Податки і ІДІЛ в Україні

 

 

За медійним шумом про новий так званий деокупаційний закон від Порошенка і новий про «справедливе судочинство» від партнерів (ляшківців/Лозового) не почулося інших «гіперреформувальних» акцій від чинної влади за останній місяць. А саме податкових для бізнесу, які ось-ось мають опредметнитися від стану «законопроект» до стану «закон» - про податок на виведений капітал.

Податок на прибуток  – скасовується скоро, натомість вводиться чергова схема, інакше не назвеш,  з несплати податків великим бізнесом, що вкотре  доводить, що олігархічна влада є олігархічною по-суті, і весь середній бізнес, клас, разом з найдрібнішими громадянами – їм не указ.  Тут би може навпаки радісно всім підприємцям ахнути: нам же скасували податок на прибуток ! Нам  - це не нам. Не платити в казну нічого,  до того моменту, поки не починаєте виводити капітал для себе в виді дивідендів, тоді, за буквою урядового законопроекту, починаєте платити аж 15% річних…

Начхати, що дефіцит бюджету виросте в рази за таких умов, оскільки не виводити почнуть усі, щоб не платити податки, знаючи наш менталітет, що це позначиться на обороноздатності нашої держави в такий складний час, що цим законом уряд сам собі тупо суперечить – звідки вчителям збільшену зарплату платити згідно з ще одного нового закону, нещодавно проголосованого  ? А де найдеться гроші лікарям згідно з наступною, давно розрекламованою владою, реформою медицини ?

Бідна країна недорахується кровоносних коштів зсередини, залізаючи в нові борги від МФВ і бозна ще кого,  фопи і інші мєлкарі ще більше заляжуть в тінь з усіма наслідками для держави,в той час як кожен товстосум в цій державі, незалежно від політичної орієнтації, заживе ще мажорніше, не напружуючи лоба і обдурюючи цю забідкану установу У. Бо вони знають, як можна виводити те і куди, що на папері ніяк не виводиться. Вони десятиліттями це знають, додаючи до свого успішного портфоліо ще одну вигадливу схемку чи не кожного року, трішечки лишень складнішу за ту, яка називається «шахер-махери на ПДВ».

Примітивна зажерливість правлячого класу, помножена на от-от прийдешні вибори, здається, сягає дна свого ірраціоналізму, алогізму.  Вони вважають, якщо підлизали трохи м’яке місце Берліну, трохи Вашингтону, трохи Москві, то всі українці теж тепер змушені злизувати їхні каки і зализувати їхні “рани» ?..

Інша новина, вже не фіскальна й формально без урядових директив.  Інтернет-провайдери оголосили про збільшення ціни на послуги з нового року на п’ятдесят відсотків. Влада, звісно, тільки за. Якщо в часи Віктора Убіжавшого дахнєцкі барони зібралися були на Межигір’ї, зважили всі за і проти ще тоді спроб провайдерів втілити змову століття, рішили, шо народ пускай строчить і дрочить злість в інтернетах, а ріал гуляє налічними, то не тим пальцем роблені ці.

Сука-карма покарала яничар Мустафою Наємом і Фейсбуком мокрого, холодного листопада 2013, щоб менш як за рік дати нам іншого гаранта Ко, який лишень трохи мок, більше потів в переговорних кав’ярнях Відня з Фірташем.  

Нинішня правляча еліта вочевидь мислить діаметрально протилежно: нет нета, єсть 5-й і Прямий. А там гляди – і Плюси з Інтерком заспівають ще дзвінкіше і рівніше, коли на них придавить коником злегка, вони і так співають не дуже «Зіковські» пісні з гітарами на Міхо-шоу. І буде нам з вами Вова Зеленський за прєзідєнта і Славко Вакарчук за канадського рєзідєнта, або віртуального президента.

З чим вас, всіх, хто сонцесяйного весняного травневого дня 14-го у вишиванці і нових колготках парадно нісся на виборчі дільниці, аби проголосувати за «багатого, який не буде красти», за «розсудливого, котрий змушений буде покінчити з олігархами» і «троха ліпшого з усіх», вітаю ще раз і ще раз.

Малюйте в календарях чорною ручкою днини і помічайте в органайзерах нову вихідну днину, коли пора прийде гайда на дільницю, важливою подією і мелодією марша Мендельсона. У нас вибору знову нема: Порошенко – він хотя би субсидії дає ! Юлька – та вона при Ющенку вже була ! (а ким при Ющенку був Петрусь ?!) Рабіновіч – він не кошерний для батьківщини русичів і гуцулів, і в цьому без іронії є наша надія на Україну, хай кого собі обирає місто-герой Харькофф і наші інші непросвіщьонні ще побратими. Третього не дано. І слава всім пассіонаріям, хто взявся за стволи і транспаранти, гидуючи лискучими ебеновими столами на кривих барочних ніжках в звивистих і темних просторах Банкової.

За ситуації, коли Порошенко перемагає вдруге на президентських (якщо вони будуть, дай Боже, аби були), пропоную  - не чинити масових міграцій у вавилони і не утворювати карпатських бандеравтономій, а створювати філіали ІДІЛ (ІНША ДЕРЖАВА ІНШОГО ЛІБЕРАЛІЗМУ). Можна починати з сільських, районних… Іслам не обов’язково приймати, в раю гурій і так на всіх вистачить, було б бабки. ЛОЛ.

Слава Петру Другому, тобто, Першому, він же не Льоня і не Вітя.

 


09.10.2017 Яв Назар 2261 1
22.04.2024
Вікторія Матіїв

Про значення Великодніх свят журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.

1069
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

2446
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

2072
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

2110
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

6414 57
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

2406 2

Нижня палата Конгресу США затвердила допомогу Україні в  сумі 61 мільярдів доларів. Всього «за» допомогу Україні проголосували 311, «проти» — 112, «утримались» — 8.

278

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

1097

Американське видання The Washington Post 7 квітня 2024 р. опублікувало статтю під назвою «Інсайд щодо секретного плану Дональда Трампа щодо припинення українсько-російської війни».

1133

Благодатний Вогонь (грец. Άγιο Φως, дослівно — Святе Світло, англ. Holy fire) — поширена у православ'ї назва вогню у Великодній церемонії виносу запалених свічок із Гробу Господнього (кувуклії) в Єрусалимському Храмі Воскресіння. 

1343
23.04.2024

Розповідаємо про корисні для серця та задоволення способи включити домашній сир у свій раціон.  

219
19.04.2024

Цього року комунальне підприємство «Франківськ Агро» запланувало засіяти на майже 200 гектарах соняшник, гречку та сою.  

553
16.04.2024

В Івано-Франківську традиційно у передвеликодній час проведуть ярмарок «Великодній кошик». Працюватиме він з першого по третє травня на площі Ринок.  

2013
22.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

26454
18.04.2024

Під час моління студенти зачитували розважання, які перепліталися зі стражданнями нашого Спасителя – Ісуса Христа під час Хресної дороги та терпіннями, які проходить український народ у часі жорстокої війни.  

512
14.04.2024

Нагадаємо, цьогоріч в Івано-Франківську запланували початок зведення богослужбової каплиці блаженного священномученика Симеона Лукача.  

10415 1
08.04.2024

Є перша заповідь Божа: «Я є Господь Бог твій, нехай не буде у тебе інших богів, крім Мене».  

7953
19.04.2024

Це — історія про дорослішання хлопця Тимофія у 1990-х роках. У центрі сюжету — його стосунки із сім’єю, друзями, коханою та колишнім контррозвідником Феліксом, який служив в Афганістані.  

497
23.04.2024

Рівень довіри до інформації про події війни, яка надходить від владних органів, є невисоким.  

358
19.04.2024

Обороноздатність, безпека, підтримка воїнів, розвиток економіки та євроінтеграційні процеси – ключові питання, які обговорили під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, що відбувся під головуванням Президента України Володимира Зеленського.  

511
16.04.2024

Так, серед тих, хто довіряє Президенту України, лише 15% підтримали б такі вибори, тоді як серед тих, хто не довіряє — 37%.

583
11.04.2024

Парламент остаточно ухвалив у другому читанні законопроєкт №10449 про мобілізацію і проходження військової служби.  

1528