Росія оголосила США свої вимоги щодо України: федералізація, визнання "референдуму" в Криму та держстатус російської мови (документ)

 

/data/blog/49256/0a5fe1909464f47eea178a106d087f9f.jpg

 

Документ "Про групу підтримки України" для підписання американській стороні був переданий на переговорах у Лондоні глави МЗС РФ Сергія Лаврова і держсекретаря США Джона Керрі.

 

Про це повідомляє Еспресо. TV з посиланням на newsru.com.

 

Проект документа щодо ситуації в Україні, запропонований Росією для підписання американській стороні, включає в себе визнання і повагу права Криму "визначити свою долю за результатами вільного волевиявлення її населення в ході референдуму 16 березня 2014", створення конституційних зборів з рівним представництвом усіх українських регіонів "для нової федеративної конституції", а також надання російській мові поряд з українською статусу другої державної мови.

 

Текст документа:

"Министры иностранных дел......

Будучи озабочены ситуацией на Украине и судьбой ее многонационального народа,

Признавая легитимные устремления всех украинцев и всех регионов страны жить в безопасности в соответствии со своими традициями и обычаями, свободно пользоваться родным языком, иметь беспрепятственный доступ к своей культуре и поддерживать широкие связи со своими соотечественниками и соседями,

Отмечая особое значение гражданского мира и общенационального согласия на Украине для продолжения конструктивных отношения в евроатлантическом регионе на основе равноправия и взаимного учета интересов всех расположенных здесь государств,

Договорились создать Группу поддержки с целью содействовать осуществлению украинцами первоочередных шагов, призванных нормализовать обстановку на Украине, и в этой связи предлагаем предпринять следующие действия.

1. Незамедлительно выполнить обязательства, содержащиеся в Соглашении об урегулировании ситуации на Украине от 21 февраля 2014 г., по изъятию нелегального оружия, освобождению незаконно занятых зданий, улиц и площадей, а также по организации объективного расследования актов насилия в декабре 2013 г. - феврале 2014 г.

2. Без промедления созвать по решению Верховной Рады Украины конституционное собрание с равным представительством всех украинских регионов для новой федеративной конституции, в соответствии с которой: - будут закреплены принципы верховенства закона, защиты прав человека и всех национальных меньшинств, свободы слова и деятельности политических партий и средств массовой информации, а также другие принципы, обеспечивающие политический строй Украины в качестве демократического федеративного государства, обладающего суверенитетом и нейтральным военно-политическим статусом;

- русскому языку наряду с украинским будет предоставлен статус второго государственного языка, а остальным языкам - статус в соответствии с Европейской конвенцией о региональных языках и языках меньшинств;

- регионы будут самостоятельно прямым голосованием избирать органы своей законодательной и исполнительной власти и иметь широкие полномочия, отражающие культурно-историческую специфику каждого из них, в вопросах экономики и финансов, социальной сферы, языка, образования, внешних межрегиональных связей, при обеспечении защиты прав национальных меньшинств, проживающих в каждом субъекте федерации;

- будет запрещено и наказуемо вмешиваться в дела церкви и в межконфессиональные отношения.

Решение об утверждении проекта новой конституции принимается конституционным собранием на основе согласия всех участников. Проект конституции выносится на всенародный референдум.

3. Сразу после одобрения новой конституции должно быть назначено проведение при широком и объективном международном наблюдении общенациональных выборов высших органов государственной власти Украины с одновременным проведением выборов органов законодательной и исполнительной власти в каждом субъекте федерации.

4. Признается и уважается право Автономной Республики Крым определить свою судьбу по результатам свободного волеизъявления ее населения в ходе референдума 16 марта 2014 года.

5. Установленный в соответствии с изложенными выше принципами государственный строй Украины ее суверенитет, территориальная целостность и нейтральный военно-политический статус гарантируется Россией, Евросоюзом и США с закреплением резолюцией Совета Безопасности ООН.

Министры иностранных дел стран, входящих в Группу поддержки, готовы активно помогать всем украинским сторонам в реализации предлагаемых мер и принципов и обязуются уважать достигнутые на этой основе договоренности".

 


15.03.2014 555 10
Коментарі (10)

А 2014.03.15, 11:33
серед чеченців росіяни не хочуть провести референдум про самовизначення?
всім 2014.03.15, 11:35
Так що скоро Україна стане називатись Сполучені області України....
Тупін 2014.03.15, 11:42
"Дайте мені засоби масової інформації і я з будь-якого народу зроблю стадо свиней". Йозеф Геббельс. Операція Путина "Принуждение к любви" продовжується!
ролджє 2014.03.15, 11:44
Кацапи, ви шо уху іли? Уябуйте в бєрьозаві ліси кушайте водку і грайте на балалайках, ущерби
al-Kaddafi 2014.03.15, 11:47
Яке вони мають право насильно насаджувати нам конституційні зміни, навіть якщо деякі нам дійсно на користь?! Таке враження, що джерелом владив Україні хоче бути російський народ!
думаючий 2014.03.15, 12:05
А Нікарагуа, до нас ще ніяких вимог не висувала..?
53 2014.03.15, 12:33
Хлопці,ви просрали Україну.Геополітика- це вам не анушкевичусофобія від імені"громади",не бігати з битами по пустій облраді."Свобода"перемогла януковича-УРА-тепер нагніться-вас путін буде "кохати" в усі дірки. Догралися дибіли
Брехня від Раши 2014.03.15, 12:55
В небе над Крымом перехвачен разведывательно-ударный американский беспилотник, сообщает госкорпорация Ростех. "Беспилотник MQ-5B, судя по бортовой маркировке, входил в группировку 66-й американской бригады военной разведки с основным местом дислокации в Баварии", - говорится в сообщении на сайте госкорпорации. Согласно сообщению, в начале марта этого года американская бригада была переброшена в Кировоград, откуда беспилотники совершают разведывательные рейды в сторону Крыма и приграничных российских областей. Ранее поступали сообщения об их появлении в Херсонской области, в районе крымского блокпоста Чонгар. "По некоторым данным, на вооружении американской разведбригады было 18 беспилотников MQ-5B. Это уже второй случай перехвата американского БПЛА над Крымом", - отмечается в сообщении. "Беспилотник шел на высоте примерно в 4 тысяч метров и практически был незаметен с земли. С помощью комплекса РЭБ (радиоэлектронной борьбы - "ИФ") "Автобаза" удалось разорвать связь БПЛА с его американскими операторами. В результате аппарат совершил аварийную посадку и достался силам самообороны почти целым", - говорится в сообщении.http://vesti.ua/krym/42541- rosteh-soobwil-o-perehvate-amerikanskogo-samoleta-razvedchika- nad-krymom
НИК 2014.03.15, 18:30
ЯК МИ СЕ ПРИЙМЕМ ТО НА ВСЕ ЛИШИМСЯ ТЕРПИЛАМИ. А ЯК НЕ ПРИЙМЕМ, ТО ХОТЬ ЧАСТИНА БУДЕ ЧИСТА УКРАЇНА БЕЗ БРАТІВ-КАЇНІВ. У НІЙ ВИЖИВЕМ І ЗМІЦНИМОСЯ. А БОГ ДАСТЬ, ТО ЗА ПАРУ РОКІВ (О.ГЕРМАН КАЗАВ У 2017р.) РФ ЗБІДНІЄ І РОЗПАДЕСІ, СИБІР ПОДІЛІТ КНР І США ПО СХЕМІ РОЗРОБЛЕНІ ДЛЯ КРИМУ, І МИ ЗНОВ ВЕРНЕМ СВОЄ, І ЩЕ Й ИНЧІ ПОПРОСЯТСЯ, ВІДНОВИМ РУСЬ СВЯТУ З СТОЛОМ У КИЄВІ.
дідо 2014.03.15, 22:19
пУЦІН і лАВРОВ ! А ХУ-ХУ НЕ ХО-ХО ???!!!
30.04.2024

Будівельна компанія «ND Group Development» запрошує вас стати майбутніми власниками унікального комплексу преміумкласу. Водночас власний будинок мрії стає ще доступнішим. Адже при покупці з 30 квітня 2024 року до 15 травня 2024 року можна отримати знижку 3%. 

832
29.04.2024
Вікторія Матіїв

Журналістка Фіртки поспілкувалася з серцево-судинним лікарем-хірургом Андрієм Судусом про причини раптової серцевої смерті, операції на серці, як війна вплинула на кількість захворювань, чи "молодіють" хвороби серця та як запобігти їхньому розвитку загалом.

645
22.04.2024
Вікторія Матіїв

Про значення Великодніх свят журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.

1713
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

3067
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

2477
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

2457

Доволі часто можна зустріти згадку про так званого «пасхального зайця» в сучасній масовій культурі (фільми серіали, листівки, гіфки). Отож, яке відношення має кролик/заєць до Пасхи?

91

Спорт — це не просто змагання, це мова, яку розуміють усі. І Україна використовує її, щоб розповісти світові про свою силу та прагнення до перемоги.

645

Нижня палата Конгресу США затвердила допомогу Україні в  сумі 61 мільярдів доларів. Всього «за» допомогу Україні проголосували 311, «проти» — 112, «утримались» — 8.

620

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

1483
01.05.2024

Християни освячують пасхальні традиційні страви, про котрі чітко згадує священник у часі освячення, зокрема м’ясні та молочні. Кошик можна прикрасити барвінком і вишитим рушником.

231
26.04.2024

Розповідаємо про корисні для серця та задоволення способи включити домашній сир у свій раціон.  

584
23.04.2024

У 2024 році Великий піст почався 18 березня та закінчиться 4 травня. Святкування Великодня у християн припадає на 5 травня.  

447
30.04.2024

Великий або Страсний четвер — це день, коли Христос понад 2000 років тому на Тайній Вечері з апостолами, своїми священниками, установив Таїнство Святого Причастя, відслуживши першу Божественну Літургію.  

237
26.04.2024

Чому Великдень є одним з найважливіших християнських свят та що він означає для сьогодення, зокрема для українців, які третій рік поспіль відзначатимуть цей день під час повномасштабної війни?  

313
22.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

26947
18.04.2024

Під час моління студенти зачитували розважання, які перепліталися зі стражданнями нашого Спасителя – Ісуса Христа під час Хресної дороги та терпіннями, які проходить український народ у часі жорстокої війни.  

769
02.05.2024

Мурали або стінописи сьогодні не є чимось незвичним. У містах України, зокрема й в Івано-Франківську, на вільних стінах будинків час від часу з'являються різноманітні нові прояви вуличного мистецтва.  

19604
30.04.2024

Івано-Франківська міська рада прийняла звернення до Президента України Володимира Зеленського, голови Верховної Ради України Руслана Стефанчука, комітету Верховної Ради України з питань бюджету, щодо спрямування видатків державного бюджету з фінансування політичних партій на ЗСУ.  

333
26.04.2024

З твердженням, що часто думка простих людей важливіша, ніж думка професійних політиків та експертів, повністю погодилися або скоріше погодилися 48% опитаних. Не згодні з таким твердженням лише 1/5 респондентів.

331
23.04.2024

Рівень довіри до інформації про події війни, яка надходить від владних органів, є невисоким.  

658
19.04.2024

Обороноздатність, безпека, підтримка воїнів, розвиток економіки та євроінтеграційні процеси – ключові питання, які обговорили під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, що відбувся під головуванням Президента України Володимира Зеленського.  

1115 1