Недоступ: А чи простий смертний отримує дозволи на літній майданчик?

Власникам літніх майданчиків міська влада та контролюючі органи «не указ», у них своя правда. Такий висновок вчора на оперативній нараді міськвиконкому зробив головний санітарний лікар Івано-Франківська Микола Недоступ.

 

«А чи простий смертний отримує дозволи? А як ведуть себе ті підприємці та люди, які працюють на ти майданчиках? А я скажу вам, вони ведуть себе визиваючи, вони говорять нам спеціалістам «та нас же кришують, доктора, що ви від нас хочете, та ми чхали на ваші штрафи», - розповів Микола Недоступ, пише Малакава.

 

Штраф у розмірі 425 гривень, на думку головного санітарного лікаря, це дуже мала сума, адже неодноразово власники літніх майданчиків порушують санітарно-гігієнічні норми.

 

«А що для них 425 гривень? Давайте рішення міськвиконкому пускати в силу тоді, коли вони мають всі документи. Але МВК чомусь на це не йде? Ви видали 60 чи 80 дозволів, отримали в нас висновок про погодження 21. Ну, хіба це є порядок у місті?», - зазначив Микола Недоступ.


06.07.2011 2797 45
Коментарі (45)

гість 2011.07.06, 11:10
Нехай ще первірить правомочність встановлення майданчика на новобудовах "ярковиці" в Крихівцях, прямо під вікнами жилого дому і хто його видав. Виявляється, що начальник ЖЕО може видати такий дозвіл без всіляких виконкомів і контролюючих органів, ось такі порядки. Зате люмпенам свято, залитись можна пивом досхочу.
Доступ 2011.07.06, 11:18
ЯКА САНСТАНЦІЯ??? ЦЕЙ НЕДОСТУП ЗЛОДІЙ І КОРУПЦІОНЕР ЩЕ Й ТУТ ХОЧИ СКОСИТИ БАБЛА? В ГРУЗІЇ ВЗАГАЛІ ЦИХ КРОВОСІСЬ ВСЯКИХ ЗАКРИЛИ НАФЕР - САНСТАНЦІЮ, ПОЖАРНИКІВ і Т,Д. І НІЧО, ГІРШЕ НЕ СТАЛО. В ЦІЛОМУ СВІТІ ПРО ТАКІ КОНТРОЛЮЮЧІ ОРГАНИ НАВІТЬ НЕ ЧУЛИ... ЗАКРИТИ САНСТАНЦІЮ, КУБЛО НЕДОСТУПІВ-КОРУПЦІОНЕРІВ!!!
Лоступу 2011.07.06, 11:28
в світі нема санстанцій і пожежників? Зовсім дурник?
Баран 2011.07.06, 11:28
Правильно, нехай ідуть туалети перевіряти і чистити, а дозвіл нам дає конституція. Прихлєбали, блінчик.
Доступ 2011.07.06, 11:37
У СВІТІ НЕМАЄ ТАКИХ КОНТРОЛЮЮЧИХ ОРГАНІВ ЯК ПОЖЕЖНІ ІНПЕКТОРИ І САНСТАНЦІЯ. КРІМ ДЕЯКИХ ПОТРАДЯНСЬКИХ КРАЇН. Я БУВ ЧОТИРИ МІСЯЦІ ТОМУ В ТАЇЛАНДІ - ЧИСТОТА КРУГОМ ЯК В ОПЕРАЦІЙНІЙ. СПІЛКУВАВСЯ З ВЛАСНИКОМ РЕСТОРАНУ. ПИТАЮ - ЯК ПОДАТКОВА, САНСТАНЦІЯ, ПОЖЕЖНИКИ ДОКУЧАЮТЬ ХАБАРЯМИ? ВІН КАЖЕ - ПОДАТКІВЦІВ В ЖИТТІ НЕ БАЧИВ ЩЕ. А ПРО САНСТАНЦІЮ І ПОЖЕЖНИКІВ Я ЙОМУ 10 ХВИЛИН ПОЯСНЮВАВ. ВІН РОБИВ КРУГЛІ ЗДИВОВАНІ ОЧІ І НЕ МІГ ЗРОЗУМІТИ ЧИ Я СЕРЙОЗНО ЧИ ПРИКАЛУЮЮСЯ. НЕМАЄ ТАМ НІЧОГО ПОДІБНОГО. І ОТ В ГРУЗІЇ РІК ТОМУ ЇХ ЗАКРИЛИ - І ГІРШЕ НЕ СТАЛО.
хаххаха 2011.07.06, 11:49
я приїхав з таїланду, точніше з паттайї, 5 днів тому. Я охоче тобі вірю, що там нема санстанції, бо сморід на вулицях паттайі такий приблизно, як у нас на сміттєзвалищі. було б непогано посилатись на досвід, штатів, європи, але аж нніяк не таїланду.
Доступ 2011.07.06, 11:57
2 хаххаха. І я був в Патайї і на Самуї. Там специфічний клімат через жару і 100-ну вологість, тому і запахи специфічні через це, а не через відсутність крахоборів з санстанцій і пожежних інспекцій. Восени був в США - там, ти будеш здивований, також питав про цих кровосісь. Дядько з придорожнього бару (менеджер) сказав, що не знає чи є в них такі "контролери", але, каже, "я їх ніколи не бачив (за 30 років роботи в тому барі)". В Європі, до речі, аналогічно.
хахаха 2011.07.06, 14:35
Слухай, друже, мене вражає твоя непохитна твердолобість у питаннях, у яких, очевидно, ти зовсім не орієнтушся. Я тобі розкрию секрет, той твій менеджер у шататовському барі, майже зі 100% ймовірністю і податкового інспектора у своєму барі не бачив, однак це ж не означає що у США немає податкових органів, чи не так? Навпаки, як тільки він спробуй мінімізувати податки (це по нашому, а по їхньому це називається ухиляння від сплати податків) він дуже швидко познайомиться і з податковим інспектором, а заодно поліцією,судом і камерою в тюрмі. Вловлюєш мою думку? І у штатах, і у ЄС є органи санітарного контролю, однак діяльність їхня дерегульована настільки, що їх можна роками не помічати, допоки ти дотримуєшся санітарних норм. А якщо, наприклад, в скандинавских країнах в тебе в ресторані на кухні безлад і волосся в супі плаває, то санітарний інспектор (наприклад, за скаргою відвідувачів) провши перевірку, МАЄ ПОВНЕ ПРАВО ЗАКРИТИ РЕСТОРАН ДО РОЗГЛЯДУ СПРАВИ В СУДІ. п.с а сорід в паттайі, зокрема, викликаний масовим приготуванням їжі на вулицях, про що, якраз санітарна інспекція мал б подбати.
Доступ 2011.07.06, 14:49
2 хахаха. Я розумію, що тобі з твоїм совковим мисленням не осягнути сказаного. Так, ти правий на Заході, як і на Сході є санітарні служби і пожежники (які гасать пожежі, а не вибивають кошти в "Фонди загиблих пожежників" під загрозою закрити магазин, бо там розмір вікна на 10 сантиметрів менший, ніж по нормах в книжці 1937 року...). Але НІДЕ, крім України, Росії і ще кількох постсовдепіях, немає корумпованих санітарів і пожежних інспекторів, завданням яких виключно обхід "території" і збирання мзди (20% - собі, - решта - "наверх"). Ну дуже просо ж все - погугли грузинську тему, там це кодло (санстанцію та пожежних інспекторів з корупційними функціями) прикрили - факт. І все добре - ні чума, ні сибірська язва не косять. І популяція тараканів не зросла. Дозволи на літні майданчики в Грузії точно "недоступи" не видають. Чи ти за це корумповане кодло? Чи сам звідти?
Доступ 2011.07.06, 15:14
2 хахаха. Україна і є тому на 143 місці по складності ведення бізнесу, що тут "недоступи" і пожежники разом з ДАІшниками дають на все дозволи, включно з дозволами нарозміщення літніх майданчиків. І поки в нас будуть царювати професійні корупціонери з санстанції і т.п., а "хахаха" будуть їх ще й підтримувати, доти Україна і буде в сраці.
Доступ 2011.07.06, 15:25
2 хахаха. "Україна посіла четверте місце у рейтингу журналу "Forbes" 10 найгірших економік світу, пропустивши вперед Мадагаскар, Вірменію та Гвінею. Щоби скласти рейтинг, його автори проаналізували статистичні дані за 3 роки зі 177 країн. Україну "Forbes" називає країною з "перспективним фермерством та значними запасами мінеральних ресурсів" і зазначає, що вона здатна стати провідною європейською економікою. Натомість, пише видання, за показниками ВВП на душу населення Україна поступається "навіть таким країнам як Сербія та Болгарія". Державний департамент США пояснює це СКЛАДНОЮ СИСТЕМОЮ РЕГУЛЮВАННЯ, слабким врядуванням, невиконанням рішень суду і КОРУПЦІЄЮ. У рейтингу ж економічної свободи, який укладає Світовий банк, Україна посідає 163 позицію - між Казахстаном та Гондурасом", - це цитата. А причина? - професійні регулятори-інспектори-корупціонери "недоступи"... То що? "Хахаха"?
хахаха 2011.07.06, 15:36
"уход с темы замечен, слив защитан" :). Ти трошки відхилився від теми розмови. Я НІ ДЕ НЕ ПИСАВ, ЩО НАШІ СЛУЖБИ ПРАЦЮЮТЬ ТАК ЯК ТРЕБА, це тема зовсім іншої розмови, я заперечував твою тезу про те, що ніде в світі нема санітарних органів. Вона неправдива.На цьому в дискусії можна ставити крапку. п.с. Якби ти спробував перейти в Грузії на зебрі, я думаю ти сильно б задумався, чи працює адекватно працює там ДАї. п.п.с. Особисто я в держорганах ніколи не працював, займаюсь бізнесом і все те, про шо ти пишеш мені прекрасно знайомо, совковим мисленням ніколи не володів, оскільки совок застав в глибокому дитинстві. Проте я далекий від утопічних ідей - "давайте все скасуєм і будем прекрасно жити". Суть зовсім не в цьому. Суть в адекватному законодавчому регулюванні.
Доступ 2011.07.06, 15:54
2 хахаха. Та ні, друже ти гониш. Я говорив про те, що ніде в світі, крім корумпованих держав, немає пожежних інспекторів та санітарів з невластивими (ще й прописаними в посадових інструкціях) функіями нагляду, надання дозволів, збирання мзди, - як це є на пост-совку включно з Україною. Там пожежники гасать пожежі, а не косять бабло. А састанції не видають ніяких дозволів. Піприємець навіть не знає про існування санстанцій, які там займаються своїми справами, а не видають дозволи на все і вся, тобто корумпують. Те, що там хтось може прийти, як ти кажеш, і щось "закрити" - брехня. Там є єдиний орган, який видає той же дозвіл на літній майданчик - муніципалітет. А якщо він "має сумнів" в розміщенні того майданчика чи дотриманні якихось норм - то ВІН САМ (муніципалітет) консультується в санстанції, ДАІ, пожежників. Питає - можна, нічого ми не порушуємо? І дає, або не дає дозвіл. А що у нас? Криві дзеркала! Ти підприємець, хочеш розмістити майданчик - і пішов на пів року "по інстанціях" - торгове управління, архітектара, санстанція, пожежники, ДАІ, ......... І всюди, "фонди", бабало, лизання сраки, попрошайничество, гощення, ..... Ось це і є синдром "недоступівщини" в українській корумпованій системі. Ось про це я, друже.
Бандера 2011.07.06, 16:10
ДОСТУПУ. "Ти підприємець, хочеш розмістити майданчик - і пішов на пів року "по інстанціях" - торгове управління, архітектара, санстанція, пожежники, ДАІ, ......... І всюди, "фонди", бабало, лизання сраки, попрошайничество, гощення, ..... Ось це і є синдром "недоступівщини" в українській корумпованій системі". А ще Свобода ввійшла "в смак". Скоро свій "податок" введуть на "захист неньки-України". Все правильно пишеш Доступ! Недоступа і Хахаха - злити нах в унітаз!!!! Геть демократію - хай живе Свобода (тільки не в значенні ВО "Собода")!!!!
Бандері 2011.07.06, 16:17
А тебе хтось питав??? йде діалог, навіть суперечка і тут...як же не обісрати "свободу", при чім тут це? кому з свободівців ти особисто лизав сраку чи заносив хабара гівнюку??? напиши, щоб усі знали. Власне це синдром брехні і загальних фраз, безпідставного розмитого слюнопускання і такі речі присущі тільки люмпенам-неробам-базікам, до речі зараз вже зародилося друге таке покоління.
хахаха 2011.07.06, 16:29
дивися, друже як я ловлю тебе на брехні. Твоя цитата : "НАФЕР - САНСТАНЦІЮ, ПОЖАРНИКІВ і Т,Д. І НІЧО, ГІРШЕ НЕ СТАЛО. В ЦІЛОМУ СВІТІ ПРО ТАКІ КОНТРОЛЮЮЧІ ОРГАНИ НАВІТЬ НЕ ЧУЛИ... ЗАКРИТИ САНСТАНЦІЮ" потім тебе спитали: в світі немає санстанцій? ти, не моргнувши оком, відповідаєш, цитую : "У СВІТІ НЕМАЄ ТАКИХ КОНТРОЛЮЮЧИХ ОРГАНІВ ЯК ПОЖЕЖНІ ІНПЕКТОРИ І САНСТАНЦІЯ. КРІМ ДЕЯКИХ ПОТРАДЯНСЬКИХ КРАЇН. " . То, хто з нас гонить, друже?
хахаха 2011.07.06, 16:38
а вже потім, ти починаєш викручуватись @та я мав на увазі...,@""із невластивими їй функціями"? От якраз це ніхто і не заперечує, але з цього і треба було починати. п.с. А свободу- в сраку цих дилетантів
Доступ 2011.07.06, 16:46
2 хахаха. Пояснюю для особливо одарьонних. Ми тут не дисертації пишемо. Це там кожен термін наперед прописаний, пояснений, та й то інколи є різночитання. Що я мав на увазі. Те, що в нормальних країнах без пост-совкового синдрому НЕМАЄ САНСТАНЦІЙ і ПОЖЕЖНИХ ІНСПЕКЦІЙ ТАКИХ, ЯКІ Є В НАС. Крапка. Далі - в Грузії закрили САНСТАНЦІЇ і ПОЖЕЖНІ ІНСПЕКЦІЙЇ ЗТАКИМИ Ж ФУНКЦІЯМИ, ЯКІ Є В НАС ДОТЕПЕР. Тепер спробуй зрозуміти написане нижче в контексті розтлумачених термінів і переварити написане ще раз. Але я думаю, що насправді ти все зрозумів зразу, а любиш пидзижчати і поумнічати, як студент юрфаку на другому курсі почіплятися на різночитанні термінів. Ну то прапор тобі в руки!
хахаху 2011.07.06, 16:53
ну так піди скажи це свободівцям в очі, чого ти ту "герой", ти часом не з виконкому?
хахаха 2011.07.06, 17:00
ні, я часом не з виконкому, але послати можу (і пошлю) якщо на те буде вагома причина, тож не переймайся. Доступу. Після того, як я привів твої цитати, я не знаю, що ще тобі писати. Те, що ти пишеш нагадує "а сам дурак!", за відсутності аргуменів. Ми ж тут не телепати, щоб читати твої думки- що ти мав на увазі, пишучи досить однозначні речі. Не вмієш чітко висловити власну думку -це твої проблеми, друже, зрозумій.
хахаху 2011.07.06, 17:04
Як мінімум твої дії будуть кваліфіковані як хуліганство, то ж вчи матчасть умнік, бо струшвати повітря у всесвітні павутині це одне, а в житті все по інакшому дРуже ;)
хахаха 2011.07.06, 18:23
друже, я своє відівчився, і не в місцевих ПТУ, як (підозрюю) дехто із Свободи, тож матчастина мені прекрасно відома. Тож кажу, не переймайся сильно, бери в ліву руку пепсі, в праву-прапор свободи (перед цим розкарячивши три пальці ;)), та й дуй на мітинг!
до хахашки 2011.07.06, 19:35
Я із цікавістю читав ваш із Доступом діалог по темі статті, поки не приперлось якесь бидло, що підписалось іменем великого Українця, і не звело розмову на звичне для таких істот неаргументоване звинувачення "Свободи". Тепер бачу, що Ви теж належите до цієї серливої зграї. Шкода Вашого нефранківського ПТУ, що даремно вивчило Вас писати.
хахаху 2011.07.07, 08:50
От і проявився ваш рівень теоретика-умніка, це стосовно ПТУ, виходить вчили вас погано. Одним словом, по ПТУушному, ви просто сциклива, нереалізована шавка.
хахаха 2011.07.07, 09:42
зразу видно - пише високорозвинений інтелектуальний естет, з гострим розумом Гегеля та сократівським мистецтвом до діалогів :))) Одним словом -яскравий представником Свободи.
гальмові хахаха 2011.07.08, 00:31
Перечитати твій останній допис достатньо, щоб зрозуміти твій освітній рівень. Іди збирай пляшки і не тринди про складні речі, не напружуйся, щоб не було в голові буби.
хахаха 2011.07.08, 11:49
нєєє, хлопці, я не можу у вас хліба забирати :) про свій освітній рівень можеш нічого не писати. В лікарнях скоро такий діагноз будуть ставити "свободівець" :)
гальмові хахаха 2011.07.08, 12:27
Тріпло ти пафосне, "хліба забирати" :)) Галоперідол тобі потрібен, а не хліб. Діагнози політикам ставлять виборці. Свободівців діючий наразі "діагноз" влаштовує. Тебе - ні? На щастя пацієнти психлікарень не мають виборчого права. Па. Спорожняйся до горщика, а не в комп лікаря.
хахаха 2011.07.08, 12:55
ти не хвилюйся так сильно і повитирай ганчіркою казенний монітор від своїх слюнь :))) назбирав таки пару гривень на бесплатний Нет в клубі, освоїв клавіатуру? ну молодець, вітаю. Для свободівця ти вже багато досягнув в житті. Залишається лише плюнути у ветерана, і ти - на найвищому ієрархічному ступені у Свободі.
хахаха 2011.07.08, 12:57
і до речі, пацієнти будь-яких лікарень, в т.ч. психіатричних, мають виборче право. Просто, почувши,що ти будеш голосувати за Свободу, твій лікуючий лікар тобі набрехав :)))
гальмові хахаха 2011.07.09, 12:24
"Плюнути у ветерана" - чергова цитата з феесбешної методички, яку ти вкрав у свого лікаря-брехуна. Де ти могло бачити, як свободівець плював у ветерана? Такого ніколи не було і не буде, а от ти показав чітко своє брехливе кацапоїдне рило.
хахаха 2011.07.11, 10:26
ти сьогодні забув прийняти таблетку - в тебе явно загострилася паранойя. Якому там фсб, ви пігмеї, здались???? нащо? та фсб якраз таким як ти і твоя свобода має гроші платити, бо на вашому фоні, будь-який політичний даун буде виглядати Ейнштейном!!!
хахаха 2011.07.11, 10:52
http://firtka.if.ua/?action=show&id=6131 ось тут написано, як гарно свободівці поважають ветеранів. Варто лиш подивитись на обличчя Марцінківа і прапор на светрі Онуфріїїва і все стає ясно як божий день.
гальмові хахаха 2011.07.11, 13:41
Ідіот і плагіатор Ейнштейн - авторитет хіба що для таких імбецилів, як ти :) До чого светр Онуфріїва до плювків у ветеранів? У мене є червоні пливанці, але це не робить мене комуністом. А ти брехуном дешевим і здохнеш. Плювок...
хахаха 2011.07.11, 14:47
червоні пливанці (це у вас в селі так тапки називають???) в тебе може і є, а от мізками мати-природа все-таки обділила :) порівняння некоректне - бо ти- просто рядовий свободівський свистун, а а Онуфріїв - це міське лице Свободи, і коли воно (лице) приходить на 9 травня з прапором нацистів на светрі, то це повна клініка. А щодо Ейнштейна - то звичайно, тобі трьохпальцевому активісту, видніше :)))
гальмові хахаха 2011.07.12, 00:15
Пливанці -ета у вас плавкі, кацапорилий:)) Прапор Федеративної Республіки Німеччина - для тебе нацистський? Нема питань , імбециле! :) -Що буває гірше для українця, ніж кацап або жид? -Кацапський жид. Не вдушись мацою, хруню гебешний :)
хахаха 2011.07.12, 12:00
ааа, пливанці- це плавки, виявляється... :))) а тапочки у вашому селі як - може, тапанці, йо, Васько?:)))) "я сі йду на базарУ купити собі тапанці та пливанці" - так у вас в Задрипанцях? звичайно-звичайно, справжня біда українців - москалі і жиди, фсб і Путін, сіоністи і масони :))) що ж, ви дурники, без них робити будете? на кого свої біди валити? якщо у стандартного спіча Тягнувсрака видалити слова: жид, москаль, мафія, Путін, росія, московія, совєти - то залишиться одне теляче мукання. Так що не гони на путінську гебню - тільки завдяки їй, "свобода" і існує як політична сила. Тільки завдяки їй вуйки з полонин, висолопивши язики і розчепіривши три пальці в екстазі, слухають пургу ваших фюрерків, а ти маєш змогу заробити на цигарки, інтернет і пиво, свистячи в дудку на мітингах,зриваючи стрічки у ветеранів і викриваючи прихованих москало-жидо-масонів на фіртці :)))
гальмові хахаха 2011.07.12, 21:30
Закрий піддувало, гопота рязанська! Твоя фраза про прапор на светрі з головою видає і твоє походження і освіту. Якщо "фіртка" - слово також діалектне, то всі працівники і читачі цього сайту - із Задрипанців? Я розумію, що тобі платять в конторі лише коли твій висер був останнім коментом в темі, але нехай буде, зароби собі на ліки. Перед адекватними читачами ти вже достатньо обісрався. А пунктик твоєї зацикленості - 3 пальці у свободівців, пройде, щойно ти насмілишся в реальному житті погавкати так, як тут, одразу відчуєш всі п'ять своїм рилом. Тож бувай, прищавий сміливцю :)
хахаха 2011.07.13, 09:28
йой, не сміши, селюку :) я розповім тобі одну історію про мого друга, щоб показати завзятість таких дрочерів, як ти. ТОй мій друг має російськомовну дружину. І от, декілька місяців назад, гуляє вона сама біля Антошки і, говорячи із подругою, проходить повз палатку з двома свободівськими активістами, які роздають свій туалетний папір всім бажаючим. Один каже другому - москальці не давай. Вона образилась, розповіла чоловіку, тобто мому другу. Через короткий проміжок часу той підійшов до палатки і лагідно спитав, хто з тих двом обізвав його дружину москалькою. Обидва вголос почали запевняти, що то не могло бути, що то напевно в іншому місці, коротше кажучи, всрались по повній. Так і ти, і твої колеги-хробаки - у ветерана стрічку завжди можна зірвати, в Інтернеті - завжди можна насрати, а коли бачиш перед собою злого хлопака,який має намір всю твою сміливість поламати тобі разом з хребтом, - то все що, залишається - белькотіти, обливаючись потом, ідіотські відмазки. Мотай на вус, друже-бобер :)
гальмові хахаха 2011.07.13, 12:53
Коли і де побачимось, злий прищавий "хлопака" ?
хахаха 2011.07.13, 13:33
Київ. бульв. Л. Українки, 4. Або будь-де в Києві.
гальмові хахаха 2011.07.13, 13:46
Гм. Шкода, шкода. Трохи далеко до твого рильця:) А чого ж ти, сталічьний, так перейнявся проблемами Франківська? Чи ти просто із оцих http://www.unian.net/rus/news/news-333114.html ? Шукаєш в мережі слово "Свобода" і пишеш будь-який негатив?
хахаха 2011.07.13, 13:49
а чо шкода0-то? вислати грошей на плацкарт?
хахаха 2011.07.13, 13:55
ну розумієш, я міг би написати, що родом з цих країв, що в мене тут друзі...але нащо? ти ж мене викрив - я фсб-шний агент під прикриттям, українську вивчав в спешколі ГРУ в Рязані :))) А взагалі-то, селюку, в мене була дискусія з іншим паном стосовно функцій санстанції, яка, мені так здається, до Свободи немає ніякого відношення. Але якесь чмо під пафосним ніком влізло зі своєю Свободою і почало гнати пургу.
гальмові хахаха 2011.07.13, 14:17
Та нє, гроші є, та часу на такі справи шкода, у Франику б зустрівся, без базару. А про Свободу першим згадав якийсь "Бандера" і то з негативом, а ти відразу - про сраку і про дилетантів. От як було. А далі пішли штампи "трьохпальцеві", "дуй на мітинг", "петеу-село", "друг мені казав, що його подруга почула" ... Плюс явні проколи із "прапором нацистів", "плювками у ветеранів"... Санстанцією перестало пахнути :)
10.09.2024
Вікторія Косович

Про те, чим живе притулок та як там рятують й піклуються про братів наших менших, журналістка Фіртки поспілкувалася з волонтеркою та працівницею прихистку "Рудий пес" Любов'ю Філь.

1378
01.09.2024
Діана Струк

Про те, як підготувалися до нового навчального року в Івано-Франківській громаді, журналістка Фіртки поспілкувалася з директоркою департаменту освіти та науки Івано-Франківської міської ради Вікторією Дротянко.

1487
23.08.2024

В умовах воєнних дій та масової міграції українців за кордон, багато дітей змушені навчатися у двох школах одночасно. Це створює значні психологічні та фізичні виклики, адже дитині доводиться пристосовуватися до двох різних навчальних програм і соціальних середовищ.

1471
14.08.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про популярні, та найважливіше — безпечні, місця для купання та основні правила поведінки на воді.  

5404
30.07.2024
Вікторія Матіїв

Про значення шлюбу, кризові періоди у стосунках та церковне розлучення, журналістка Фіртки розпитала в отця Миколая Микосовського, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.

7927 1
15.07.2024
Тетяна Дармограй

Громадяни мають оновити три основні категорії своїх даних — місце проживання, номер телефону і, за наявності, електронну адресу.

10918 1

Усі ми хочемо бути здоровими та щасливими, але, на жаль, складовою людського життя є хвороби. Хвороби, які роблять людське життя складнішим і менш радісним, з'являються з різних причин.

763

Роми таємничий народ, про який ми знаємо багато і водночас нічого. Здебільшого наші знання про ромів ґрунтуються на  стереотипах пов’язаних з ними: віщуни, гадання, конокради, прохачі, але все ж таки, що насправді ми про них знаємо?   

1465

Нова війна нагадує нам події минулих століть. Загарбники завжди руйнують і крадуть, Україна переживала це не один раз. Дві українські ікони за різних обставин покинули територію України, щоб прославитися у чужій. Ми повинні пам’ятати та цінувати те, що належало українському народові.  

2208

Багато християн протягом свого життя намагається потрапити в місця пов’язані із життям Ісуса Христа або Його учнями. Серед найважливіших місць займає Єрусалим — місто, в якому помер і Воскрес засновник християнства.  

2247
16.09.2024

Хоча вживання гострої їжі може допомогти зміцнити імунну систему, не варто на неї налягати, якщо маєте проблеми зі шлунком.  

337
10.09.2024

Якщо ви шукаєте ідеальне місце для відпочинку, де можна насолодитися не лише природними красотами, а й автентичною кухнею, то Яремче — саме те, що вам потрібно.  

2355
05.09.2024

Перекуси повинні бути корисними, поживними та здоровими. Це своєю чергою допоможе залишатися в тонусі та бути продуктивними.  

3772
14.09.2024

Про значення свята журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.  

2236
10.09.2024

Нерідко молодь стверджує, що можна вірити в Бога, втім не ходити до храму.  

3254
06.09.2024

Християн запрошують на міжнародну прощу Вервиці до Базиліки Успіння Пресвятої Богородиці в Погоні.  

1038
02.09.2024

Важливо, ділиться монахиня, людину вислухати, сказати "я поруч" і "я за тебе помолюся".

842
16.09.2024

Вперше в Івано-Франківську з сольним концертом виступить DOMIY. 

361
16.09.2024

Більшість опитаних (від майже 40% до 50%) має нейтральну оцінку схвалення діяльності місцевої влади.  

592
11.09.2024

Кандидат у президенти США Камала Гарріс заявила, про підтримку України у війні з Росією, а кандидат у президенти США Дональд Трамп, за її словами, здасться за 24 години після того, як очолить країну.   

869 1
09.09.2024

Посол України в Італії Ярослав Мельник засудив показ фільму "Росіяни на війні" російської режисерки Анастасії Трофімової на Венеційському кінофестивалі та закликав його організаторів не допускати російської пропаганди.  

576
05.09.2024

Більше ніж половина мешканців західних областей вважає, що Офіс президента впливає на державні органи з перевищенням своїх повноважень.  

1982 6