ШІСТЬ ПИТАНЬ лідеру ВО «Свобода» Олегу Тягнибоку

Ексклюзивні відповіді Олега Тягнибока на традиційні ШІСТЬ ЗАПИТАНЬ від "Фіртки":

 

Чи вдасться представникам «Свободи» очолити Львівську та Івано-Франківську обласні ради?

Якщо б вибори відбулись чесно і ми отримали ту кількість мандатів, яка б мала належити нам (принаймні якщо враховувати ті 24%, які показали екзит-поли). Але з кожним днем зменшується наш відсоток і, відповідно, кількість депутатів від «Свободи».

Спроба створення антивладної більшості на Франківщині буде. У Львові ми рахували, що матимемо близько 50 депутатів, а маємо 41. Можна сформувати більшість, хоча голова обласної Львівської адміністрації Горбаль заявив, що більшість формуватиметься навколо Партії регіонів. Вони взяли всього-на-всього шість мандатів, тобто він щось знає, чого ми не знаємо. Очевидно вже є ті демократичні сили, які тільки хочуть виглядати демократичними.

Повірте у «Свободи» є достатньо кадрів, які зможуть зайняти цю посаду (ред. – у деяких інтернет-виданнях з’явилась інформація ніби Олег Тягнибок хоче стати головою Львівської обласної ради). Ми поборемося за голову  Львівської та Івано-Франківської облрад.

 

Чи можливе блокування ВО «Свобода» з іншими демократичними силами в Україні?

Будемо дивитись, будемо вести перемовини. Зараз дуже складно говорити про якісь можливі консультації чи об’єднання. Закінчиться виборча кампанія і ми тоді оцінимо ситуацію.

Деякі політичні сили зійдуть з політичної арени, деякі можливо переоцінять свої можливості. Ми вже бачимо, що деякі із політичних сил, де уже відбуваються нові сесії, починають голосувати синхронно із Партією регіонів. Для нас це є  дивним. Маємо приклади у Київській області, де ті, які під час виборів називали себе великими опонентами Партії регіонів, зараз вони одноголосно віддають голоси за кадрову політику, яку пропонує Партія регіонів у різних місцевих радах.

На загальноукраїнському рівні такий діалог щодо злиття політичних сил – занадто складний. На місцях можемо говорити про такі речі, але це буде залежати від того, хто реально захоче боротися з режимом.

 

Що слід очікувати українцям після місцевих виборів?

До президентських виборів ще дуже далеко, хоча ми б хотіли, щоб вони були достроковими. Парламентські вибори можливо будуть швидше, тим більше, що влада – Партія регіонів, вже напевне проаналізувала результати місцевих виборів, де вони просто зрозуміли, що можна нахабно фальсифікувати «мажоритарку», можна фальсифікувати вибори тут зокрема в Івано-Франківську. Думаю, що вони зараз будуть ухвалювати новий закон про вибори, згідно з яким введуть мажоритарно-пропорційну, або стовідсоткову мажоритарну систему.

 

На майбутніх президентських виборах вас називають головним опонентом чинного глави держави, будете йти в президенти?

До президентських виборів ще далеко, ми думаємо про парламентські. Зараз аналізуємо нинішню ситуацію, що ми отримали. Можна говорити, що 30% наших мандатів по всій Україні вкрали. Напевне дострокові вибори (ред. – парламентські) будуть весною і тоді ми спробуємо мати своє представництво і будемо боротися за першу націоналістичні фракцію у Верховній Раді України.

 

Ви укріпили свої позиції на Заході, а як щодо інших регіонів України?

На Сході ми показали результат, який був на заході України чотири роки тому. Тобто пройшло чотири роки, і результат, який мала «Свобода» в Західній Україні продублювався у східних областях. «Зарубали» нас на Полтавщині, Черкащині, Вінниччина – 2,99%. То смішно.

Соціологічні опитування при виході показували більший результат.  У Харкові у нас пристойний результат, у нас є депутати в Ізюмській міській раді, тобто у найсхіднішій території держави. «Мажоритарники» у нас є на Дніпропетровщині. Оскільки «Свобода» має депутатську фракцію в Київській обласній раді, ми можемо говорити, що свою ідеологію ми переносимо не тільки через Збруч, але й через Дніпро.

 

Кажуть, що Олег Тягнибок має стосунки з олігархічними кланами…

Це є брехня і фантазія. Хтось починає розказувати, а хто?, – наші опоненти. Вони хочуть певним чином виправдати свою  поразку і починають поширювати усяку нісенітницю на «Свободу». А найкраще кинути бездоказові звинувачення. Покажіть мені хоч одного кандидата в депутати в наших списках, який би був олігархом, або людиною олігарха.


09.11.2010 Марія ПЕТРІВ 2188 2
Коментарі (2)

Краля 2010.11.16, 11:46
Мій сусід -новоспечений депутат Івано-Франківської міської ради від свободи, сьогодні 16 листопада, а він з запою ще не вийшов після виборів. Святкує перемогу. Дивуюся, як алкоголіки стають депутатами. Кричить за стіною "смерть москалям", "слава нації" і тому подібні гасла істеричним голосом...
Періот 2010.11.16, 14:11
Ти брешеш, ссс...аааа!!! Свободівці не п'ють і не лихословлять. Вони не москалі.
19.10.2024
Микола Сторожовий

600 мільйонів гривень — саме стільки Івано-Франківська громада спрямувала на підтримку захисників у 2024 році. На що насправді спрямували ці 600 мільйонів і яку допомогу можуть отримати військовослужбовці, ветерани та їхні родини в Івано-Франківську?

565
11.10.2024
Вікторія Матіїв

Про роботу поліціянтів під час повномасштабної війни, найчастіші правопорушення, патрулювання із працівниками ТЦК та СП та ситуацію зі зброєю і наркотиками, дізнавалась журналістка Фіртки.

2794 12
07.10.2024
Тетяна Сорока

Про те, як змінилося життя після повномасштабного нападу окупантів у 2022 році, мету встановлення світового рекорду та ставлення до сучасних методів мобілізації, ветеран Степан Савчук поділився з журналісткою Фіртки.

2527
04.10.2024
Микола Сторожовий

Підприємство продали з молотка за рекордні 2,6 мільярда гривень. Але в місті майже одразу ж почались розмови про помилку та зайву цифру у виграшній пропозиції, змову задля анулювання результатів торгів і розчищення землі в центрі Франківська під нову грандіозну забудову.

6678 7
28.09.2024
Вікторія Матіїв

Про свій досвід еміграції у Сполучені Штати Америки журналістці Фіртки розповіла прикарпатка — 23-річна Тіна Любчик.  

2975
19.09.2024
Вікторія Косович

Про те, як великі компанії й підприємства області розвивають свій бізнес, удосконалюють виробництво та експортують свій товар в Європу та інші країни в умовах повномасштабної війни, розповідає Фіртка.  

2558

Привиди стали  головними героями книжок та фільмів. Враховуючи, що привидом вважають душу померлої людини, то цікаво дізнатись  християнське бачення цього феномену  і знайти згадки про це у Біблії.

370

Протягом місяця на різноманітних інтернет-ресурсах та соцмережах розкручується тема «гоніння на православних і заборона УПЦ». Почався цей галас відтоді як Верховна Рада ухвалила законопроєкт №8371 про регулювання діяльності релігійних організацій, що мають керівний центр у росії.

1176

Усі ми хочемо бути здоровими та щасливими, але, на жаль, складовою людського життя є хвороби. Хвороби, які роблять людське життя складнішим і менш радісним, з'являються з різних причин.

2277

Роми таємничий народ, про який ми знаємо багато і водночас нічого. Здебільшого наші знання про ромів ґрунтуються на  стереотипах пов’язаних з ними: віщуни, гадання, конокради, прохачі, але все ж таки, що насправді ми про них знаємо?   

3085
23.10.2024

Харчування під час війни немає відрізнятись від звичного раціону, який був у мирний час, та обов'язково повинне бути збалансованим. 

17027
17.10.2024

Інфляція на споживчому ринку у вересні 2024 року порівняно із серпнем, як на Прикарпатті, так і в Україні становила 1,5%, з початку року — 7,2% та 6,5% відповідно.  

637
11.10.2024

Загалом господарства Прикарпаття зібрали понад 65 тисяч тонн зернових і зернобобових культур з площі 109 тисяч га.  

911
23.10.2024

Після початку повномасштабної війни з росією капеланська служба стала невіддільною частиною Збройних Сил України.  

253
18.10.2024

В Україні набув чинності закон "Про захист конституційного ладу у сфері діяльності релігійних організацій" № 3894-IX, який передбачає припинення діяльності на території України релігійних організацій, пов’язаних з Російською православною церквою.    

685
15.10.2024

Більшість українців — 61% — підтримують ідею, щоб в Україні існувала лише одна Православна церква.  

2035
10.10.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

34568
21.10.2024

Мурали або стінописи сьогодні не є чимось незвичним. У містах України, зокрема й в Івано-Франківську, на вільних стінах будинків час від часу з'являються різноманітні нові прояви вуличного мистецтва.  

27346 1
25.10.2024

У Східному регіоні частки тих, хто з цим хоче, і тих, хто не хоче перемовин, статистично значуще не відрізняються від інших регіонів (відповідно 39% і 43%).  

140
22.10.2024

В органах прокуратури може бути в три рази більше осіб з інвалідністю, ніж в середньому серед населення, а серед начальників – 38%.

365
19.10.2024

Очікують на покращення діяльності — 9% мешканців заходу. Про погіршення діяльності сказали 6% мешканців західних регіонів.  

456
16.10.2024

Президент Володимир Зеленський у Верховній Раді представив план перемоги.  

2195