“Світова прем’єра” НЛО

 

НЛО

 

У Франції увага до НЛО на офіційному рівні було вперше проявлено ще в середині п’ятдесятих років ХХ століття, коли Міністерство оборони країни приступило до збору та систематизації повідомлень про позаземні об’єктах. На початку сімдесятих завдання збору інформації про появу НЛО поклали на національну жандармерію.

Тоді-то кожному французькому жандарму і вручили спеціальну анкету для опитування людей, які стали очевидцями подібних випадків. Група з вивчення та збору інформації про непізнані космічних феноменах (GEIPAN) була створена у Франції в 1977 році.

Потрібно для вашої торговельної мережі або розширюється блоку якісні дитячі іграшки оптом значить ви за адресою дотримуйтесь, там такі є.

Вона стала першою і, можливо, єдиною на Заході державною організацією з дослідження НЛО. GEIPAN отримує дані від жандармерії, поліції, армії, ВПС, ВМФ і цивільної авіації. Аналізом цих повідомлень займалися входили до згадану групу експерти: психологи, астрономи, метеорологи, фахівці з фізики атмосфери, повітряних кулях і зондам.
До складу GEIPAN деякий час входили групи швидкого реагування, група аналізу слідів, збору та обробки первинної інформації. В даний час GEIPAN займається складанням актів на основі показань свідків, що бачили НЛО, архівуванням опитувань, а також пошуком можливих наукових пояснень феноменам позаземного походження. Її представник Жак Патене назвав розсекречені досьє про непізнані літаючі об’єкти «світовою прем’єрою», повідомляє агентство Франс Прес. Французьких уфологів запевнили, що жодних вилучень з справ проводитися не буде. І що всі наявні відомості про НЛО каталогізовані і заактовані – забезпечені докладними (іноді похвилинної) описами, а часто і фотографіями. Але при всьому при тому імена конкретних очевидців з документів, виставлених на сайті, були видалені.

З 1977 року в архівах Національного центру космічних досліджень з’явилися досьє на приблизно 1,6 тис. випадків спостережень за НЛО. Правда, на думку фахівців, здебільшого йдеться про «абсолютно нормальних природних явищах, неправильно витлумачених спостерігачами». Представники CNES заявили, що через деякий час на сайті виставлять фотографії та відеоматеріали, що зафіксували контакти людей з непізнаними літаючими об’єктами.

Чому ж CNES вирішив відкрити свої архіви? За словами співробітників центру, «світова прем’єра» повинна привернути до проблеми уфології увагу не тільки тих, хто цікавиться НЛО, але і всього міжнародного наукового співтовариства. Адже деякі випадки залишаються справжніми загадками, які й донині не піддаються якому-небудь науковому поясненню. Французькі фахівці класифікують їх як «повітряно-космічні феномени категорії D», тобто «нез’ясовні зважаючи неточності спостережень і недостатню якість матеріальних свідчень».

Вирішили будується на весну і не вирішили як буде виглядати ваш будинок? Не питання, проект дерев’яного дачного будинку для вашої дачі вже може знаходиться на сайті, або ви вирішите питання з проектом, перейшовши за посиланням.

За подібними непоясненими феноменами, на думку французьких дослідників, можуть ховатися справжні наукові революції. У той же час, підкреслюють вчені, багато «повідомлення очевидців», нібито бачили НЛО, – не більш ніж свідома фальсифікація.

Чимало французьких громадян, узревшіе якісь дивні об’єкти або явища, просто стали жертвами омани, бо те, що вони спостерігали, має цілком раціональне пояснення. Наприклад, 5 листопада 1990 близько тисячі чоловік зафіксували в небі над Францією яскраві спалахи світла, прийняті за НЛО. У липні 2007 року автор цих рядків і сам спостерігав подібний феномен, перебуваючи на півдні Франції, в районі Ліона.

Мій друг, астроном-любитель Бернар Шевальє (Bernard Chevalier), дав мені можливість стежити за спалахами через свій досить потужний аматорський телескоп, хоча вони були видні і неозброєним оком. Але, як з’ясувалося пізніше, ними виявилися сліди згоряння в щільних шарах атмосфери падаючих деталей космічного апарату.

Іноді попадається і вкрай неясна, недостовірна інформація про НЛО. Зрозуміло, що випадки на кшталт «говорять, що одна жінка бачила об’єкт, що нагадує летить рулон туалетного паперу», ніхто не буде розглядати всерйоз, зазначив Жак Патене. Але ж є повідомлення і іншого роду.

Наприклад, явища, які спостерігали тисячі людей по всій Франції; або офіційно зафіксовані і зняті на відео-та фотокамери феноменів на кшталт палаючих вогнів. Є, нарешті, показання РЛС про об’єкти, що летіли в порушення всіх відомих нам фізичних законів. Тим не менше до цих та інших подібних фактів потрібно ставитися серйозно, вважає месьє Патене.

Будинок вже побудували, а от купити двері забули. А варто було б, адже безпека вашого будинку важливіше всього і двері тут відіграють найважливішу роль речі.

У загальній складності до «серйозної» категорії (або згаданої вище категорії D) французькі уфологи відносять не менше чверті зафіксованих з 1954 року фактів появи НЛО. На їхню думку, це заслуговують довіри і підтверджені документально факти, яким пояснення поки не знайдено. Ну як, наприклад, сприймати випадок, що стався 8 січня 1981 неподалік від містечка транзит-ан-Прованс на півдні Франції?

Працюючи на своєму полі, місцевий селянин раптово почув дивний свистячий звук. Він підняв голову і побачив незвичайний, схожий на тарілку об’єкт свинцево-сірого кольору діаметром близько 2,5 м. НЛО пішов вниз і опустився всього в півсотні метрів від селянина. Потім, постоявши якийсь час на землі, загадковий об’єкт злетів у небо і зник. Звичайно, можна було цю розповідь поставити під сумнів, пояснивши зліт об’єкта злетом фантазії хлібороба, підігрітої зайвим стаканчиком місцевого доброго вина. Можна було б, якби … не випалені ділянки поверхні поля, на якому трудився селянин.


18.03.2013 960 0
Коментарі (0)

10.05.2024
Тетяна Дармограй

Хто з військовозобов'язаних може перетинати кордон під час воєнного стану, чи вплине новий закон про мобілізацію на правила перетину, як військовозобов'язані гинуть при спробі нелегально перетнути кордон та як карають порушників кордону, розповідає Фіртка.

10778 1
30.04.2024

Будівельна компанія «ND Group Development» запрошує вас стати майбутніми власниками унікального комплексу преміумкласу. Водночас власний будинок мрії стає ще доступнішим. Адже при покупці з 30 квітня 2024 року до 15 травня 2024 року можна отримати знижку 3%. 

1787
29.04.2024
Вікторія Матіїв

Журналістка Фіртки поспілкувалася з серцево-судинним лікарем-хірургом Андрієм Судусом про причини раптової серцевої смерті, операції на серці, як війна вплинула на кількість захворювань, чи "молодіють" хвороби серця та як запобігти їхньому розвитку загалом.

1684
22.04.2024
Вікторія Матіїв

Про значення Великодніх свят журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.

2700
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

4542
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

3183

Війна росії проти України змінила наше життя до невпізнаваності, а звірства росіян над українцями змусила багатьох хлопців і дівчат, серед яких чимало християн, взяти до рук зброю і захищати свій народ.  

266

Доволі часто можна зустріти згадку про так званого «пасхального зайця» в сучасній масовій культурі (фільми серіали, листівки, гіфки). Отож, яке відношення має кролик/заєць до Пасхи?

1003

Спорт — це не просто змагання, це мова, яку розуміють усі. І Україна використовує її, щоб розповісти світові про свою силу та прагнення до перемоги.

1405

Нижня палата Конгресу США затвердила допомогу Україні в  сумі 61 мільярдів доларів. Всього «за» допомогу Україні проголосували 311, «проти» — 112, «утримались» — 8.

1291
12.05.2024

З кожним днем війни стає дедалі важливіше зберігати емоційну стабільність і свідомо дбати про своє психічне здоров’я.   

1666
07.05.2024

Розповідаємо про корисні для серця та задоволення способи включити домашній сир у свій раціон.  

1467
03.05.2024

В Івано-Франківську триває передсвятковий ярмарок "Великодній кошик".  

1186
12.05.2024

Про значення неділі журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.  

551
08.05.2024

У цілому 63% українців вважають, що ця Церква має бути повністю забороненою в Україні (у грудні 2022 року — 54%, у травні 2023 року — 66%).  

627
04.05.2024

Великдень - свято, що є одним з найважливіших для віруючих християн.  

1826
30.04.2024

Великий або Страсний четвер — це день, коли Христос понад 2000 років тому на Тайній Вечері з апостолами, своїми священниками, установив Таїнство Святого Причастя, відслуживши першу Божественну Літургію.  

1964 8
12.05.2024

Мурали або стінописи сьогодні не є чимось незвичним. У містах України, зокрема й в Івано-Франківську, на вільних стінах будинків час від часу з'являються різноманітні нові прояви вуличного мистецтва.  

20323
13.05.2024

В Україні громадяни переважно змінили свою думку у порівнянні із попередніми роками та вважають, що для країни важливіша демократична система, ніж сильний лідер.    

302
09.05.2024

Верховна Рада 9 травня 2024 року збільшила штрафи за військові правопорушення.  

654 1
05.05.2024

Президент Китаю Сі Цзіньпін у неділю вирушив до Парижа з рідкісним візитом, а його французький колега Еммануель Макрон має намір тиснути спробувати переконати його використати свій вплив на Росію щодо війни в Україні.    

694
30.04.2024

Івано-Франківська міська рада прийняла звернення до Президента України Володимира Зеленського, голови Верховної Ради України Руслана Стефанчука, комітету Верховної Ради України з питань бюджету, щодо спрямування видатків державного бюджету з фінансування політичних партій на ЗСУ.  

1037