ОДЕСА – ЕНЕРГЕТИК 2:2. Неочікуваний камбек прикарпатців в тропічну спеку (ВІДЕО)

Бойовою нічиєю закінчилася гра аутсайдерів минулого сезону під палючим одеським сонцем.

 

«Одеса» – «Енергетик» (Бурштин) – 2-2 (2-0)

16 липня. 18:00. Одеса. Стадіон «Спартак». 700 глядачів

Суддя: Костянтин Труханов (Харків)
Асистенти: Заур Курбанов (Херсон) Дмитро Шаличев (Суми)
4-й арбітр:Григорій Іванов (Одеса)  

 

Навіть попри те, що матч між одеситами та бурштинцями розпочинався о 18-00, стовпчик термометра гордо застиг на позначці +38. При такій температурі не те, що у футбол грати, перебувати на вулиці проблематично.

 

З огляду на це, всі передматчеві прогнози зводилися до одного: буде мало футболу, мало моментів, мало голів.

 

Але, не так сталося… Відкриття першолігового футбольного сезону в Одесі вдався і ті 700 уболівальників, які не полінувалися вилізти з прохолодної морської води та прийти цього вечора на стадіон «Спартак» думаю, не пожалкували ні на мить.

 

Щодо складів команд, то в «Одеси» на полі з’явилися ледь не усі новачки міжсезоння: Костянтин Пархоменко, який повернувся із «Олександрії»  розташувався в центрі півзахисту, центр оборони Андрій Пархоменко довірив Дмитру Бєлову, а правий край півзахисту зайняв Сергій Ткаченко.

 

Решта – звичне минулорічне розташування овідіопільського «Дністра» із Косиріним на вістрі та Полтавцем під ним, Лавренцовим у воротах та гвардійців Опрі з Білозором у захисті команди.

 

Гості на цей матч вийшли із одним яскраво вираженим форвардом Дмитром Гордієнком та п’ятіркою у півзахисті: Лазорик, Акімов, Семенина, Долотко та Чернов. Ворота захищав новачок команди Андрій Новак.

 

Початок пройшов в рівній боротьбі. Бажання забити гол першими на долю секунди, подекуди, випереджало майстерність гравців обох команд.

 

На 5-й хвилині лише неточність при виконанні удару завадила «бурштинцю» Долотко відкрити рахунок у поєдинку.

 

А за п’ять хвилин уже ніщо не завадило одеситам розпечатати ворота Новака. Опря прострілив з лівого флангу на Косиріна, той прийняв м’яча і від контакту з Володимиром Підвірним упав на газон. Пенальті, Полтавець, 1:0. Є перший м’яч «Одеси»на професійному рівні.

 

Після пропущеного голу в «енергетиків» було кілька моментів щоб відігратися, проте знову забила Одеса – Косирін прийняв просто «зіданівську передачу» Ткаченка й пробив пропри безсильного Новака.

 

Крім цього у першому таймі відзначити можна хіба що «водопій» який головний арбітр зустрічі Костянтин Труханов влаштував і футболістам і собі…

 

Перерва пішла на користь підопічним Богдана Блавацького, які зі свистком про початок другого тайму одразу «понеслися» створювати моменти.

 

Для початку пристрілювався Лазорик – двічі не точно. Хоча, як кажуть, Бог любить трійцю.

 

На 55-хвилині гості заробляють право на кутовий і Лазорик блискучим ударом головою скорочує рахунок, а ще за десять хвилин в шок уболівальників «Одеси» вганяє Долотко, який користається незібраністю захисників господарів і красивим ударом робить рахунок 2:2.

 

До кінця тайму моменти були у обох команди, але нічия – закономірний та заслужений результат для обох команд. За старання, за майстерність, за боротьбу до останньої секунди… Браво.

 

Аплодисменти, завіса і антракт до наступного туру, де «Енергетик» на своєму полі прийматиме запорізьких «металургів, а «Одеса» гостюватиме у Алчевську.

 

 

Післямова тренерів.

 

Богдан Блавацький, головний тренер ФК «Енергетик»:
- Ми добре вивчили суперника - стежили за ним ще в минулій першості, контролювали їх товариські матчі в міжсезонні. Що мене здивувало - «Одеса» дуже легко забила нам два м'ячі. Граючи спаринги з «Закарпаттям» і «Волинню», ми не робили таких дитячих помилок в обороні, як на 11-й і 25-й хвилинах сьогодні. У перерві з футболістами відбувся досить серйозна чоловіча розмова. Єдине, що хлопцям було необхідно - повірити в свої сили. Не хочу хвалитися, але те, що ми сильніші функціонально, я десь передбачав. За такої спеки різниця у віці між нашими гравцями і одеситами рано чи пізно повинна була позначитися. Що ми не врахували - за рахунку 2:2 нам коштувало трохи додати у швидкості, створити небезпечні моменти і реалізувати один із них, забивши третій м'яч. Хоча, на мій погляд, рахунок по грі, оскільки в кінцівці зустрічі був неприємний епізод біля наших воріт. «Купа мала» могла призвести і до того, що ми б їхали з Одеси з «нулем». Я думаю, що гра вдалася - глядачі побачили чотири забитих м'ячі. Знаєте, коли я прийняв команду, то найсильнішою лінією був захист.

 

Андрій Пархоменко, головний тренер ФК «Одеса»:
- Можна розподілити матч на два різних тайми. Хоча в першому таймі ми грали непогано, забили два м'ячі, але провалилися в лівій зоні, суперник не забив нам два «залізних» голи. Було дуже жарко, а у нас 7 чоловік, яким уже за 30 років. Зрозуміло, що всі вони виглядали навіть краще, ніж багато молодих, але на всі 100% при такій спеці вони відіграти ну ніяк не могли, самі розумієте. Це стало видно на початку другого тайму, коли Бурштин помітно додав і зрівняв рахунок. А так, все йшло за планом, до цього моменту. Єдине, що випав з гри Степанишин. Ми розраховували на нього в атаці, але він така людина, що в нього, напевно, відсутня сила волі. Він не може терпіти, коли важко. Ну що можна зробити? Такий футболіст! Такий характер у людини! Якщо Полтавець в свої 36 може додати, включає неймовірні швидкості, навіть незважаючи на те, що десь уже й судома вистачає ноги, але він біжить, і тому повертається, і відбирає, і передачі робить, і б'є, все робить. А тут людині 22 роки, а він випадає.

 

Ростислав Ковтун, спеціально для ukrfootball.in.ua


17.07.2011 2345 0
Коментарі (0)

10.09.2024
Вікторія Косович

Про те, чим живе притулок та як там рятують й піклуються про братів наших менших, журналістка Фіртки поспілкувалася з волонтеркою та працівницею прихистку "Рудий пес" Любов'ю Філь.

1377
01.09.2024
Діана Струк

Про те, як підготувалися до нового навчального року в Івано-Франківській громаді, журналістка Фіртки поспілкувалася з директоркою департаменту освіти та науки Івано-Франківської міської ради Вікторією Дротянко.

1487
23.08.2024

В умовах воєнних дій та масової міграції українців за кордон, багато дітей змушені навчатися у двох школах одночасно. Це створює значні психологічні та фізичні виклики, адже дитині доводиться пристосовуватися до двох різних навчальних програм і соціальних середовищ.

1470
14.08.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про популярні, та найважливіше — безпечні, місця для купання та основні правила поведінки на воді.  

5403
30.07.2024
Вікторія Матіїв

Про значення шлюбу, кризові періоди у стосунках та церковне розлучення, журналістка Фіртки розпитала в отця Миколая Микосовського, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.

7927 1
15.07.2024
Тетяна Дармограй

Громадяни мають оновити три основні категорії своїх даних — місце проживання, номер телефону і, за наявності, електронну адресу.

10917 1

Усі ми хочемо бути здоровими та щасливими, але, на жаль, складовою людського життя є хвороби. Хвороби, які роблять людське життя складнішим і менш радісним, з'являються з різних причин.

763

Роми таємничий народ, про який ми знаємо багато і водночас нічого. Здебільшого наші знання про ромів ґрунтуються на  стереотипах пов’язаних з ними: віщуни, гадання, конокради, прохачі, але все ж таки, що насправді ми про них знаємо?   

1465

Нова війна нагадує нам події минулих століть. Загарбники завжди руйнують і крадуть, Україна переживала це не один раз. Дві українські ікони за різних обставин покинули територію України, щоб прославитися у чужій. Ми повинні пам’ятати та цінувати те, що належало українському народові.  

2208

Багато християн протягом свого життя намагається потрапити в місця пов’язані із життям Ісуса Христа або Його учнями. Серед найважливіших місць займає Єрусалим — місто, в якому помер і Воскрес засновник християнства.  

2247
16.09.2024

Хоча вживання гострої їжі може допомогти зміцнити імунну систему, не варто на неї налягати, якщо маєте проблеми зі шлунком.  

337
10.09.2024

Якщо ви шукаєте ідеальне місце для відпочинку, де можна насолодитися не лише природними красотами, а й автентичною кухнею, то Яремче — саме те, що вам потрібно.  

2355
05.09.2024

Перекуси повинні бути корисними, поживними та здоровими. Це своєю чергою допоможе залишатися в тонусі та бути продуктивними.  

3772
14.09.2024

Про значення свята журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.  

2236
10.09.2024

Нерідко молодь стверджує, що можна вірити в Бога, втім не ходити до храму.  

3254
06.09.2024

Християн запрошують на міжнародну прощу Вервиці до Базиліки Успіння Пресвятої Богородиці в Погоні.  

1038
02.09.2024

Важливо, ділиться монахиня, людину вислухати, сказати "я поруч" і "я за тебе помолюся".

842
16.09.2024

Вперше в Івано-Франківську з сольним концертом виступить DOMIY. 

361
16.09.2024

Більшість опитаних (від майже 40% до 50%) має нейтральну оцінку схвалення діяльності місцевої влади.  

592
11.09.2024

Кандидат у президенти США Камала Гарріс заявила, про підтримку України у війні з Росією, а кандидат у президенти США Дональд Трамп, за її словами, здасться за 24 години після того, як очолить країну.   

869 1
09.09.2024

Посол України в Італії Ярослав Мельник засудив показ фільму "Росіяни на війні" російської режисерки Анастасії Трофімової на Венеційському кінофестивалі та закликав його організаторів не допускати російської пропаганди.  

576
05.09.2024

Більше ніж половина мешканців західних областей вважає, що Офіс президента впливає на державні органи з перевищенням своїх повноважень.  

1981 6