ПРОДОВОЛЬЧІ ВІЙНИ НА ПОРОЗІ

У похмурій доповіді, підготовленій Спільним Управлінням Франції по Зовнішній безпеці (DGSE), отриманій Службою Зовнішньої Розвідки Росії (SVR), говориться, що президенти Обама і Саркозі "погодилися" створити об'єднану американсько-європейську групу військ, щоб мати справу виключно з Глобальним повстанням, очікуваним цієї весни, коли наш Світ вичерпає їжу.

 

Згідно з цим звітом, Саркозі, як голова групи розвинених країн G-20, організував у минулий понеділок екстрену нараду з Обамою. Він попередив свого американського колегу, що шок підвищення цін на продовольчі товари, що походять з-за безпрецедентної серії лих, загрожує стабільності всього світу і може призвести до раптового початку Продовольчої Глобальної війни - Food Total War.

Минулого тижня французький Прем'єр-міністр Франсуа Філлон підкреслив, що одне з головних завдань Франції в G-20 полягає в тому, щоб знайти колективну відповідь на "надмірну мінливість" у цінах на продовольчі товари, що відбувається тепер. Він також навів заяву Філіпа Шальме, головного економічного радника французького уряду, який попереджає, що світ може стояти перед громадськими заворушеннями включаючи продовольчі заворушення в квітні, коли ціни на зерно збільшаться до безпрецедентних максимумів.

Побоювання французького уряду з приводу зростання Глобальної нестабільності стали зрозумілими минулого тижня після того, як продовольчі заворушення вибухнули в Алжирі і Тунісі, 50 осіб було вбито. Ситуація загострилася до межі, і уряд Тунісу ввів загальнонаціональну комендантську годину і ввів війська в столицю, щоб припинити зростаюче насильство.

Минулої п'ятниці Організація Об'єднаних Націй, також попередила, що мільйони людей тепер знаходяться в небезпеці після того, як ціни на продовольчі товари досягають максимального рівня, більшого, ніж будь-коли. Це пов'язано в тому числі з тим, що загальносвітові запаси пшениці впали до 175.2 мільйонів тонн у порівнянні з 196.7 мільйонів тонн рік тому.

Минулого тижня Роберт Зоеллік, президент Світового банку, далі попередив, що різке зростання цін на продовольчі товари "несе загрозу глобальному зростанню і соціальній стабільності", оскільки світ, вперше на нашій пам'яті, від хаосу відокремлює тільки один бідний урожай.


Щоб простежити етапи розвитку страшної загальносвітової продовольчої ситуації, потрібно зрозуміти лиха, які трапилися з нашими головними країнами-виробниками і експортерами пшениці в світі в минулому році: Китай, Індія, Сполучені Штати, Росія, Франція, Канада, Німеччина, Україна , Австралія і Пакистан.

Лиха Китаю: посуха Китаю 2010 року і піщані бурі були серією подій серйозної посухи в протягом весни 2010, яка торкнулися провінцій Юньнань, Гуйчжоу, Guangxi, Сичуань, Шаньсі, Хенань, Шеньсі, Чунцин, Хебей і Ганьсу в Китайській Народній Республіці. Крім того посуха вплинула на частину Південно-Східної Азії, включаючи В'єтнам і Таїланд. А піщані бурі в березні і квітні минулого року зачепили більшу частину Східної Азії.
Засуха у південно-західному Китаї стала найгіршою в цьому сторіччі,.

Лиха Індії: рекордний період сильної жари і сільськогосподарська водна криза змушує індійських політиків реорганізовувати водне постачання та забезпечення мільярдної країни.  Президент Шрі-Ланки Махінда Раджапаксе вчора доручив міністрам і чиновникам підготувати стратегічний план зі збереження стабільності перед навислою продовольчою кризою, оскільки були попередження, що світ повинен зіткнутися з нестачею продовольства навесні 2011р.

Лиха Росії: (10% від загальносвітової продукції зерна, з яких 20% йде на експорт) вони були вражені найвищими зареєстрованими температурами, які Росія бачила за 130 років ведення записів; найбільша за площею посуха і масивні пожежі, які простиралися через сім областей, включаючи Москву.

Лиха Франції: французький уряд знизив прогноз по урожаю пшениці на 2.7% через посуху і холодну погоду.

Лиха Канади: рекордна посуха вплинула на виробництво зерна в Західній частині Країни.

Лиха України: (головний виробник У світі ячменю і шостий виробник пшениці) була вражена так само, як Росія, вогнем і посухою. Україна заборонила весь свій експорт зерна в 2011 році.

Лиха Австралії: страхи перед загальносвітовим браком пшениці підвищилися після того, як квінслендська область Австралії була вражена згубним повінню. Ендрю Фрезер, державний Скарбник Квінсленда, описав повені як "лихо біблійних масштабів". Вода покриває площу розміром з Францію та Німеччину. Вода, як очікують, накриє в деяких місцях поверхню землі глибиною до 30 футів, в деяких областях у найближчі дні.

Лиха Пакистану: повені охопили 17 мільйонів акрів найродючішої орної землі Пакистану, вбили близько 200 000 голів домашньої худоби і змили велику кількість зерна. Фермери не змогли і не встигли зробити посадки зернових і зібрати врожай - це має на увазі масивну втрату виробництва харчових продуктів в 2011, і потенційний довгостроковий брак продовольства.

Лиха вразили не тільки більшість головних світових виробників пшениці, лиха торкнулися і одну з головних областей виробництва зерна на Землі - Південну Америку. Вона також була вражена лихами, історична посуха завдала шкоди Аргентині і Болівії. Бразилія була вражена катастрофічними повенями, які вбили майже 400 осіб лише за кілька минулих днів.

Сполучені Штати також були вражені лихом, оскільки катастрофічна сніжна зима настала в 49 з їх 50 штатів, Морозна погода завдає безпрецедентної шкоди зерновим культурам навіть у Флориді. Через рекордні дощі, що руйнують масивні числа зернових культур, в самій важливій області вирощування сільгосппродукції США - Каліфорнії.

І якщо Ви думаєте, що стан справ не може стати ще гіршим, то ви серйозно помиляєтеся, оскільки Південна Корея (один з найважливіших експортерів м'яса в Азії) повинна була минулого тижня, знищити мільйони сільськогосподарських тварин після того, як спалах страшного ящуру була виявлена.

 

Додатково до страхітливої світової продовольчої ситуації, в цьому році була отримана похмура звістка із Сполучених Штатів, які повідомили, що майже всі їх популяції медоносних бджіл і джмелів вимерли, і коли разом з "таємничим" вимиранням усієї популяції кажанів в Америці означає, що два головних запилювачі фруктів і овочів більше будуть не в змозі робити свою роботу. Тому, попереджає звіт президентові США, наслідки вимирання запилювачів рослин в США будуть "біблійними і катастрофічними".

Важливо відзначити те, що після зустрічі з Саркозі, Обама почав здійснювати свою Національну стратегію того, щоб перешкоджати отриманню правди про ці страшні події американським народом, наказуючи, щоб всі американські громадяни мали інтернет-посвідчення особи так, щоб за ними могли стежити і ув'язнювати, як тільки вони починають говорити правду.

Отже сьогодні сільськогосподарські торговці і аналітики попереджають, що останній перегляд американських та загальносвітових продовольчих запасів та відсутність жодної подальшої стратегії вирішення проблем, може привести до Глобального хаосу. Тим часом новий циклон готується вразити Австралію, сувора зимова погода в Індії вже вбила майже 130 чоловік, і все більше снігу випадає, накриваючи Америку.

 

Від "Фіртки" додамо, що "лиха" в такому масовому порядку, як і епідемії чи падіння гіантських астероїдів, стаються зовсім не випадково, а в часи великих згіршень людської раси...

 

Оригінал: http://www.whatdoesitmean.com/index1439.htm

http://alex-kulakoff.livejournal.com


17.01.2011 1297 3
Коментарі (3)

s19or 2011.01.19, 21:15
цікаве трактування подій в Тунісі панове ви самі читаєте шо ви пишете, може лиха і стаються зовсім невипадково але це непривід щоб копіпастити, будь-що і звідки заманеться подача статті на рівні старшокласника який вечором напередодні якийсь фільм катастрофу подивився
ПЭТЯ 2011.01.19, 22:07
В Тунісі і Алжирі все якраз почалося з продовольчих бунтів два-три місяці тому, коли ціни на продукти виросли за кілька місяців в півтора-два рази, а кінчилося все політикою. Наразі тільки в Тунісі. То правда. І сценарій такий в цьому році може повторитися ще в кількох країнах. Спочатку економіка, потім зацікавлені переведуть її в політичне русло.
Юя 2011.01.28, 15:58
...Лиха України: (головний виробник У світі ячменю і шостий виробник пшениці) була вражена так само, як Росія, вогнем і посухою. Україна заборонила весь свій експорт зерна в 2011 році... - оце дуже добре вказує на рівень статті
10.09.2024
Вікторія Косович

Про те, чим живе притулок та як там рятують й піклуються про братів наших менших, журналістка Фіртки поспілкувалася з волонтеркою та працівницею прихистку "Рудий пес" Любов'ю Філь.

1214
01.09.2024
Діана Струк

Про те, як підготувалися до нового навчального року в Івано-Франківській громаді, журналістка Фіртки поспілкувалася з директоркою департаменту освіти та науки Івано-Франківської міської ради Вікторією Дротянко.

1349
23.08.2024

В умовах воєнних дій та масової міграції українців за кордон, багато дітей змушені навчатися у двох школах одночасно. Це створює значні психологічні та фізичні виклики, адже дитині доводиться пристосовуватися до двох різних навчальних програм і соціальних середовищ.

1345
14.08.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про популярні, та найважливіше — безпечні, місця для купання та основні правила поведінки на воді.  

5262
30.07.2024
Вікторія Матіїв

Про значення шлюбу, кризові періоди у стосунках та церковне розлучення, журналістка Фіртки розпитала в отця Миколая Микосовського, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.

7772 1
15.07.2024
Тетяна Дармограй

Громадяни мають оновити три основні категорії своїх даних — місце проживання, номер телефону і, за наявності, електронну адресу.

10734 1

Усі ми хочемо бути здоровими та щасливими, але, на жаль, складовою людського життя є хвороби. Хвороби, які роблять людське життя складнішим і менш радісним, з'являються з різних причин.

674

Роми таємничий народ, про який ми знаємо багато і водночас нічого. Здебільшого наші знання про ромів ґрунтуються на  стереотипах пов’язаних з ними: віщуни, гадання, конокради, прохачі, але все ж таки, що насправді ми про них знаємо?   

1366

Нова війна нагадує нам події минулих століть. Загарбники завжди руйнують і крадуть, Україна переживала це не один раз. Дві українські ікони за різних обставин покинули територію України, щоб прославитися у чужій. Ми повинні пам’ятати та цінувати те, що належало українському народові.  

2104

Багато християн протягом свого життя намагається потрапити в місця пов’язані із життям Ісуса Христа або Його учнями. Серед найважливіших місць займає Єрусалим — місто, в якому помер і Воскрес засновник християнства.  

2167
16.09.2024

Хоча вживання гострої їжі може допомогти зміцнити імунну систему, не варто на неї налягати, якщо маєте проблеми зі шлунком.  

90
10.09.2024

Якщо ви шукаєте ідеальне місце для відпочинку, де можна насолодитися не лише природними красотами, а й автентичною кухнею, то Яремче — саме те, що вам потрібно.  

2238
05.09.2024

Перекуси повинні бути корисними, поживними та здоровими. Це своєю чергою допоможе залишатися в тонусі та бути продуктивними.  

3666
14.09.2024

Про значення свята журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.  

2076
10.09.2024

Нерідко молодь стверджує, що можна вірити в Бога, втім не ходити до храму.  

3143
06.09.2024

Християн запрошують на міжнародну прощу Вервиці до Базиліки Успіння Пресвятої Богородиці в Погоні.  

912
02.09.2024

Важливо, ділиться монахиня, людину вислухати, сказати "я поруч" і "я за тебе помолюся".

733
16.09.2024

Вперше в Івано-Франківську з сольним концертом виступить DOMIY. 

178
16.09.2024

Більшість опитаних (від майже 40% до 50%) має нейтральну оцінку схвалення діяльності місцевої влади.  

257
11.09.2024

Кандидат у президенти США Камала Гарріс заявила, про підтримку України у війні з Росією, а кандидат у президенти США Дональд Трамп, за її словами, здасться за 24 години після того, як очолить країну.   

759 1
09.09.2024

Посол України в Італії Ярослав Мельник засудив показ фільму "Росіяни на війні" російської режисерки Анастасії Трофімової на Венеційському кінофестивалі та закликав його організаторів не допускати російської пропаганди.  

463
05.09.2024

Більше ніж половина мешканців західних областей вважає, що Офіс президента впливає на державні органи з перевищенням своїх повноважень.  

1665 6