Прикарпатський сержант міліції розповів, як він пройшов "Іловайський котел" і повернувся живим (фото)

 

 

На тему героїчних вчинків наших захисників, які мужньо боряться, захищаючи цілісність України, чимало написано.

 

На продовження рубрики: «Розкажи про героя», про те як вцілів під кулями, наша розповідь про сержанта міліції інспектора Коломийського взводу ДПС ДАІ Сергія Хапіцького, інформує Фіртка з посиланням на прес-службу УДАІ УМВС в Івано-Франківській області.

 

Ще у літні серпневі дні минулого року з посади міліціонера батальйону патрульної служби міліції особливого призначення «Івано-Франківськ», Сергій у складі зведеного загону правоохоронців з Прикарпаття відбув у службове відрядження у Маріуполь на місячний термін.

 

Проте до запланованого місця призначення так і не потрапив, натомість прикарпатці поповнили ряди на передовій у "гарячу точку" з оборони Іловайська.

 

Сергій був водієм автобуса та перевозив бійців батальйону «Миротворець» та «Херсон», також «передовиків». Поступила команда за будь яку ціну не здати стратегічно важливий об’єкт – вузол залізничного депо. Та, на жаль, цією ціною виявилося життя молодих хлопців, які стояли насмерть 7 днів, тримаючи оборону, до повного виснаження фізичних сил, закінчення боєприпасів, їди і води.

 

"За ці дні довелося пройти справжнє пекло, розповідає Сергій, - і я спостерігаю за співрозмовником як на його обличчі застигає біль, проте зовні Сергій виглядав спокійним. Як не зламався, не перелякався побаченого, запитую і взагалі, що було найгірше із пережитого? -  Я був водієм автобуса, перевозив хлопців батальйону. Найгірше, і ця картина перед очима і досі, коли ми потрапили в перестрілку, я оглядаюся у салон, а за моїми плечима мертві хлопці, а автобус простріляний, як решето. Пізніше, коли оборону не сила було втримати, під час виводу об’єднаної колони та залишення міста, дізнався, що вижило всього 14 із загону. Вижившим довелося рятуватися - виходити з оточення. Повзли соняшниковими полями, до живого обдираючи руки та перев’язуючи кровоточиві рани, ішли три дні. Щасливі були тим, що не потрапили в полон, але усвідомили весь страх цих подій, пізніше як і те, що вижити було не тільки дивним збігом обставин, а справжнім подарунком долі".

 

Тепер Сергій по-іншому вимірює життя, без усього дріб’язкового, побутового і швидкоплинного. Цінує найважливіше – родину, маму, яка чекала сина не знаючи, що він під кулями на передовій, але молилася, просила і випросила у Бога, що він повернувся живим.А син заспокоював, щоперебуває у Харкові, там, де спокійно.

 

За ці 7 днів постарів на ціле життя, подорослішав від сержанта до генерала.

 

Нині Сергію 27 років, він не одружений, народився і працює у Снятині. Після закінчення середньої місцевої школи №1 навчався та закінчив Снятинський сільськогосподарський технікум, а у 2011 – здобув науковий ступінь «магістр», за спеціальністю «облік і аудит», закінчивши Кам’янець-Подільський державний університет.

 

З 2009 року розпочав службу в ОВС з посади міліціонера патрульно-постової служби МУ УМВС м. Івано-Франківськ. З січня 2015 року –інспектор ДПС Коломийського взводу ДПС ДАІ при УДАІ УМВС в області. Сержант міліції. Нещодавно Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков особисто нагородив Сергія Васильовича Хапіцького медаллю від Президента України «Захиснику Вітчизни» та відомчою заохочувальною відзнакою – нагрудним знаком «За відвагу у службі».

 

Дивлячись смерті у вічі, незмінний патріот готовий знову захищати Вітчизну. Дякує за нагороди та сумлінно служить народу України. Ось такі вони сержанти і офіцери прості, скромні справжні захисники.

 

 


21.09.2015 845 0
Коментарі (0)

17.05.2024
Тетяна Дармограй

На Івано-Франківщині з вівторка, 14 травня 2024 року, довелось знову вдаватись до відключень світла. Причиною є наслідки системних російських обстрілів енергетичної інфраструктури України, а також холодна погода у травні.   

537
10.05.2024
Тетяна Дармограй

Хто з військовозобов'язаних може перетинати кордон під час воєнного стану, чи вплине новий закон про мобілізацію на правила перетину, як військовозобов'язані гинуть при спробі нелегально перетнути кордон та як карають порушників кордону, розповідає Фіртка.

11048 1
30.04.2024

Будівельна компанія «ND Group Development» запрошує вас стати майбутніми власниками унікального комплексу преміумкласу. Водночас власний будинок мрії стає ще доступнішим. Адже при покупці з 30 квітня 2024 року до 15 травня 2024 року можна отримати знижку 3%. 

1845
29.04.2024
Вікторія Матіїв

Журналістка Фіртки поспілкувалася з серцево-судинним лікарем-хірургом Андрієм Судусом про причини раптової серцевої смерті, операції на серці, як війна вплинула на кількість захворювань, чи "молодіють" хвороби серця та як запобігти їхньому розвитку загалом.

1747
22.04.2024
Вікторія Матіїв

Про значення Великодніх свят журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.

2747
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

4603

Війна росії проти України змінила наше життя до невпізнаваності, а звірства росіян над українцями змусила багатьох хлопців і дівчат, серед яких чимало християн, взяти до рук зброю і захищати свій народ.  

346

Доволі часто можна зустріти згадку про так званого «пасхального зайця» в сучасній масовій культурі (фільми серіали, листівки, гіфки). Отож, яке відношення має кролик/заєць до Пасхи?

1046

Спорт — це не просто змагання, це мова, яку розуміють усі. І Україна використовує її, щоб розповісти світові про свою силу та прагнення до перемоги.

1458

Нижня палата Конгресу США затвердила допомогу Україні в  сумі 61 мільярдів доларів. Всього «за» допомогу Україні проголосували 311, «проти» — 112, «утримались» — 8.

1330
12.05.2024

З кожним днем війни стає дедалі важливіше зберігати емоційну стабільність і свідомо дбати про своє психічне здоров’я.   

1708
07.05.2024

Розповідаємо про корисні для серця та задоволення способи включити домашній сир у свій раціон.  

1518
03.05.2024

В Івано-Франківську триває передсвятковий ярмарок "Великодній кошик".  

1232
12.05.2024

Про значення неділі журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.  

601
08.05.2024

У цілому 63% українців вважають, що ця Церква має бути повністю забороненою в Україні (у грудні 2022 року — 54%, у травні 2023 року — 66%).  

677
04.05.2024

Великдень - свято, що є одним з найважливіших для віруючих християн.  

1872
30.04.2024

Великий або Страсний четвер — це день, коли Христос понад 2000 років тому на Тайній Вечері з апостолами, своїми священниками, установив Таїнство Святого Причастя, відслуживши першу Божественну Літургію.  

2109 10
12.05.2024

Мурали або стінописи сьогодні не є чимось незвичним. У містах України, зокрема й в Івано-Франківську, на вільних стінах будинків час від часу з'являються різноманітні нові прояви вуличного мистецтва.  

20373
13.05.2024

В Україні громадяни переважно змінили свою думку у порівнянні із попередніми роками та вважають, що для країни важливіша демократична система, ніж сильний лідер.    

349
09.05.2024

Верховна Рада 9 травня 2024 року збільшила штрафи за військові правопорушення.  

700 1
05.05.2024

Президент Китаю Сі Цзіньпін у неділю вирушив до Парижа з рідкісним візитом, а його французький колега Еммануель Макрон має намір тиснути спробувати переконати його використати свій вплив на Росію щодо війни в Україні.    

735
30.04.2024

Івано-Франківська міська рада прийняла звернення до Президента України Володимира Зеленського, голови Верховної Ради України Руслана Стефанчука, комітету Верховної Ради України з питань бюджету, щодо спрямування видатків державного бюджету з фінансування політичних партій на ЗСУ.  

1081