Роман Ткач: Цього "балбеса" Азарова вже навіть Янукович не витримує (фото)

 

 

 

Народний депутат України, прикарпатець Роман Ткач в редакції газети «Галицький Корепсондент» розповів про роботу, проведену у стінах парламенту протягом 5 років.

 

 "Протягом минулого року я провів 355 зустрічей на теренах цілої України. Одещина, Херсонщина, Миколаївщина, Полтавщина, Сумщина, Черкащина, Запоріжжя - більше 20 областей України. Останнім часом в рамках передвиборчих турів проводив зустрічі з виборцями в регіонах разом з Іриною Луценко, дружиною Юрія Луценка. Це неймовірний, фантастичний досвід, про який я міг тільки мріяти. Реальні люди, їх цінності, їх прблеми... Я дякую долі за це", - розповів Роман Ткач.

 

Протягом роботи в Верховній Раді Роман Ткач став автором чи співавтором більше 50 законів. Основну увагу Ткач приділив аграрному сектору, зокрема закону «Про земельний кадастр». Разом з цим опрацював сотні звернень громадян, багато з яких вдалося позитивно вирішити.  «Я думаю, що відпрацював в плані законотворчості, по п’ятибальній системі, на тверду четвірку», - вважає Ткач.

 

Наразі Роман Ткач є кандидатом в депутати по багатомандатному округу в списку об’єднаної опозиції під номером 86. Аналітики вважають, що опозиція не в змозі отримати таку прихильність виборців, що б зробило цю позицію в списку прохідною. Тобто, Роман Ткач «непрохідний». «Я сприймаю це абсолютно спокійно, я ні в кого нічого не просив, не ходив, не домовлявся, ні кого не ловив за руку в коридорах. Хоча на початках мені обіцялося місце в 20-ці, в 30-ці, за кілька хвилин до з'їзду - зателефонували, що я буду 62-м. Але це все деталі, "внутрішня кухня", - розповідає Ткач. – Образи не має ні на кого. Сталося як сталося. Все ще попереду».

 

Роман Ткач розповів і "анекдот з життя": "Мій товариш Володимир Мойсик в списку трішки вище за мене - він 77-й. І от він постійно жартує: "Боже, нічого в Тебе не прошу для себе, а лише, щоби мій товариш Роман Ткач пройшов по списку до Верховної Ради" (що автоматично робить депутатом і його самого:)" 

 

Спробував Роман Ткач і попрогнозувати найближче майбутнє влади та Верховної Ради зокрема: "Головне зараз щоби влада не отримала у Верховній Раді конституційної більшості. Якщо це станеться, то на деякий час в Україні стане зовсім сумно... Що буде після виборів? До 19 грудня працюватиме ще Рада поточного скликання. В нової Ради на початках все буде добре. Вони без проблем оберуть голову та інше керівництво Верховної Ради. Думаю, після виборів буде змінений уряд, прем"єр-міністр, бо цього "балбеса" Азарова вже навіть Янукович не витримує... Все "цікаве" почнеться весною, коли нові депутати почнуть ходити до міністра фінансів, лобіювати якісь свої проекти, щоби "відбити", як вони кажуть, витрати на виборчу кампанію, а в бюджеті грошей не буде... Регіони "взірвуть" себе з середини".

 

"Найстрашніше зараз те, що ті, хто є при владі, ведуть себе як рекетири по відношенню до України. З останнього - вони зараз їздять по світу - і пропонують мільйонами гектарів українську землю, яка, як вони кажуть, вже готова до продажу. Туди - 2 мільйони гектарів, туди - три... Я був свідком розмови регіоналів - один з них після чергового сумнівного рішення запитує інших: "Что ви дєлаєтє? Нам же, нашим детям, здєсь жить?!!" А йому інші цинічно з посмішкою відповідають: "А хто здєсь собіраєтся жить?" Оце - страшно! Складається враження, що той новий термінал, який збудував Колєсніков в Борисполі з 4 мільярди гривень, і який зараз практично не обслуговує рейси, збудовний з єдиною метою - там стоять "на поготові" літаки наших можновладців, які у випадку чого повинні дозволити їм втекти з України", - розповів Роман Ткач.

 

Депутат визнав, що йому пропонували балотуватися в одномандатному виборчому окрузі №84 з центром в місті Тисмениця. Проте Роман Ткач, маючи достатню підтримку виборців на початковому етапі, все ж відмовився: "Депутати-мажоритарники перетворилися на "завгоспів" виборчого округу. Адже аби бути справжнім «газдою» для довіреної тобі громади потрібно або бути в більшості, тобто співпрацювати з владою і таким чином мати доступ до бюджету, або вкладати власні кошти, зароблені власним системним бізнесом. Зустрічі з виборцями в окрузі завжди починаються з того, яка погана влада, а закінчуються проханнями відремонтувати школу, клуб, дорогу..." Роман Ткач запевнив, що ніколи не піде на співпрацю з діючою виконавчою владою, а власних коштів аби вкладати в округ в нього немає, тому і відмовився від ідеї балотуватися в мажоритарному окрузі, щоби не лукавити як з людьми, так і з власним сумлінням. 

 

Роман Ткач розповів, що йому, як фахівцю з земельного законодавства вже зараз приходять пропозиції щодо роботи у владі: "Але я ні за яких умов з цією виконавчою владою працювати не буду. Я мав дуже велике бажання просто залишити політику, але вирішив все-таки працювати в секторі громадської ініціативи. Ми з колегами вже і раніше проводили політ-клуби, якимось чином намагалися створити майданчики для обговорення проблем. Я готовий поділитися досвідом і з молодими політиками. Працювати як експерт з тих питань, в яких я маю досвід і знання. А ще я буду вирощувати яблуневий сад, який заклав 6 років тому, і який вже почав плодоносити..." 

 

 

 

 

 

 

 

Читайте також:

Роман Ткач: Я точно знаю, що Круць, перепрошую, не "скурвиться"


26.10.2012 1542 11
Коментарі (11)

студент 2012.10.27, 11:39
На что уже Янукович д...., и то...
Я 2012.10.27, 11:59
Від А.... до Я...... - одні "балбеси" у руля!
Марчук 2012.10.27, 16:56
От скажіть мені, немудрому - "де" Ткач, і "де" Шкварок з Лєніном??????? Чим це ОО думало, яким місцем?.... Явно не головою.
z 2012.10.27, 19:49
Шкварок з лєніном собі забили халявні місця у списку, а Таких як Ткач і Доній і близько не підпускають, ше й обсирають при нагоді оопозіціонери долбані
земляк 2012.10.27, 22:39
_______ФІРТКА. Комент хама видалений. І - місяць "відпочинку" автору:) ________
Світлана 2012.10.27, 23:41
Шеф, успіхів Вам!!!
"землякові" 2012.10.27, 22:51
Ну й тупий ти, дурнем назвати тебе забагато, бо дурість дар божий.
давно не студент 2012.10.27, 22:55
Ткачем гордитьсь треба... а ти земляче, задуши "жабу" в собі, щасливішим будеш.
сусід 2012.10.28, 04:59
Ткач нормальний хлоп, але зробив помилку, що звязався з оо. Романе Володимировичу, знаючи Вас можу твердо сказати що Ви мали б бути у Свободі.
Мар'ян 2012.10.28, 10:49
Майбутнє таки за Інтернетом)))))))
Я 2012.10.28, 10:50
На жаль, ситуація така, що для виборів потрібні колосальні кошти. Ми самі в цьому винні, - реагуємо лише на шоу, Буковелі і масову рекламу, а не на програми, для яких достатньо 5 аркушів. Тому партії й змушені брати тих, хто може своїм ресурсом забезпечити хоча б свою виборчу кампанію, а добре б коли ще й підкине щось для партійної каси. І тому не беруть "бідних" Доніїв, Ткачів... І тому ми усі програємо. Адже з колосальним грошовим і адміністративним ресурсом регіаналів (наші ж бюджетні та тіньові гроші) не позмагаєшся. Вони ж скупили майже усіх, від кого залежать вибори.
30.04.2024

Будівельна компанія «ND Group Development» запрошує вас стати майбутніми власниками унікального комплексу преміумкласу. Водночас власний будинок мрії стає ще доступнішим. Адже при покупці з 30 квітня 2024 року до 15 травня 2024 року можна отримати знижку 3%. 

886
29.04.2024
Вікторія Матіїв

Журналістка Фіртки поспілкувалася з серцево-судинним лікарем-хірургом Андрієм Судусом про причини раптової серцевої смерті, операції на серці, як війна вплинула на кількість захворювань, чи "молодіють" хвороби серця та як запобігти їхньому розвитку загалом.

697
22.04.2024
Вікторія Матіїв

Про значення Великодніх свят журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.

1809
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

3136
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

2507
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

2491

Доволі часто можна зустріти згадку про так званого «пасхального зайця» в сучасній масовій культурі (фільми серіали, листівки, гіфки). Отож, яке відношення має кролик/заєць до Пасхи?

151

Спорт — це не просто змагання, це мова, яку розуміють усі. І Україна використовує її, щоб розповісти світові про свою силу та прагнення до перемоги.

676

Нижня палата Конгресу США затвердила допомогу Україні в  сумі 61 мільярдів доларів. Всього «за» допомогу Україні проголосували 311, «проти» — 112, «утримались» — 8.

645

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

1521
01.05.2024

Християни освячують пасхальні традиційні страви, про котрі чітко згадує священник у часі освячення, зокрема м’ясні та молочні. Кошик можна прикрасити барвінком і вишитим рушником.

275
26.04.2024

Розповідаємо про корисні для серця та задоволення способи включити домашній сир у свій раціон.  

616
23.04.2024

У 2024 році Великий піст почався 18 березня та закінчиться 4 травня. Святкування Великодня у християн припадає на 5 травня.  

572
30.04.2024

Великий або Страсний четвер — це день, коли Христос понад 2000 років тому на Тайній Вечері з апостолами, своїми священниками, установив Таїнство Святого Причастя, відслуживши першу Божественну Літургію.  

275
26.04.2024

Чому Великдень є одним з найважливіших християнських свят та що він означає для сьогодення, зокрема для українців, які третій рік поспіль відзначатимуть цей день під час повномасштабної війни?  

338
22.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

26981
18.04.2024

Під час моління студенти зачитували розважання, які перепліталися зі стражданнями нашого Спасителя – Ісуса Христа під час Хресної дороги та терпіннями, які проходить український народ у часі жорстокої війни.  

798
02.05.2024

Мурали або стінописи сьогодні не є чимось незвичним. У містах України, зокрема й в Івано-Франківську, на вільних стінах будинків час від часу з'являються різноманітні нові прояви вуличного мистецтва.  

19631
30.04.2024

Івано-Франківська міська рада прийняла звернення до Президента України Володимира Зеленського, голови Верховної Ради України Руслана Стефанчука, комітету Верховної Ради України з питань бюджету, щодо спрямування видатків державного бюджету з фінансування політичних партій на ЗСУ.  

374
26.04.2024

З твердженням, що часто думка простих людей важливіша, ніж думка професійних політиків та експертів, повністю погодилися або скоріше погодилися 48% опитаних. Не згодні з таким твердженням лише 1/5 респондентів.

359
23.04.2024

Рівень довіри до інформації про події війни, яка надходить від владних органів, є невисоким.  

685
19.04.2024

Обороноздатність, безпека, підтримка воїнів, розвиток економіки та євроінтеграційні процеси – ключові питання, які обговорили під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, що відбувся під головуванням Президента України Володимира Зеленського.  

1190 1