Про хрещення Русі-України від Володимира Великого, зречення Петра і гогів-магогів з мамоною

 

 

Спочатку про менш важливе. Порошенко копає собі яму  своїми ж руками, і це його приватна справа, в України  справа і доля інша, з Саакашвілі чи без нього. Утім віддаємо належне тактичним ходівкам Пороха - у розпал літа, коли відпустки сіються і жнуться, а сіно на сонечку сохне.

 

Хто вийде галасувати за бідного Міху, який  городянин чи селянин ?

Циклінче мислення наших  можновладців ( у них насправді проблема як з циклічним, так і лінійним)  працює на те, аби надважливі авантюри  провести до періоду, який у наших агроойкуманах цинічні технарі людських душ, іменують як постврожайний/маніакально-депресивний - листопад-грудень, бозвідтам всі біди вилізають і прилягають длявсякої влади.

 

Та варто буде Саакашвілі активізуватися, що він неодмінно  зробить, очевидно, за межами України, на ниві інтернаціональної політики проти Порошенка  і його оточення, чому сприятиме ніхто інший  як сам Дональд Трамп  (чого вартий  лишень його нещодавній допис у Твіттері  про українську владу), то Порошенко бігом поверне не тільки його-знову-коханого в Україну, а й повторно надасть громадянство, А то й призначить головою СБУ ?..

 

Може тоді українці вийдуть на Майдан  з протестним гаслом «Непослідовних Нах !». Бо україцні  насправді ненавидять і люблять не фігури політичні, як  багато хто вважає, наприклад, Д. Корчинський, а правду і  кривду. Всі оці добрі і погані, ющенки, януковичі, порошенки, Саакашвілі - це лишень привід, мета ж  - більше набагато: цінності.

 

Перший Майдан був загалом не за Ющенка  - за "бандитам  тюрми". Другий теж був не за "геть вітю", а за "Так   Європа", "Ні РАсія".  Так  і третій буде - не проти Порошенка, ні, ні, ні в якому разі.

 

Та однак думаю, він не буде, і це добре, бо влада повинна  зазнавити поразок не лише від тих, хто проактивний,  пасіонарний і вапшє красавчіг, а й від стареньких пенсіонерів, убогих бабусь, малозабезпечених сімей,  які точно поставили, або ще поставлять жирну чорну крапку на імені партії-його-самого і Його Самогоі всяких там нетвердих сателітів типу "фронтів змін" і сраковертких «ляшківців», які би  вишукані схеми з субсидіями і парламентськими теревенями  не затіювали клептократи.

 

Що ж тоді залишиться Порошенку чинити ? Думаю, він не піде на те,  щоб позбавити громадянства основних своїх  конкурентів Тимошенко і Гриценка, але знайти чи придумати  причину "законним" шляхом їх не допустити до виборів або себе пролонгувати на ще двійко-трійко рочків - от над цим  пітний лоб основного політтехнолога Гриніва(а ви думали  там прозахідний інтелектуал Березовець основний ?) вкривається вже тепершостим  шаром і б’ється об лискучий стіл на кривих рококових ніжках в кабінеті президента.

 

 

Неспроста певно кажуть, що Порошенко і у Порошенка  бояться найбільше не путіна, не повномасштабної війни,  не економічно-фінансової крихи, не Бога і не дідька, а Савіка Шустера і найновішу до останніх телемару для нихшоу Міху на Зіку.

 

Ще чув від недурних людей, що Порошенко достатньо  забобним став останнім часом, майже як путін (може в них  схожа доля в підсумку ?), його тіпає не так від слів і тону американських дипломатів про нього, а "пророцтв ванг" вінтернеті про нього, його сім'ю.

 

То чом би Гриніву не зайнятися політтехнологією, яка  називається на жаргонів політтехів, "екстрасіськами" ? Це  коли всякі там мольфарки, колдуньї, з мейкапами від Пако  Рабана, на етерах вангують на день тепершній і грядущий,шоб прасвітіть і убаюкать зомбонарід.

 

От би вийшло шоу на СТБ під назвою "Час пік з АделаїдоюШаманською", в якій калдуньї і калдуни зі всього світу  навперебій змагалися б кращими угадалками  для народу і влади. І тільки якісь там запрошений в ролі цапа для цькування проопозиціний  нещасний е-ксперт без оберігу в  галстуку раціоналізував би простратегію 2020, як  нездійсненну для такої України. Його б звісно по обидвісторони тєліка, переважно, засміяли б ?.. В час «постправди»  жити і умєрєть хочеться біля тєліка красіво.

 

Як би великий князь Володимир Рюрокович Хреститель  знав, що шамани доживуть до   тих часів, коли на блакитіголубого неба поряд із пернатими літатимуть  дистанційно керовані квадрокоптери, він би либонь  наказав дядьку Добрині "хрестити мечем" більшу частину жіночого  населення тієї України і таку саму чоловічу, не дивлячись  на зовншні атрибути, ними прийнятих на слово, новоїсвітової релігії.

  

Багато мудрагелів резонують на тему, що мовляв Володимир  зробив величезну стратегічну помилку, що взявхристиянство від Візантії, а не від  Риму. Мудрагелям слід нарешті забити в Вікіпедії "1054",щоб прояснило їм, що до того року християнство, не без  певних географічнихвідміностей, звісно, було єдиним. А потім забити "988"...

 

Причина наших народних бід  в іншому - в свідомому і несвідомоу  шаманістичному мисленні немалоїкількості людей, що  простяглася на землях Роша (Роса) і не позбулися язичницьких і півязичницьких ментальних установок.

 

Земля має вищий сенс як в сенсорному сприйнятті -  проживання, харчування, крокування, так і метафізичному.

 

Біблійна метафізика натякає, що земля Рош - це земля Рос,  Русі, хижих, диких, жорстоких народів Гога і Магога. Чи  Київської ? Московської Русі ? Історія натякає, що Московської. Та Біблія несказанно вище від вузького  лінійного історичного бачення чи політичнихспекуляцій.

 

Народи Гога і Магога безсумінвно мають певний свій  постійний ареал, але це не одині  некілька народів, це  збірний народ, імперія, розтягнуті у часі і менше, на щастя,  в просторі. До нього  мабуть належали і тюрські племена Атіли, і орда  Чінгісхана, і войско Пєтра Вілікого, і червона зараза 1917.

 

Метафізика вказує на ту точку, яку покійний Бжезінський  означив як, чорну діру Євразії (звичайно, тільки  геополітичо означив), що поглинає території навколо, прагне постійно всотувати в себе і розчиняти, підкорювати. Не треба  ходити далеко по Америкам, видатний  російський  православний теолог Ігнатій Брянчанінов, розмірковуючи над долею Росії, прямо заявляв про неї, як про основну зброю антихриста і розпліддя Гога йМагога, поставлених йому на службу.

 

Правда це чи ні, відомо лишень одному Богові, не будемо  плавати там, де ніяк самотужки води не полічити і не зважити нам.Та безсумнівно правда й суть в тому, що там, де аврамістичний монотеїзмне закорюнється як слід чи  вироджується, поступово   звільняючи місце навіть від елементарної етики "не вбий   - не вради", там заступає її вповні правило "принеси духу жертву, щоб було тобі добре і  йому, і роби що хочеш".

 

В Азійських, та й не тільки, місцевостях панує безліч  культів з дарування духам (демонам) різних земних  предметів, кажуть деякі очевидці, що в бідній Африці Iphone 7s почесно подарувати духам, а самому можна добре  від того прожити з мотороллою з антеною. І спробуйте  зробити навпаки – духи не простять...

 

В новітній релігієзнавчій термінології навіть існує поняття  "спіритуалістської корупції", це колиінтереси духів і  людей співпадають: ну, себто їм айфон, вам моторолла. Перед ними справді запобігають, їх бояться і їх  ненавидять, але жити по-іншому люди з магічним мисленням   не вміють і не зовсім хочуть, їх влаштовує хаос космічний і хаос земний, коли на автомобільній дорозі яма на ямі і  сто мотороллерів їздять попри вантажівку на макисмальній  швидкості кожен за своїми правилами. Трохи нічого і ніде не нагадує, якщо забрати всю оту метафізику ? Адже духи  мають здатнітсь виявляти себе й підпільно, а не лише  через свідомість. І духи-демони прагнуть постійно розкоші, зовнішнього світла, бо перебувають постійно у темряві.

 

Нагадує. Можливо теперішній прогресивний світ, який  відмовляєтсья від іудео-християнської традиції, чекатиме  суцільна яма на ямі, гірше ніж від Битькова до Космача.

 

Дивним чином зростає християнізація Китаю - на мільйониі, щороку на мільйони. Це має наводити на думку про прогресивні  цивілізаційні зсуви, якщо їм вдаться подолати Гога й Магога в себе і навколо себе - дику варварську  жорстокість і тупу імерську жагу до влади.

 

Рівно десять років тому уряд Китаю заборонив Далай Ламі  (чинному) перероджуватися без санкцій з Пекіну, заявивши,  що "Тибет -  це Китай", він знаходиться під силовою і адмністративною юрисдикцією китайських органів, і  духовний лідер тибетців не має права самовільно  здійснювати такі акції, ні самовільно, ані за допомогою потойбічних сил, що йому нібито сприяють в  цьому.  Постанова так  і називається "про упорядкування тибетських  будд і їх реінкарнації на китайській землі".

 

А Далай Лама не сильно-то заперечував цю постанову,  розуміючи, що земля - то страша метафізика, раз вона  китайська зараз де-факто, то й метафізично трошки де-юре.

 

 

Безсумніву,  дурість не має національності, проте  чиновницька дурість безсумнівно - родом із Азії, там, де  земля з’єднується з небом, і не помічає своєї відмінності від неба...  Тому  станьмо нарешті європейцями, де  історично і метафізично земля і небо не хаотично на своїх місцях, але  й невідлучні одне від одного, звернімося нарешті до власних, ще неповністю втрачених традицій, і врятуємо свою і чужу  землю,  що передав від земліІзраїля через Володимира нам Творець, так і тягне на небезмістовний пафос.

 

Починати Порошенком, а завершувати Далай Ламою, це якось і не по-християнськи, і   не по феншую, тому обрізую свій бліц-шкітц Гейдаром  Джемалем.  Хоч він і мусульманин, проте монотеїст, судячи  з усього,  до того ж багато знає про гогів, магогів, метафізику  дурних духів і владу рагулів, як видно з відео.

 

Доброго всім нам хрещення, водою і вогнем.

 

https://www.youtube.com/watch?v=Gx1iVrE7wrs&t=821s

 

https://www.youtube.com/watch?v=F_BQZLgIcmM&t=16s

 


27.07.2017 Яв Назар 2147 0
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

1936
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

1846
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

1843
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

5444 45
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

2141 2
19.03.2024

Сьогодні й роботодавці, й експерти звертаються до абітурієнтів: зважайте на ті спеціальності, які будуть потрібні Україні під час відбудови, адже велике відновлення почнеться одразу після Перемоги.

1498

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

722

Американське видання The Washington Post 7 квітня 2024 р. опублікувало статтю під назвою «Інсайд щодо секретного плану Дональда Трампа щодо припинення українсько-російської війни».

783

Благодатний Вогонь (грец. Άγιο Φως, дослівно — Святе Світло, англ. Holy fire) — поширена у православ'ї назва вогню у Великодній церемонії виносу запалених свічок із Гробу Господнього (кувуклії) в Єрусалимському Храмі Воскресіння. 

978

Впевнено можна сказати, що з появою соцмереж  наш світ змінився. Він став трішки меншим, не виходячи з кімнати ми маємо зв'язок з найвіддаленішими куточками планети. Всі живемо в час швидкості та спрощення.

993
16.04.2024

В Івано-Франківську традиційно у передвеликодній час проведуть ярмарок «Великодній кошик». Працюватиме він з першого по третє травня на площі Ринок.  

1755
11.04.2024

Цієї неділі, 14 квітня, в Івано-Франківській громаді розпочне роботу новий комунальний ринок сільськогосподарської продукції.  

3667
08.04.2024

Під час посту людина не вживає білкові продукти тваринного походження: м'ясо, рибу та молочні продукти. Натомість залишаються крупи, бобові, горіхи, фрукти та овочі.  

10241
17.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

26125
14.04.2024

Нагадаємо, цьогоріч в Івано-Франківську запланували початок зведення богослужбової каплиці блаженного священномученика Симеона Лукача.  

10168 1
08.04.2024

Є перша заповідь Божа: «Я є Господь Бог твій, нехай не буде у тебе інших богів, крім Мене».  

7700
02.04.2024

Два тижні поспіль щонеділі франківці та гості міста збираються на пікнік біля міського озера, щоб висловити протест проти будівництва церкви УГКЦ.   

880
19.04.2024

Це — історія про дорослішання хлопця Тимофія у 1990-х роках. У центрі сюжету — його стосунки із сім’єю, друзями, коханою та колишнім контррозвідником Феліксом, який служив в Афганістані.  

168
19.04.2024

Обороноздатність, безпека, підтримка воїнів, розвиток економіки та євроінтеграційні процеси – ключові питання, які обговорили під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, що відбувся під головуванням Президента України Володимира Зеленського.  

241
16.04.2024

Так, серед тих, хто довіряє Президенту України, лише 15% підтримали б такі вибори, тоді як серед тих, хто не довіряє — 37%.

370
11.04.2024

Парламент остаточно ухвалив у другому читанні законопроєкт №10449 про мобілізацію і проходження військової служби.  

1263
07.04.2024

Всього опитали 2 000 респондентів, що мешкають у всіх регіонах України, крім окупованих територій, у віці 18 років і старше.   

865