Сьогодні родина Грабчуків подарує Івано-Франківську обладнання для лікування онкохворих дітей

 

Сьогодні, 4 грудня, онкогематологічне дитяче відділення Івано-Франківської обласної лікарні поповниться новим надсучасним обладнанням для лікування онкохворих дітей.

 

Обладнання передає Міжнародний благодійний фонд «Центр соціальних проектів майбутнього». Донором виступила родина Грабчуків.



Більше року разом з цією родиною та їх світлим хлопчиком Тарасиком дихала вся країна. На жаль дитину врятувати не вдалось. Грабчуки прийняли рішення, кошти які збирали тисячі українців по всьому світу передати на розвиток вітчизняної медицини і порятунок дітей що цього потребують.



Декілька місяців родина намагалась знайти варіанти що підійшли б найкраще. Довго такий перелік узгоджувався з лікарями. Найоптимальніший варіант зміг запропонувати МБФ «Центр соціальних проектів майбутнього». Вони змогли запропонувати найнижчі ціни на обладнання від європейських виробників. Фонд провів консультації з лікарями і остаточно визначився з переліком. Обладнання що закуплене для діток Прикарпаття, має великий функціонал, визнану світову якість і при цьому раціональну вартість витратних матеріалів. Часто саме витратні матеріали або навіть їх відсутність стають причиною нефункціонування обладнання що закуповується.


Загалом Грабчуки віддали на обладнання 27 000 євро, ще 14 000 вони пожертвували маленькій львів’янці Соломійці Альфавіцькій, яка бореться за своє життя у США, 14 000 євро подарували Толику Головатому з Тернополя, що пережив вже другу трансплантацію кісткового мозку, а також сплатили початок лікування дівчинці з Калуша Віці Вавринюк в УГорщині та переказали їй 11 000 євро.



Біль який вони пройшли самі, проблеми з якими стикались у лікуванні свого хлопчика вони спобували мінімізувати. Андрій зараз є волонтером фонду «Ти ангел», що опікується дітками хворими на рак у Прикарпатті. Він знає про них усе! Знає яку ляльку хоче Аня і кораблик про який мріє маленький хлопчик з Калуша..



Більшість дітей у регіонах не можуть отримати якісну діагностику та вірний діагноз через відсутність обладнання у лікарнях обласного рівня. У такій страшній хворобі як рак вчасність та точність це 90% успіху лікування.



З обладнання що надійде до Гематологічного відділення є нове покоління інфузоматів, це апарат, що з високою точністю вводить розчин хіміотерапевтичних препаратів, обладнаний алгоритмом автоматичного розрахунку введення розчину за масою тіла пацієнта. Раніше за відсутності цього обладнання маленькі пацієнти Прикарпаття мусили чекати своєї черги у інших лікарнях країни, оскільки похибка в таких випадках могла вартувати життя, з іншого боку зволікання в лікування також було небезпечне. Також будуть переданий гематологічний аналізатор обладнання для підрахунку клітин крові і основних її параметрів, він гарантує точність навіть у випадках екстремально високого рівня патологічних відхилень. Також буде передана надсучасна лабораторна центрафуга.



МБФ «Центр соціальних проектів майбутньго» молодий фонд, що створений у 2011 році, Євгенієм Глузовим та його соратниками і волонтерами, які мали 6 річний досвід роботи у інших благодійних та громадських проектах. Один з небагатьох який співпрацює з Німецким фондом Diakonie, має представництво у Європі та абсолютно інноваційний підхід до благодійних проектів. Фонд опікується онкохворими та важкохворими дітьми, дітьми з ДЦП з вадами слуху, підтримує дитячий футбол і дитячі будинки. Фонд також має ряд освітніх благодійних проектів серед яких «Українська книга» в яких він залучає корпоративних донорів, та планує активно розвивати у 2013 році.



Великим досягненням фонду і його метою є розширення інструментів завдяки яким люди просто і легко можуть допомогти тим хто цього потребує. Програми «Діти проти раку» «Допомога дітям» та інші проекти центру соціальних проектів майбутнього розміщені в платіжних терміналах, що робить надання допомоги доступнішим. Це один з небагатьох фондів, що не бере відсотків за збір цільових коштів, та передає для лікування дітей усі 100% грошей що надійшли на рахунок проекту. Щотижня фонд передає ліки які необхідні дітям по всій країні на суми 4-8 тисяч гривень Це кошти що надходять від пересічних людей через термінали за програмою «Діти проти раку».



Програма фонду «Сучасна медицина» має на меті закупку медичного обладнання для державних лікарень яке є гостро необхідним і не може бути закуплене державою, пишуть Паралелі.



Допомога Франківську є першою акцією проекту «Сучасна медицина» фонду, наступний крок на маршруті – Миколаїв. До 19 грудня триває акція Миколай для Миколаєва, мета якої зібрати 51 000 гривень на шприценасоси для онкохворих діток Миколаївської обласної лікарні.


04.12.2012 2032 2
Коментарі (2)

lampi 2012.12.04, 10:46
Нехай Бог благословляє цю сім'ю. Треба бути дуже сильними, щоб, переживши страшне горе, допомагати ішим у подібних ситуаціях.
мама 2012.12.04, 19:23
Найбільше горе для батьків-поховати свою дитину! Треба брати приклад з родини Грабчуків! Спитати себе-чи зміг би я ? Бажаю родині багато сили,Ви робите справжнє добре діло.
30.04.2024

Будівельна компанія «ND Group Development» запрошує вас стати майбутніми власниками унікального комплексу преміумкласу. Водночас власний будинок мрії стає ще доступнішим. Адже при покупці з 30 квітня 2024 року до 15 травня 2024 року можна отримати знижку 3%. 

886
29.04.2024
Вікторія Матіїв

Журналістка Фіртки поспілкувалася з серцево-судинним лікарем-хірургом Андрієм Судусом про причини раптової серцевої смерті, операції на серці, як війна вплинула на кількість захворювань, чи "молодіють" хвороби серця та як запобігти їхньому розвитку загалом.

697
22.04.2024
Вікторія Матіїв

Про значення Великодніх свят журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.

1809
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

3136
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

2507
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

2491

Доволі часто можна зустріти згадку про так званого «пасхального зайця» в сучасній масовій культурі (фільми серіали, листівки, гіфки). Отож, яке відношення має кролик/заєць до Пасхи?

151

Спорт — це не просто змагання, це мова, яку розуміють усі. І Україна використовує її, щоб розповісти світові про свою силу та прагнення до перемоги.

676

Нижня палата Конгресу США затвердила допомогу Україні в  сумі 61 мільярдів доларів. Всього «за» допомогу Україні проголосували 311, «проти» — 112, «утримались» — 8.

645

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

1521
01.05.2024

Християни освячують пасхальні традиційні страви, про котрі чітко згадує священник у часі освячення, зокрема м’ясні та молочні. Кошик можна прикрасити барвінком і вишитим рушником.

275
26.04.2024

Розповідаємо про корисні для серця та задоволення способи включити домашній сир у свій раціон.  

616
23.04.2024

У 2024 році Великий піст почався 18 березня та закінчиться 4 травня. Святкування Великодня у християн припадає на 5 травня.  

572
30.04.2024

Великий або Страсний четвер — це день, коли Христос понад 2000 років тому на Тайній Вечері з апостолами, своїми священниками, установив Таїнство Святого Причастя, відслуживши першу Божественну Літургію.  

275
26.04.2024

Чому Великдень є одним з найважливіших християнських свят та що він означає для сьогодення, зокрема для українців, які третій рік поспіль відзначатимуть цей день під час повномасштабної війни?  

338
22.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

26981
18.04.2024

Під час моління студенти зачитували розважання, які перепліталися зі стражданнями нашого Спасителя – Ісуса Христа під час Хресної дороги та терпіннями, які проходить український народ у часі жорстокої війни.  

798
02.05.2024

Мурали або стінописи сьогодні не є чимось незвичним. У містах України, зокрема й в Івано-Франківську, на вільних стінах будинків час від часу з'являються різноманітні нові прояви вуличного мистецтва.  

19631
30.04.2024

Івано-Франківська міська рада прийняла звернення до Президента України Володимира Зеленського, голови Верховної Ради України Руслана Стефанчука, комітету Верховної Ради України з питань бюджету, щодо спрямування видатків державного бюджету з фінансування політичних партій на ЗСУ.  

374
26.04.2024

З твердженням, що часто думка простих людей важливіша, ніж думка професійних політиків та експертів, повністю погодилися або скоріше погодилися 48% опитаних. Не згодні з таким твердженням лише 1/5 респондентів.

359
23.04.2024

Рівень довіри до інформації про події війни, яка надходить від владних органів, є невисоким.  

685
19.04.2024

Обороноздатність, безпека, підтримка воїнів, розвиток економіки та євроінтеграційні процеси – ключові питання, які обговорили під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, що відбувся під головуванням Президента України Володимира Зеленського.  

1190 1