Прикарпатський депутат програв суд регіоналам. "Вухо вам від оселедця, а не моє вибачення" - Романюк

 

/data/blog/38669/01431eece2f770e4846464b33538fe86.jpg

 

Івано-Франківський міський суд виніс рішення у справі за позовом Івано-Франківської обласної організації Партії Регіонів проти депутата Івано-Франківської обласної ради, голови фракції «Батьківщина» в Івано-Франківській обласній раді Юрія Романюка “Про захист ділової репутації, спростування недостовірної інформації та відшкодування моральної шкоди».

 

Нагадуємо, що 16 травня під час перебування Посла США в Україні Джона Теффта в Івано-Франківському національному технічному університеті нафти і газу, невідомою особою на телефонний номер УМВС було повідомлено про замінування вузу.

 

Того ж таки дня голова фракції «Батьківщина» в Івано-Франківській обласній раді Юрій Романюк через свою персональну сторінку у Facebook поширив інформацію про нібито причетність представників МГО «Молоді регіони» та Партії Регіонів до подій із «замінуванням».

 

Відповідно до рішення суду позовні вимоги Партії Регіонів були задоволені частково. Зокрема, суд вирішив визнати інформацію про Івано-Франківську обласну організацію ПР та Івано-Франківську обласну молодіжну громадську організацію «Молоді регіони», поширену депутатом Івано-Франківської обласної ради, головою фракції «Батьківщина» в Івано-Франківській обласній раді Юрієм Романюком 16 травня 2013 року через мережу Інтернет, а саме через свою персональну сторінку у Facebook стосовно участі Івано-Франківської обласної молодіжної громадської організації «Молоді регіони», за прямою вказівкою Івано-Франківської обласної організації Партії Регіонів у замінуванні корпусу Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу недостовірною та такою, що порушує особисте немайнове право Івано-Франківської обласної організації Партії Регіонів та Івано-Франківської обласної молодіжної громадської організації «Молоді регіони» на недоторканність ділової репутації.

 

Також відповідно до рішення суду, депутат Івано-Франківської обласної ради, голова фракції «Батьківщина» в Івано-Франківській обласній раді Юрій Романюк зобов’язується протягом п’яти днів з дня набрання рішенням суду законної сили спростувати через мережу Інтернет, а саме через свою персональну сторінку у Facebook, недостовірну інформацію про Івано-Франківську обласну організацію ПАРТІЇ РЕГІОНІВ та Івано-Франківську обласну молодіжну громадську організацію «Молоді регіони», а також відшкодувати ПАРТІЇ РЕГІОНІВ моральну шкоду в розмірі однієї грн.

 

"Цей прецедент має стати уроком для кожного, хто для створення власного іміджу та отримання якихось політичних дивідендів обере шлях брехні та наклепу, як це зробив голова фракції «Батьківщина» в Івано-Франківській обласній раді Юрій Романюк", - наголосив головний регіонал Прикарпаття Василь Чуднов.


Юрій Романюк на своїй сторінці у ФБ так прокоментував рішення суду:

"Я і зараз підтверджує свою версію, щодо виключної причетності до справи "замінування" корпусу універу нафти і газу 16 травня саме активістів - ПАРТІЇ РЕГІОНІВ! Саме тому менти "шукають" три місяці - винного!!! Вони НЕ винного шукають, а відмазують Партію регіонів від криміналу. Судовий процес за позовом ПР щодо мене, був не юридично-правовим, а політично-інквізиційним! А-ля, кірєєвщина!!! Суддя вперше стала суддею всього 3 роки назад; попереду, через 2 роки перепризначення її Президентом на пожиттєво суддею. Всі важелі кадрових призначень у судах, прокуратурі, міліції, СБУ.... на всі 100% належать виключно Партії регіонів. То яким може бути рішення суду першої інстанції у спорі "ПР проти "Батьківщини"??? Нічого, ще є Європейський Суд з Прав Людини. Думаю за рік судових баталій в Україні поступово доберемося і туди! Регіонали, - не тіште себе ілюзіями!!! Вухо вам від оселедця, а не моє вибачення і спростування".


30.07.2013 584 6
Коментарі (6)

Феміда 2013.07.30, 12:55
Всі тролі-РИГИвські повилізали у коментах. Рішення суду ще не вступило у законну силу. Ще все лише попереду.
Кріс 2013.07.30, 13:24
Якщо логічно подумати, як він доведе свою позицію? Романюк сам залишиться із вухом від оселедця... Порадьте йому якійсь ліки.
Патріот 2013.07.30, 16:23
Реально читаю коменти і видно,що тут лиш одна людина по замовленню всю цю фігню пише!!!лише імена міняє(не секрет на замовлення регіОналів)Цитую:"мені соромно,сюдячи з усього,візьметься за голову,як він доведе свою позицію...."про що ви мелете,кожен свідомий громадянин,знає,що в цій державі просто так нічого не доведеш,особливо проти регіональської банди!Але треба розуміти одне,що хоть хтось говорить і бориться проти цієї продажної,корумпованої влади!А ось такі відморозки,що тут вилазять і мелять під диктовку,що їм пишуть і є справжніми Клоунами!!!Прикро бачити,що на заході проходить така часткова деградація суспільства,яка ковтає те,що їй подають!Але все одно маю надію,що більшість справжніх ураїнців не залишаються осторонь від таких начебто "невинних" подій.
Кріс 2013.07.30, 21:38
Хтось говорить і бореться проти цієї продажної,корумпованої влади? Як Романюк бореться? Звинувачуючи у безглуздих речах? Цікава боротьба...
Ігор_Б. 2013.07.30, 21:42
Ну взагалі то Ю. Романюк не має доказів, а це вже є безпідставний наклеп! Треба відповідати за свої слова
Прокуратор 2013.07.30, 23:00
Романюк - не наклип здійснив, а висловив лише своє оціночне судження, підозру, що до так званого "замінування" можуть бути причетні активісти Партії регіонів. Який тут наклеп? Це, лише підозра. Висловлена на його власній сторінці у Фейсбуці. Вільне оціночне судження, яке по законодавству не піддається судовому розгляду і спростуванню. потрібно бути хоча б трохи в темі.
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

1989
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

1873
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

1871
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

5551 49
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

2164 2
19.03.2024

Сьогодні й роботодавці, й експерти звертаються до абітурієнтів: зважайте на ті спеціальності, які будуть потрібні Україні під час відбудови, адже велике відновлення почнеться одразу після Перемоги.

1522

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

757

Американське видання The Washington Post 7 квітня 2024 р. опублікувало статтю під назвою «Інсайд щодо секретного плану Дональда Трампа щодо припинення українсько-російської війни».

821

Благодатний Вогонь (грец. Άγιο Φως, дослівно — Святе Світло, англ. Holy fire) — поширена у православ'ї назва вогню у Великодній церемонії виносу запалених свічок із Гробу Господнього (кувуклії) в Єрусалимському Храмі Воскресіння. 

1023

Впевнено можна сказати, що з появою соцмереж  наш світ змінився. Він став трішки меншим, не виходячи з кімнати ми маємо зв'язок з найвіддаленішими куточками планети. Всі живемо в час швидкості та спрощення.

1014
16.04.2024

В Івано-Франківську традиційно у передвеликодній час проведуть ярмарок «Великодній кошик». Працюватиме він з першого по третє травня на площі Ринок.  

1787
11.04.2024

Цієї неділі, 14 квітня, в Івано-Франківській громаді розпочне роботу новий комунальний ринок сільськогосподарської продукції.  

3694
08.04.2024

Під час посту людина не вживає білкові продукти тваринного походження: м'ясо, рибу та молочні продукти. Натомість залишаються крупи, бобові, горіхи, фрукти та овочі.  

10271
17.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

26162
14.04.2024

Нагадаємо, цьогоріч в Івано-Франківську запланували початок зведення богослужбової каплиці блаженного священномученика Симеона Лукача.  

10197 1
08.04.2024

Є перша заповідь Божа: «Я є Господь Бог твій, нехай не буде у тебе інших богів, крім Мене».  

7724
02.04.2024

Два тижні поспіль щонеділі франківці та гості міста збираються на пікнік біля міського озера, щоб висловити протест проти будівництва церкви УГКЦ.   

912
19.04.2024

Це — історія про дорослішання хлопця Тимофія у 1990-х роках. У центрі сюжету — його стосунки із сім’єю, друзями, коханою та колишнім контррозвідником Феліксом, який служив в Афганістані.  

236
19.04.2024

Обороноздатність, безпека, підтримка воїнів, розвиток економіки та євроінтеграційні процеси – ключові питання, які обговорили під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, що відбувся під головуванням Президента України Володимира Зеленського.  

274
16.04.2024

Так, серед тих, хто довіряє Президенту України, лише 15% підтримали б такі вибори, тоді як серед тих, хто не довіряє — 37%.

395
11.04.2024

Парламент остаточно ухвалив у другому читанні законопроєкт №10449 про мобілізацію і проходження військової служби.  

1293
07.04.2024

Всього опитали 2 000 респондентів, що мешкають у всіх регіонах України, крім окупованих територій, у віці 18 років і старше.   

898