілювати в життя, то .... на тому й складається таке враження про них
Влад 2012.02.23, 10:49
Хороша стаття. Усі наші політики використовують будь-який "ідеологічний" камуфляж від комуністичного для виробців на Сході України до націоналістичного для виборців на Заході України аби лиш дорватися до владного корита!
Віктор 2012.02.23, 10:50
Руслан, молодецЬ. всю правду лупить. Так тримати!
% 2012.02.23, 11:03
Ггггг Як, Сича фінансував "скоробагатько із капітолом сумнівного походження"? Та не може бути!!! ні-ні-ні! Гроші на кампанію йому смс-ками в 2006 році зібрали! :)
василь 2012.02.23, 11:28
І знову лірика Коцаби. Тільки в іншому форматі. Навіщо писати відповідь, якщо не взмозі відповісти на жоден аргумент опонента.
Оленка 2012.02.23, 11:43
Мене зацікавило фото. Що сталося за 5 років. Прикро состерігати на що перетворився Коцаба, не кажучи вже про Соловя, який корче з себе птаха високого польоту, але під пресом бабла не може ніяк злетіти!
Руслан 2012.02.23, 11:45
Не хочу бавитися у варята, але зовсім нецнотливо Руслан Коцаба намагається припіднести Соловя до рівня Сича. Ганьба. А ще судить про рагулів
Допитлива 2012.02.23, 11:53
Шановний пане Авторе, дайте ще кілька фоток, бо вони промовляють ще яскравіше, ніж Ви пишете.
Нефан 2012.02.23, 11:59
Гола правда про самозакоханого "історика"Сича. Браво. Коцаба хоч і епатажний, але живий і цікавий.
Комуніст 2012.02.23, 12:01
В мене таке враження, шо нашим сучасним т.зв. журналістам получається тільки обгадити, очорнити і зводити всякі брудні наклепи. Об'єкт не важливий. Обісрав, обматюкав - місія виконана.Оцінка 5+ А сучасним читачам тільки того і треба. Вони ж цілком і повністю некомпетентні. "Якшо журналіст звинувачує владу - молодець, якшо виправдовує - запроданець". Шановні читачі цього хамського, необгрунтованого і недолугого допису, прошу Вас: спочатку розберіться в ситуації, а уже потім здіймайте руки та аплодуйте. .. Резюме. Написене - повне безглуздя. Коцаба - дуже непорядний чоловік. назвати його журналістом якось язик не повертається. Пане Руслане, перегляньте свою життєву позицію і оберіть правильну дорогу - чесності, поваги і тверезого мислення!
Таня 2012.02.23, 12:13
Руслане, не слухай коментаторів з сичовоі прес-служби. Робота в них така. Їх сич зашугав - мусять тут тролити обкакувати тебе.
Arnd Peiffer 2012.02.23, 12:49
Ruslan, tu kloyn!
Міша 2012.02.23, 12:45
ахаха..Сич зашугав)) не смішіть! та кого він може зашугати?? знаю його особисто, бо вчився з його дочкою. він комахи не обідить :) Нормальний мужик. І дійсно хоче шось хороше зробити
Аня 2012.02.23, 17:04
Прихильки Свободи - навчіться толерантності. Окрім як бруду, явно некоректних висловлювань на адресу Коцаби від вас не побачиш. Це ваш рівень. Знаючи Руслана давно можу сказати, що за цією людиною конкретні справи, спитайте у рибалок коли він керував інспекцією як всі боялись щоб Коцаба не наскочив. А з журналістів тільки він реально може провести журналістське розслідування, коли для прикладу записав мєнтовську мафію. Я його поважаю в 100 раз більше за Сича, який з 1993 року при владі а сказати що зробив для громади нема що.
Оленка 2012.02.23, 14:05
перечитавши усі 3 статті зрозуміла, що насправді Коцаба замість того, щоб відповісти хоча б на одну позицію Сича, воліє й надалі його обсирати.
Тарас 2012.02.23, 14:27
Шановний, Вам би писати сценарії для індійських комедійних бойовиків, а не брати участь у політикумі..
sania 2012.02.23, 15:47
фотка - супер! ех, класні пацани були... поки в болото не залізли і .. схрунились
вірний свободівець 2012.02.23, 15:50
Ше ти б Руслан розповів, звідки сич гроші братиме на наступну кампанію... ото була б сенсація...тоді б тобі точно з міста прийшлось втікати!!!
Іван онуфрак 2012.02.23, 15:50
Народ а чого Ви Коцабу валите? Уважно перечитав всі статті, в них Сич тільки підтвердив те що Коцаба казав про зміну партій, блоків і т.д. Тобто бігав де вигідніше, а чи був в партії чи ні яка різниця. А рагулізм це галичанський чи ні вирішувати кожному особисто. Я вважаю що це рагулізм і хрунізм одночасно.
Руслану 2012.02.23, 15:55
А де можна побачити фото Сича з Кличком? Щось не пригадую жодної такої світлини, хоча й вже живу достатньо. Чи, можливо, це чергова брехня?
гість2 2012.02.23, 15:55
А що то Руслан вже піарить Юру Солов'я? Хоча Коцабу можна зрозуміти, треба сім'ю годувати, не буде ж жінка на сімю'ю тортами заробляти
Для "вірного свободівця" 2012.02.23, 15:57
А Ви шановний не знаєте де Сич на кампанію гроші братиме? А ЄРЦ для чого створене? Кожні 10 грн (700 тис грн щомісяця) які платить кожна сімя йдуть на вибори. Я вже не говорю про 1 млн минулого року який Свободою був вкрадений з бюджету міста, а цього року Єрц передбачено ще 8 млн.
Левко 2012.02.23, 15:58
Стикався з Сичем за час його роботи у вищезгаданому періоді на штаб НУ, просив щоб сина мого десь прилаштували. Сич тоді дійсно якісно поставив роботу. За це його і брали на роботу. А чи він був у партій чи ні це не так важливо, важливо професіоналізм.
Василь 2012.02.23, 16:02
Коцаба вміло використовує Сича щоб себе пропіарити. Сич дарма ведеться на ці уловки. ........................................Оце якраз про Коцабу! Класичний провокатор і скандаліст. І це не журналістика з його строни - об'єктивінстю від нього і не пахне! Звичайна заказуха!
зврнення до Для "вірного с 2012.02.23, 16:04
А звідки ти знаєш що вони мільйон вкрали є докази.як має то подай в прокуратуру.
Комуніст 2012.02.23, 16:35
коцаба молодець, сич його рівня!!!
Вдалий 2012.02.23, 16:51
Чому не згадав, про комсомольське минуле Сича? Про виборчу кампанію-2012 на яку Свобода усім скопом здирає гроші з мешканців міста(ЄРЦ)? Про конфлікт усередині партії(місто-область), про те, що Тягнибок навіть не здогадується, шо Свобода у м. Івано-Франківську виявляється!!! підтримує кандидатуру сушеного анчоуса на виборах-2012 до ВР. Всю вже правду треба було сказати!!!!
Леонід 2012.02.23, 17:27
Чому п. О.Сич прикриває п.В. Анушкевичуса дійсно незрозуміло, мабуть за кришування ЄРЦ, з якого кошти на кампанію викачують
Цюняк В.В. 2012.02.23, 17:29
Руслан!Приїдь до Нас в м.Бурштин та бі буде мінімум на місяць безперервної роботи про "подвиги" ВО "Свободи" біля корита громади міста.У Нашому місті псевдонаціоналісти мають усю повноту влади- розікрали вісім мільйонів екологічних коштів,знищили парк Шевченка під незаконний базар, беруть відкрито хабарі за плани під індивідуальну забудоаву, крадуть і продають землю з урочища Краки-Підкраки(фашистський бізнес) і т.д. А всі їхні злочини "кришує" начальник СБУ Колісник , друг і товариш Нашого славнозвісного мера -Курляка П.І.Отака продажна та бандитська партія ВО "Свобода". СВОБОДУ НЕ СПИНИТИ!!!!!!!!!
Віталій 2012.02.23, 17:46
те саме у франківську...створений ряд бізнес-структур для заробляння коштів на сфері ЖКГ, і це назвали - реформою!!! Встановлено додаткову плату з кожного кв. метра житлової площі в розмірі 0.11 копійок(яку щомісяця додатково сплачують громадяни), і таким чином прибутки становлять понад 700 тис. грн в місяць!!! Куди йдуть ці кошти, звісно не в реформування, інакше ми б зараз бачили хоч якесь покращення в сфері жкг, а не навпаки...Очевидно - свобода не збирається втрачати владу, вони як і регіони хочуть прийти на довго...для цього і заробляють кошти на кампанію О. Сича з жкг. От тільки чи на довго стане терпіння франківців...?
До «ФАХІВЦІВ» 2012.02.23, 18:17
Шановні «ФАХІВЦІ» з ЖКГ! Окрім явної БРЕХНІ щодо т.зв «додаткову плату з кв. м. житлової площі в розмірі 0.11 коп» і воплів про «таким чином прибутки становлять понад 700 тис. грн в місяць» що КОНКРЕТНОГО можете сказати? Прошу подати чіткі факти, цифри, адреси, дати, прізвища і назви суб’єктів. А ще одразу несіть ці факти в прокуратуру, КРУ, МВС тощо. Але не забувайте одночасно додати заяву від свого імені із конкретними пред’явами. Бо інакше – ви БОЯГУЗИ І БРЕХУНИ, які пісяють в штани і ховаються за екраном свого монітора. Ну то шо, час і місце ваших подвигів у боротьбі за справедливість назвете тут і зараз? Чи засците?
Знаючий 2012.02.23, 18:54
Коцаба і Сич - два чоботи пара! Два триндуни!!! Користі, що з одного, що з другого. просто один триндуть де тільки можна, а другий такий собі сіренький кардинал. Для справи треба збутися обох!
Роман 2012.02.23, 21:40
Знов брешеш!!! Сич вступив у Свободу коли? у 2006. то як же ти міг знайомити його із Тягнибоком у 2007 році.
освітянин 2012.02.23, 21:54
Сич ніколи не очолював управління освіти ОДА. але в сфері освіти дійсно працював й продовжує викладати зараз. І будь-який порядний журналіст мав б знати, що освітні програми в нас приймає МІносвіти, яким зараз диктує Табачнік, а не управління освіти області, обласна рада чи будь-який інший орган. не пасує!
Іван 2012.02.23, 19:55
Руслане ти молодець! Все що тут пошуть проти Тебе це порадники Сича. І прошу Тебе не звертай на них увагу. Ти добре робиш що ставиш на місце сичів і їм подібних. Дякую Тобі!!! А ще напиши за які кошти працював у демштабах пан Сич. Може безкоштовно? За ідею?
ДІД 2012.02.23, 23:28
Шановні свободівці, Вас підтримала більшість громади, прагнучи змін на краще,бо Ви єдині, хто не був дискедитований владою. Прочитана стаття хоч не зовсім коректна,але маю надію, що завдяки Р.Кацабі пробудяться хоч якісь бійцівські якості Олександра Максимовича. В області спецпідрозділ "БЕРКУТ" профодячи фейс-контроль, калічить мешканців та гостей міста. Прокурори та податківці глумлятся з підприємців, в СІЗО ніби то вішається 22-річний юнак, а Ви вішаєте меморіальні дошки!!! Вдуйте в його тіло "як приклад пристосуванства і угодництва" дух О.Тягнибока, бо напередодні виборів, він для Вас стане не менш обтяжливою обставиною як великий господарник Анушкевичус. ПРОСНІТЬСЯ!!!
цікавий 2012.02.23, 23:34
шикарна і цнотлива знимка. але на фото більше всіх заінтригував чомусь Соловей. от Вам реальний приклад пристосуванства, підлабузництва і так далі. Футболка помаранчевої Пори, перед тим Наша Україна, згодом підступна Третя сила, а тепер оччевидно ще й боксерські труси Кличка. Мабуть саме Коцаба звів у 2011 Соловя з Кличком. Це ж треба який авторитет в людини. Не смішіть!!!!
Василин 2012.02.23, 23:44
Текст не читав!. Здивувала кількість переглядів і коментарів... накуя?
Чубайс 2012.02.23, 23:52
Хлопці чого Ви чубитесь? Прості виборці ваші коментарі не читають. Банальне - "-Дурак! -Сам дурак"
Микола іванишин 2012.02.24, 09:47
Про яку опозицію п. Сич розказує. На відкритті кожної меморіальної дошки разом з Вишиванюком. Де реакція Свободи на бєспредєл силовиків на Прикарпатті, на знищення малого і середнього бізнесу (яке часто самою Свободою ведеться, як у франківську) на закриття підприємств. Ви шановні - влада на Західній Україні, а вона не для того дається, як каже Коцаба щоб на мерсах на роботу їздити та звернення приймати.
Олег 2012.02.24, 08:41
Пане Руслане! Добре проїхалися по Сичу - справедливо чи ні, це інше питання. А тепер з такою ж сміливістю про деяких депутатів обл,- та міськради від Партії Регіонів, наприклад - Бура і Крокодил. Слава України.
Цюняк В.В. 2012.02.24, 19:25
сьогодні в м.Бурштин була так звана чергова сесія міської ради,зборище свободівських псевдонаціоналістів.Саме важливе питання-щоб мер Курляк П.І. не платив у бюджет міста оренду за магазин "Спорттрек" по вул.Енергетиків,3.Де Він продає сітки браконєрам,що рибачать на Бурштинському озері.І псевдонаціоналісти звичайно прийняли рішення в користь мера,щоб платив одну гривню в рік оренди,але договір оформлять на ветеранів УПА.Ось така брехлива,злочинна псевдонаціональна партія у справах.Сім років мер не платив оренди і дальше буде платити гривню в рік.А покриває усі злочини посадовців керівник СБУ Колісник.
45 2012.02.24, 15:13
не переживайте, докази про вимивання сичем коштів для виборчої кампанії з єрц є, і скоро будуть направлені до правоохоронних органів! от тільки чи відреагують вони, запитання, адже це влада!!! яку прикривають регіони!!!
Роман Кулібаба 2012.02.24, 15:26
Думаю, якщо такі докази є(хоч, як на мене, то все це очевидно), то вонимають бути направлені до компетентних органів, а не викладатись у коментах на полемічні статті про франківський укрсучнаціоналіз і його теоретика п. Сича
рагулю 2012.02.25, 12:39
чергові провокації, здійснекнні шляхом маніпуляції. огидно. краще б щось написали по суті.
Роман 2012.02.25, 12:57
Може й бруд, але ж правда, в такому живем, то шо зробиш, а Свобода, на жаль, дійсно зараз більше схожа на "хруні-рагулів, які обкрадають нас, обсівши «владне корито»
23 2012.02.25, 14:20
загалом - кацабин брєд, але є рація в тому, шо єрц створено не тільки для реформування жкг, а явно для заробітку!!!
комент 2012.02.25, 15:43
Чому Коцаба не дав у матеріалі прямого посилання у на статю-відповідь йому Олександром Сичем? http://gk-press.if.ua/node/6032 Тоді булоб видно скільки неправдивих відомостей щодо біографії Сича було сказано Коцабою. Очевидно Коцаба не чекав що Сич зверне увагу на його вимахування розповідям як він вживає слово рагулі замісь хруні на прикладі Олександра Сича. Журналістська вседозволеність отримала по пиці. Багато ще треба їй отримувати щоб навчитись не ображати людей, дозволяючи розгулятись своїй писі і головне - правдивості фактів на яких будуються висновки. Хто називає своїх друзів і земляків рагулями? Коцаба: Олександре! Ми з Тобою - досвідчені політики і не можемо дозволити собі ображено копилити губи. У нас із Тобою було насичене й бурхливе політичне минуле - спільне минуле, і знаємо ми один одного цілком добре... моя думка: хворе на рагулізм галиЧванство не може собі обрати очільником не рагуля! Бо свій до свого по своє! Що можна далі говорити? Знайомість дозволяє фамільярничати не на публіку і тим більше не в політиці, де висловлювання грає роль приналежності до певної сторони протиборства. Чому читачі мають вірити Коцабі, а не Сичу? Хто хрунь і угодовець: "ображений журналіст, який не зробив карєру з пори як Каськів і джинсує" чи "пустомельний чиновник обілнившийся дорвавшись до влади" ? Що з цього правда? Звісно ми знаєм і бачимо що Свобода займається більше заявами і публічними акціями самовираження. Та цього недостатньо щоб називати хрунями всіх Свободівці. Коцаба лицемірить коли каже що він не проти Свободи, а протти Сича. Чим Олександр Сич відрізняється від інших свободівців на інших посадах в місцевих владах? Коцаба взяв на себе забагато: Всі ми є рагулями певною мірою, бо всі ми родом із совкового минулого Ні. Я не рагуль ніякою мірою і сотні тисяч галичан, які живуть сьогодні - вирішують свої проблеми, шукають прожитку, намагаються дати добрі умови своїм дітям. І це борючись з владою, з криміналом, просто з сильнішими незупиненх владою. До цього переліку ще доведеться додати "коцаб", які називають нас рагулями, бо "Україна" утворилась на місці УССР. Прийде час і всі хто збиткуються над народом отримують невіртуальну реакцію. І це не коцаби будуть вирішувати хто хрунь і чи це сучасно. Невже Галицькому Кореспенденту та фіртці нічого більше друкувати?
Журналіст 2012.02.25, 16:03
ОУН (Слава Стецько), КУН, Наша Україна, Пора, блок "Національний вибір, Свобода - політичні сили від яких обирався чи був обраний до влади п.Сич. Це підтвердив сам Сич у попередній статті. Просто Коцаба це назвав рагулізмом.
Олег Т. 2012.02.25, 16:30
політичний перешиванець
ДІД 2012.02.25, 22:55
06:27 Прокуратура Івано-Франківська не порушуватиме кримінальну справу стосовно "Беркуту" Так де ж нащі обранці? В чому Кацаба не правий?
СЕМ 2012.02.26, 09:01
Що Кацаба,що Сич - два чоботи пара.Такі як вони нічого в житті не зробили і не зроблять. Не газди вони, а лише тріпатись вміють і то не по суті.Таке враження що їм виступи пишуть діти в школах. А самі в інтелекті слабенькі, не то що в організаторських здібностях. Вам хлопці не держава потрібна, а влада на печі.
лев 2012.02.26, 22:04
мОЛОДЕЦЬ,РУСЛАН!
Володя 2012.02.27, 12:08
Всетаки треба було згадати про комсомольське минуле великого патрійота Сича, це йому б ше приємніше було! І про виборчу кампанію цього року на яку Свобода здирає гроші з мешканців міста(ЄРЦ) І задати відкрите запитання Сичу чи є конфлікт усередині партії (місто-область), адже замість Сича Свобода у м. Івано-Франківську підтримує кандидатуру Анушкевичуса на виборах-2012 до ВР!!!
Свідомий 2012.02.27, 13:16
дуже хотілося б, щоб статтю (і не тільки цю) прочитали представники інших опозиційних партій. А то ходять чутки, що на Івано-Франківщині опозиція хоче об'єднатися і висувати по мажоритарці спільно обраних кандидатів. Наприклад, по в такому то районі від всіх опозиційних сил (Свобода, Тимошенко, Яценюк, Гриценко - Катеринчук, Кличко) виставиться один кандидат, так сказати для стовідсоткового результату. Так от, шановні пани опозиціонери - добре подумайте перед тим, як об'єднуватись зі свободою. Шукайте кандидатів фінансистів-економістів-політологів, які країну з колін піднімуть, а не фанатиків, які народ лицем в землю втопчуть, але лагідно скажуть, що це наша рідна земля, українська...
василь 2012.02.28, 16:55
Випадково потрапив на цю влучну статтю, написану з достатньою коректністю до адресата. На Закарпатті у влади інші кольори,але думаю, що все звучить дуже актуально для всіх регіонів. А з ВО свобода, по моєму відбуваєтся теж дежа вю, що й й державному масштабі з ПР - триває жорстоке розчарування у першу чергу з боку прихильників.
Ромко 2012.02.28, 17:28
Руслане, щось не можу пригадати жодного плаката чи біг-борду з виборчої кампанії 2006 року, де були б зображені разом Сич і Віталій Кличко. То в приватний фотоальбом "така тоді потрібна фотосесія" була, чи як? Чи може ти якось недоорганізував, "організатор"?
Геннадій 2012.02.28, 17:36
ГГ Коцаба клоун той шо не хрунь, він мені нагадує Ляшка тіж самі методи) навіть статтю не буду читати, вистачило його відео звернень до українців...вдалих полювань на хрунів. Є такий дядя Балашов почитайте його книжки він розповідає науково-популярно якого куя такі клоуни як Коцаба тобто КОЦАБА (...то напевне для сліпих підписався) лізуть в громадську діяльність...як от кажуть "Да на тебе пахать надо ". П.с наперед вибачаюсь за помилки, сам російськомовний, але хотів щоб у вас мозок не луснув коли будете читати на хрунівській мові.
дiдьо 2012.02.29, 09:57
коцаба молодець свободiвцi рагулi та неуки гнати iх поганою мiтлою добий iх руслан
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

1991
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

1875
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

1873
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

5560 49
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

2165 2
19.03.2024

Сьогодні й роботодавці, й експерти звертаються до абітурієнтів: зважайте на ті спеціальності, які будуть потрібні Україні під час відбудови, адже велике відновлення почнеться одразу після Перемоги.

1525

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

760

Американське видання The Washington Post 7 квітня 2024 р. опублікувало статтю під назвою «Інсайд щодо секретного плану Дональда Трампа щодо припинення українсько-російської війни».

826

Благодатний Вогонь (грец. Άγιο Φως, дослівно — Святе Світло, англ. Holy fire) — поширена у православ'ї назва вогню у Великодній церемонії виносу запалених свічок із Гробу Господнього (кувуклії) в Єрусалимському Храмі Воскресіння. 

1025

Впевнено можна сказати, що з появою соцмереж  наш світ змінився. Він став трішки меншим, не виходячи з кімнати ми маємо зв'язок з найвіддаленішими куточками планети. Всі живемо в час швидкості та спрощення.

1015
16.04.2024

В Івано-Франківську традиційно у передвеликодній час проведуть ярмарок «Великодній кошик». Працюватиме він з першого по третє травня на площі Ринок.  

1789
11.04.2024

Цієї неділі, 14 квітня, в Івано-Франківській громаді розпочне роботу новий комунальний ринок сільськогосподарської продукції.  

3696
08.04.2024

Під час посту людина не вживає білкові продукти тваринного походження: м'ясо, рибу та молочні продукти. Натомість залишаються крупи, бобові, горіхи, фрукти та овочі.  

10275
17.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

26165
14.04.2024

Нагадаємо, цьогоріч в Івано-Франківську запланували початок зведення богослужбової каплиці блаженного священномученика Симеона Лукача.  

10201 1
08.04.2024

Є перша заповідь Божа: «Я є Господь Бог твій, нехай не буде у тебе інших богів, крім Мене».  

7727
02.04.2024

Два тижні поспіль щонеділі франківці та гості міста збираються на пікнік біля міського озера, щоб висловити протест проти будівництва церкви УГКЦ.   

913
19.04.2024

Це — історія про дорослішання хлопця Тимофія у 1990-х роках. У центрі сюжету — його стосунки із сім’єю, друзями, коханою та колишнім контррозвідником Феліксом, який служив в Афганістані.  

243
19.04.2024

Обороноздатність, безпека, підтримка воїнів, розвиток економіки та євроінтеграційні процеси – ключові питання, які обговорили під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, що відбувся під головуванням Президента України Володимира Зеленського.  

275
16.04.2024

Так, серед тих, хто довіряє Президенту України, лише 15% підтримали б такі вибори, тоді як серед тих, хто не довіряє — 37%.

398
11.04.2024

Парламент остаточно ухвалив у другому читанні законопроєкт №10449 про мобілізацію і проходження військової служби.  

1297
07.04.2024

Всього опитали 2 000 респондентів, що мешкають у всіх регіонах України, крім окупованих територій, у віці 18 років і старше.   

899