Провідники франківської революції. Хто ховається за чорними масками

 

 

Правий Сектор у Івано-Франківську вже обвіяний різними чутками, що ніби там дуже молоді, часом зовсім малі хлопці, котрі відзначаються хамським поводженням та часом неадекватною поведінкою. Насправді це зовсім не так. Це організовані загони, котрі в разі в разі потреби готові покласти життя за майбутнє України.

 
 

Краще зрозуміти напрямки діяльності Сектору в нашому місті допоміг один з його учасників – Василь Абрамів – член організації ВО «Тризуб» ім. Степана Бандери. За його словами, Правий Сектор (далі ПС) утворився тоді, коли націоналісти побачили, що волю народу зливають, а їхнє бажання щось змінити – перетворюють на дискотеку. Таким чином, першим гаслом ПС стало «Дискотеці – ні, революції - так». Саме тоді, коли після розгону у Києві, 30 листопада, мирних студентів, коли йшлося вже не про підписання асоціації з ЄС, а коли вже була чітко національна революція, завданням якої було повалення злочинної влади. В цей час й було проголошено правих авангардом української революції.

 

В Франківську ПС утворився тоді, коли студентський Майдан оголосив про своє згортання й переїзд в столицю. Тоді всю територію Вічевого майдану було проголошено Правим Сектором. «Я сам це проголошував, звертаючи увагу на те, що ми не є слугами опозиції й не будемо постійно її захищати. Вся воля вилилася 2 грудня, коли був мітинг біля ОДА й всі кричали «Чуднов виходь!», а він собі спокійно пив каву в своєму кабінеті. Тоді ми побачили неспроможність опозиції впливати на цих бандитів, маючи за собою народ. Тоді було вирішено перевірити, як себе почуває влада тут, в адміністрації. Хлопці просто погрітися вирішили, за що були названі провокаторами» - розповідає Василь.

 

В місцевий ПС входять дві організації: ВО «Тризуб» ім. Степана Бандери та УНА-УНСО. Окрім того, є й значна кількість добровольців. Будь-хто може приєднатися до лав націоналістів, якщо він відчуває, що сам є власником своєї долі, коли бачить несправедливість в країні й не може просто стояти осторонь. Це хлопці, які дивлячись на історії своїх попередників, як їхні діди виборювали свободу, розуміють, що нічого не буде подаровано й настав час своїми руками здобувати свободу.

 

З Штабом національного спротиву у хлопців-націоналістів стосунки нормальні. Вони співпрацюють заради спільної мети. Як і з опозицією, допоки її представники діють в інтересах народу. «Ми завжди з народом, а з владою лише доти, поки вона діє в інтересах народу» - таким є головне гасло поводження з владою у авангарду революції.

 

Зараз Правий Сектор, в основному, займається поширенням у маси своїх ідей та поглядів, за допомогою листівок та плакатів, проводиться структуризація хлопців та їхній вишкіл. Всі учасники ПС поділені на загони, й на чолі кожного загону є керівник, який відповідає за своїх хлопців. Звісно, як і у всіх організаціях, є така людина у ПС, яку слухають всі. Яка є фактично головнокомандувачем всіх загонів. Проте, задля безпеки й уникнення переслідувань, ім’я цієї людини залишиться таємницею. Також кожного ПС організовує відправку речей та людей на Київ.

 

Хлопці слухають лекції, а також тренуються: відбуваються тренування з боксу, рукопашного бою, а також спеціальні навчання на вулиці - «стінка на стінку». Кожного дня ведеться чергування в наметі, який при нападі буде відбиватися першим. За словами Василя Абраміва, хлопці дуже відповідально ставляться до своїх обов’язків. Вони відчувають, що все зараз залежить від них. Тому завжди частина місцевого Сектору перебуває в столиці. Відбуваються постійні заміни, тобто ті, що в Києві їдуть виїжджають додому, а з Івано-Франківська виїжджає загін на Київ. Адже всіх хлопці розуміють, що саме там серце революції. Якщо в Києві Правий Сектор піде в наступ, у зв’язку з невизнанням законів про амністію, то його аналог в Івано-Франківську діятиме за планом, який прийде зі столиці.

Про те, як їм ведеться в Правому Секторі розповів один з хлопців: «Живеться добре. Оскільки є взаємоповага в усіх членів ПС, в тому числі й від старшин. В наших загонах немає дідівщини. Не наказують, а просять виконати якесь завдання. У нас є відповідальний за чистоту, за їжу – є відповідальні за кожну річ, яка має виконуватися. Харчування чудове. На дверях є розпис сніданку, обіду й вечері. Ми тут всі знаходимося в безпеці й чистоті. У нас все добре».

 

Годують революціонерів небайдужі люди й частково кухня, яка знаходиться в ОДА. Але з останньою часом бувають проблеми через, як пояснюють дівчата з кухні «поведінку хлопців». Виходячи з зали засідань, де й розмістився штаб Правого сектору, можна помітити кілька ящиків кабачкової ікри. В. Абрамів пожартував, що в Києві спецпризначенців закидались консервованим горошком, а в нас кидатимуть ікрою.

 

Утримуються революціонери коштами добрих людей, котрі підтримують революцію, але не мають настільки бойового духу. Тому роблять грошові пожертви й саме на ці кошти хлопці харчуються й закуповують потрібну амуніцію. Також люди приносять теплі речі та взуття. Вже незабаром з’явиться форма для хлопців та спеціальне взуття. Але для повноцінного спорядження загонів ще потрібна підтримка громади. Для цього в соціальних мережах існують сторінки Правого Сектору, й коли є якісь проблеми, то це просто описують в мережі й завжди знаходяться ті, хто приходить на допомогу. Ще одним варіантом пожертви є скринька біля намету ПС перед Білим домом.

 

Завдання, яке ставить перед собою ПС – це розбудити українців й повести їх на революцію. Самі ж націоналісти стануть передовим загоном, будуть брати на себе «весь вогонь». А решту повинні йти за ними. Головним завданням Правого Сектору сьогодні Василь Абрамів вважає не допустити такого розвитку подій, як це було в 2004, в часи Помаранчевого Майдану. Коли люди винесли лідерів на своїх плечах на трон, а вони їх просто зрадили. Народ сильно розчарувався і тому зараз допустити щось подібне, це фактично поставити хрест на вільній та незалежній Україні. Адже невідомо коли люди ще раз так зберуться й чи зберуться взагалі.

 

Насправді Майдан мав би вже розійтися, якби не події 19 січня. Тобто Правий Сектор запустив революцію з новою силою й зовсім іншими прагненнями та методами. Й він вимагатиме від опозиції нових облич у владі. Щоб всі ті, хто брали участь в Майдані 2004 – всі ті хто заплямував себе зрадою свого народу - не брали участі в подальшому формуванні української влади.

 

На запитання, чи немає бажання йти в політику після закінчення національно-визвольних змагань 2004 року, В. Абрамів відповів, що не чув про такі настрої серед хлопців, адже ПС є над політичною організацією. «Влада псує людей. Я переймаюся значно більше тим, щоб не було заплямовано честь моїх попередників. Я розумію, як вони боролися за наше майбутнє й готовий з ще більшою наснагою продовжити їхню справу. Щоб наступні покоління не сказали, що тут жили зовсім не українці, а якісь раби. Українці – це козацька кров. Завжди гордість, відвага, мужність». Тобто всі організації планують залишитися при своїй діяльності й продовжити боротьбу за українську Україну, а не за можливість панувати над власним народом.

 


В Правому Секторі переважно молоді хлопці, адже саме за ними революція. «Юнацтво доводить, що не вмерла мужність. Вони йдуть в перед, й тоді вже їхні батьки йдуть вперед.

 

Адже коли діти воюють, батьки не можуть залишатися осторонь. Не зважаючи на певну «совковість», яка ще залишилася в старшого покоління. Не усвідомлення того, що ти є влада, ти є український народ».

 

Щодо завершення революції, то є лише одне однозначне твердження: «Перемога за нами». На думку В.Абрамова, в Івано-Франківську це все закінчиться дуже мирно. Значно більше турбує, що станеться з бізнесом та об’єктами, які належали провладним людям. Чи переходитимуть вони в користування громади міста? Він сподівається, що люди, які прийдуть до влади самі зрозуміють необхідність подібних дій й ПС не потрібно буде переконувати їх в цьому.

 

Українська земля витримала чимало революцій. Від Богдана Хмельницького й до Степана Бандери наш народ гуртувався для досягнення спільної мети: здобуття свободи, самостійності та права називатися українцями. Й ніхто не міг подумати, що в 21 столітті, виборовши незалежну державу, наші землі будуть знову охоплені полум’ям революції. Й що замість козаків та вояків УПА, на захист наших інтересів стануть їх достойні нащадки – представники Правого Сектору - сучасні лицарі в балаклавах. Адже це молоді хлопці, які готові боротися до кінця за «українську Україну». Їм немає куди відступати й у них достатньо мужності та відваги, щоб знову здобути перемогу.

 

Костирко Христя, Стик


11.02.2014 1055 21
Коментарі (21)

правому сектору 2014.02.12, 10:01
Шановний правий сектор, Наш Отець і Бог, Господь Ісус Христос чекають на повернення своїх блудних синів додому."Блаженні миротворці, бо вони синами Божими стануть" (Матвія 5:9). Улюблені, будьте миротворцями. Бог чекає на вас. Ісус Христос пролив Свою дорогоцінну Кров за вас. Пам'ятайте про це. Ви куплені дорогою ціною -- ціною Крові Христа. У Ньому наше спасіння. Багато наше покоління завинило перед молоддю. Мені майже 40 років. Господь чекає від українців гідного плоду покаяння. Гідний плід покаяння -- це коли людина крала і більше не краде, брала хабарі і більше не бере, брехала і більше не бреше, бунтувалася і більше не бунтується. Позиція молоді зрозуміла -- ви не хочете жити так, як жили ваші батьки. Ви не хочете бути "втраченим поколінням". Вихід один -- Господь Ісус Христос. Він є вчора, сьогодні і навіки Той Самий.
Скрізь слова! 2014.02.11, 11:38
Дайте мені контакт якийсь до керівництва "Правого сектору" в Івано-Франківську , я їм трохи розповім , кого вони тримають у своїх лавах
потішні діти 2014.02.11, 18:01
Санаторій для дітей відкрили в Івано-Франківській ОДА.
оля-олі-олю...................... 2014.02.11, 19:34
ОЛІГОФРЕНИ!СМОРІД і ТРАГЕДІЯ!якби хоч санаторій,чи садочок-СЛІВ нема.
Громада 2014.02.11, 21:03
Я тепер твердо переконаний що це бидло яке ховається за чорними масками треба не судити а відстрілювати як скажених собак. Гнів людський не обмене жодну повязку жодну сім'ю а люструвати їх будуть на палях щоб другим повадно не було.
Влад 2014.02.11, 21:10
Всі раділи що прийшов Фелик до влади і наведе порядок а він заховався за сині хмари владу взяли в руки ці ублюдки в масках і витворяють таке що прийдеться організовувати кваральні загони і виловлювати цих бойовиків у масках і відправляти на той світ. Ой дійде до того ..................................
Ната 2014.02.11, 21:18
Дійсно переступили межу дозволеного і якщо їх не покарати то далеко зайдуть . Люди які хочуть миру і добра то обличчя свої не ховають. Вони мають у тюрмах зогнити як непотріб.
владу 2014.02.11, 22:40
влад ти що риг?кого ти відстрілювати зібрався йолопе
NYK 2014.02.11, 23:20
ЗНАЮ ШО ВОРОГІВ В МІСТІ БАГАТО, АЛЕ ВОНИ ФРАЄРИ ЛИШ НА КЛАВІ. БУЛИ І СПОРЦМЕНИ НА 2 ДЕНЬ ПІСЛЯ ЗАХОПЛЕНЯ ОДА, ВНОЧИ 30 ЧОЛ, І ТО БІЛЬШЕ МЄНТІВ ПЕРЕВДІТИХ, А НЕ ІДЕЙНИХ КАЦАПІВ. І НІХТО З ПИСАК ТУТ ПРО СЕ НЕ ЗГАДАВ. БО ВІДКОТИЛИСІ ВОНИ В НІЧ. І ВЖЕ НЕ ПІДУТ, БО ЗНАЮТ ЩО НА МАШИНАХ Ч-З 15хв. БУДЕ 100 БІЙЦІВ. А СЕ ЛИШ ВАРТОВІ. І ОДА ВОНИ ТРИМАТИ НЕ БУДУТ, БО РАНО БУДЕ 10000 І ВСІХ ВІНЕСУТ, Я БИ РАДИВ ВІКИДАТИ В ВІКНА. А МЄНТИ ПОТІМ ПРИЇДУТ НА 2 БОБИКАХ СКЛАСТИ ПРОТОКОЛ. ВИ ЗМОЖЕТЕ ВІДДУТИСІ АЖ КОЛИ БИ БУВ ВОЄН-СТАН. І ВІН НЕ ВІЧНИЙ, І 1990р НЕ ПОВТОРИТСІ. ПОВТОРИТСІ 42-45рр.
[[[ 2014.02.12, 01:53
В Боснії націократія вже довела народ до ручки. І тут так буде. Що свобода. що абраміви - одне. А В НІКА загострення фашистолюбія. Чому жінка не слідкує за прийомом ліків?
небайдужий 2014.02.12, 08:43
Ну ви гнете не в ту сторону. З чогось треба починати жити молодим пасіонаріям. Передадуть вони свій ген пасіонарності настурним поколінням і так буде завжди. Звичайно це досить симпатичні хлопці, хоч і у масках. Я бажаю їм всього найкращого і хочу, щоб вони не калічили собі життя через чиюсь невидиму чорну руку, що спрямовує їх молодість і завзяття не в тому руслі. Дуже щире питання до правого сектора: "Як ваші батьки ставляться до ваших дій?" Як що ваші батьки проти, то слукайтеся, будь ласка, своїх батьків. Успіхів.
вася 2014.02.12, 09:10
ці палки і маски треба позапихати цій бидлоті в жопу.
Правому сектору 2014.02.12, 10:17
Бог не пропонує нам релігію, Бог дає нам життя, віру, спасіння від гніву і кари за гріхи, мир, любов, довготерпіння, вічне життя, Духа Святого. Людина завжди розчаровується у людях, але у Бозі віруючий не розчаровується, бо Бог є вірний. Остерігайтеся лжевчителів,лжепастерів і лжепророків. Покладайтеся тільки на Слово Боже і науку апостольську. Пізнавайте людей по плодах. Добре дерево родить добрий плід, а погане родить відповідно.
правому сектору 2014.02.12, 10:43
Ви ще зовсім юні. Ісус вступив у служіння у 30 років. Тридцять років це вік Христа. Лише у цьому віці висвячували на священика. До тридцяти років людина не має ще життєвого досвіду і практики. Вона не може передбачити усі ситуації і прорахувати ймовірні варіанти розвитку подій. Це може зробити тільки доросла і зріла людина з Божою допомогою.
Правому сектору 2014.02.12, 11:13
Я відчуваю певний дискомфорт, коли бачу, що священики (не має значення якої конфесії) їздять на дорогих машинах і живуть у розкішних будинках. А люди зовсім не нагодовані Божим Словом. Уже камінь і ослиця під'яремна починають говорити, що так далі не можна. Згадую матінку Терезу. Вона очікувала реальної помочі від церкви для нужденних, а отримувала лише схвалення і благословіння. Її гладили по голові,їй було дуже важко не з прокаженими і бідними індусами. Їй найважче було з білими священиками тим кліром, що дозволяв собі "бал під час чуми".
Клавіатурним героям )) 2014.02.12, 13:17
Ну давайте візьміть палки і засуньте їм кудись там , а ми на вас подивимося , герої ви клавіатурні! Сам особисто прийду на це подивитися - у цих коментах нема місця , бабам , регіоналам , ментам , і різним недолугим створінням ! Проблема правого сектору в тому , що вони невірно діють ! Кожен з нас знає що треба робити ))Нетреба дозволяти малолєткам бухим та накуреним ходити по ОДА. !!!
вівці без пастиря 2014.02.12, 14:18
Ніхто тією молоддю ніколи толком не займався. Усім було наплювати. Живи собі, як бур'ян у полі. А тепер вилізла усім боком та байдужість. Хіба Церква має авторитет? Якщо має, то нехай забере людей з вулиць і барикад. Нехай висловиться про владу, про стан "узаконеного беззаконня", тобто корупцію.Але церква уже стала таким собі богообраним народом, що із самарянами не спілкується. Хоча б один священик чи семінарист щось сказав у коментарях.
Гм 2014.02.11, 17:26
Переважно в білій хаті і біля неї зараз кілька людей стоять, практично пустка. Не треба ніякого штурму. Які там бійці, курям на сміх.
троль 2014.02.13, 10:15
Ви ще напишіть скільки людей овдовіло і осиротіло. Тоді буде більш повна картина.
Пам'ятаймо 2014.02.13, 11:49
Багато винних у геноциді в Руанді успішно переховуються у Європі. Це не була етнічна домінанта, це була соціальна домінанта, хоча історики сперечаються. За словами руандійців пропаганда ненависті і нетерпимості тривала чотири роки. Вогонь ненависті спалахнув 6 квітня 1994 року. Цього 2014 року також виповнюється 100 років геноциду вірмен.
Владимир 2014.02.15, 21:46
"Абрамів"- это как? Сын Абрама? "... в правому секторі переважно молоді хлопці..." и не образованные. Такие себе " Че Гевары". кто-то из здесь "писающих" знает почему этот "товаришч Че" занимая очень высокую должность в правительстве Кастро бежал в лат. Америку делать революцию? Коротко поясню - он не справился с повседневной работой строительства нового государства. Вот этот абрамив провозглашает революцию, а он в состоянии будет выгнать с работы своего отца, если тот занимал руководящую должность в администрации чивокуни? Ведь если "люстрація", так "люстрація". Эти " юнаки" в состоянии каждый день приходить на работу? И ЧЕСТНО заниматься работой? Канализацией, вывозом мусора, урнами и контейнерами, ремонтом дорог и придомовых территорий, теплотрассами, школами, садочками т. е. строить украинское государство. И строить честно, не разворовывая бюджет, а рационально вкладывая общественные деньги в общественное благо. Но этот абрамив не хочет политики т.е. не хочет ответственности, потому-что хозяйственная деятельность - это и есть главная политика на уровне местного самоуправления. И вновь мы сталкиваемся с ИСТИНОЙ:-" Революции придумывают романтики, совершают авантюристы, а плодами революции пользуются проходимцы." Нет ничего нового в этом подлунном мире.
30.04.2024

Будівельна компанія «ND Group Development» запрошує вас стати майбутніми власниками унікального комплексу преміумкласу. Водночас власний будинок мрії стає ще доступнішим. Адже при покупці з 30 квітня 2024 року до 15 травня 2024 року можна отримати знижку 3%. 

1103
29.04.2024
Вікторія Матіїв

Журналістка Фіртки поспілкувалася з серцево-судинним лікарем-хірургом Андрієм Судусом про причини раптової серцевої смерті, операції на серці, як війна вплинула на кількість захворювань, чи "молодіють" хвороби серця та як запобігти їхньому розвитку загалом.

910
22.04.2024
Вікторія Матіїв

Про значення Великодніх свят журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.

2036
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

3422
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

2640
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

2639

Доволі часто можна зустріти згадку про так званого «пасхального зайця» в сучасній масовій культурі (фільми серіали, листівки, гіфки). Отож, яке відношення має кролик/заєць до Пасхи?

379

Спорт — це не просто змагання, це мова, яку розуміють усі. І Україна використовує її, щоб розповісти світові про свою силу та прагнення до перемоги.

817

Нижня палата Конгресу США затвердила допомогу Україні в  сумі 61 мільярдів доларів. Всього «за» допомогу Україні проголосували 311, «проти» — 112, «утримались» — 8.

776

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

1747
03.05.2024

В Івано-Франківську триває передсвятковий ярмарок "Великодній кошик".  

558
01.05.2024

Християни освячують пасхальні традиційні страви, про котрі чітко згадує священник у часі освячення, зокрема м’ясні та молочні. Кошик можна прикрасити барвінком і вишитим рушником.

469
26.04.2024

Розповідаємо про корисні для серця та задоволення способи включити домашній сир у свій раціон.  

817
04.05.2024

Великдень - свято, що є одним з найважливіших для віруючих християн.  

1137
30.04.2024

Великий або Страсний четвер — це день, коли Христос понад 2000 років тому на Тайній Вечері з апостолами, своїми священниками, установив Таїнство Святого Причастя, відслуживши першу Божественну Літургію.  

479
26.04.2024

Чому Великдень є одним з найважливіших християнських свят та що він означає для сьогодення, зокрема для українців, які третій рік поспіль відзначатимуть цей день під час повномасштабної війни?  

474
22.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

27151
05.05.2024

Мурали або стінописи сьогодні не є чимось незвичним. У містах України, зокрема й в Івано-Франківську, на вільних стінах будинків час від часу з'являються різноманітні нові прояви вуличного мистецтва.  

19769
05.05.2024

Президент Китаю Сі Цзіньпін у неділю вирушив до Парижа з рідкісним візитом, а його французький колега Еммануель Макрон має намір тиснути спробувати переконати його використати свій вплив на Росію щодо війни в Україні.    

152
30.04.2024

Івано-Франківська міська рада прийняла звернення до Президента України Володимира Зеленського, голови Верховної Ради України Руслана Стефанчука, комітету Верховної Ради України з питань бюджету, щодо спрямування видатків державного бюджету з фінансування політичних партій на ЗСУ.  

528
26.04.2024

З твердженням, що часто думка простих людей важливіша, ніж думка професійних політиків та експертів, повністю погодилися або скоріше погодилися 48% опитаних. Не згодні з таким твердженням лише 1/5 респондентів.

481
23.04.2024

Рівень довіри до інформації про події війни, яка надходить від владних органів, є невисоким.  

812