Німці працюють над схемою транспортного руху Івано-Франківська

 

 
/data/blog/41178/cd1b564f04ea02a7aaac4da2dda75857.jpg

 

Івано-Франківськ має шанси покращити схему руху. Принаймні останні півроку над цим працюють німецькі фахівці.


Саме про це сьогодні, 26 вересня, йшла мова на прес-конференції.

 

Консорціум німецьких експертів у складі ДРЕБЕРІС, Пі-Ті-Фау та працівників управлінь і відділів міськвиконкому розповіли про те, що вже майже доробили аналіз транспортної схеми руху. У якому вони вивчають рух громадського транспорту, автомобілів, велосипедистів та пішоходів, пише Репортер.

 

У програму внесено багато різноманітної інформації про мешканців Івано-Франківська: скільки людей працює, а скільки – ні, скільки жінок тут мешкає, а скільки - чоловіків, у яких місцях зосереджена промисловість, а в яких - торгівля і т.д.

 

Учора вони встановили програму на один із комп’ютерів міськвиконкому. Відтепер нею займатиметься один працівник (кажуть, що безпартійний) департаменту комунального господарства. Модель, яку скоро представлять експерти зможе покращити транспортну ситуацію в місті. Правда, це буде тільки теорія. Адже потім її ще треба буде втілити у життя, а це буде коштувати мільйони гривень. У виконкомі, кажуть, що скоріше за все, втілюватиметься транспортна схема через кредитні кошти.

 


І останнє, як зауважили німецькі експорти, їм сподобалося те, що в центр міста обмежений рух. А не сподобалося те, що в місті дуже багато громадського транспорту. Кажуть, навіть попри те, що це зручно мешканцям, це неправильно.


26.09.2013 607 14
Коментарі (14)

Володимир 2013.09.26, 14:23
Дивні спеціалісти, якщо їм "...не сподобалося те, що в місті дуже багато громадського транспорту". Повинно би не сподобатися те, що багато приватного транспорту. (Я маю власний автомобіль)
пішохід 2013.09.26, 14:41
А "пів року" хіба це мало для того щоб вдосконалити схему руху ? Ще б до тої схеми і дороги відповідні.
Станиславівець 2013.09.26, 15:02
Вірніше було би: у місті надто габаритний громадський транспорт і неповороткий. Звідси і затори. Було би добре обмежити рух теперішніх маршруток виключно об"їздними і широкими вулицями.
кесар 2013.09.26, 15:12
Кесарю-кесареве,слюсарю-слюсарево!Ну не можна схрестить Мерседес з Тавріей, фольксфаген не вийде!Наші чиновники міста (і старі,і нові),не мають імунітет від амеріканських грошей,а тому все робиться за принципом:чім думають,тім і сідають!Стоянок підземних,наземних,будь яких в місті немає.Тяжко зрозуміти,що кількість автотранспорту буде і далі зростати!Але це вже німці порахують,в своїх голова тільки для того,щоб туда їсти!
мешканець Станіславова 2013.09.26, 15:15
Якщо у німецьких спеціалістів підхід до роботи починається зі слів " багато громадського транспорту" то напевно після практичного впровадження схеми жителі міста будуть ходити пішки. Чомусь ніхто не каже що забагато приватного транспорту ( до речі сам я маю власний автомобіль і користуюся ним щодня), і всі приватники їдуть в центр на роботу чи на пиво і паркуються прямо під офісом чи баром, не звертаючи уваги на те що вулиця з одностороннім рухом і його паркування створює затори. Для впорядкування руху транспорту необхідно починати не з транспорту , а з інфраструктури: розміщення базарів, розміщення торгових центрів в центральній частині міста, офіси банків і фірм і так далі. Спочатку все це винести з центральної частини міста.потрібно будувати (прокладати) нові дороги, вулиці і припинити забудову в центрі. Як би рух транспорту в центрі не повертали проблему це не вирішить.Зменшення громадського транспорту теж проблему не вирішить, оскільки їх місце займуть приватні легкові авто. Що дасть зменшення громадського транспорту коли його нараховується тільки 250-270 одиниць, а всього іншого біля 80 тисяч не беручи до уваги транспорту з районів області та іншого транзитного. Зрештою поживемо побачимо бо ми по вулицях Січових стрільців, Новгородській , Дністровській вже їздили то в одному то в другому напрямках. І як результат зупинились на тому що зараз є.
Активіст перевізник 2013.09.26, 19:41
кажете "що дасть зменшення громадського транспорту коли його нараховується тільки 250-270 одиниць"? А подумати головою? А проїхатись Василіянок, Ринковою, Стрільців слабо? Коли ці 250 "великогабаритів" по колу центром мотають цього мало? Це нормально коли в два ряди на зупинйф одночасно по п"ять автобусів? Це нормально коли пробка на вулиці іноді лише через те що автобуси в кишеню не заїздять аби "чергу не втратити" або конкурента не пропустити? На привокзальній висадка-посадка з правої смуги це нормально? Коли чекають "наповнення" аби порожняком не їхати? Якщо для вас це нормально то нічого скаржитись що такі пробки і загазованість в місті.
Chieftl до Активіст перевізник 2013.09.26, 21:46
І де у вас якась логіка? Якщо перевізники так поводяться, може варто якраз їх штрафувати за таке? Який взагалі смисл зменшувати кількість маршруток? Замість кожної маршрутки в центр приїде 30-40 приватних авто і ви зрозумієте, що таке справжні пробки. Скільки їм знадобиться паркомість взагалі мовчу. А у вас виходить якесь "лікування нежиті гільйотиною".
Chieftl до мешканець Станіслав 2013.09.26, 21:48
Все правильно написано.
;;;;;;;; 2013.09.26, 22:58
допоки на окраїнах міста не буде автостанцій по різних напрямках-ХАОС буде зростати,але для цього має бути ГОСПОДАР,а не синьоокий хрунь,в якого очі лізуть тільки на бабноту,а морда чекає,аби хлєбанути віскарика,чи конини.Треба господаря,а не госпідаря....Виберіть його щераз дурноватий народе!!!!!!!!
рух 2013.09.26, 23:03
порядок в місті мають навести працівники ДАІ,а вони стоять як вівці,і чекають жертви.Німці нічого не зроблять,бо гуцул є гуцул,воно буде лізти всюди,бо воно ДЄМОКРАТІЮ хоче,хоч смердить від нього до втрати свідомості.
Українець 2013.09.27, 07:31
Для "бидла і колобидла"(с) мабуть відписалося тут відносно молоде покоління, яке не застало часів СрСр, тому і пишуть казочки про "громадський транспорт не зменшуватитощо"... щоб у місті був нормальний і безпроблемний рух потрібно ВИКИНУТИНАФІГ ті одоробала "маршрутки", а натомість пустити ВЕЛИКІ автобуси з графіком руху, як всюди в Європі (а також було за часів "совєтів")... також, як тут уже згадували, потрібно усе "прієзжеє бидло"(с) винести за межі центру міста (а воно зараз з"їжджається або на вокзал або у центр), на вокзалі залишити тільки міжобласне сполучення... затори у нашому місті на 99% створюють БИДЛОВОДІЇ "маршруток"... згадайте тих пару тижнів коли перевізникам заборонили використовувати малі "пижики" для перевезення пасажирів, а великих "маршруток" було мало - місто ЇЗДИЛО, а не стояло у корках... німці усе правильно сказали - занадто багато "бидлоскотовозок"(с) (без образ, але це так і є насправді, назвати ці одоробала, які перевозять пасажирів, інакше не можна), але ж з кожної "маршрутки" зацікавлені люди мають "відкати" і відповідно вони не зацікавлені у їхній меншій кількості, тому місто й надалі стоятиме у корках...
Активіст перевізник до Chieftl 2013.09.27, 09:33
Логіка в тому, щоб не стільки скоротити, а скоріш навести лад в сфері перевезень. Щоб на одинаковому або схожому паралельному маршруті їздило не п"ять напівпорожніх автобусів різних перевізників, наввипередки підрізаючи одне одного, а ДВА - але по графіку і нормальної місткості. Я за те щоб люди яким довірено здоров"я і безпеку пасажирів не вели себе як останнє бидло. Наприклад те що постійно бачу - з лівого ряду перед чергою світлофора в правий на василіянок-Галиціькій, Привокзальна площа - в два ряди посадка-висадка. Василіянок-ринкова взагалі шедеври - поворот на василіянок на червоне, направо з лівої смуги, посадка-висадка поза зупинкою і т.д. Незалежності - блокування одне одного - аби не дай боже конкурент не випередив. Можу Вам навести ще з десяток прикладів того що маршрутки в нас створюють неабиякі проблеми в русі по місту, і якщо вам здається що ці 250-270 це крапля в морі - ця "крапля" певно і є та остання яка провокує затори.
мудрим ЛЮДЯМ!!!!!!!!!!!!! 2013.09.27, 13:04
Приємно читати,коли і Українець і Активіст-перевізник мислять правильно,АЛЕ є одне АЛЕ!де взяти тих мудрих у владних структурах,чому міські мужі живуть думкою тільки просебе,а і діточки-даунята розїзжають по місту(без потреб) і демонструють які круті,а за чий рахунок?Тому і треба вибирати людей мудрих,а не Г.................но,яке тільки грабує і хизується.Всі міжобласні автобуси за місто,а маршрутки ліквідувати,бо сморід і хамство!!!!!!!!!!
мешканець Станіславова до 2013.09.27, 13:17
Видно що ти жив в СрСр, бо словниковий запас у тебе як у "Людки- людоєдки" із "Тринадцяти стільців". То що ти даун доводити не потрібно бо все це видно з твоїх коментарів. А звивин в тебе одна і та на дупі.
30.04.2024

Будівельна компанія «ND Group Development» запрошує вас стати майбутніми власниками унікального комплексу преміумкласу. Водночас власний будинок мрії стає ще доступнішим. Адже при покупці з 30 квітня 2024 року до 15 травня 2024 року можна отримати знижку 3%. 

971
29.04.2024
Вікторія Матіїв

Журналістка Фіртки поспілкувалася з серцево-судинним лікарем-хірургом Андрієм Судусом про причини раптової серцевої смерті, операції на серці, як війна вплинула на кількість захворювань, чи "молодіють" хвороби серця та як запобігти їхньому розвитку загалом.

789
22.04.2024
Вікторія Матіїв

Про значення Великодніх свят журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.

1904
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

3260
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

2559
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

2550

Доволі часто можна зустріти згадку про так званого «пасхального зайця» в сучасній масовій культурі (фільми серіали, листівки, гіфки). Отож, яке відношення має кролик/заєць до Пасхи?

253

Спорт — це не просто змагання, це мова, яку розуміють усі. І Україна використовує її, щоб розповісти світові про свою силу та прагнення до перемоги.

738

Нижня палата Конгресу США затвердила допомогу Україні в  сумі 61 мільярдів доларів. Всього «за» допомогу Україні проголосували 311, «проти» — 112, «утримались» — 8.

696

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

1621
01.05.2024

Християни освячують пасхальні традиційні страви, про котрі чітко згадує священник у часі освячення, зокрема м’ясні та молочні. Кошик можна прикрасити барвінком і вишитим рушником.

367
26.04.2024

Розповідаємо про корисні для серця та задоволення способи включити домашній сир у свій раціон.  

703
23.04.2024

У 2024 році Великий піст почався 18 березня та закінчиться 4 травня. Святкування Великодня у християн припадає на 5 травня.  

621
30.04.2024

Великий або Страсний четвер — це день, коли Христос понад 2000 років тому на Тайній Вечері з апостолами, своїми священниками, установив Таїнство Святого Причастя, відслуживши першу Божественну Літургію.  

359
26.04.2024

Чому Великдень є одним з найважливіших християнських свят та що він означає для сьогодення, зокрема для українців, які третій рік поспіль відзначатимуть цей день під час повномасштабної війни?  

387
22.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

27046
18.04.2024

Під час моління студенти зачитували розважання, які перепліталися зі стражданнями нашого Спасителя – Ісуса Христа під час Хресної дороги та терпіннями, які проходить український народ у часі жорстокої війни.  

848
02.05.2024

Мурали або стінописи сьогодні не є чимось незвичним. У містах України, зокрема й в Івано-Франківську, на вільних стінах будинків час від часу з'являються різноманітні нові прояви вуличного мистецтва.  

19685
30.04.2024

Івано-Франківська міська рада прийняла звернення до Президента України Володимира Зеленського, голови Верховної Ради України Руслана Стефанчука, комітету Верховної Ради України з питань бюджету, щодо спрямування видатків державного бюджету з фінансування політичних партій на ЗСУ.  

437
26.04.2024

З твердженням, що часто думка простих людей важливіша, ніж думка професійних політиків та експертів, повністю погодилися або скоріше погодилися 48% опитаних. Не згодні з таким твердженням лише 1/5 респондентів.

403
23.04.2024

Рівень довіри до інформації про події війни, яка надходить від владних органів, є невисоким.  

737
19.04.2024

Обороноздатність, безпека, підтримка воїнів, розвиток економіки та євроінтеграційні процеси – ключові питання, які обговорили під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, що відбувся під головуванням Президента України Володимира Зеленського.  

1353 4