Сюрпризи і закономірності українського топ-уікенду. Підсумки 6 туру УПЛ (фото)

 

"Футбол24" підводить підсумки 6-го туру УПЛ, який був сповнений яскравими та результативними матчами і не обійшовся без несподіванок.

Український топ-уікенд подарував багато цікавих матчів і моментів, а також дав змогу оцінити нинішній стан практично всіх клубів Прем'єр-ліги. Команди зіграли вже 6 турів і про випадкові результати говорити вже не доводиться, адже старт чемпіонату, коли учасники лише входять у сезон і частенько трапляються маленькі дива, давно позаду. Наразі видно які колективи готові боротись за призові місця, які за середину таблиці, а яким доведеться вести боротьбу за виживання в еліті.

6-й тур Прем'єр-ліги став найрезультативнішим у нинішньому сезоні - команди забили 27 голів. У всіх матчах було забито два м'ячі і більше. Також цей уікенд показав другий показник по відвідуваності - 62 846 глядачів (3-й тур УПЛ - 63 689).

Найкращими бомбардирами є Кравець ("Динамо") - 5, Гладкий ("Шахтар") - 5, Гама ("Дніпро") - 4.

"Олімпік" - "Металург" Д - 3:2

Тур розпочався донецьким дербі, яке хоч і не носило надпривабливої вивіски, але гра виявилась дуже цікавою та інтригуючою. "Олімпік", який вже привчив всіх до сенсацій у його виконанні, не став розчаровувати вболівальників і цього разу.

Незважаючи на те, що явним фавортом усі називали "МД", і саме підопічні Пятенка відкрили рахунок у матчі, гравці "Олімпіка" забили тричі. На три голи "Олімпіка" "металурги" змогли відповісти лише забивши на останніх секундах матчу пенальті, що звісно покращило статистику забитих/пропущених, але ніяк не вплинуло на очковий доробок команди.

"Олімпік" прогресує і видно, що команда не є випадковим пасажиром. Подобається сміливість у індивідуальних діях гравців та неординарність при побудовах атаки. В цьому матчі "Олімпік" не грав від оборони "другим номером", а намагався побільше володіти м'ячем, що виходило, як мінімум не гірше за досвідчених земляків.

Ще одна яскрава перемога дебютанта і, до слова, "Олімпік" демонструє найкращі показники серед усіх дебютантів еліти українського чемпіонату.

"Олімпік" піднявся на 4-у позицію з 10 очками при різниці голів -6 (5/11), а "Металург" Д застряг на 11-й позиції з 5 балами.

"Металіст" - "Дніпро" - 2:5

Якщо на старті всі з обережністю говорили про стан харківського клубу і чекали поки він заграє, то зараз можна з впевненістю сказати "Металіст" вже не той...". Команда Рахаєва в нинішньому вигляді навряд зможе битись за зону єврокубків, аж надто багато ігрових проблем у харків'ян.

"Дніпро" мав прекрасний екзамен перед матчем у Лізі Європи проти міланського "Інтера", який відбудеться вже у четвер. У дніпрян виходило практично все. За відсутності Коноплянки, Бруно Гама, який нарешті опинився на своєму рідному лівому крилі атаки, відзначився хет-триком і продемонстрував, що знаходиться в чудовій формі. Варто відзначити гру на правому фланзі атаки 18-річного Валерія Лучкевича. Дуже талановитий футболіст, який провів матч постійно тримаючи у напрузі оборону суперника і мав моменти аби забити гол. Хлопець не боявся брати на себе гру і обігрував по кілька суперників. Видно, що Маркевич довіряє Лучкевичу і вселяє в нього впевненість.

Важливим моментом гри стало повернення після травми Євгена Коноплянки, який вийшов наприкінці матчу, але встиг відзначитись гольовою передачею та прекрасним голом.

"Дніпро" йде без поразок і займає другу сходинку з 16 очками."Металіст" 8-й з 7 пунктами і різницею м'ячів -3 (7/10).

"Зоря" - "Динамо" - 2:2

Луганці, які втратили очки на початку чемпіоната і були зосереджені на єврокубках, повертають увагу до внутрішньої першості. Підопічні Вернидуба впевнено грають з будь-якою командою в УПЛ і нічия з "Динамо" абсолютно не дивує. Команди виглядали абсолютно рівно у ігровому плані. Індивідуально луганці не поступались "динамівцям", а командно виглядали навіть більш дисципліновано і злагоджено за колектив Реброва.

Козирів у "Динамо" проти "Зорі" не виявилось, адже у відповідь на Ярмоленка у луганців був Хомченовський, а у відповідь на Ленса - Каменюка. Теодорчик практично нічого не зміг показати, хоча всі атаки киян завершувались передачами на поляка, що луганці зрозуміли ще у середині першого тайму і наглухо перекрили новобранця "Динамо".

Нічия - справедливий результат матчу. "Зоря" надалі намагатиметься повернутись до топ-5, а "Динамо" з усіма його ігровими проблемами втрималось на 3-му місці і готується до матчу проти лідера португальської першості "Ріу Аве" у рамках Ліги Європи.
"Зоря" - 10 місце, 5 очок. "Динамо" - 3 місце, 14 очок.

"Чорноморець" - "Шахтар" - 0:2

Одесити чимось нагадують "Металіст", але втрати "Чорноморця" все ж не такі масові, як у харків'ян. "Моряки" втратили Окріашвілі, Антонова та Лео Матоса і ці втрати дуже болісно вдарили по грі команди Григорчука, в основному у лінії атаки.

Для "Шахтаря" матч у Одесі виявився прекрасним спарингом перед стартом у Лізі чемпіонів. "Гірники" класно пресингували, комбінували, надійно оборонялись. Помітно, що бразильські лідери команди вже набрали хорошу форму. Вцілому команда Луческу підходить до матчу в хорошому стані і на ходу.

Відзначимо повернення на поле бразильського суперталанта Бернарда, який теж виглядав набагато краще у командній роботі "Шахтаря", ніж це було ще у минулому сезоні. Цікаву роль виконує нині бразильський опорник Фернанду, який у минулому сезоні викликав лише негативні емоції у шанувальників "гірників" і сам прагнув покинути Україну влітку. Схоже Луческу нарешті знайшов роль для Фернанду і він виконує її блискуче. Отже, Фернанду, граючи опорника активно бере участь у атаці і постійно створює чисельну більшість гірників при позиційних атаках. Було дуже помітно, що оборонці "Чорноморця" постійно не помічали бразильця або їм просто не вистачало гравців аби перекрити Фернанду.

"Шахтар" йде без втрат і очолює турнірку з 18 очками і різницею голів 15/1. "Чорноморець" опустився на 6 позицію з 8 балами.

"Волинь" - "Металург" З - 3:0

Команда Кварцяного здобула нелегку домашню перемогу. У першому таймі лучани практично нічого не показали, чим викликали гнів у свого наставника. "МЗ" теж не виблискував, але моментами грав привабливіше за господарів поля.

По перерві "Волинь" традиційно стала жвавішою і набагато агресивнішою. Видно, Кварцяний добре попрацював зі своїми підопічними у роздягальні. Лучани провели три голи у ворота суперника і просто змели запоріжців у другому таймі.

"Волинь" завдяки перемозі піднялась на 5 сходинку з 9 пунктами. "Металурги" з 7 пунктами ділять з "Металістом" 8-9 позицію.  

"Іллічівець" - "Говерла" - 2:2

Матч аутсайдерів подарував інтригу і цікаву розв'язку, але якісного і змістовного футболу, на жаль, було вкрай мало. Обидві команди зіткнулись з серйозними кадровими проблемами на початку сезону, а на даний момент маріупольці втратили вже половину основного складу.

В напіврозібраному стані підопічні Павлова все ж спромоглись здобути очки у матчі з "Говерлою", хоча по ходу гри здавалось, що ужгородці візьмуть перші три очки у сезоні.

Результативна нічия і обидві команди лишаються на самому дні турнірної таблиці. "Говерла" передостання з 3 очками, "Іллічівець" замикає турнірку з 2 балами і найгіршою різницею -8 (7/15).

"Ворскла" - "Карпати" - 2:0

Львів'яни під орудою Йовічевіча додають від матчу до матчу, але результату як не було, так і нема. Керівництво довіряє тренеру і розуміє, що для результату потрібен час, адже Йовічевіч взявся будувати новий проект "Карпат". Вцілому команда виглядає дуже мобільно і злагоджено. Молодь поступово додає у впевненості та ігрових якостях, хоча клас гравців "Карпат" залишає бажати кращого.

"Ворскла" ж набирає хід і не стане здивуванням, якщо до закінчення першого кола чемпіонату полтавці опиняться близько до топ-5 УПЛ, а може і у складі великої п'ятірки. Команда Сачка класно зіграла у обороні, у середині поля креативно діяли півзахисники, а у атаці виблискували індивідуальною майстерністю та цікавими комбінаціями Громов, Турсунов, Бараннік та Ковпак.

Заслужена і красива перемога "ворсклян", і важливі домашні 3 бали.

"Ворскла" піднялась на 7 сходинку з 8 очками, а "Карпатам" необхідно починати перемагати, адже вони застрягли на 12-й позиції лише з 4 очками.

 

Марк Копич, Футбол 24


15.09.2014 625 0
Коментарі (0)

30.04.2024

Будівельна компанія «ND Group Development» запрошує вас стати майбутніми власниками унікального комплексу преміумкласу. Водночас власний будинок мрії стає ще доступнішим. Адже при покупці з 30 квітня 2024 року до 15 травня 2024 року можна отримати знижку 3%. 

1060
29.04.2024
Вікторія Матіїв

Журналістка Фіртки поспілкувалася з серцево-судинним лікарем-хірургом Андрієм Судусом про причини раптової серцевої смерті, операції на серці, як війна вплинула на кількість захворювань, чи "молодіють" хвороби серця та як запобігти їхньому розвитку загалом.

870
22.04.2024
Вікторія Матіїв

Про значення Великодніх свят журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.

2002
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

3370
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

2612
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

2610

Доволі часто можна зустріти згадку про так званого «пасхального зайця» в сучасній масовій культурі (фільми серіали, листівки, гіфки). Отож, яке відношення має кролик/заєць до Пасхи?

350

Спорт — це не просто змагання, це мова, яку розуміють усі. І Україна використовує її, щоб розповісти світові про свою силу та прагнення до перемоги.

792

Нижня палата Конгресу США затвердила допомогу Україні в  сумі 61 мільярдів доларів. Всього «за» допомогу Україні проголосували 311, «проти» — 112, «утримались» — 8.

752

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

1708
01.05.2024

Християни освячують пасхальні традиційні страви, про котрі чітко згадує священник у часі освячення, зокрема м’ясні та молочні. Кошик можна прикрасити барвінком і вишитим рушником.

439
26.04.2024

Розповідаємо про корисні для серця та задоволення способи включити домашній сир у свій раціон.  

794
23.04.2024

У 2024 році Великий піст почався 18 березня та закінчиться 4 травня. Святкування Великодня у християн припадає на 5 травня.  

773
30.04.2024

Великий або Страсний четвер — це день, коли Христос понад 2000 років тому на Тайній Вечері з апостолами, своїми священниками, установив Таїнство Святого Причастя, відслуживши першу Божественну Літургію.  

423
26.04.2024

Чому Великдень є одним з найважливіших християнських свят та що він означає для сьогодення, зокрема для українців, які третій рік поспіль відзначатимуть цей день під час повномасштабної війни?  

453
22.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

27110
18.04.2024

Під час моління студенти зачитували розважання, які перепліталися зі стражданнями нашого Спасителя – Ісуса Христа під час Хресної дороги та терпіннями, які проходить український народ у часі жорстокої війни.  

898
02.05.2024

Мурали або стінописи сьогодні не є чимось незвичним. У містах України, зокрема й в Івано-Франківську, на вільних стінах будинків час від часу з'являються різноманітні нові прояви вуличного мистецтва.  

19743
30.04.2024

Івано-Франківська міська рада прийняла звернення до Президента України Володимира Зеленського, голови Верховної Ради України Руслана Стефанчука, комітету Верховної Ради України з питань бюджету, щодо спрямування видатків державного бюджету з фінансування політичних партій на ЗСУ.  

503
26.04.2024

З твердженням, що часто думка простих людей важливіша, ніж думка професійних політиків та експертів, повністю погодилися або скоріше погодилися 48% опитаних. Не згодні з таким твердженням лише 1/5 респондентів.

459
23.04.2024

Рівень довіри до інформації про події війни, яка надходить від владних органів, є невисоким.  

787
19.04.2024

Обороноздатність, безпека, підтримка воїнів, розвиток економіки та євроінтеграційні процеси – ключові питання, які обговорили під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, що відбувся під головуванням Президента України Володимира Зеленського.  

1508 5