Переміщення в часі - реальність

 

/data/blog/47122/810a9d02fdb140531463757a96aa5ed9.jpeg

 

Кожен з нас хоч раз чув про пересування в часовому просторі. Багато хто любить слухати містичні історії про те, як люди подорожують у часі. Однак як зрозуміти, вигадка це чи реальність? Які реальні факти можуть підтвердити те, що людина здатна пересуватися в часі?

У 2003-му році слідчі ФБР заарештували одного з гравців біржі цінних паперів. Цю людину звали Ендрю Карлсон, йому було сорок чотири роки, і він пояснював федералам свій неймовірний успіх на біржі акцій тим, що потрапив в наш світ з 2256-го року. Він запевняв, що просто знав, як слід грати для того, щоб отримати великі гроші.

Один з членів комісії з бірж цінних паперів сказав, що за свої двадцять років роботи ніколи не стикався з подібним випадком. Ясна річ, що Карлсону ніхто не повірив, і його повели в поліцейську ділянку. А вже через пару днів його визнали небезпечним для суспільства, і посадили у в'язницю, пише сайт Тайни.

Багато хто вважав, що ця людина просто божевільна, тому й несе дурниці про прибуття з далекого майбутнього. Ще одна частина людей дотримується думки, що він просто непорядний обманщик. Однак не можна не дивитися на факти, які, як відомо, не брешуть. А факти такі: маючи початковий капітал в жалюгідні вісімсот доларів, уже через два тижні Ендрю Карлсон зумів збільшити його до трьохсот п'ятдесяти мільйонів доларів. Кожна з операцій, яку здійснював чоловік, приносила йому гроші тільки лише завдяки різним непередбаченим обставинам на ринку, які могли бути тільки удачею, і їх імовірність становила всього одну мільярдну від відсотка. В тому році багато інвесторів втратили значні суми грошей через різкі стрибків біржового курсу. А Ендрю Карлсон здійснив сто двадцять шість ризикованих операцій, і з кожної він вийшов переможцем.

Слідчий нью-йоркської поліції допитував обвинуваченого протягом чотирьох годин, намагаючись зрозуміти, яким чином Ендрю зміг заволодіти внутрішньою інформацією різних компаній. Карлсон розповів, що повернувся в наш час з майбутнього. Він повернувся на двісті років назад тому, що йому було відомо про одне з найбільш великих падінь біржового ринку в історії, і що воно відбулося в 2003-му році. Тому він і вирішив скористатися цією інформацією в свою користь.

Ендрю попросив слідчого відпустити його, а за це обіцяв розповісти кілька секретів. Наприклад, про те, де знаходиться Усама бен Ладен, а також про те, як можна вилікувати таку страшну хворобу як СНІД. За ці «подарунки» він просив тільки відпустити його до «машині часу», щоб він зміг відправитися в свій час. Але продемонструвати свою чудо-машину часу чоловік навідріз відмовився, аргументуючи свою відмову побоюваннями, що машина потрапить в руки непорядних людей. Слідчий вважає, що кожне слово цієї людини - чистої води вигадка. Але дивно те, що ні зусилля поліції, ні зусилля ФБР не дали ніяких результатів по ідентифікації особи цього чоловіка. До 2002-го року про існування Ендрю Карлсона немає ніяких записів. Сьогодні ніякий Ендрю Карлсон не живе ні в країні, ні за її межами.

Ця воістину незрозуміла з точки зору здорового глузду історія - далеко не єдиний випадок в історії людства, коли до нас були «гості з майбутнього». Наприклад, в Британії п'ять років тому чоловік на ім'я Джон Салліман розповідав про те, як відвідував двір Людовика Чотирнадцятого, Марії Стюарт. При цьому він пред'являв речові докази цього. У сучасну столицю Англії він прибув, за його словами, для того, щоб попередити людство про небезпеку. Джон попереджав, що люди не повинні піддаватися загальному агресивного настрою в світі, а також ідеї панування у світі, а то прийде біда.

Примітно, що цей незвичайний гість зник абсолютно раптово, втім, як і з'явився. Від нього залишилося тільки кілька дрібничок, яким вже по п'ятсот років від роду, що явно порадувало істориків і просто цікавих. Трохи пізніше в пресі почали з'являтися повідомлення про те, що ці речі були пізньої підробкою, і Джон ввів усіх в оману. Серед речей, до речі, була старовинна хустка, запонки з міді, а також дверний ключ і обривок старовинного пергаменту. Говорили, що схожа людина лежала у психіатричній лікарні недалеко від Лондона. Дехто стверджував, що він актор, який просто розіграв публіку. Однак вельми несподівано все ті пророцтва, про які гість попереджав, почали збуватися. Наприклад, вмирає принцеса Діана, починаються війни ... Ким же був Джон Салліман?

Дуже часто повідомлення про те, що прибули «гості з майбутнього», рясніють в газетах багатьох країн. Саїд Наха з Непалу стверджував, що він прибув в країну з 3044-го року. Людина на ім'я Луї Роджер з Токіо запевняв, що прийшов з майбутнього, щоб уникнути загибелі улюбленої Японії. Подібні «гості» в різні відрізки часу з'являлися в таких країнах, як Швеція, Сербія, Франція, Казахстан, Білорусь. Зустрічалися вони і в Криму, а також на Алтаї.

У Москві також були подібні випадки. Так, деякий час тому один чоловік почав стверджувати, що він з'явився в столиці з 2099-го року, і що він бажає передати людям деяку дуже важливу інформацію. Зробити це він хоче для того, щоб змінити хід історичних подій, які принесли сумні наслідки. Чоловік попереджав, що дуже скоро біля Пушкінської площі буде багато крові і смертей. Через якийсь час так і сталося - під Пушкінській стався вибух, який забрав багато життів ...

Вчені вважають, що подібні історії - це вигадка, або ж маячня божевільних людей. Однак, все ж, не виключають повністю можливість того, що люди можуть з'являтися до нас з майбутнього часу. Пересування людей з тимчасового простору ніяк не суперечить основним законам фізики. Світ є, як мінімум, тривимірним. Якщо люди можуть пересуватися в просторі, то час теж може бути однією з безлічі фізичних категорій. Яким же чином можна здійснювати пересування в часовому просторі? Наприклад, це може стати можливим, якщо люди зможуть в майбутньому часі розкрити таємниці так званих «чорних дір». Гіпотетично, може існувати багато паралельних всесвітів. Вчені сьогодні займаються численними дослідженнями аномальних зон планети, і там часто реєструють дивні та незрозумілі хрональні порушення.

На сьогоднішній день подорожі в часі вважаються чудесами, які не можуть зараз бути реальними. Але безліч дивних історій доводить зворотне, хоча ці історії і не завжди переконливі.

Наш світ загадковий, часто він буває дуже дивним. Властивості нашого світу дуже складні, і про багатьох з них, швидше за все, ми навіть не знаємо. Чи справді час протікає тільки в одному напрямку? Чи існує можливість подорожувати у часі і проникати в інші його вимірювання? Чи можна потрапити в майбутнє або минуле, а потім повернутися назад, в свій час? Чи можна втрутитися в ті події, які вже відбулися, чи можна змінити минуле? Всі ці питання турбують людей уже багато років, і навряд чи цей інтерес пропаде. Будемо сподіватися, що наші вчені і дослідники зможуть нарешті докопатися до істини.


05.02.2014 9757 2
Коментарі (2)

Назар Павлеса 2016.10.22, 22:18
мандрівки в часі і просторі-це не фантастика а обективна реальність
Назар Павлеса 2016.10.22, 22:22
мандрівник у часі ніяким чином не може зустрітися сам з собою тому що при такій зустрічі одна і та сама особистість зливаються в одне ціле
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

680
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

1951 7
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

1138 2
19.03.2024

Сьогодні й роботодавці, й експерти звертаються до абітурієнтів: зважайте на ті спеціальності, які будуть потрібні Україні під час відбудови, адже велике відновлення почнеться одразу після Перемоги.

560
24.02.2024
Вікторія Матіїв

Спроби створити музей у Долині виникали ще у 60-х роках. Проте тільки 23 грудня 1997 року Долинська районна рада прийняла остаточне рішення щодо нього. Журналістка Фіртки поспілкувалася з директоркою закладу Ксенею Циганюк. 

6906 61
01.02.2024
Вікторія Косович

Івано-Франківськ є градом безлічі упереджень і масок: для перших — фортеця, заснована поляками, для других — відголос австрійського «золотого віку» з його залізницями, для третіх — серце гуцульської культури, плач трембіт.  

11402 6

Піст – невід’ємна частина християнського  життя, встановлена Богом.

340

Друзі путіна зустрілись у резиденції рудого Донні у Флориді, де обговорили план путіна по капітуляції України, і після цієї поїздки Орбан розкрив – як за 24 год Трамп планує припинити війну.

1089

Чим ближче до виборів в США, тим більше трампісти вдаються до маніпуляцій у своїй пропаганді. У контексті України вони, переставивши все з ніг на голову, намагаються переконувати, ніби це демократи, а не республіканці, заблокували допомогу Україні.

1118

Кожен із нас не раз потрапляв у ситуацію, коли ми замислювались давати, чи ні милостиню людині, яка звертається про допомогу біля церкви, на вулиці чи в інших громадських місцях.  

1113
29.03.2024

З кожним днем війни стає дедалі важливіше зберігати емоційну стабільність і свідомо дбати про своє психічне здоров’я.   

77
24.03.2024

Нутриціологиня пояснила, чому не можна забороняти собі фастфуд та солодощі. А також порадила, як їх вписати у свій раціон.

288
18.03.2024

Сьогодні, 18 березня 2024 року, в УГКЦ в Україні розпочинається період Великого посту. Пригадуємо канони партикулярного права УГКЦ, в яких ідеться про те, коли і як треба постити.  

1087
29.03.2024

Старий сидів біля оазису, біля входу в одне близькосхідне місто. До нього підійшов юнак і запитав...

658
25.03.2024

Йдеться про зміни в молитвах «Вірую» («Символ віри»), «Царю Небесний» та митаревій молитві.

759
21.03.2024

Релігійна громада отримала всі дозвільні документи та незабаром розпочне будівництво поруч з Садовим товариством та міським озером.

2953
15.03.2024

Отець каже: виконайте заповідь Божу – вшануйте свято Боже молитвою у храмі, а житейське на цей день відкладіть.

4448
29.03.2024

Мурали або стінописи сьогодні не є чимось незвичним. У містах України, зокрема й в Івано-Франківську, на вільних стінах будинків час від часу з'являються різноманітні нові прояви вуличного мистецтва.  

18445
29.03.2024

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки розглянув майже 90% законопроєкту про мобілізацію.  

81
26.03.2024

У Верховній Раді зареєстрували проєкт закону про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо встановлення відповідальності за привласнення державних функцій.   

327
22.03.2024

На початку лютого 2024 року замість Валерія Залужного Збройні сили України очолив Олександр Сирський, який до цього командував Сухопутними військами.  

357
17.03.2024

Продовжує зменшуватися кількість тих, хто вважає, що держава виконує свої зобов'язання перед ветеранами російсько-української війни.  

667