Щось погане висить в повітрі над «глобусом України»… Воно вже відчувається майже фізично…

 

 

Те, що в атмосфері навколо «глобусів» як Землі, так і України зависло щось не хороше, відчувають всі, хто здатний відчувати. І ознак тому щодня більшає. Як прямих, так і опосередкованих.

 

Війна Ізраїлю з Палестиною, намагання південних «республіканських» штатів покинути «демократичні» США, стотисячні маніфестації (вже з елементами насильства) в Іспанії та Греції, практичне обнулення грошових запасів українського Держказначейства, вказівки Нацбанку про обов’язковий продаж валюти, Китай припинив викупляти боргові зобов'язання уряду США і т.д. і т.п. – це, так би мовити прямі свідчення глобального «покращення».

 

Свідком «опосередкованого» став вчора. Де навіть не сподівався - в церкві…

 

Я хоч і християнин – хрещений катакомбним священником УГКЦ, але до церкви ставлюся, як дехто з друзів каже як «єретик». Я не вважаю, що Бог живе виключно в Храмі (загалом чи якомусь конкретному), і якась одна Церква має виключну священницьку монополію на посередництво «пастві» в стосунках з Богом. Я молився (медитував) і в Храмах УГКЦ, і в Храмах Православних (включно з російською)) церков, в соборі Святого Петра в Римі і в соборі Святого Павла в Лондоні, В Соборі Паризької Богоматері і в протестантських церквах Норвегії та Швеції, в англіканському Вестмінстерському Аббатстві і навіть в індуїстських монастирях індійської Орісси і буддистських храмах Малого Тібету…

 

До Храмів моє ставлення лише як до додаткових і часто доволі ефективних опор в медитації-молитві.

 

…Так і вчора, в неділю, зайшов до одного з моїх улюблених Храмів Івано-Франківська, який збудований старими будівничими, що знали толк в Золотому січенні та інших Божественних пропорціях…. Проповідь читав один з найвищих ієрархів однієї з українських Церков (не буду «рекламувати»). Але коли я зайшов до Храму, то почув з уст цього церковного високопосадовця неймовірні як на мене речі. Спочатку якийсь обривок фрази про «злих масонів» (яких ніхто не бачив, але які «у всьому винні»). Потім цитування «таємного» «Протоколу сіонських мудреців», яко «таємного плану» зловорожих сил проти України…

 

(Для довідки – текст з Вікіпедії«Протоколи сіонських мудреців» (точна назва — «Протоколи засідань Всесвітнього союзу франкмасонів і сіонських мудреців») — збірка текстів, яку публікатори представляли як документи всесвітньої єврейської змови, за ствердженням Сергія Нілуса складеними з доповідей учасників напівтаємного першого Сіоністського конгресу у Базелі 1897 року. На думку істориків протоколи були сфабриковані російською таємною поліцією з метою перенести відповідальність за політичні й соціальні проблеми на єврейські громади Росії.) 

 

І на завершення високопосадовий священник розповів про «поганий» єврейський народ, який «не прийняв Ісуса Христа» і зараз готується до приходу свого лже-месії, який буде Сатаною-Антихристом…

 

З піною з рота… На черзі - заклики до погромів?

 

Після цього слухати «проповідь» було «не сила»… Вийшов на свіже повітря як випірнув з якогось лайна…

 

Піду сьогодні поставлю свічку за здоров’я цього виродка (прости Боже) в рясі, який ділить, а не єднає, не Любить, а ненАвидить. І сіє ненависть…

 

Щось погане висить в повітрі над «глобусом України»… Воно вже відчувається майже фізично…

 

 


22.04.2024
Вікторія Матіїв

Про значення Великодніх свят журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.

662
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

2263
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

1996
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

2022
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

6058 54
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

2305 2

Нижня палата Конгресу США затвердила допомогу Україні в  сумі 61 мільярдів доларів. Всього «за» допомогу Україні проголосували 311, «проти» — 112, «утримались» — 8.

179

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

993

Американське видання The Washington Post 7 квітня 2024 р. опублікувало статтю під назвою «Інсайд щодо секретного плану Дональда Трампа щодо припинення українсько-російської війни».

993

Благодатний Вогонь (грец. Άγιο Φως, дослівно — Святе Світло, англ. Holy fire) — поширена у православ'ї назва вогню у Великодній церемонії виносу запалених свічок із Гробу Господнього (кувуклії) в Єрусалимському Храмі Воскресіння. 

1248
19.04.2024

Цього року комунальне підприємство «Франківськ Агро» запланувало засіяти на майже 200 гектарах соняшник, гречку та сою.  

474
16.04.2024

В Івано-Франківську традиційно у передвеликодній час проведуть ярмарок «Великодній кошик». Працюватиме він з першого по третє травня на площі Ринок.  

1935
11.04.2024

Цієї неділі, 14 квітня, в Івано-Франківській громаді розпочне роботу новий комунальний ринок сільськогосподарської продукції.  

3831
22.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

26350
18.04.2024

Під час моління студенти зачитували розважання, які перепліталися зі стражданнями нашого Спасителя – Ісуса Христа під час Хресної дороги та терпіннями, які проходить український народ у часі жорстокої війни.  

424
14.04.2024

Нагадаємо, цьогоріч в Івано-Франківську запланували початок зведення богослужбової каплиці блаженного священномученика Симеона Лукача.  

10338 1
08.04.2024

Є перша заповідь Божа: «Я є Господь Бог твій, нехай не буде у тебе інших богів, крім Мене».  

7880
19.04.2024

Це — історія про дорослішання хлопця Тимофія у 1990-х роках. У центрі сюжету — його стосунки із сім’єю, друзями, коханою та колишнім контррозвідником Феліксом, який служив в Афганістані.  

431
23.04.2024

Рівень довіри до інформації про події війни, яка надходить від владних органів, є невисоким.  

271
19.04.2024

Обороноздатність, безпека, підтримка воїнів, розвиток економіки та євроінтеграційні процеси – ключові питання, які обговорили під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, що відбувся під головуванням Президента України Володимира Зеленського.  

430
16.04.2024

Так, серед тих, хто довіряє Президенту України, лише 15% підтримали б такі вибори, тоді як серед тих, хто не довіряє — 37%.

512
11.04.2024

Парламент остаточно ухвалив у другому читанні законопроєкт №10449 про мобілізацію і проходження військової служби.  

1445