Список побитих активістів Євромайдану в усіх регіонах України

 

http://www.blitz.if.ua/include/img/medium/kic%20(1).JPG

 

За час акцій протесту спалено більше 10 автомобілів активістів.


Став відомий список всіх побитих в регіонах України через події Євромайдану, а також тих активістів, чиї автомобілі були спалені або пошкоджені.

 

Він розміщений в громадському вимозі до міністра внутрішніх справ Віталію Захарченко, складеному мешканкою Києва Євгенією Закревською.

 

​Так 22 листопада в Феодосії було скоєно напад на організатора місцевої протестної акції Сергія Мокренюка. Через кілька днів увечері 27 листопада в Сімферополі йому ж було пошкоджено автомобіль.

 

5 листопада групою невідомих осіб було скоєно напад на наметове містечко прихильників євроінтеграції в центрі Дніпропетровська. Пошкодження під час нападу отримав співорганізатор акції протесту Сергій Романенко і ще 6 мітингувальників.

 

У ніч з 29 на 30 листопада в Івано-Франківську невідомими був жорстоко побитий співорганізатор місцевого Євромайдана Максим Кицюк, який отримав черепно-мозкову травму і множинні пошкодження ніг. Увечері 30 листопада в Тернополі невідомими був побитий місцевий цивільний активіст Володимир Ханас.

 

22 грудня о Житомирі в під'їзді власного будинку невідомими було скоєно напад на голову місцевого осередку «Демократичного Альянсу» Дмитра Ткачука.

 

Крім того, 23 і 28 листопада в Житомирі невідомими був двічі побитий редактор газети «20 хвилин» Влад Пучич , а 15 грудня нападу зазнав голова місцевого осередку ВО «Свобода» Віктор Брокар. Всього в період з початку акцій протесту невідомими нападниками були пошкоджені 7 автомобілів, що належали місцевим активістам, які організовували і брали участь в мирних зібраннях.

 

Увечері 24 грудня в центрі Харкова невідомими скоєно збройний напад на місцевого активіста, співорганізатора протестних акцій Дмитра Пилипця, якому під час зіткнення були нанесені кілька ножових поранень.

 

Також були спалені автомобілі цілого ряду активістів. Так 27 листопада в Києві спалили автомобіль лідера руху «Спільна справа» Олександра Данилюка. Увечері 6 грудня в Луганську було підпалено автомобіль відомого адвоката і одного з організаторів місцевих акцій протесту Ігоря Чудовський. У ніч на 16 грудня в Ужгороді спалили автомобіль одного з організаторів місцевих акцій протесту Ярослава Шафара. 20 грудня о Сімферополі був розгромлений автомобіль співкоординатора місцевих протестних акцій Сергія Ковальського.

 

Також 21 грудня в місті Арциз Одеської області спалили автомобіль активіста Євгенія Буркута, яким він протягом місяця возив до Києва бажаючих взяти участь в акціях протесту. У ніч з 23 на 24 грудня в Харкові спалили автомобіль місцевого активіста Евромайдана.

 

Раніше, 13 грудня у Харкові невідомі підпалили ще один автомобіль, який організатори місцевих акцій протесту використовували для транспортування обладнання . А вночі 20 грудня був розгромлено приміщення харківського відділення об'єднання «Просвіта», де тимчасово розміщувався штаб місцевого Євромайдана.

 

Нагадаємо, сьогодні вночі дорогою в Бориспіль невідомі жорстоко побили журналістку Тетяну Чорновол, зараз вона знаходиться у важкому стані в реанімації, пише ЛБ.

 

--------------------------------------------------

30 листопада. ВНОЧІ НЕВІДОМІ ПОБИЛИ ЛІДЕРА ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОГО ЄВРОМАЙДАНУ (ФОТО, ВІДЕО)


 

Вночі з 29 на 30 листопада приблизно о 3 ночі жорстоко побили одного із лідерів франківського Євромайдану Максима Кицюка.

 

Як розповідає свідок Анатолій, вони з друзями сиділи у «Chicken Hut», що знаходиться по вулиці Бельведерській. Потім Максим попросив його провести до хостелу «Феномен» (вул. Південний бульвар), де мешкав під час сесії (студент-заочник четвертого курсу Прикарпатського університету).

 

«Йдемо по Південному Бульвару і нас кличуть, просять прикурити, - каже Анатолій, - їх було троє спортивної тілобудови. Макс витягнув запальничку і пішов у їх бук. Вони  накинулися на нього, я почав його відбороняти. Двоє його повалили, потім – повалили мене".

Один не давав встати Анатолію, двоє інших били Макса. Далі, розповідає, почали кричати перехожі, які й налякали зловмисників. Поруч завелася червона лада, вони сіли в машину і попрямували у бік Максима. Анатолій відтягнув хлопця в бік, щоб не наїхали.

Перехожі викликали міліцію і швидку. Кицюка забрали в лікарню. Там встановили глибокі порізи на ногах, і припустили що може бути черепно-мозкова травма. В лікарню прибули слідчі. Звідти вони попрямували на місце події – поруч із будинком по вулиці Південний Бульвар, 29.

Тут «Репортер» почав заважати працівникам міліції працювати… Вимагали вимкнути камеру. По реакції міліції видно: у те, що побиття пов’язане з політикою вони не вірять.

 

 


 Відео: «Репортер»

 

Нагадаємо, що на днем раніше ввечері в будівлі ОДА були помічені "невідомі тітушки" - характеної зовнішності молоді чоловіки спортивної статури в спортивному одязі, про що писала "Фіртка".


25.12.2013 1121 1
Коментарі (1)

То 2013.12.26, 16:28
вони самі себе побили,щоб майдан не розійшовся
30.04.2024

Будівельна компанія «ND Group Development» запрошує вас стати майбутніми власниками унікального комплексу преміумкласу. Водночас власний будинок мрії стає ще доступнішим. Адже при покупці з 30 квітня 2024 року до 15 травня 2024 року можна отримати знижку 3%. 

854
29.04.2024
Вікторія Матіїв

Журналістка Фіртки поспілкувалася з серцево-судинним лікарем-хірургом Андрієм Судусом про причини раптової серцевої смерті, операції на серці, як війна вплинула на кількість захворювань, чи "молодіють" хвороби серця та як запобігти їхньому розвитку загалом.

665
22.04.2024
Вікторія Матіїв

Про значення Великодніх свят журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.

1774
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

3098
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

2490
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

2472

Доволі часто можна зустріти згадку про так званого «пасхального зайця» в сучасній масовій культурі (фільми серіали, листівки, гіфки). Отож, яке відношення має кролик/заєць до Пасхи?

124

Спорт — це не просто змагання, це мова, яку розуміють усі. І Україна використовує її, щоб розповісти світові про свою силу та прагнення до перемоги.

662

Нижня палата Конгресу США затвердила допомогу Україні в  сумі 61 мільярдів доларів. Всього «за» допомогу Україні проголосували 311, «проти» — 112, «утримались» — 8.

631

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

1502
01.05.2024

Християни освячують пасхальні традиційні страви, про котрі чітко згадує священник у часі освячення, зокрема м’ясні та молочні. Кошик можна прикрасити барвінком і вишитим рушником.

255
26.04.2024

Розповідаємо про корисні для серця та задоволення способи включити домашній сир у свій раціон.  

599
23.04.2024

У 2024 році Великий піст почався 18 березня та закінчиться 4 травня. Святкування Великодня у християн припадає на 5 травня.  

561
30.04.2024

Великий або Страсний четвер — це день, коли Христос понад 2000 років тому на Тайній Вечері з апостолами, своїми священниками, установив Таїнство Святого Причастя, відслуживши першу Божественну Літургію.  

255
26.04.2024

Чому Великдень є одним з найважливіших християнських свят та що він означає для сьогодення, зокрема для українців, які третій рік поспіль відзначатимуть цей день під час повномасштабної війни?  

327
22.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

26963
18.04.2024

Під час моління студенти зачитували розважання, які перепліталися зі стражданнями нашого Спасителя – Ісуса Христа під час Хресної дороги та терпіннями, які проходить український народ у часі жорстокої війни.  

785
02.05.2024

Мурали або стінописи сьогодні не є чимось незвичним. У містах України, зокрема й в Івано-Франківську, на вільних стінах будинків час від часу з'являються різноманітні нові прояви вуличного мистецтва.  

19619
30.04.2024

Івано-Франківська міська рада прийняла звернення до Президента України Володимира Зеленського, голови Верховної Ради України Руслана Стефанчука, комітету Верховної Ради України з питань бюджету, щодо спрямування видатків державного бюджету з фінансування політичних партій на ЗСУ.  

357
26.04.2024

З твердженням, що часто думка простих людей важливіша, ніж думка професійних політиків та експертів, повністю погодилися або скоріше погодилися 48% опитаних. Не згодні з таким твердженням лише 1/5 респондентів.

348
23.04.2024

Рівень довіри до інформації про події війни, яка надходить від владних органів, є невисоким.  

672
19.04.2024

Обороноздатність, безпека, підтримка воїнів, розвиток економіки та євроінтеграційні процеси – ключові питання, які обговорили під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, що відбувся під головуванням Президента України Володимира Зеленського.  

1157 1