Прикарпатські депутати пропонують законодавчо заборонити аборти в Україні

 

/data/blog/34219/935a040a3366768ae9dea8104bd455de.jpg

Народні депутати України від Прикарпаття, свободівці Олександр Сич, Руслан Марцінків та Руслан Зелик зареєстрували у Верховній Раді України законопроект, який передбачає законодавчу заборону штучного переривання вагітності (абортів).

 

Як відзначають свободівці, рівень абортів в Україні є найбільш високим серед країн ЄС і становить 21,1 на 1000 жінок фертильного віку, 45,8 — на 100 вагітностей, 84 — на 100 пологів.

 

Проте, найбільшу стурбованість викликають наслідки абортів: високий відсоток захворюваності, що часто закінчується безпліддям, смертність, а також численні морально-правові проблеми. Так, серед причин материнської смертності, якої можна було б запобігти, аборти і пов'язані з ними ускладнення забирають життя майже кожної десятої жінки, що померла під час вагітності.

 

Окрім того, як зазначається у пояснювальній записці до законопроекту, наразі близько 1 млн. подружніх пар в Україні є безплідними, з них 868 тисяч – у зв’язку із безплідністю жінки. При цьому причиною жіночої неплідності у 80 % випадків є аборт. Часто, на жаль, ігнорується і та обставина, що за результатами проведення ряду наукових медичних досліджень встановлено: дитина, яку абортують, зазнає таких самих страждань, як і доросла людина, яку тортурами доводять до смерті. Саме на цій обставині акцентують увагу усі християнські Церкви в Україні, розцінюючи аборт як людиновбиство.

 

Народні депутати України від ВО «Свобода» пропонують законодавчо заборонити штучне переривання вагітності, окрім випадків, встановлених чинним законодавством України. А саме: якщо вагітність несе пряму загрозу життю вагітної жінки; наявності медичних показань щодо патології плоду, несумісної з життям дитини після народження; доведених у судовому порядку фактів зачаття дитини в результаті зґвалтування. При цьому, проведення операції штучного переривання вагітності (аборту), крім випадків, передбачених законодавством, на переконання свободівців, повинно каратися кримінальною відповідальністю. За таких обставин, зокрема, особі загрожує позбавлення волі на строк від трьох до семи років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років. У разі ж проведення операції штучного переривання вагітності, особою, яка не має спеціальної медичної освіти, така особа карається позбавленням волі на строк до семи років. Водночас, публічне висловлювання про те, що зачата дитина, яка ще не народилася, не є людиною, а штучне переривання вагітності не є вбивством, у тому числі публічне висловлювання та заклики до штучного переривання вагітності, тягнуть за собою накладення штрафу на особу, яка це вчинила, в розмірі від п’ятдесяти до ста неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

 

Прийняття цього законопроекту, як відзначають народні депутати України, сприятиме запобіганню смерті сотні тисяч жінок в України, збереженню їх здоров’я та дітородства, становленню високоморального суспільства нового покоління, а також виправленню невтішної демографічної тенденції, яка склалась в Україні внаслідок загальнодозволеності проведення штучного переривання вагітності.


10.04.2013 1451 12
Коментарі (12)

Для Ірини 2013.04.10, 09:58
Іра, питання не в "проценті жирів у маслі", а в наших головах. Найменше абортів, до речі, роблять в найбідніших країнах, тому, що вони ще не так повернуті на культ впоживання як європейці і як ми - "збідовані" українці. Найперше це питання Віри, моралі, а не товщини масла на бутерброді...)
Ірина 2013.04.10, 09:35
Я особисто теж проти абортів, не знаю чи змогла б на таке наважитися... Але ви б краще думали як рівень життя населення підняти, тоді й проблема високого рівня абортів в Україні відпала б сама собою!!! Бо це не сама проблема, а наслідок іншої, більш загальної для всієї держави, того, що більша частина наших громадян знаходиться за межею бідності! Навіть якщо прийняти такий законопроект, стане тільки гірше - аборти й далі робитимуться, тільки підпільно. Як наслідок - більша кількість ускладнень і смертей! Й кому від того стане краще?
Я 2013.04.10, 09:39
Наче хочуть щось корисне зробити, але не знають що... Панове, не з того кінця ви почали! Створіть нормальні умови для проживання людей в цій державі - тоді й ситуація з абортами сама покращиться...
Олекса 2013.04.10, 09:58
Я не можу второпати, чого чоловіки пхаються у сферу абортів?! Це суто жіноча проблема і вирішувати має законне право лише жінка. Сучу, Марцику, не вас примушуватимуть родити. То чого пхатися в не вашу сферу? Хлоп свою справу зробить за 5 хвилин, а потім з розумним виглядом патякає про шкідливість абортів. Презервативи слід використовувати. Цілий світ вже гулі набив забороняючи аборти, вводячі "сухі" закони і іншу галіматью. Коли розуму у політиків нема, то й пхаються в дурницю.
гість 2013.04.10, 10:57
Краще нехай подумають про економіку України, як її оживити. У нас в місті закрили більшість фабрик і заводів, зробили з них розважальні заклади типу Панорами і торгові центри. А куди після закінчення ВУЗів йти молоді ? Хочуть зробити з нас ферму по виробництву нових людей ? Не то в місце зазирнули, панове
До шановного дописувача 2013.04.10, 13:41
"питання не в "проценті жирів у маслі", а в наших головах. Найменше абортів, до речі, роблять в найбідніших країнах" - шановний дописувач, а Ви напевне хочете в одній з таких країн проживати? Може ми нарешті будемо до чогось кращого рівнятися(це я про рівень життя)... "збідовані" українці" - а сам дописувач напевне не бідна людина раз так судить... "Найперше це питання Віри, моралі, а не товщини масла на бутерброді...)" - самі собі перечите: якщо це питання Віри та моралі, то чому воно має бути прописано в законопроекті? Кожен сам відповідатиме за свої гріхи перед Богом. Давайте, ще закон напишемо про підвищення моралі... Якщо людина аморальна, не має Віри, хочете ви цього чи ні, вона все рівно зробить аборт (підпільно). Коротше, популістські дії такі законопроекти! Ні щоб реально щось для людей зробити...
До аноніма 2013.04.10, 14:01
А ви знаєте, до речі, що з тими дітьми в найбідніших країнах буває, - як вони там живуть, недоїдають, вмирають від хвороб, змушені з ранніх років важко працювати, щоб заробити собі на шматок хліба? То ви нам на такі країни радите рівнятися? Скоріше за все я не змогла б зробити аборт, але нехай вже кожен сам за себе вирішує... Адже у медалі дві сторони, думаєте після прийняття такого законопроекту нас очікує зростання народжуваності, демографічний бум - однобоко судите панове! Та "аморальна" жінка, що вирішила зробити аборт - зробить його, але не в лікарні, а підпільно в якоїсь бабки... Як ви гадаєте, який відсоток ускладнень виникатиме після такого роду абортів? А чи часом не почастішають випадки, коли такі "матері", яким не дали зробити аборт - відмовлятимуться від немовлят (це ще в кращому випадку, хто знає чи не вкидатимуть вони своїх діток на смітники)... Якщо проблема в моралі нашого суспільства - тоді думайте як її підняти, а не популізмом займайтеся. Хоча мені здається, що більш гостро все таки стоїть питання рівня життя й забезпеченості українських родин - її потрібно вирішувати.
Гість 2 2013.04.10, 14:13
Ще в статті "дуже сподобався" момент про випадки, за яких дозволяється штучне переривання вагітності, а саме: "...доведених у судовому порядку фактів зачаття дитини в результаті зґвалтування". Доведених у судовому порядку? Панове, ви що не знаєте з якою космічною швидкістю у нас в судах справи розглядаються??? Може ви б ще описали методи, якими та нещасна жінка має доводити даний факт? А вам відомо, який відсоток таких злочинів розкривають в Україні? Та й доки ще та справа до суду дійде, жінка двічі родити встигне!!!
Я 2013.04.10, 14:21
А всіх дітей, від яких відмовляються матері примусово віддати на виховання нашим ДЕПУТАТАМ!!!
1 2013.04.10, 14:28
Стосовно попереднього коментаря - чудова ідея!!! А то законопроектів понавидумувати вони гаразд, а хто потім за наслідки відповідати буде?
гість 2013.04.10, 14:52
Депутати просто створюють видимість роботи. Не пильної, але і безглуздої
Тана 2013.04.10, 15:32
а контрацепцію теж будуть забороняти?:) ой-йой, та наші прикарпатські депутати уже б мали по доброму десятку позашлюбних діточок:) а всиновити їх вони б погодились? то не штука погуляти - а ти відповідай за наслідки. Це так між іншим. По суті: людина вільна у своєму виборі. Такою її створив Бог і навіть він не обмежує цього права. Тому хто ви такі, щоб бути сильніші Бога. Не зазахайте на чужу владу!
30.04.2024

Будівельна компанія «ND Group Development» запрошує вас стати майбутніми власниками унікального комплексу преміумкласу. Водночас власний будинок мрії стає ще доступнішим. Адже при покупці з 30 квітня 2024 року до 15 травня 2024 року можна отримати знижку 3%. 

891
29.04.2024
Вікторія Матіїв

Журналістка Фіртки поспілкувалася з серцево-судинним лікарем-хірургом Андрієм Судусом про причини раптової серцевої смерті, операції на серці, як війна вплинула на кількість захворювань, чи "молодіють" хвороби серця та як запобігти їхньому розвитку загалом.

702
22.04.2024
Вікторія Матіїв

Про значення Великодніх свят журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.

1819
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

3148
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

2510
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

2495

Доволі часто можна зустріти згадку про так званого «пасхального зайця» в сучасній масовій культурі (фільми серіали, листівки, гіфки). Отож, яке відношення має кролик/заєць до Пасхи?

154

Спорт — це не просто змагання, це мова, яку розуміють усі. І Україна використовує її, щоб розповісти світові про свою силу та прагнення до перемоги.

680

Нижня палата Конгресу США затвердила допомогу Україні в  сумі 61 мільярдів доларів. Всього «за» допомогу Україні проголосували 311, «проти» — 112, «утримались» — 8.

647

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

1525
01.05.2024

Християни освячують пасхальні традиційні страви, про котрі чітко згадує священник у часі освячення, зокрема м’ясні та молочні. Кошик можна прикрасити барвінком і вишитим рушником.

287
26.04.2024

Розповідаємо про корисні для серця та задоволення способи включити домашній сир у свій раціон.  

624
23.04.2024

У 2024 році Великий піст почався 18 березня та закінчиться 4 травня. Святкування Великодня у християн припадає на 5 травня.  

575
30.04.2024

Великий або Страсний четвер — це день, коли Христос понад 2000 років тому на Тайній Вечері з апостолами, своїми священниками, установив Таїнство Святого Причастя, відслуживши першу Божественну Літургію.  

277
26.04.2024

Чому Великдень є одним з найважливіших християнських свят та що він означає для сьогодення, зокрема для українців, які третій рік поспіль відзначатимуть цей день під час повномасштабної війни?  

344
22.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

26984
18.04.2024

Під час моління студенти зачитували розважання, які перепліталися зі стражданнями нашого Спасителя – Ісуса Христа під час Хресної дороги та терпіннями, які проходить український народ у часі жорстокої війни.  

800
02.05.2024

Мурали або стінописи сьогодні не є чимось незвичним. У містах України, зокрема й в Івано-Франківську, на вільних стінах будинків час від часу з'являються різноманітні нові прояви вуличного мистецтва.  

19633
30.04.2024

Івано-Франківська міська рада прийняла звернення до Президента України Володимира Зеленського, голови Верховної Ради України Руслана Стефанчука, комітету Верховної Ради України з питань бюджету, щодо спрямування видатків державного бюджету з фінансування політичних партій на ЗСУ.  

379
26.04.2024

З твердженням, що часто думка простих людей важливіша, ніж думка професійних політиків та експертів, повністю погодилися або скоріше погодилися 48% опитаних. Не згодні з таким твердженням лише 1/5 респондентів.

362
23.04.2024

Рівень довіри до інформації про події війни, яка надходить від владних органів, є невисоким.  

687
19.04.2024

Обороноздатність, безпека, підтримка воїнів, розвиток економіки та євроінтеграційні процеси – ключові питання, які обговорили під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, що відбувся під головуванням Президента України Володимира Зеленського.  

1196 1