Олександр Поясик: Вірю у щасливе майбутнє Коломийської ОТГ

Доброго дня, розкажіть про себе? Чим займаєтеся в житті?


Доброго дня, мені  35 років, народився, і все життя, окрім студентських років, прожив в Коломиї. З 2012 займаюся підприємницькою діяльністю у сфері поліграфії, виготовляю пластикові картки. Одружений. Виховую донечку.


Розкажіть про роботу депутатів міської ради, в чому вона полягає? Скільки за цю роботу платять?


Дозвольте почну з другого питання. Робота депутата міської ради не оплачується взагалі, все на громадських засадах. Направду багато людей думають, що депутати отримують зарплату, але це не так. Кожен депутат має якесь основне місце роботи, де заробляє на життя. В цьому скликанні є підприємці, вчителі, управлінці…

А от щодо роботи депутата, то це справді робота, яка займає багато часу, депутати в сесійній залі проводять, мабуть, відсотків  10 від часу, а може й менше. Основна робота - з людьми, в постійних комісіях при міськраді, багато роботи з документами: підготовка депутатських запитів і звернень. Перед сесією потрібно проаналізувати і вивчити цілу купу документів, а тоді вже робота в залі і прийняття рішень.

Дуже багато кандидатів у своїх програмах пишуть про те, що вони змінять, але насправді від одного депутата мало що залежить. Для прийняття позитивного рішення потрібно мати 18 голосів, тому треба ще, як мінімум, 17 депутатів переконати в правильності і необхідності того чи іншого рішення. Це досить складний процес.


Чому Ви вирішили стати депутатом? Від якого округу Вас обрали?


Депутатом вирішив стати для того, щоб особисто брати участь в позитивних змінах у рідному місті. Доля звела мене з молодими і амбітними людьми - з командою «УКРОПу». А потім робота на окрузі. Мене було обрано депутатом від 13 округу, це мікрорайон Лисенка і ще кілька вулиць.


Тобто вся Ваша робота зосереджена на цьому окрузі?


Ой, ні! Це далеко не так. Тодішнє законодавство було таким, що деякі округи отримали по два депутати, а деякі - жодного. В той час я став головою ОСББ на вулиці Коновальця, яка не мала свого депутата. Тому я фактично працював на два округи. 


І що Вам вдалося зробити на цих округах?


Ну, я вже говорив, робота в міській раді - це командна робота. Нам з моїм товаришем і однопартійцем Ігорем Костюком вдалося налагодити нормальні робочі відносини зі всіма, без винятку, фракціями в міській раді. У 2016 році нам вдалося закласти в бюджет і реалізувати завершення робіт по укладанню тротуарної плитки на вул. Лисенка, 30.

Потім кілька років за моєю пропозицією виділялися кошти на асфальтування заїзду до ЗОШ №2 та ДНЗ 11, міжбудинкових проїздів біля будинків по вул. Лисенка 6,10,12. Щоправда, ці роботи були реалізовані лише в цьому році, але ж головне результат. З обласного бюджету за допомогою наших колег з обласної ради вдалося відновити харчоблок в  тому ж ДНЗ 11, провести ремонт в  прийомному відділенні Госпіталю ветеранів війни. Ігор Костюк кілька років працював над залученням міських коштів на капітальний ремонт дороги і тротуарів у військовому містечку. І це нам вдалося: ОСББ «Дружній двір», де головує мій брат – Андрій Поясик, ми змогли включити в програму підтримки ОСББ ПРООН. Замінили вікна і двері в під’їздах, електрощитові, встановили омофони, при чому самі мешканці оплатили лише 10% від вартості цих робіт, решту покрило місто і міжнародні організації.

В моєму ОСББ «Надія-12» теж замінили всі вікна в під’їздах і змогли компенсувати 70% їх вартості з міського і державного бюджетів. За нашої ініціативи було встановлено 3 дитячих майданчики на вул. Лисенка, Коновальця, Чайковського, а також лавочки в мікрорайоні Чайковського. В цьому році мені та однопартійцям вдалося отримати фінансування на відновлення спортивного майданчика та асфальтування міжбудинкових проїздів біля будинків №19,21 по вулиці Коновальця та будинку №45 по вулиці Валова. Через карантин ці роботи переносилися, але міський голова пообіцяв, що в кінці вересня – на початку жовтня вони розпочнуться і в цьому році будуть завершені.  Тож дуже чекаємо на виконання даної обіцянки.

Хочу окремо наголосити, окрім кількох дрібних проєктів, всі роботи на окрузі здійснюються виключно за кошти платників податків! Направду, працювати й сплачувати податки зараз дуже  важко. Честь і уклін всім платникам податків!


Багато людей вважають, що до міської ради йдуть задля власного збагачення, чи справді це так? І чи так легко в міській раді збагатитися?


Напевно, якщо задатися такою ціллю, то можна лобіювати якісь свої бізнес-інтереси, але мене це абсолютно не цікавить. Навпаки, коли почалася епідемія коронавірусу, я друкував пластикові посвідчення для проїзду на автобусах безоплатно. До речі, як виявилося, працівників критичної інфраструктури (людей, які забезпечують життєдіяльність міста) у нас близько 4 000 осіб, саме стільки посвідчень ми виготовили.  Мій бізнес досить специфічний,  тому лобіювати його в міськраді неможливо в принципі.


Так, а чому саме партія «ЗА МАЙБУТНЄ»?


Ну, дивіться, я пропрацював з цією командою 5 років, ми налагодили дуже тісні, навіть дружні відносини з Олександром Шевченком, Миколою Палійчуком з багатьма нашими колегам по області. І коли постало питання знову брати участь у виборах, то наш вибір був однозначним - залишатися в команді. А оскільки УКРОП не бере участі у виборах взагалі, то ми всією командою перейшли в «ЗА МАЙБУТНЄ», це такий собі ребрендинг: команда та ж, просто назва інша.

Зараз дуже часто нас звинувачують, що ми партія олігарха, але я вам відкрию секрет, що, на жаль, у нас всі без винятку партії пов’язані з олігархами.  Повірте мені, що ані при прийнятті міського бюджету, ані призначення стипендій спортсменам, ані виділення землі під інвестиційні проєкти чи ділянок воїнам АТО, жодного разу будь-який олігарх не пробував вплинути на наше рішення.


Якщо громада довірить Вам мандат, які плани на наступну каденцію?


В пріоритеті для нашої команди - прості й зрозумілі речі. Перше, як не банально це звучить, це дороги. Зараз дуже активно ведеться робота в цьому напрямку, потрібно втримати темп і нарешті зняти це питання. Друге, це міжбудинкові проїзди, потрібно зробити кожне подвір’я комфортним. Третє, це підтримка ОСББ, повірте, я дуже добре знаю, як нелегко утримувати будинок, якому 50 -60  років, місто мусить підкладати плече.


Щоб ви хотіли сказати нашим читачам наостанок?


Хотів би наголосити, що місцеві вибори не менш важливі від парламентських чи президентських. А якщо для вас важливий комфорт у рідному місті, то місцеві навіть більш важливі. Не політизуйте, обирайте перевірених ініціативних людей. А по завершенню виборів – тримайте діалог з депутатом: спонукайте до дій, підказуйте, радьте. Тільки так можна справді досягнути позитивних результатів.

партнерський матеріал


23.10.2020 929
Коментарі ()

26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

670
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

1938 7
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

1133 2
19.03.2024

Сьогодні й роботодавці, й експерти звертаються до абітурієнтів: зважайте на ті спеціальності, які будуть потрібні Україні під час відбудови, адже велике відновлення почнеться одразу після Перемоги.

554
24.02.2024
Вікторія Матіїв

Спроби створити музей у Долині виникали ще у 60-х роках. Проте тільки 23 грудня 1997 року Долинська районна рада прийняла остаточне рішення щодо нього. Журналістка Фіртки поспілкувалася з директоркою закладу Ксенею Циганюк. 

6904 61
01.02.2024
Вікторія Косович

Івано-Франківськ є градом безлічі упереджень і масок: для перших — фортеця, заснована поляками, для других — відголос австрійського «золотого віку» з його залізницями, для третіх — серце гуцульської культури, плач трембіт.  

11397 6

Піст – невід’ємна частина християнського  життя, встановлена Богом.

337

Друзі путіна зустрілись у резиденції рудого Донні у Флориді, де обговорили план путіна по капітуляції України, і після цієї поїздки Орбан розкрив – як за 24 год Трамп планує припинити війну.

1083

Чим ближче до виборів в США, тим більше трампісти вдаються до маніпуляцій у своїй пропаганді. У контексті України вони, переставивши все з ніг на голову, намагаються переконувати, ніби це демократи, а не республіканці, заблокували допомогу Україні.

1116

Кожен із нас не раз потрапляв у ситуацію, коли ми замислювались давати, чи ні милостиню людині, яка звертається про допомогу біля церкви, на вулиці чи в інших громадських місцях.  

1111
29.03.2024

З кожним днем війни стає дедалі важливіше зберігати емоційну стабільність і свідомо дбати про своє психічне здоров’я.   

68
24.03.2024

Нутриціологиня пояснила, чому не можна забороняти собі фастфуд та солодощі. А також порадила, як їх вписати у свій раціон.

285
18.03.2024

Сьогодні, 18 березня 2024 року, в УГКЦ в Україні розпочинається період Великого посту. Пригадуємо канони партикулярного права УГКЦ, в яких ідеться про те, коли і як треба постити.  

1084
29.03.2024

Старий сидів біля оазису, біля входу в одне близькосхідне місто. До нього підійшов юнак і запитав...

657
25.03.2024

Йдеться про зміни в молитвах «Вірую» («Символ віри»), «Царю Небесний» та митаревій молитві.

754
21.03.2024

Релігійна громада отримала всі дозвільні документи та незабаром розпочне будівництво поруч з Садовим товариством та міським озером.

2950
15.03.2024

Отець каже: виконайте заповідь Божу – вшануйте свято Боже молитвою у храмі, а житейське на цей день відкладіть.

4445
29.03.2024

Мурали або стінописи сьогодні не є чимось незвичним. У містах України, зокрема й в Івано-Франківську, на вільних стінах будинків час від часу з'являються різноманітні нові прояви вуличного мистецтва.  

18441
29.03.2024

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки розглянув майже 90% законопроєкту про мобілізацію.  

72
26.03.2024

У Верховній Раді зареєстрували проєкт закону про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо встановлення відповідальності за привласнення державних функцій.   

324
22.03.2024

На початку лютого 2024 року замість Валерія Залужного Збройні сили України очолив Олександр Сирський, який до цього командував Сухопутними військами.  

353
17.03.2024

Продовжує зменшуватися кількість тих, хто вважає, що держава виконує свої зобов'язання перед ветеранами російсько-української війни.  

665