Об'єднана опозиція - крах Партії регіонів і її сателітів

 

Об’єднання українських опозиційних сил готове протистояти антиукраїнській владі й побороти «Партію регіонів» на майбутніх виборах до Верховної Ради.

 

Керівник обласної організації «ВО «Батьківщина» Дмитро Шлемко, керівник обласного осередку партії «Фронт змін» Володимир Шкварилюк та очільник обласного ВО «Свобода» Олександр Сич представили об’єднання опозиційних сил та команду молодих лідерів, які боротимуться в одномандатних виборчих округах на Івано-Франківщині.

 

Як відомо, «ВО «Батьківщина» та «Фронт змін» об’єдналися в Об’єднану опозицію «ВО «Батьківщина» і йтимуть до Верховної ради одною монолітною командою. Попри те, що ВО «Свобода» вирішило балотуватися окремим списком, «націоналісти» об’єднали сили з Об’єднаною опозицією у боротьбі в «мажоритарних» округах. 26 липня цього року було укладено домовленості про те, що об’єднана опозиція йде на вибори «двома колонами», які домовились не створювати перешкод одна одній під час виборчої кампанії, надавати допомогу у роботі штабів та створити після перемоги на виборах єдину більшість у Верховній Раді. Першу «колону» представляє Об’єднана опозиція ВО «Батьківщина», другу – Всеукраїнське об’єднання «Свобода»

 

Народний депутат Дмитро Шлемко висловив впевненість, що такою потужною коаліцією вони переможуть «Партію регіонів» та її сателітів. «Об’єднання опозиційних сил буде співпрацювати на всіх рівнях, підставляти плече допомоги для боротьби в одномандатних виборчих округах. Але домовленості спільні дії не завершаться на рівні виборів. Об’єднання «ВО « Батьківщина» та ВО «Свобода» злагоджено співпрацюватимуть і в новому скликанні Верховної Ради» - впевнений керівник обласної «Батьківщини» Дмитро Шлемко.

«На сьогоднішній день в нас є дві барикади. З одного боку – об’єднання опозиційних сил. З другого боку – антиукраїнська сила «Партія регіонів. Вона намагатиметься будь-якими силами «відтягнути» голоси виборців в демократичних сил. А робитимуть цю брудну роботу її сателіти. Бо малі партії не забиратимуть голоси виборців у партії влади. Вони забиратимуть голоси в об’єднаної опозиції» - переконує Шлемко. За його словами, одним із таких сателітів є новостворена партія Наталії Королевської «Україна – вперед!».

 

Сумнівним суб’єктом виборчого процесу виглядає й нове політичне утворення «УДАР Віталія Кличка». Адже, за словами опозиціонера, неможливо інакше розцінювати заяви Віталія Кличка про можливу співпрацю з Партією регіонів в майбутньому парламенті. Так само важко не помітити теперішніх представників УДАРу – колишніх «нашоукраїнців», які на минулих президентських виборах агітували мешканців Прикарпаття голосувати «проти всіх». «Вони всі були «противсіхами» і «противсіхами» залишаються» - впевнений Шлемко.

 

Голова Івано-Франківської обласної організації ВО «Свобода» Олександр Сич також відзначив вагомість об’єднання демократичних сил.  «Наші політичні сили об’єдналися для того, щоб в парламенті мати могутній ресурс. Наші домовленості мають практичний і стратегічний характер. Союзницькі дії будуть реалізовуватися у передвиборчій кампанії, під час самих виборів (власне у підрахунку голосів) та у Верховній Раді. Ставши депутатами ми матимемо одностайність, злагодженість та узгодженість дій. Мені імпонує те, що в нас є спільний світогляд, спільна позиція того, який характер матимемо у Верховній Раді» - прокоментував Олександр Сич.

 

Попри певні розбіжності в ідеології, демократичні сили мають спільну мету – розбудувати національну, європейську, правову державу. Тому «свободівець» запевнив, що об’єднання працюватиме над узгодженими діями штабів, щоби створити спільну силу, яка не допустить різних конфронтацій, спрямованих на розкол опозиції.

 

Проте на Прикарпатті найзапекліша боротьба буде в одномандатних виборчих округах. Тут об’єднана опозиція має достойне представництво. Представники опозиції представили кожного з кандидатів в одномандатних виборчих округах Івано-Франківщини.

 

В одномандатному виборчому окрузі №83 з центром в місті Івано-Франківськ виступить від об'єднання голова обласної «Свободи» Олександр Сич. Він запевнив, що принесе користь українській нації і державі. «Насправді переможемо не ми, а український народ. Люди зможуть відрізнити зерно від полови» - впевнений «свободівець».

 

В окрузі №84 з центром в місті Тисмениця змагатиметься за прихильність виборців Володимир Купчак – молода людина, яка вже здобула чимало управлінського досвіду на керівних посадах. «Сумні часи настають в нашій державі. Під сумнів ставлять нашу мову і нашу релігію. Ці вибори – остання можливість змін мирним шляхом. Влада думає, що виборців можна купити цементом чи гречкою. Але я впевнений, що люди будуть голосувати серцем», - говорить Володимир Купчак.

 

В Калуському окрузі - №85 – опозицію представлятиме Ольга Сікора, депутат Калуської міської ради, яка має велику підтримку в рідному місті, районі  та всі шанси на перемогу. «Перебуваючи у Верховній Раді працюватиму лише на благо Вітчизни», - запевняє Ольга Сікора.

 

В одномандатному окрузі №86 з центром в місті Долина демократичні сили висунули голову Рожнятівської районної ради Анатолія Диріва. Проти нього конкуренти розвернули надзвичайно сильну боротьбу із застосуванням «чорного піару». «Влада нічого нового не придумала. Той самий бруд в публікаціях, той самий підкуп виборців» - прокоментував Анатолій Дирів. Молодий політик впевнений у підтримці виборців, тим більше на Рожнятівщині.

 

В Надвірнянському окрузі №87 змагатиметься голова Солотвинської районної лікарні Манолій Піцуряк. Досвідчений медик готовий втілювати власні ідеї щодо покращення охорони здоров’я й на загальнодержавному рівні. На думку Піцуряка, на майбутніх виборах до парламенту сила ідей боротиметься з силою грошей. «Ми переможемо разом з народ», - впевнений Манолій Піцуряк.

 

В Коломийському окрузі №88 представляє об’єднану опозицію Олександр Левицький. Молодий лідер родом з Коломиї запевнив, що може і готовий відстоювати у майбутньому парламенті програмні засади об’єднаної опозиції. «Депутат має бути патріотом своєї держави і залежити виключно від волі народу, а не від олігархів чи влади» - вважає Олександр Левицький.

 

Останній округ №89 з центром в місті Снятин у наступному скликанні Верховної Ради України готовий представити заступник голови Івано-Франківської обласної ради Василь Гладій.

 

«В нас зараз одна мета – змінити режим Януковича, змінити владу. Я не маю сумніву, що це станеться. Ми маємо пакет пропозицій і законів, які змінять сьогоднішню ситуацію» - говорить Василь Гладій, таким чином підсумувавши зміст самого об’єднання опозиційних сил.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


15.08.2012 1040 1
Коментарі (1)

- + - 2012.08.15, 13:24
Шкварилюк - красавчик!!!
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

1956
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

1857
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

1852
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

5479 46
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

2149 2
19.03.2024

Сьогодні й роботодавці, й експерти звертаються до абітурієнтів: зважайте на ті спеціальності, які будуть потрібні Україні під час відбудови, адже велике відновлення почнеться одразу після Перемоги.

1506

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

740

Американське видання The Washington Post 7 квітня 2024 р. опублікувало статтю під назвою «Інсайд щодо секретного плану Дональда Трампа щодо припинення українсько-російської війни».

793

Благодатний Вогонь (грец. Άγιο Φως, дослівно — Святе Світло, англ. Holy fire) — поширена у православ'ї назва вогню у Великодній церемонії виносу запалених свічок із Гробу Господнього (кувуклії) в Єрусалимському Храмі Воскресіння. 

993

Впевнено можна сказати, що з появою соцмереж  наш світ змінився. Він став трішки меншим, не виходячи з кімнати ми маємо зв'язок з найвіддаленішими куточками планети. Всі живемо в час швидкості та спрощення.

1002
16.04.2024

В Івано-Франківську традиційно у передвеликодній час проведуть ярмарок «Великодній кошик». Працюватиме він з першого по третє травня на площі Ринок.  

1765
11.04.2024

Цієї неділі, 14 квітня, в Івано-Франківській громаді розпочне роботу новий комунальний ринок сільськогосподарської продукції.  

3675
08.04.2024

Під час посту людина не вживає білкові продукти тваринного походження: м'ясо, рибу та молочні продукти. Натомість залишаються крупи, бобові, горіхи, фрукти та овочі.  

10253
17.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

26141
14.04.2024

Нагадаємо, цьогоріч в Івано-Франківську запланували початок зведення богослужбової каплиці блаженного священномученика Симеона Лукача.  

10180 1
08.04.2024

Є перша заповідь Божа: «Я є Господь Бог твій, нехай не буде у тебе інших богів, крім Мене».  

7708
02.04.2024

Два тижні поспіль щонеділі франківці та гості міста збираються на пікнік біля міського озера, щоб висловити протест проти будівництва церкви УГКЦ.   

895
19.04.2024

Це — історія про дорослішання хлопця Тимофія у 1990-х роках. У центрі сюжету — його стосунки із сім’єю, друзями, коханою та колишнім контррозвідником Феліксом, який служив в Афганістані.  

202
19.04.2024

Обороноздатність, безпека, підтримка воїнів, розвиток економіки та євроінтеграційні процеси – ключові питання, які обговорили під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, що відбувся під головуванням Президента України Володимира Зеленського.  

260
16.04.2024

Так, серед тих, хто довіряє Президенту України, лише 15% підтримали б такі вибори, тоді як серед тих, хто не довіряє — 37%.

377
11.04.2024

Парламент остаточно ухвалив у другому читанні законопроєкт №10449 про мобілізацію і проходження військової служби.  

1273
07.04.2024

Всього опитали 2 000 респондентів, що мешкають у всіх регіонах України, крім окупованих територій, у віці 18 років і старше.   

879