"ПОРА" розгорнула партизанську війну проти Насалика

На вихідних у місті з’явилися листівки, спрямовані проти політики міського голови Калуша Ігоря Насалика. Важливо, що за останній місяць це — вже друга листівка із протестом проти Ігоря Насалика. Тож, можливо, у місті назріває масовий і системний опір владі.

 

Цього разу проти міського голови виступив місцевий осередок політичної партії "Пора". Як зазначив голова виконкому районної організації партії Любомир Більович, активісти "Пори" розклеїли у місті  500 листівок. 

 

На листівках міський голова постав у вже розтиражованому образі Остапа Бендера. Напис закликає дякувати "Царю Насалику" за найвищі в Україні тарифи на комунальні послуги, намір збудувати у місті завод із переробки гексахлорбензолу та, нібито, "брехню про безкоштовну медицину".

 

— Ми виокремили основні пункти, які, на нашу думку, найбільше дошкуляють калушанам. По-перше, це надзвичайно високі тарифи на житлово-комунальні послуги. У Калуші і справді плата за компослуги вища, ніж, наприклад, в Одесі. По-друге, будівництво заводу із переробки гексахлорбензолу на тлі загального занепаду соціальної сфери у місті — необдумане. У нас навіть немає нормальної вбиральні! Однак, на кожному кроці є написи про те, що наше місто — європейське. Калуш може стати центром туризму, а не містом із заводом, який буде загрожувати довкіллю. Але варто лише глянути на недобудовану міську ратушу, зруйноване пожежею приміщення концертної зали коледжу культури і мистецтв. Саме сюди потрібно вкладати зусилля, — аргументує акцію спротиву Любомир Більович. — Щодо безкоштовної медицини, то і щодо неї у нас виникають сумніви. Варто тільки зайти у будь-який медичний заклад міста, і подивитися, як чимало хворих калушан витрачають на лікування останні гроші. Тож, листівки ми розповсюдили не для того, щоб посіяти у місті розбрат, а щоб розпочати діалог із владою з метою поліпшення якості життя у місті.

 

Так, партія "Пора" і Любомир Більович, зокрема, вже неодноразово відзначилися у місті провокативними акціями. Так, у 2009 році "пористи" продезінфікували районну владу, виливши на сходи будівлі Калуської РДА кілька пляшок "Білизни". А  наприкінці минулого року Любомир Більович закликав калушан не дивитися новорічне привітання Президента України Віктора Януковича, на знак протесту проти згортання демократії у країні.

 

Однак, поки що "Пора" так і не удостоїлася навіть негативної реакції на свій опір ані від центральної, ні навіть від найдрібнішого чиновника з місцевої влади.

 

Листівки "Пори" — вже не перший випадок агітації проти міського голови, що останнім часом спостерігають калушани. Так, наприклад, у час проміжних виборів до Калуської міської ради у місті були розповсюджені листівки за підписом ВО "Свобода", де Ігор Насалик та Віктор Янукович були зображені, відповідно, як український селянин і солдат Червоної армії, які цілуються. Тоді міському голові закидали підтримку антидемократичної політики президента України, згадуючи голосування фракції Української партії в Івано-Франківській обласній раді за кандидатуру "регіонала" Зіновія Митника, а також — відмову у наданні пільг за орендну плату для міської організації "Союзу українок" та численні порушення договорів купівлі-продажу, збільшення штату чиновників та інші порушення.

 

Сам міський голова на листівки відреагував, спростувавши і пояснивши всі закиди у його бік. Водночас, закликав представників ВО "Свобода" бути чесними, замість того, щоб чинити опір, — "працювати на благо громади кожного дня".

 

Той факт, що вже дві політичні сили висловлюють протест проти однієї політичної особи, свідчить про наростання кількості незадоволених політикою міського голови, а, отже, про можливе зниження його рейтингу. Позиція самого міського голови з цього приводу — невідома.

 

vikna.if.ua


30.04.2011 Юлія Баліцька 1915 4
Коментарі (4)

Вітер 2011.05.03, 09:52
Чомусь "Пора" не протестує проти роботи у владі Януковича свого лідера Каськіва, який постійно з останнім гасає по зарубіжжю? Добре проти когось виступати, а про свої гріхи мовчати!!! Чи Каськіва вже "Пора" позбулася?!
Руслан Коцаба 2011.05.05, 10:06
Каськів і надалі є Головою Політради "ПОРИ" і керівником Укрнацппроекту. Я, Руслан Коцаба, є керівником обласної парторганізації. Активної діяльності не ведемо, бо вважаємо, що зараз політика є актуальною тільки для радикальних брендів (комуністи, свободівці)... Підігрувати регіоналам наразі не маємо бажання, а якщо комусь коле очі активна діяльність Каськіва, який спалює свою майбутню політичну кар`єру навзамін залучення в державу інвестицій, то зв`яжіться зі мною і я детально поясню суть та перелік Національних Проектів, принципи іноземних інвестицій чи їх перспективу для України...
Вітер 2011.05.05, 12:01
Так само виправдповуються всі запроданці - інтересами України, працюючи на окупаційну владу! Біда України, що може призвести до її зникнення як держави!
N 2011.05.05, 13:48
Щодо медицини в Калуші - маю щойно пережитий приклад. Лише 4 травня маму виписали з нейрохірургії в Підгірках - жодної копійки не заплатила ні за ліки ні за догляд медперсоналу. У відділі чистота і порядок. Паркет блищить натертий. Повітря у палатах свіже. ні пилинки нігдде. Самій у це важко повірити. І вже 2 дні мама в обласній лікарні - є з чим порівняти не на користь обласної лікарні причому. Висновки робіть самі.
15.07.2024
Тетяна Дармограй

Громадяни мають оновити три основні категорії своїх даних — місце проживання, номер телефону і, за наявності, електронну адресу.

5200 1
29.06.2024
Вікторія Матіїв

Як змінилась робота ЦНАПу в умовах війни, з якими викликами стикнулись, які послуги є найпопулярнішими та як у ЦНАПі оновлюють дані військовозобов'язані, журналістка Фіртки розпитала у директора Департаменту адміністративних послуг Богдана Пителя.

1836 4
08.06.2024
Вікторія Косович

Робота рятувальників займає одну з ключових ролей у забезпеченні добробуту суспільства, адже від їхньої оперативної реакції залежить найцінніше — людське життя. Про виклики героїчної професії у час повномасштабної російсько-української війни, журналістка Фіртки поспілкувалася з речницею Головного управління ДСНС в Івано-Франківській області Христиною Перцович.

4045 3
31.05.2024
Вікторія Матіїв

Журналістка Фіртки поїхала до Погінського монастиря Успіння Матері Божої, де поспілкувалася з отцем Антонієм Яремчуком, ЧСВВ (Чин святого Василія Великого) — вислуженим ігуменом монастиря.  

3170 2
17.05.2024
Тетяна Дармограй

На Івано-Франківщині з вівторка, 14 травня 2024 року, довелось знову вдаватись до відключень світла. Причиною є наслідки системних російських обстрілів енергетичної інфраструктури України, а також холодна погода у травні.   

7960 2
10.05.2024
Тетяна Дармограй

Хто з військовозобов'язаних може перетинати кордон під час воєнного стану, чи вплине новий закон про мобілізацію на правила перетину, як військовозобов'язані гинуть при спробі нелегально перетнути кордон та як карають порушників кордону, розповідає Фіртка.

20293 29

Багато християн протягом свого життя намагається потрапити в місця пов’язані із життям Ісуса Христа або Його учнями. Серед найважливіших місць займає Єрусалим — місто, в якому помер і Воскрес засновник християнства.  

275

Поняття святості, як певної інакшості, духовної досконалості присутнє у різних релігіях.   

818

Поширений вислів «Пийте, але не впивайтеся» часто приписують Ісусу Христу. Втім, чи дійсно в Священному Писанні християн є цей вираз і яке ставлення до алкоголю і його вживанню ми бачимо у Біблії?

1912

Для того, щоб відправляти Зеленського «з речами на вихід», треба запропонувати – а що далі? В умовах війни ми не можемо припустити, щоб країна жила без Президента, яке б прізвище він не мав. 

2391
24.07.2024

Гречаний чай — це корисний і смачний напій, який поєднує у собі багатство вітамінів і мінералів з приємним ароматом. Корисні властивості роблять його незамінним джерелом здоров'я людини.

187
20.07.2024

Влітку під час тривалих вимкнень електроенергії деякі продукти в холодильнику можуть зіпсуватися за чотири години, без нього — за дві.  

694
17.07.2024

Інфляція на споживчому ринку у червні 2024 року порівняно із травнем цього року на Прикарпатті становила 2,5%, з початку року — 4,9%, в Україні — 2,2% та 4,3% відповідно.  

475
23.07.2024

На початку серпня відбудеться Всеукраїнська Патріарша проща до Галицької Чудотворної ікони Матері Божої в Крилосі, яка щороку об’єднує у молитві тисячі вірян.  

18378
19.07.2024

У суботу, 20 липня, християни відзначатимуть День пророка Іллі.  

976
15.07.2024

Отець Антоній Яремчук — вислужений ігумен монастиря та парох парафії Успіння Матері Божої у мальовничому, чудовому відпустовому місці в селі Погоня.  

1215 1
11.07.2024

Подружжя — окреме святе таїнство, нерозривний союз, який заснований самим Господом.  

6099 3
20.07.2024

Мурали або стінописи сьогодні не є чимось незвичним. У містах України, зокрема й в Івано-Франківську, на вільних стінах будинків час від часу з'являються різноманітні нові прояви вуличного мистецтва.  

23389 1
24.07.2024

Майже третина (32%) опитаних українців у травні 2024 року висловили готовність до територіальних поступок для якнайшвидшого досягнення миру та збереження незалежності.   

291
20.07.2024

Депутати Верховної ради у першому читанні підтримали законопроєкт, в якому йдеться про угоду зі слідством у провадженнях про корупційні злочини. Сім із десяти обранців з Івано-Франківщини проголосували "за".  

988 1
18.07.2024

Верховна Рада підтримала в першому читанні законопроєкт №11340, який дозволятиме підозрюваним у корупційних злочинах чиновникам йти на угоду зі слідством та сплачувати штраф за скоєне правопорушення.  

1168 4
16.07.2024

Зауважимо, соціологи, які опитали понад дві тисячі респондентів, наголошують, що «це думка тилу».

496