Тарас Королишин: Хочу довети, що і я можу грати на найвищому рівні

 

 

В останньому матчі чемпіонату у Луганську проти "ЛТК" вольову перемогу "Урагану" приніс наймолодший гравець у складі івано-франківської команди Тарас Королишин. Саме його два голи дозволили "драконам" здобути непрості три очки.



Гольовий дубль для 20-річного гравця молодіжної зібрної України виявився дебютним в Екстра-лізі. Напередодні домашнього матчу з львівською "Енергією" Королишин охоче відповів на запитання клубної прес-служби.

- Насамперед вітаємо з дебютним дублем у футболці "Урагану", який приніс гостьову перемогу над "ЛТК". Пригадай, як забивав ці два голи і які враження були в тебе після матчу?
Мене переповнювали виключно позитивні емоції. Попри те, що поєдинок був нелегкий, ми все-таки виграли і здобули бажані три очки. І, звісно, приємно, що вдалося оформити дубль. Перший м'яч я забив буквально за долі секунди до сирени на перерву. Ми розіграли аут, Валєнко віддав передачу на Павлюка, я відкрився під нього в середину і з дотику пробив під поперечину.

На перший погляд могло здатися, що взяття воріт не було, адже після удару м'яч від перекладини опустився десь на півметра за лінію і лише потім вилетів в поле. А другий гол вийшов завдяки хорошому розіграшу штрафного: Шотурма віддав на Макаєва, той продовжив далі, тож мені залишилося тільки добре пробити повз воротаря.


- Цього сезону ти вже забив 4 голи. Цікаво, що всі - у ворота "телефоністів". Виходить, для тебе "ЛТК" стала "улюбленою" командою?
Я б так не сказав. Коли я виходжу на майданчик, то основне завдання, яке ставлю перед собою - допомогти своїй команді здобути перемогу. Були хороші моменти і проти інших команд, але чомусь не вдавалося їх реалізувати. А те, що забив цього сезону чотири голи, і всі вони у ворота "ЛТК" - це швидше, збіг обставин.

- Наставник "Урагану" Сергій Гупаленко почав тобі більше довіряти після виклику у молодіжну збірну. Це пов'язано з травмами партнерів по команді чи ти дочекався свого шансу?
Думаю, що це питання більше до головного тренера, аніж до мене. Можливо, це пов'язано і з першим, і з другим аспектом, хоча на кожному тренуванні я викладаюся по-максимуму і докладаю всіх зусиль, аби довести, що я також можу грати на найвищому рівні.


- Виклик до лав збірної України - це завжди почесно для будь-якого спортсмена. Раніше ти захищав кольори юніорської збірної, тепер - молодіжної. 11-12 лютого у Франції "синьо-жовті" двічі переграли місцевих однолітків - 4:1 та 6:1, а тобі вдалося оформити дубль у другій грі. Які враження загалом від виклику в збірну і від цих матчів?
Я дуже радий, що мені вже не перший раз випадає шанс виступати у лавах збірної, для кожного гравця - велика честь. Наша "молодіжка" зібралася у Луганську, тренувалися в дворазовому режимі. За кілька днів нам вдалося зігратися один з одним, згуртуватися разом, попри те, що команда була фактично повністю оновлена. У збірній були представлені хороші гравці, з усіма я одразу знайшов спільну мову, тож атмосфера, яка панувала у колективі впродовж всього часу, була просто ідеальна.

До Франції ми їхали з однією метою - перемагати, тож результат був на першому місці. На перший погляд може видатися, що ми досить легко здолали суперників, хоча насправді це не так. Можливо, французи не так підготовлені фізично і тактично, як українці, але в плані техніки вони грають на високому рівні. Змагатися було досить цікаво, тож враження залишилися тільки позитивні. Грати на міжнародному рівні - завжди хороший досвід, проте, й чимала відповідальність.


- Чи був задоволений грою головний тренер молодіжної збірної Роман Ковальчик?
Після першого матчу Роман Миколайович привітав усіх з перемогою, зауважив наші недоліки та одразу дав установку, щоб ми налаштовувалися на другий поєдинок. Тож ніякої ейфорії не було. Після другої гри тренер подякував нам за роботу і зазначив, що грали ми значно краще, адже не було скованості. Загалом таким оновленим складом "молодіжка" грала вперше. Звісно, були й помилки, тому є ще над чим працювати у своїх командах.

- Які особисті завдання у Тараса Королишина на цей сезон? Про що мрієш?
Насамперед - працювати над собою, вдосконалювати свої футзальні здібності та максимально допомагати "Урагану" здобувати перемоги. Звісно, хочеться вибороти чемпіонство та виграти Кубок України, але при цьому головне, щоб усі були здорові та уникали серйозних травм.


- Хто, на твою думку є фаворитом чемпіонату України, що знову відновився після тривалої перерви?
"Єнакієвець", "Ураган", "Локомотив" та "Енергія" - саме ці чотири команди є фаворитами. Усі вони наразі демонструють досить рівну гру. У кожної, як на мене, є хороші шанси стати чемпіоном. Думаю, "Єнакієвець", який значно відірвався від конкурентів, так і залишиться лідером, а позиції інших команд будуть ще неодноразово змінюватися. Думаю, так триватиме до останнього туру, а далі нас чекатиме найцікавіше - плей-офф.

- Як сприйняв звістку про те, що Кубок України буде розіграний у форматі "Фіналу восьми"? Знову "Енергія", але в одному чвертьфінальному матчі на нейтральному майданчику у Черкасах. Які шанси на вихід до півфіналу?
Якщо чесно, я навіть не здивувався, тож цю звістку сприйняв досить спокійно. Вже декілька сезонів поспіль нам попадаються тільки команди Екстра-ліги, і вже не перший раз - "Енергія". Але, як на мене, команда, яка хоче вибороти Кубок, не повинна думати - хто слабший, хто сильніший, а докладати максимум зусиль і впевнено йти до своєї мети. Те, що Кубок відбудеться у форматі "Фіналу восьми", пов'язано з нинішньою ситуацією в Україні, тож тут нічого не вдієш. Хоча, звісно, краще було б зіграти дві чвертьфінальні гри - вдома і на виїзді…


- Як особисто сприйняв останні події в Україні? Яка зараз ситуація в команді?
Події, що відбуваються в Україні, мабуть, не залишили нікого байдужим. Якщо чесно, то важко повірити, що таке справді відбувається в нашій державі, тому виникає єдине природне бажання - щоб не було смертей, кровопролиття і війни. Звичайно, ця ситуація вплинула на кожного з нас, але будемо сподіватися на краще. У нашій команді теж переживають, для всіх нас небайдужа доля України, особливо нелегко нашим бразильцям, адже вони далеко від свого дому. Однак усі ми професіонали, тому впевнений, що на матчах це не відобразиться.

- Доречі, який настрій на домашнє дербі з львівською "Енергією"?
Настрій хороший, я б сказав - бойовий, і перед собою ми ставимо максимальне завдання - здобути три очки. Тим паче, що ми давно вже не грали перед власними вболівальниками, тому ми будемо налаштовуватися тільки на перемогу. До того ж, такі "енергетичні дербі" завжди грати дуже приємно!


19.03.2014 854 0
Коментарі (0)

30.04.2024

Будівельна компанія «ND Group Development» запрошує вас стати майбутніми власниками унікального комплексу преміумкласу. Водночас власний будинок мрії стає ще доступнішим. Адже при покупці з 30 квітня 2024 року до 15 травня 2024 року можна отримати знижку 3%. 

904
29.04.2024
Вікторія Матіїв

Журналістка Фіртки поспілкувалася з серцево-судинним лікарем-хірургом Андрієм Судусом про причини раптової серцевої смерті, операції на серці, як війна вплинула на кількість захворювань, чи "молодіють" хвороби серця та як запобігти їхньому розвитку загалом.

724
22.04.2024
Вікторія Матіїв

Про значення Великодніх свят журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.

1834
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

3165
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

2514
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

2500

Доволі часто можна зустріти згадку про так званого «пасхального зайця» в сучасній масовій культурі (фільми серіали, листівки, гіфки). Отож, яке відношення має кролик/заєць до Пасхи?

172

Спорт — це не просто змагання, це мова, яку розуміють усі. І Україна використовує її, щоб розповісти світові про свою силу та прагнення до перемоги.

690

Нижня палата Конгресу США затвердила допомогу Україні в  сумі 61 мільярдів доларів. Всього «за» допомогу Україні проголосували 311, «проти» — 112, «утримались» — 8.

653

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

1540
01.05.2024

Християни освячують пасхальні традиційні страви, про котрі чітко згадує священник у часі освячення, зокрема м’ясні та молочні. Кошик можна прикрасити барвінком і вишитим рушником.

298
26.04.2024

Розповідаємо про корисні для серця та задоволення способи включити домашній сир у свій раціон.  

637
23.04.2024

У 2024 році Великий піст почався 18 березня та закінчиться 4 травня. Святкування Великодня у християн припадає на 5 травня.  

580
30.04.2024

Великий або Страсний четвер — це день, коли Христос понад 2000 років тому на Тайній Вечері з апостолами, своїми священниками, установив Таїнство Святого Причастя, відслуживши першу Божественну Літургію.  

286
26.04.2024

Чому Великдень є одним з найважливіших християнських свят та що він означає для сьогодення, зокрема для українців, які третій рік поспіль відзначатимуть цей день під час повномасштабної війни?  

350
22.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

26991
18.04.2024

Під час моління студенти зачитували розважання, які перепліталися зі стражданнями нашого Спасителя – Ісуса Христа під час Хресної дороги та терпіннями, які проходить український народ у часі жорстокої війни.  

804
02.05.2024

Мурали або стінописи сьогодні не є чимось незвичним. У містах України, зокрема й в Івано-Франківську, на вільних стінах будинків час від часу з'являються різноманітні нові прояви вуличного мистецтва.  

19644
30.04.2024

Івано-Франківська міська рада прийняла звернення до Президента України Володимира Зеленського, голови Верховної Ради України Руслана Стефанчука, комітету Верховної Ради України з питань бюджету, щодо спрямування видатків державного бюджету з фінансування політичних партій на ЗСУ.  

386
26.04.2024

З твердженням, що часто думка простих людей важливіша, ніж думка професійних політиків та експертів, повністю погодилися або скоріше погодилися 48% опитаних. Не згодні з таким твердженням лише 1/5 респондентів.

368
23.04.2024

Рівень довіри до інформації про події війни, яка надходить від владних органів, є невисоким.  

694
19.04.2024

Обороноздатність, безпека, підтримка воїнів, розвиток економіки та євроінтеграційні процеси – ключові питання, які обговорили під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, що відбувся під головуванням Президента України Володимира Зеленського.  

1213 1