Прев'ю до 21-го туру "Української футбольної Прем'єр-ліги"


Після зимової паузи футбольним гурманів знову подадуть до столу страву під назвою "Українська футбольна Прем'єр-ліга".

 

Сьогодні матчем у Луганську розпочинається 21-й тур. Анонс від Яреми Чуйка до вашої уваги.

 

Зоря - Карпати

Це саме те протистоянна, про яке кажуть, що це гра за шість очок.  За підсумками першої половнини чемпіонату луганці посідають передостаннє місце в турнірній таблиці. В першому колі "Зоря" виглядала жахливо. В жодному матчі луганці не показали  чогось футбольного.  Причин такого провалу безліч. Питання залишається лише одне,  чи змінилось щось у ставленні до футболу в Луганське. Саме матч з львів'янами дасть відповідь на це питання. "Зоря", на диво провела досить обдуману трансферну політику. До клубу запросили кількох досвідчених вихованців, поміняли тренера, нарешті стадіон "Авангард" готовий, щоб приймати матчі Чемпіонату України. Досить цікаво подивитись на оновлену "Зорю". Що стосується львівського клубу, то "Карпати" в першому колі не критикував хіба що лінивий. В зимове міжсезоння команду очолив новий тренер - Володимир Шаран. Що стосується трансферної політики, то тут є багато питань. Для мене залишається загадкою, для чого брати чотирьох ідентичних футболістів, які можуть себе проявити на одній позиції. Я маю на увазі Гладкого, Кас'яна, Михальова, Кінка. Натомість на фланги не взяли нікого. Керівництво "Карпат" робить ставку на молодих виконавців. Але зараз в команди не та ситуація, щоб проводити експерименти. Тут результат потрібен.  А ситуацію з Федецьким вже й не хочеться обговорювати. Дивним є те, що в кожному міжсезонні "Карпати" втрачають одного з лідерів команди. Це вже тенденція.  Доводиться лише чекати й споглядати, що з цього буде.  Можна сказати лише одне, матч в Луганську прояснить багато чого.

Прогноз автора - 1:2

Прогноз редакції - 1:1

 

Металіст - Оболонь

Матч без інтриги скажете, та ні напевне з інтригою. Варто лише пригадати, як ці дві команди відіграли в першому колі. Та гра закінчилась результативною нічиєю 3:3. Харків'яни в першому колі вдіграли дуже вдало, і якби не прикрі втрати очок в деяких матчах, саме "Металіст" очолював би турнірну таблицю. Харків'яни дуже вдало відіграли проти своїх основних опонентів в боротьбі за медалі. Зіграли в нічию в Києві в матчі з "Динамо", дома здолали принципового суперника дніпропетровський "Дніпро" та перемогли донецький "Шахтар" на його ж полі. Приємно, що саме ці матчі засвідчили, що в Україні нарешті появилась солідна та конкурентна третя футбольна сила. В міжсезонні "Металіст" не був дуже активним на трансферному ринку, придбавши лише одного футболіста бразильця Марлоса. В харківської команди вибудувався стабільний склад, який здатен вирішувати серйозні завдання, це підтверджують два матчі з "Зальцбургом", в яких підопічні Маркевича камені на каменя не лишили від австрійців. Звичайно, багато хто може скаржитись на явно не українізацію у харківській команді, але це вже окрема тема дискусії. Що стосується "пивоварів", то їм вже відступати нікуди. Команда замикає турнірну таблицю. Можна передбачити, що підопічні Василя Раца дадуть бій харків'янам.

Прогноз автора - 3:1

Прогноз редакції - 2:0

 

 

Динамо - Арсенал

Перший матч "Динамо" на новому Олімпійському. Київське дербі чекає на нас у цьому турі. Останнім часом протистояння цих двох команд зі столиці, хоч якось почали нагадувати дербі. Безперечно фавортом в цьому матчі є "Динамо". Взимку кияни здійснили кілька придбань. На зборах "синьо-білі" виглядали непогано. Зізнаюсь дуже цікаво подивитись, хто завтра вийде в основі команди Сьоміна. Дуже хотілося, щоб малюнок гри в "Динамо", хоч якось помінявся або вірніше сказати, щоб цей малюнок появився, бо восени команда Сьоміна  грала без геометрії. Важко було дивитись на муки київської команди. Я нічого не маю проти гумору в команді, але останнім часом склалось враження, що в "Динамо" кожен день  1 квітня. Чого лише вартує остання епопея з прихованою критикою Сьоміна Алієвим. Чи не пересидів в "Динамо" Шовковський, Шевченко? Звичайно, ці люди зробили величезний вклад в український футбол, але сьогодні вони схоже лише заважають команді. Щодо канонірів, то вони видали досить таки непогане перше коло. були й провальні матчі, але варто відмітити, що в багатьох матчах показували блискучий футбол. Сподіваюсь, що українські вболівальники відчують  атмосферу дербі, і команди продемонструють на все що здатні.

Прогноз автора - 2:1

Прогноз редакції 3:2

 

Шахтар - Дніпро

Центральний матч туру, без перебільшення. "Дніпро" вже кілька років намагається щось протиставити грандам нашого футболу, але дуже рідко щось з цього виходить. Перше коло дніпропетровці провели стабільно і традиційно. Невиразні перемоги, час від часу хороші матчі, і в кінцевому результаті невпевнена четвертя позиція. Успіх? Скоріш за все стабільна провальність. Взимку дніпропетровці провалили трансферну політику. Зуміли придбати лише одного футболіста, центрального захисника Мазуха. Для чого цей трансфер, важко зрозуміти. Що стосується "Шахтаря", то повірте, останнім часом в них не краща ситуація. В першому колі дуже часто "гірники" показували сухий та нудний футбол. В міжсезоння "помаранчеві" втратили  свою "легенду", "славнозвісного" Жадсона, повернули "блудного сина" Ільсінью.  На зборах  підопічні Луческу, без Луческу, який лікувався в Румунії виступали жахливо. Команда не показувала ніякої гри, був лише сумбур. Винятком може слугувати матч проти "Анжи". Чого тоді чекати від майбутнього матчу. Вважаю, що нічого собливого. Не думаю, що підопічні Луческу хоча б якось змінять  свій футбол. Можливо, станеться чудо й дніпропетровський клуб протистаить щось Донецьку.

Прогноз автора - 2:1

Прогноз редакції - 2:2

 

Олександрія - Волинь

Ще один матч за шість очок. В цьому матчі ми побачимо дві нові команди. Взимку і "Олександрія" і "Волинь" змінили тренерів, придбали велику когорту нових виконавців. Без сумніву малюнок гри обох команд зміниться. "Волинь" придбала кількох якісних виконавців, а от щодо "Олександрії", то їхня трансферна політика трохи дивна, але тут певне дивним треба вважати головного тренера Буряка. В першому колі команди зіграли якось ідентично. Час від часу хороші матчі, але потім все затьмарювали ганебні поразки. Чи варто щось цікаве чекати від цих команд в другому колі. Не думаю, за такий короткий термін важко збудувати нову команду. Матч буде цікавим, але якоїсь комбінованої та обдуманої гри чекати не варто.

Прогноз автора - 0:0

Прогноз редакції - 0:1


Чорноморець - Іллічівець

В Одесі зустрінуться два клуби, ідентичного стилю гри та характеру. За що вони борються в чемпіонаті, важко сказати. Одеський клуб перше коло  чемпіонату розпочав дуже важко, але вже на фініші першого кола трохи реабілітувався. Щодо "Іллічівця", то важко передбачити, чого чекати від цього клубу. Взимку команди зіграли кілька спарингів на більш-менш ідентичному рівні, без ніяких цікавинок. Але стосовно цього матчу, то вважаю, що Одеса вкотре стане свідком матчу до першого забитого голу.

Прогноз атора - 1:0

Прогноз редакції -1:0

 

Ворскла - Кривбас

В цьому матчі зустрінуться одні з претиндентів на Лігу Європи. Першу частину чемпіонату "Кривбас" на диво провів дуже зібрано та успішно. Команда регулярно здобувала, хоч і не яскраві, ае перемоги. В міжсезонні криворіжці зіграли цілий ряд матчів. Були приємні миттєвсоті, були не дуже. Команда орендувала у "Дніпра" Антонова та Льопу. Видно, що Максимов цілеспрямовано працював над підсиленням нападу. Що стосується полтавчан, то перше коло вони відіграли якось нестабільно. Можливо це було пов'язане з тим, що команда брала участь в груповому турнірі Ліги Європи, але все ж таки полтавчани чогось пам'ятного так і не продемонстрували восени. Підтвередження цьому 9 місце в турнірній таблиці. Тож матч обіцяє бути цікавим. "Зелено-білим" кров з носа потрібна перемога, щоб продовжувати боротись за кубкові місця, а от криворіжці продовжують боротьбу  за 4-тє місце зі своїми сусідами дніпропетровським "Дніпром".

Прогноз автора - 1:1

Прогноз редакції - 0:0

 

Таврія - Металург

Ще одна зустріч команд, які ведуть боротьбу за Лігу Європи. Команди ідентично провели переше коло чемпіонату. Металурги провалили дебют, але потім зібралися і здобули важливі перемоги. В міжсезоння донеччани не здійснили якихось грандіозних трансферів. Зіграли кілька матчів, і треба зауважити, що команда не дуже впевнено грала. Щодо таврійців, то керівництво команди багато чого поміняло. Особливо це стосуєтьсягравців. Дві команди вже є стабільними середняками нашого чемпіонату. А чи заслуговують вони на Європу, чи здатні вони успішно представити Україну на європейській арені. Відповіді на ці запитання дасть майбутнє протистояння цих команд.

Прогноз автора - 2:2

Прогноз редакції - 2:0


03.03.2012 2017 0
Коментарі (0)

22.04.2024
Вікторія Матіїв

Про значення Великодніх свят журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.

775
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

2327
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

2036
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

2053
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

6219 55
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

2340 2

Нижня палата Конгресу США затвердила допомогу Україні в  сумі 61 мільярдів доларів. Всього «за» допомогу Україні проголосували 311, «проти» — 112, «утримались» — 8.

216

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

1036

Американське видання The Washington Post 7 квітня 2024 р. опублікувало статтю під назвою «Інсайд щодо секретного плану Дональда Трампа щодо припинення українсько-російської війни».

1020

Благодатний Вогонь (грец. Άγιο Φως, дослівно — Святе Світло, англ. Holy fire) — поширена у православ'ї назва вогню у Великодній церемонії виносу запалених свічок із Гробу Господнього (кувуклії) в Єрусалимському Храмі Воскресіння. 

1288
23.04.2024

Розповідаємо про корисні для серця та задоволення способи включити домашній сир у свій раціон.  

137
19.04.2024

Цього року комунальне підприємство «Франківськ Агро» запланувало засіяти на майже 200 гектарах соняшник, гречку та сою.  

507
16.04.2024

В Івано-Франківську традиційно у передвеликодній час проведуть ярмарок «Великодній кошик». Працюватиме він з першого по третє травня на площі Ринок.  

1968
22.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

26394
18.04.2024

Під час моління студенти зачитували розважання, які перепліталися зі стражданнями нашого Спасителя – Ісуса Христа під час Хресної дороги та терпіннями, які проходить український народ у часі жорстокої війни.  

457
14.04.2024

Нагадаємо, цьогоріч в Івано-Франківську запланували початок зведення богослужбової каплиці блаженного священномученика Симеона Лукача.  

10373 1
08.04.2024

Є перша заповідь Божа: «Я є Господь Бог твій, нехай не буде у тебе інших богів, крім Мене».  

7911
19.04.2024

Це — історія про дорослішання хлопця Тимофія у 1990-х роках. У центрі сюжету — його стосунки із сім’єю, друзями, коханою та колишнім контррозвідником Феліксом, який служив в Афганістані.  

462
23.04.2024

Рівень довіри до інформації про події війни, яка надходить від владних органів, є невисоким.  

313
19.04.2024

Обороноздатність, безпека, підтримка воїнів, розвиток економіки та євроінтеграційні процеси – ключові питання, які обговорили під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, що відбувся під головуванням Президента України Володимира Зеленського.  

462
16.04.2024

Так, серед тих, хто довіряє Президенту України, лише 15% підтримали б такі вибори, тоді як серед тих, хто не довіряє — 37%.

540
11.04.2024

Парламент остаточно ухвалив у другому читанні законопроєкт №10449 про мобілізацію і проходження військової служби.  

1478