Павло Глоба: "Кінець світу обов'язково станеться"

 

Чем ближе к нам 21 декабря нынешнего года, тем больше мы задумываемся о том, что же ждет нас в этот знаменательный день. И, похоже, даже самые скептически настроенные и не верящие во всякую "эзотерическую чепуху" граждане опасаются, что может произойти что-то малоприятное. 

 

Поскольку пресловутый конец света непосредственно связан с астрологией, мы решили узнать истину, что называется, из первых рук – от знаменитого астролога Павла Глобы.

 

Павел Павлович, так стоит ли нам ждать конца света?

Обязательно.

 

?!

Но не сейчас. Поскольку наша планета, как и все в этом мире, не вечна, то однажды он непременно случится, но, думаю, что пару миллиардов лет у нас еще есть. Ну, а точнее вам на этот вопрос сможет ответить только Господь Бог.

 

А как же парад планет, который якобы должен оказать влияние на все живое на Земле?

Ничего подобного в ближайшее время не случится. Последний раз астрономическое явление, именуемое парадом планет, которое может оказать реальное влияние на события на Земле, было в 1982 году. Оно, как мы теперь знаем, привело сначала к смерти тогдашнего руководителя Советского Союза Леонида Ильича Брежнева, а впоследствии и к развалу всей страны. Время от времени планеты выстраиваются в одну линию, но их влияние незначительно. Новый столь же мощный парад планет состоится не раньше чем через 500 тысяч лет.

 

| Getty Images/Fotobank

 

Как известно, еще один вариант конца света столкновение Земли с планетой Нибиру. Его тоже не будет?

Боюсь, что нет. Лично мне не удалось ни увидеть, ни вычислить такую планету, поэтому я считаю, что это не более чем очередная сказка для взрослых.

Что же до календаря майя, то он действительно закончился, но это не говорит о конце земной цивилизации. Мой друг недавно был в Мексике – в регионе, где проживают потомки древних майанских племен. Так вот они трактуют этот временной рубеж как начало нового этапа нашей жизни – переход от общества потребления к обществу духовному, жить в котором всем нам будет намного комфортнее. Появился и человек, который изменит наш мир к лучшему, сейчас ему 30 лет. Но произойдет это с началом нового года по китайскому календарю, то есть 10 февраля 2013 года. Точнее, тогда этот процесс начнется, а его осуществление займет энное время.

 

| Getty Images/Fotobank

 

Что еще сулит нам грядущий, 2013-й, год?

Вообще-то, этот год – не самый хороший, поскольку он пройдет под знаком не только Черной (Водяной) Змеи, но и Черного Ворона. Продлится экономический кризис, который даже по самым оптимистичным прогнозам закончится только в 2014 году. К тому же именно в годы Черного Ворона происходят революции, изменяющие все развитие человечества – такие, например, как Великая французская или Октябрьская, 1917 года, в России. И 2013 год чреват для России серьезными социальными потрясениями, возможно, даже государственным переворотом.

 

А что ждет в будущем году Украину?

Тут, к счастью, все будет более или менее спокойно. Конечно, перетягивание политического каната между правящей партией и оппозицией продолжится, но это совершенно нормальный процесс. Что же до каких-то катастроф и потрясений, то их, скорее всего, не случится. Правда, следующим летом возможно какое-то стихийное бедствие, но к пожарам и наводнениям мы постепенно начинаем привыкать, к тому же особо тяжелых последствий в виде человеческих жертв я не вижу.

 

| Getty Images/Fotobank

 

Чем же тогда объяснить весь этот ажиотаж вокруг грядущей катастрофы планетарного масштаба?

Бизнес-проектом такого же – планетарного – масштаба, не более и не менее. Под это дело можно продать абсолютно все – начиная от залежавшихся на складе соли и спичек и заканчивая бункерами и СМС-ками с текстом молитв, которые должны помочь нам пережить этот самый конец света.

Есть у этого мероприятия и положительная – чисто психологическая – составляющая. Когда настанет 22 декабря и все поймут, что ничего страшного не случилось, нашему счастью просто не будет предела. И в этом смысле концы света имеет смысл время от времени придумывать.

 

Таисия Кондратьева

Леді.TCH.ua

 

 ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Чи буде кінець світу 21 грудня 2012 року? Точна відповідь

Кінець світу переноситься - справжня криза почнеться в 2013

Тібетський монах зробив заяву для NASA щодо "кінця світу" 21.12.2112

 


27.11.2012 1618 1
Коментарі (1)

КОНЕЦ СВЕТА 2012.12.21, 20:49
Для всех кто верит, что конец света будет!!!!! ОН УЖЕ НАСТАЛ!!!!! Идите вешайтесь!!! На пару придурков меньше будет :-))
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

680
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

1947 7
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

1138 2
19.03.2024

Сьогодні й роботодавці, й експерти звертаються до абітурієнтів: зважайте на ті спеціальності, які будуть потрібні Україні під час відбудови, адже велике відновлення почнеться одразу після Перемоги.

560
24.02.2024
Вікторія Матіїв

Спроби створити музей у Долині виникали ще у 60-х роках. Проте тільки 23 грудня 1997 року Долинська районна рада прийняла остаточне рішення щодо нього. Журналістка Фіртки поспілкувалася з директоркою закладу Ксенею Циганюк. 

6906 61
01.02.2024
Вікторія Косович

Івано-Франківськ є градом безлічі упереджень і масок: для перших — фортеця, заснована поляками, для других — відголос австрійського «золотого віку» з його залізницями, для третіх — серце гуцульської культури, плач трембіт.  

11402 6

Піст – невід’ємна частина християнського  життя, встановлена Богом.

340

Друзі путіна зустрілись у резиденції рудого Донні у Флориді, де обговорили план путіна по капітуляції України, і після цієї поїздки Орбан розкрив – як за 24 год Трамп планує припинити війну.

1088

Чим ближче до виборів в США, тим більше трампісти вдаються до маніпуляцій у своїй пропаганді. У контексті України вони, переставивши все з ніг на голову, намагаються переконувати, ніби це демократи, а не республіканці, заблокували допомогу Україні.

1118

Кожен із нас не раз потрапляв у ситуацію, коли ми замислювались давати, чи ні милостиню людині, яка звертається про допомогу біля церкви, на вулиці чи в інших громадських місцях.  

1113
29.03.2024

З кожним днем війни стає дедалі важливіше зберігати емоційну стабільність і свідомо дбати про своє психічне здоров’я.   

76
24.03.2024

Нутриціологиня пояснила, чому не можна забороняти собі фастфуд та солодощі. А також порадила, як їх вписати у свій раціон.

288
18.03.2024

Сьогодні, 18 березня 2024 року, в УГКЦ в Україні розпочинається період Великого посту. Пригадуємо канони партикулярного права УГКЦ, в яких ідеться про те, коли і як треба постити.  

1086
29.03.2024

Старий сидів біля оазису, біля входу в одне близькосхідне місто. До нього підійшов юнак і запитав...

658
25.03.2024

Йдеться про зміни в молитвах «Вірую» («Символ віри»), «Царю Небесний» та митаревій молитві.

756
21.03.2024

Релігійна громада отримала всі дозвільні документи та незабаром розпочне будівництво поруч з Садовим товариством та міським озером.

2953
15.03.2024

Отець каже: виконайте заповідь Божу – вшануйте свято Боже молитвою у храмі, а житейське на цей день відкладіть.

4447
29.03.2024

Мурали або стінописи сьогодні не є чимось незвичним. У містах України, зокрема й в Івано-Франківську, на вільних стінах будинків час від часу з'являються різноманітні нові прояви вуличного мистецтва.  

18445
29.03.2024

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки розглянув майже 90% законопроєкту про мобілізацію.  

80
26.03.2024

У Верховній Раді зареєстрували проєкт закону про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо встановлення відповідальності за привласнення державних функцій.   

327
22.03.2024

На початку лютого 2024 року замість Валерія Залужного Збройні сили України очолив Олександр Сирський, який до цього командував Сухопутними військами.  

357
17.03.2024

Продовжує зменшуватися кількість тих, хто вважає, що держава виконує свої зобов'язання перед ветеранами російсько-української війни.  

667