Щоби ями оминути – і до моря повернути

 

Щоби ями оминути – і до моря повернути

 

Літо – пора відпочинку. Пора, коли всім хочеться вийти із «сірого» офісу і чкурнути десь на море, озеро чи в гори.

Сьогодні ми розповімо Вам про кращі українські курорти Чорного моря і те, яким шляхом до них краще поїхати, якщо ви вирішите їхати автівкою.

 

1. Коблево

Найкращий винний курорт сьогодення, що знаходиться в Миколаївській області. Не зважаючи на те, що цей курорт миколаївський, якщо любите свою автівку, краще вирушайте на Одесу, не шукаючи «скороченого» шляху. Бо на магістралях таки кращі дороги, аніж звичайні міжміські шляхи.

Якщо їдете із Києва, то починайте маршрут по Одеському шосе (траса міжнародного значення М-5). У такому напрямку слід рухатися маршрутом Київ – Біла Церква – Умань – Одеса – Коблево. У самій Одесі продовжіть рух трасою М-5, повернувши на Добровольський проспект продовжуйте рухатися трасою М-14. Відстань від Одеси до Коблево – 55 км. Від Києва до курорту – 529 км, час руху – близько 6 годин.

Якщо ж ви вирушаєте в Коблево зі Львова, у вас на вибір є дві дороги – через Київ (1056 км, час в дорозі – 12 год. 30 хв.) або через Вінницю (839 км, час в дорозі – 11 годин). Важливо, що хоч дорога через Київ довша, проте якісніша. Тому Navizor.com рекомендує, все-таки, навідатись і до столиці під час своєї відпустки!

З Івано-Франківська доведеться проїхати Тернопільську, Хмельницьку та Вінницьку області до Умані. І лише з Умані - Одеським шосе трасою М-5. Така дорога буде, в основному, середньої якості із незначними шматками поганого покриття, особливо в Тернопільській та Вінницькій областях. Час в дорозі – 11 год. 30 хв, відстань – 840 км.

Харків’янам, які схочуть відпочити у Коблево, треба буде їхати через Дніпропетровськ, Кривий Ріг, Миколаїв, а вже звідти – на Коблево. Приблизний час у дорозі з таким маршрутом 8год, відстань - 618 км.

2. Очаків

називають економним аналогом Коблево. Тим паче, містечко знаходиться недалеко від місця розташування стародавньої мілетської колонії та грецької колонії Алектор і під час своєї відпустки ви зможете зануритись в історію давніх греків та відчути себе у казці.

З Києва, Львова чи Івано-Франківська рухаємося вже прокладеним вище маршрутом. Проте, не зупиняємось у Коблево, а продовжуємо рух трасою М-14 (ще 85 км), не доїжджаючи до обласного центру, повертаємо до села П`ятихатки і вниз до Очакова. І хоча їхати треба довше, «неекономія» на паливі компенсується економією у відпочинку.

Із Харкова їдемо тим самим маршрутом, що до Коблево, але поруч із селом П`ятихатки, звертаємо не праворуч, а ліворуч і їдемо до Очакова. Варто зауважити, що якість дороги тут гірша.

3-4. Кароліно-Бугаз та Сергіївка

Ці чорноморські курорти знаходяться в Одеській області і визнані одними з найдоступніших. Незважаючи на їх близьке розміщення одне від одного, Кароліно-Бугаз більш спокійний курорт для сімейного відпочинку, тоді як Сергіївка – це місце розваг.

На обидва курорти з Івано-Франківська, Львова чи Києва слід їхати до Одеси, потім – на Олександрівку. З Одеси до Кароліно-Бугаз доведеться рухатися дорогою середньої якості. Час в дорозі – 55 хвилин, відстань – 54 км. Щоб доїхати до Сергіївки, від Кароліно-Бугаз, проїдьте ще 30 км вздовж моря.

З Харкова треба їхати спочатку на Київ (через Полтаву), далі – на Одесу, а потім – вже згаданим вище маршрутом.

Якщо ви цьогоріч ще не були на морі, то обов`язково відвідайте один із згаданих курортів – не пошкодуєте, а головне – користуйтесь Navizor.com, щоб задоволення від дороги та відпочинку отримували не тільки ви, але й ваші автомобілі.


01.07.2015 4982 1
Коментарі (1)

Сергей Летушев 2015.07.23, 17:16
К слову о туризме в Украине, а в частности в Одессе. Решаем вопрос с жильем, а именно арендовать квартиру в Одессе и купить в новостройке. Начали поиски по аренде не так давно. Квартир на долгосрочную аренду стало гораздо меньше, чем в прошлые годы. Риелтора говорят, что такого наплыва туристов не было уже много лет, и все, кто обладает несколькими квадратными метрами, стараются сдавать их посуточно приезжим. Однако, заметили мы и тенденцию на рынке новостроек, там квартиры так же улетают, как семечки. На сайте компании Проспект групп prospekt.estate напротив каждого новостроя указано количество квартир в продаже на сегодняшний день. И это количество заметно уменьшается. Неужели это рынок недвижимости резко зашевелился, или туристы так влюбляются в Одессу, что не удивительно, и хотят кусочек "Жемчужины у моря"? В любом случае, Одесса - это прекрасно!
22.04.2024
Вікторія Матіїв

Про значення Великодніх свят журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.

1041
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

2432
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

2064
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

2099
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

6390 57
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

2395 2

Нижня палата Конгресу США затвердила допомогу Україні в  сумі 61 мільярдів доларів. Всього «за» допомогу Україні проголосували 311, «проти» — 112, «утримались» — 8.

264

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

1082

Американське видання The Washington Post 7 квітня 2024 р. опублікувало статтю під назвою «Інсайд щодо секретного плану Дональда Трампа щодо припинення українсько-російської війни».

1123

Благодатний Вогонь (грец. Άγιο Φως, дослівно — Святе Світло, англ. Holy fire) — поширена у православ'ї назва вогню у Великодній церемонії виносу запалених свічок із Гробу Господнього (кувуклії) в Єрусалимському Храмі Воскресіння. 

1332
23.04.2024

Розповідаємо про корисні для серця та задоволення способи включити домашній сир у свій раціон.  

206
19.04.2024

Цього року комунальне підприємство «Франківськ Агро» запланувало засіяти на майже 200 гектарах соняшник, гречку та сою.  

544
16.04.2024

В Івано-Франківську традиційно у передвеликодній час проведуть ярмарок «Великодній кошик». Працюватиме він з першого по третє травня на площі Ринок.  

2002
22.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

26444
18.04.2024

Під час моління студенти зачитували розважання, які перепліталися зі стражданнями нашого Спасителя – Ісуса Христа під час Хресної дороги та терпіннями, які проходить український народ у часі жорстокої війни.  

501
14.04.2024

Нагадаємо, цьогоріч в Івано-Франківську запланували початок зведення богослужбової каплиці блаженного священномученика Симеона Лукача.  

10404 1
08.04.2024

Є перша заповідь Божа: «Я є Господь Бог твій, нехай не буде у тебе інших богів, крім Мене».  

7947
19.04.2024

Це — історія про дорослішання хлопця Тимофія у 1990-х роках. У центрі сюжету — його стосунки із сім’єю, друзями, коханою та колишнім контррозвідником Феліксом, який служив в Афганістані.  

488
23.04.2024

Рівень довіри до інформації про події війни, яка надходить від владних органів, є невисоким.  

349
19.04.2024

Обороноздатність, безпека, підтримка воїнів, розвиток економіки та євроінтеграційні процеси – ключові питання, які обговорили під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, що відбувся під головуванням Президента України Володимира Зеленського.  

504
16.04.2024

Так, серед тих, хто довіряє Президенту України, лише 15% підтримали б такі вибори, тоді як серед тих, хто не довіряє — 37%.

575
11.04.2024

Парламент остаточно ухвалив у другому читанні законопроєкт №10449 про мобілізацію і проходження військової служби.  

1521