Ті, що вбивають поглядом

 

Сорокарічна мешканка Братська Ірина Цатурова розповідає, що в дитинстві до тремтіння в колінах боялася свою бабусю Авдотью Іванівну - владну чорнооку козачку, яка жила в невеликому селі Ірса під Іркутськом.



Причиною дитячих страхів був дивний погляд Авдотьї Іванівни - холодний і гострий, що ніби пронизує наскрізь, читає найпотаємніші думки. Бабуся Ірини в той час вже 20 років була вдовою, і по селу ходили чутки, що причиною смерті її чоловіка був «нехороший» погляд старої козачки.

Сусідки Авдотьї Іванівни ховали від її небезпечних очей курчат та іншу живність, пам'ятали, як нібито кілька років тому, посварившись зі своєю знайомою, бабуся Ірини так позирнула качиний виводок, який на гуляв в її дворі, що до вечора велика частина пухнастих грудочок подохла...

Коли Ірині виповнилося 13 років, Авдотья Іванівна померла. З цього приводу всезнаючі односельці сказали, що це вона себе «задивилась», адже літня жінка частенько і довго сиділа перед старовинним дзеркалом, розчісуючи своє пишне волосся ...

Коня на скаку зупинить ...

Обравши з часом професію психолога, Ірина впритул зайнялася феноменом людського погляду і навіть зуміла зібрати багато цікавого матеріалу по даній темі. Зокрема, вона з'ясувала, що давня традиція зав'язувати перед стратою очі людям, засудженим до смерті, з'явилася саме через побоювання того, що смертник, перебуваючи в стані афекту, своїм повним ненависті поглядом завдасть шкоди катові.

Технікою фізичного впливу на людину за допомогою погляду досконало володіли тибетські монахи. Вони могли також пересувати предмети, не торкаючись до них, зупиняти на бігу людей або тварин і навіть викликати вогонь.

Небезпечний городянин

В дохристиянські часи в єгипетській Олександрії існувала особлива каста найманих вбивць, які тільки лише силою погляду могли позбавити людину життя.

У цьому зв'язку досить цікавими представляються хроніки 1880-х років сицилійського міста Мессіни, в яких згадується якийсь пан, що наводив страх на жителів цього містечка. Особливістю чоловіка було те, що він своїм поглядом вбивав співгромадян, які стали йому чимось неугодними. Як оповідає літопис, одного разу цей пан, зайшовши в магазин, задивився в дзеркало на своє відображення. А через кілька хвилин його убив апоплексичний удар.

Загадкові промені

Ще з античних часів філософи і мудреці вважали, що очі кожної людини випускають якісь невидимі промені. Римський історик Светоній на початку II століття нашої ери барвисто описував сонячне сяйво, яке виходило з очей імператорів Августа і Тіберія. У київського князя Володимира був помічений давньоруськими літописцями подібний ефект, що з'явився після його історичного хрещення. Особлива лучистість очей приписувалася багатьом православним святим, які силою погляду були здатні виганяти демонів і лікувати недуги...

На думку езотериків і послідовників вчення агні-йога (релігійно-філософське вчення, яке об'єднує західну окультно-теософську традицію і езотеризм Сходу), з моменту виникнення матеріального світу в кожній живій істоті зберігається частка первородного вогню.

В залежності від духовних прагнень людини вона здатна направляти його на високі і благородні вчинки або ж спалювати в полум'я низьких пристрастей і бажань. З цієї причини випромінювання очей деяких індивідуумів носить яскраво виражений негативний характер, що приводить до широко відомого в народі зурочення. Калігула і Іван Грозний, Павло I і Гітлер, Ленін і Сталін мали зачаровуючий, важкий погляд, від якого багатьом людям ставало не по собі.

Смерть скандального «старця»

Згідно зі свідченнями багатьох очевидців, важко було витримати погляд і Григорія Распутіна - скандально відомого «старця», фаворита сім'ї імператора Миколи II, - очі якого гіпнотизували, шокували в і збентежували.



За спогадами князя Фелікса Юсупова, коли в ніч з 29 на 30 грудня 1916 змовники, які брали участь у вбивстві Распутіна, вже тягли його бездиханне тіло до набережної річки Мийки, «святий старець» раптом відкрив очі, і слідом за цим спалах криваво-червоного світла на лічені миті засліпив його катів. Деяким з них стало погано. Схаменувшись першим, Фелікс Юсупов вистрілив в ожилого небіжчика з револьвера.

Енергоінформаційні парадокси

У 1923 році радянський вчений, дослідник в галузі біологічного радіозв'язку Бернард Кажинський висунув гіпотезу про те, що око людини не тільки бачить, але і здатне випускати в простір електромагнітні хвилі особливої ​​частоти.

Вже в середині XX століття американські фізіологи спробували довести, що якщо очі людини, фіксуючи елементарні частинки - фотони, здатні бачити навколишній світ, то, можливо, вони й самі можуть випромінювати ці частинки, які мудреці давнини називали просто «променями».

Відомий найпростіший прилад, що складається з тонкої металевої спіралі, підвішеної на шовковій нитці, над якою кріпиться магнітна стрілка. В ході експерименту людина кілька хвилин пильно дивиться в середину спіралі, а потім повільно повертає голову в сторону. Слідом за змінним кутом погляду ... починає повертатися і спіраль, що переконливо доводить наявність якогось випромінювання, що випускається органами зору людини.

Розширення зіниць

У 1989 році вчені одного з інститутів Сибірського відділення Академії наук СРСР провели незвичайний для вітчизняної науки того часу експеримент. Його метою було випробування паранормальних здібностей відомої в ті роки сибірської цілительки Ганни Семенівни Лохаткіної. Зокрема, Лохаткіній було запропоновано силою погляду впливати на промінь лазерної установки, що проходить через порожнистий циліндр. Через кілька хвилин після початку експерименту простір в циліндрі наповнився сірим серпанком, а незабаром лазерний промінь ... зник! У цю саму мить прилад, що стежив за станом очей цілительки, зафіксував ефект короткочасного розширення її зіниць до максимальної величини...

Таємні техніки

Після кількох років досліджень і вивчення документальних матеріалів психолог Ірина Цатурова прийшла до висновку, що саме зіниця надає людському погляду особливу, майже магічну силу. Навіть у слабкого або хворого індивідуума в моменти небезпеки або емоційної напруги зіниці розширюються, що свідчить про короткочасне вивільнення великої кількості резервної енергії.

Про те, що головним каналом передачі енергії служать зіниці очей, здавна було відомо магам і чаклунам, які досконало володіли прийомами гіпнозу і зурочення.

Погляд людини здатний не тільки справити певне враження на інших людей. Будучи одним з універсальних засобів спілкування, він може надати як благотворний вплив, так і завдати страшну, невиправну шкоду.

 

ТАЙНИ


06.01.2014 2997 0
Коментарі (0)

10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

1919
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

1837
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

1836
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

5401 42
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

2131 2
19.03.2024

Сьогодні й роботодавці, й експерти звертаються до абітурієнтів: зважайте на ті спеціальності, які будуть потрібні Україні під час відбудови, адже велике відновлення почнеться одразу після Перемоги.

1490

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

709

Американське видання The Washington Post 7 квітня 2024 р. опублікувало статтю під назвою «Інсайд щодо секретного плану Дональда Трампа щодо припинення українсько-російської війни».

759

Благодатний Вогонь (грец. Άγιο Φως, дослівно — Святе Світло, англ. Holy fire) — поширена у православ'ї назва вогню у Великодній церемонії виносу запалених свічок із Гробу Господнього (кувуклії) в Єрусалимському Храмі Воскресіння. 

957

Впевнено можна сказати, що з появою соцмереж  наш світ змінився. Він став трішки меншим, не виходячи з кімнати ми маємо зв'язок з найвіддаленішими куточками планети. Всі живемо в час швидкості та спрощення.

989
16.04.2024

В Івано-Франківську традиційно у передвеликодній час проведуть ярмарок «Великодній кошик». Працюватиме він з першого по третє травня на площі Ринок.  

1741
11.04.2024

Цієї неділі, 14 квітня, в Івано-Франківській громаді розпочне роботу новий комунальний ринок сільськогосподарської продукції.  

3656
08.04.2024

Під час посту людина не вживає білкові продукти тваринного походження: м'ясо, рибу та молочні продукти. Натомість залишаються крупи, бобові, горіхи, фрукти та овочі.  

10226
17.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

26105
14.04.2024

Нагадаємо, цьогоріч в Івано-Франківську запланували початок зведення богослужбової каплиці блаженного священномученика Симеона Лукача.  

10156 1
08.04.2024

Є перша заповідь Божа: «Я є Господь Бог твій, нехай не буде у тебе інших богів, крім Мене».  

7692
02.04.2024

Два тижні поспіль щонеділі франківці та гості міста збираються на пікнік біля міського озера, щоб висловити протест проти будівництва церкви УГКЦ.   

874
19.04.2024

Це — історія про дорослішання хлопця Тимофія у 1990-х роках. У центрі сюжету — його стосунки із сім’єю, друзями, коханою та колишнім контррозвідником Феліксом, який служив в Афганістані.  

121
19.04.2024

Обороноздатність, безпека, підтримка воїнів, розвиток економіки та євроінтеграційні процеси – ключові питання, які обговорили під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, що відбувся під головуванням Президента України Володимира Зеленського.  

229
16.04.2024

Так, серед тих, хто довіряє Президенту України, лише 15% підтримали б такі вибори, тоді як серед тих, хто не довіряє — 37%.

362
11.04.2024

Парламент остаточно ухвалив у другому читанні законопроєкт №10449 про мобілізацію і проходження військової служби.  

1257
07.04.2024

Всього опитали 2 000 респондентів, що мешкають у всіх регіонах України, крім окупованих територій, у віці 18 років і старше.   

856