ТОП-10 міфів про секс, спростованих вченими

 

 

img

фото:rebenok.by
 

Вчені вкотре стврерджують, що між розміром взуття і габаритами чоловічих статевих органів немає жодного зв'язку.

Спростування десяти найбільш популярних міфів про секс оприлюднило видання The Daily Mail, повідомляє Еспресо.TV.

Розмір чоловічої ноги щось означає

У суспільстві існує думка, що розмір статевих органів чоловіка пов'язаний з габаритами його ніг, рук або навіть носа. Цікаво, що це має певне наукове підгрунтя, оскільки розмір пальців рук, ніг, пеніса та клітора залежить від одного й того самого гормону.


Фото: sunhome.ru

Втім, результати численних досліджень із залученням великої кількості людей показують відсутність зв'язку між розмірами статевих органів та будь-яких інших частин тіла.

 

Пік чоловічої статевої активності - у 18 років, жіночої - у 28

Виявляється, даний міф також має наукову основу. Так, пік рівня чоловічого гормону тестостерону в крові чоловіка спостерігається саме у 18 років, а у жінок рівень естрогену максимально підвищується у середині 20-х років життя. 

Оскільки низький рівень даних гормонів часто асоціюється з сексуальним потягом, формується враження, що їхній високий рівень формує пікову статеву активність.

Насправді ж статева активність більше залежить від соціальних факторів, ніж від гормонів. Так, наявність постійного партнера є одним із основних факторів, які покращують статистику інтимного життя у будь-якому віці.

 

Секс допомагає схуднути

Багато, хто вважає секс повноцінною заміною фізичним вправам. Насправді ж його можна вважати активністю легкої або помірної інтенсивності. 


Фото: rebenok.by

 

Враховуючи також, що середньостатичничну тривалість статевого акту в п'ять хвилин і те, що протягом нього можна витратити всього 25-125 калорій, секс не можна вважати заміною нормальним фізичним вправам. 

 

Чоловіки думають про секс кожні сім секунд

Якщо приймати таке твердження за правду, виходить, що кожен чоловік думає про секс понад шість тисяч разів на добу. Це стало би причиною не лише розумової дисфункції, а банальної неможливості концентруватися навіть на найпростішій діяльності.

Щоправда, чоловіки дійсно думають про секс частіше ніж жінки, що підтверджено серйозними дослідженнями. Так, більшість чоловіків думають про інтим щодня або кілька разів на день, і лише менше 20% жінок вчиняють так само.

 

Устриці є афродизіаками

Продуктом, що підсилює збудження на відчуття під час сексу, устриць вважали ще давні греки. Це не дивно, бо, згідно з легендою, богиня краси й кохання Афродіта народилась саме з мушлі устриці.


Фото: kak-sama.ru

 

Втім, жодне дослідження не показало здатність цих молюсків впливати на рівень збудження ані в чоловіків, ані у жінок.

 

Бурхливий секс небезпечний для серця

Деякі люди не лише думають про про подібну небезпеку, а й серйозно бояться померти прямо під час статевого акту.

Насправді ж шанс отримати серцевий напад прямо в ліжку є дуже низьким. У той самий час, люди, які мали в минулому або страждають від проблем із серцево-судинною системою, мають бути обережними, оскільки секс все ж є певним фізичним навантаженням.

 

Оральні контрацептиви сприяють збільшенню ваги

Майже всі ліки мають побічні ефекти, але те, що пігулки від запліднення збільшать вагу, є міфом.


Фото: otvety-znayki.ru

 

Однак це не завжди було так. Перші подібні ліки містили високу кількість гормонів, які дійсно могли сприяти набору маси. Сучасні ліки не мають такої проблеми, стверджують спеціалісти.

 

З віком тестикули опускаються нижче

Природньо, що з віком репродукривна система чоловіків проходить через ряд змін. Однак думка про те, що тестикули змінюють своє положення, є не зовсім правильною.

Насправді самі залози зменшуються у розмірі, і це створює враження, що вони опускаються нижче. Окрім того, з віком можуть послаблюватися м'язи, які контролюють рух мошонки.

 

Робота по дому покращує сексуальне життя чоловіка

Існує думка, що шлях до жіночого серця лежить через виконання домашньої роботи. Психологи пояснюють це тим, що виконання чоловіками роботи по дому створюють в жінок відчуття більшої справедливості у стосунках, що, звичайно, впливає і на статеве життя.

Втім, дослідження за участі тисячі пар показують, що психологи дуже сильно помиляються. Виявилось, що пари, де жінка виконує більше традиційної "жіночої" роботи по дому, займаються сексом частіше. І навпаки, виконання чоловіком більшої частини хатньої роботи (приготування їжі, миття посуду, прання) зменшувало кількість сексу.


Фото: ekrasota.com

 

У той самий час на статеве життя позитивно впливало виконання представниками сильної статі традиційних "чоловічих" завдань.

Нюанс полягає в тому, що останнє масштабне дослідження на дану тему боло здійснено 20 років тому. Йомувірно, з того часу багато чого змінилося.

Нагадаємо, раніше вчені визначили, що середньостатистична пара займається сексом два-три рази на тиждень.

 


22.06.2014 2321 1
Коментарі (1)

10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

1969
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

1868
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

1862
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

5523 48
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

2157 2
19.03.2024

Сьогодні й роботодавці, й експерти звертаються до абітурієнтів: зважайте на ті спеціальності, які будуть потрібні Україні під час відбудови, адже велике відновлення почнеться одразу після Перемоги.

1515

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

750

Американське видання The Washington Post 7 квітня 2024 р. опублікувало статтю під назвою «Інсайд щодо секретного плану Дональда Трампа щодо припинення українсько-російської війни».

803

Благодатний Вогонь (грец. Άγιο Φως, дослівно — Святе Світло, англ. Holy fire) — поширена у православ'ї назва вогню у Великодній церемонії виносу запалених свічок із Гробу Господнього (кувуклії) в Єрусалимському Храмі Воскресіння. 

1005

Впевнено можна сказати, що з появою соцмереж  наш світ змінився. Він став трішки меншим, не виходячи з кімнати ми маємо зв'язок з найвіддаленішими куточками планети. Всі живемо в час швидкості та спрощення.

1008
16.04.2024

В Івано-Франківську традиційно у передвеликодній час проведуть ярмарок «Великодній кошик». Працюватиме він з першого по третє травня на площі Ринок.  

1775
11.04.2024

Цієї неділі, 14 квітня, в Івано-Франківській громаді розпочне роботу новий комунальний ринок сільськогосподарської продукції.  

3687
08.04.2024

Під час посту людина не вживає білкові продукти тваринного походження: м'ясо, рибу та молочні продукти. Натомість залишаються крупи, бобові, горіхи, фрукти та овочі.  

10262
17.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

26154
14.04.2024

Нагадаємо, цьогоріч в Івано-Франківську запланували початок зведення богослужбової каплиці блаженного священномученика Симеона Лукача.  

10191 1
08.04.2024

Є перша заповідь Божа: «Я є Господь Бог твій, нехай не буде у тебе інших богів, крім Мене».  

7719
02.04.2024

Два тижні поспіль щонеділі франківці та гості міста збираються на пікнік біля міського озера, щоб висловити протест проти будівництва церкви УГКЦ.   

906
19.04.2024

Це — історія про дорослішання хлопця Тимофія у 1990-х роках. У центрі сюжету — його стосунки із сім’єю, друзями, коханою та колишнім контррозвідником Феліксом, який служив в Афганістані.  

214
19.04.2024

Обороноздатність, безпека, підтримка воїнів, розвиток економіки та євроінтеграційні процеси – ключові питання, які обговорили під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, що відбувся під головуванням Президента України Володимира Зеленського.  

268
16.04.2024

Так, серед тих, хто довіряє Президенту України, лише 15% підтримали б такі вибори, тоді як серед тих, хто не довіряє — 37%.

387
11.04.2024

Парламент остаточно ухвалив у другому читанні законопроєкт №10449 про мобілізацію і проходження військової служби.  

1285
07.04.2024

Всього опитали 2 000 респондентів, що мешкають у всіх регіонах України, крім окупованих територій, у віці 18 років і старше.   

889