"Нашоукраїнці" Прикарпаття закликають припинити цькування керівника ОТБ "Галичина"


/data/blog/33846/9418bf57c377969cbbde46ea9be6c50b.jpg

 

Президія Ради Івано-Франківської обласної організації політичної партії "Наша Україна" заявляє свій протест проти свавілля, яке вчинялося на сесії Івано-Франківської обласної ради і закликає припинити цькування ОТБ "Галичина" та його Генерального директора Ольги Бабій.

 

Про це йдеться у заяві президії Ради:

Заява
Президії Ради Івано-Франківської обласної організації
політичної партії "Наша Україна"


29 березня 2013 року на сесії Івано-Франківської обласної ради відбулася безпрецедентна для Прикарпаття подія – у дусі комуністичних часів, без жодних об'єктивних причин групка депутатів намагалася усунути з роботи Генерального директора ОТБ "Галичина", заслуженого журналіста України, члена Національної Спілки письменників України Ольгу Бабій. При цьому головуючим на сесії першим заступником голови Івано-Франківської обласної ради О.Левицьким було грубо порушено не тільки регламент обласної ради, але й моральні та етичні норми відносин між депутатами. І лише завдяки депутатам фракції "Наша Україна", які блокували трибуну, ганебне дійство у сесійній залі було припинено.



Ця подія відбулася наступного дня після проведення у Івано-Франківську акції "Україно, вставай!", де були присутні лідери опозиційних партій – народні депутати України, які постійно декларують необхідність якомога ширшого об'єднання усіх опозиційних сил, взаємну підтримку у прийнятті рішень у радах усіх рівнів. Слід наголосити, що фракція "Наша Україна" у Івано-Франківській обласній раді з першого дня роботи жодного разу не порушила домовленостей, спільно з фракціями "Свобода", БЮТ, "Фронт змін", "Удар" двічі голосувала за голову обласної ради – представника фракції "Свобода", постійно узгоджувала позиції з усіх важливих питань. Тому незрозуміло, чому питання визнання незадовільною роботи Генерального директора ОТБ "Галичина" депутата обласної ради від фракції "Наша Україна" Ольги Бабій виникло безпосередньо на сесії обласної ради без посилання на мотиви такого рішення.



Добре знана не тільки у нашій області, але й далеко за її межами Ольга Бабій є високопрофесійним журналістом, з активною громадянською позицією. Практично за 21 рік Незалежності в Україні не відбувалося такої значимої події, звідки б не лунали її запальні та пристрасні репортажі. Часто саме завдяки їй галичани мають змогу дізнаватися актуальні новини з найгарячіших точок суспільного життя. Створений і згуртований нею колектив ОТБ "Галичина" відмовляється від кон'юктурних передач, фільмів, що пропагують насильство, розпусту, вбивства, натомість доносить до краян духовне слово, українську музику, нашу історію. Тому особливо вражає, що пропозицію про визнання незадовільною роботу ОТБ "Галичина" вносили на сесію люди, які у своєму житті не зуміли зробити нічого значимого, а часто після себе залишали на місці колишньої роботи руїну.



Спостерігаючи за діями, що відбувалися на сесії, можна припустити, що такі беззаконні дії у обласній раді були пробним каменем для подальшого знищення засобів масової інформації області, які мають свою позицію, активно її відстоюють і пропагують демократичні цінності. Президія Ради Івано-Франківської обласної організації політичної партії "Наша Україна" заявляє свій протест проти свавілля, яке вчинялося на сесії Івано-Франківської обласної ради і закликає припинити цькування ОТБ "Галичина" та його Генерального директора Ольги Бабій. З метою збереження традицій обласного телебачення, пропонуємо спільно з його колективом напрацювати концепцію розвитку ОТБ "Галичина" і надати всіляку підтримку для її реалізації. Депутати фракції «Наша Україна» у обласній раді і надалі будуть непохитно стояти на позиціях законності і демократії, відстоюючи честь і засади представницької влади та інтереси виборців області.



Прийнято на засіданні Президії Ради
Івано-Франківської обласної організації
політичної партії "Наша Україна"
31.03.2013р.


Читайте також:

"Бійка за "Галичину" (фоторепортаж)


01.04.2013 1683 19
Коментарі (19)

вася 2013.04.01, 10:10
2040 рік, після новин з марсу передача о.бабій за філіжанкою кави
Петро 2013.04.01, 10:13
Все правильно..... але пора на відпочинок... Там поотрібна свіжа кров...
11 2013.04.01, 10:14
Добровільно не піде. Пора жінці на пенсію. Внуків бавити.
kergudu 2013.04.01, 10:51
В чому професіоналізм пані Бабій? "Галичина"-втілення несмаку,примітивності і провінційності. Тільки сліпий цього не бачить.Не знаю, які цілі тут переслідує "Свобода", але те, що менеджемент ОТБ треба міняти-це факт.
Руслан 2013.04.01, 11:51
Тут все надто просто. Просто треба працевлаштувати когось зі своїх (зі Свободи). А якісне наповнення програм ОТБ "Галичина" таким вискочкам глибоко десь
іван 2013.04.01, 12:06
Вибачте, але Бабій з Лесівим вже давно зацькували телеглядачів. На "Галичині" ще варта уваги тільки "Вулиця" з Головатим, решту маразм повний.
іван 2013.04.01, 12:20
Бабій каже, що на Галичині займаються патріотичним вихованням. Насправді займається вона лінгвіцидом. Чого вартий тільки її полонізм "філіжанка". Ніколи не чув цього слова від своєї бабусі (1919року народження), бо казала вона, як прийнято було в українців "горнятко". Впевнений, що не знали слова "філіжанка" і в селі на коломийщині - батьківщині пані Ольги. Треба викорінювати цей снобізм та меншовартність. Але зробити це спроможні не старі комуністичні кадри, а толкова молодь, якої в нас дуже багато, але яка не може себе зреалізувати, бо стара гвардія не дозволяє. Не змінить також ситуації на краще молодь, яка вже обтерлася при владі і зіпсута цією владою. Тільки чисті і незаангажовані можуть щось зробити. А інакше немає сенсу щось робити, хай вже краще Бабій, ми до цього звикли.
Інокентій 2013.04.01, 12:56
Вже нудить від такого обласного телебачення. Неодноразово бачив обласне телебачення інших регіонів - зовсім інший рівень, деякі канали навіть на супутнику, а наша Галичина застряла у 80-х роках, ДУЖЕ ПРИКРО. Бабій хай журнал видає, а з телебачення геть!
Місько 2013.04.01, 13:19
А що у нас є така партія????!!!!
гість 2013.04.01, 13:45
Партії такої фактично нема, зато Шкутяк зі зв"язками лишився. А щодо інших обасних ТБ, то можу порівняти з Вінницьким. Фракнівське - не гірше і має свій колорит. Ви що хочете рівняти обласне ТБ з Інтером чи ІСТВ? Мені наприклад і 5-й канал уже добряче приївся, хоча там бюжет не порівняти з Галичиною. На всіх каналах потрібно періодичне оновлення. Як витрачались бюджетні кошти - це питання до КРУ, міліції та прокуратури. Треба перевірити 1 поставити крапку. "Галичині" звичайно потрібно оновлення,стилю, програм і т.д., там практично нема дискусій з проблем, які реально турбують мешканців краю, натомість багато "водички" і офіціозу від влади, а ще найголовніше "Галичина" жодним чином ОПЕРАТИВНО не реагує на "Надзвичайні події" з різних жанрів. Чому про те, що сталось щось надзвичайне я дізнаюсь від, напрклад "1+1" зокрема Алли Пас, а не від "рідної" Галичнни на яку виділяються бюджетні гроші? а її журналісмти постійні "завсєгдатели" прес-конференцій в міліції, прокурурі, податковій та інших структурах і організаціях, де після чергової порції лапші на вуха смачно пригощають на дурняк їжею і пийлом. Є питання правда. Хоча це звучить жорстко, але журналіст не повинен сидіти як вгодований пацюк а бігати - вовка ноги годують, а їх привчили на "бюджетну пайку" от маємо й результат.
Руслан 2013.04.01, 14:11
Згідний, що журналіст повинен бігати у пошуках сенсацій. Але з іншого боку подивіться на п.Лесіва. В його-то роки чоловік ввихається як ніхто - молоді не всі так втнуть. І не знаю, як можуть не подобатись його краєзнавчі програми. Хіба хто їх взагалі не бачив, а лише , як у нас серед нашого галицького стада прийнято, кричить як і всі, що то є погано.
пора на пенсію. 2013.04.01, 14:20
Лесів - зі своїми "требами" м'яко кажучи дивує. Причуди цього пана зрозумілі тільки йому і ще кільком таким як Руслан. Так що, - на пенсію!
svoboda 2013.04.01, 14:27
а пенсія у неї буде ой величенька.
kergudu(Руслану) 2013.04.01, 15:00
До галицького стада можеш віднести себе, бо тільки тим, хто живе у стаді, можуть подобатись передачі Лесіва, який більше думає про те, в якому ракурсі будуть зняті його неповторні руки, ніж самим змістом передач.Пропаганді нашої галицької культури подібний рівень несе більше шкоди, ніж користі.
Іван 2013.04.01, 18:53
Без сумніву, телеканал дуже слабонький, банальний, примітивний одним словом рівень глухого села. Не знаю, хто може дати позитивну оцінку з думаючих а головне принципових і чесних людей. Хвалять «Галичину», особи зацікавлені, з низьким рівнем освітнім і культурим а також вороги. Усі хто любить Країну, свій край повинні чесно сказати – досить профанації.
Бабця 2013.04.01, 20:24
Говорять про неперевершений колектив "Галичини". Дійсно неперевершений, особливо в плані дефектологічному. Без сумніву, О.Бабій у свій час зробила немало. Але хто чув, щоб на "Галичині" був оголошений бодай один кастинг для дикторів? Це при тому, що в місті є випуск Інституту Мистецтв Прикарпатського університету за спеціальністю "Театральне м-во". Вже там би знайшли дикторів,які вимовляють усі звуки. Та й виглядають краще, ніж існуючі, і фрази ділити навчені правильно, а не так, як пані Оля це робить. Та ще й би її навчили інтонувати правильно. Хай би кожен запропонував якусь пораду для того ТВ. То би було краще, аніж відзначати, що все так погано. Бо дійсно невесела ситуація. Але вигрібатись якось треба. І не призначати новим директором когось з міської чи обласної когорти депутатів. Бо для ТВ потрібно людину знаючу ту ділянку роботи, а не просто представинирка тієї чи іншої політичної сили.
999 2013.04.01, 21:00
А чому видалили коментар? Я рахую,що краще з гордістю подати у відставку і піти на пенсію.
Vasil 2013.04.02, 09:40
Бабій- це віддана прислуга Ющенка. Вона постійно використовувала свою посаду для прославлення цього пасічника. Саме вона і їй подібні , агітувала за "противсіхів", внаслідок чого до влади прийшли регіонали. Тому так за нею і стоять нашоукраїнці- які разом із Ющем ідуть в небуття, а щоб ще трохи протриматися на плаву їм потрібна своя людина на телебаченні. Бабій займалася всім- окрім своєї роботи. ТБ Галичина- це позаминуле століття. Воно зовсім не цікаве. Пора дати дорогу молодим. А Ви пані Олю- якщо немаєте особистого інтересу на цій посаді- з гордістю підіть на пенсію і приділіть увагу своїй родині, зможете більше часу присвятити своєму лідерові і своїй партії.
іван 2013.04.02, 10:23
З гордістю піти вже не вийде. Немає вже гордості, чи може ніколи не було.
17.05.2024
Тетяна Дармограй

На Івано-Франківщині з вівторка, 14 травня 2024 року, довелось знову вдаватись до відключень світла. Причиною є наслідки системних російських обстрілів енергетичної інфраструктури України, а також холодна погода у травні.   

492
10.05.2024
Тетяна Дармограй

Хто з військовозобов'язаних може перетинати кордон під час воєнного стану, чи вплине новий закон про мобілізацію на правила перетину, як військовозобов'язані гинуть при спробі нелегально перетнути кордон та як карають порушників кордону, розповідає Фіртка.

10979 1
30.04.2024

Будівельна компанія «ND Group Development» запрошує вас стати майбутніми власниками унікального комплексу преміумкласу. Водночас власний будинок мрії стає ще доступнішим. Адже при покупці з 30 квітня 2024 року до 15 травня 2024 року можна отримати знижку 3%. 

1831
29.04.2024
Вікторія Матіїв

Журналістка Фіртки поспілкувалася з серцево-судинним лікарем-хірургом Андрієм Судусом про причини раптової серцевої смерті, операції на серці, як війна вплинула на кількість захворювань, чи "молодіють" хвороби серця та як запобігти їхньому розвитку загалом.

1731
22.04.2024
Вікторія Матіїв

Про значення Великодніх свят журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.

2734
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

4590

Війна росії проти України змінила наше життя до невпізнаваності, а звірства росіян над українцями змусила багатьох хлопців і дівчат, серед яких чимало християн, взяти до рук зброю і захищати свій народ.  

327

Доволі часто можна зустріти згадку про так званого «пасхального зайця» в сучасній масовій культурі (фільми серіали, листівки, гіфки). Отож, яке відношення має кролик/заєць до Пасхи?

1033

Спорт — це не просто змагання, це мова, яку розуміють усі. І Україна використовує її, щоб розповісти світові про свою силу та прагнення до перемоги.

1447

Нижня палата Конгресу США затвердила допомогу Україні в  сумі 61 мільярдів доларів. Всього «за» допомогу Україні проголосували 311, «проти» — 112, «утримались» — 8.

1318
12.05.2024

З кожним днем війни стає дедалі важливіше зберігати емоційну стабільність і свідомо дбати про своє психічне здоров’я.   

1697
07.05.2024

Розповідаємо про корисні для серця та задоволення способи включити домашній сир у свій раціон.  

1504
03.05.2024

В Івано-Франківську триває передсвятковий ярмарок "Великодній кошик".  

1219
12.05.2024

Про значення неділі журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.  

589
08.05.2024

У цілому 63% українців вважають, що ця Церква має бути повністю забороненою в Україні (у грудні 2022 року — 54%, у травні 2023 року — 66%).  

665
04.05.2024

Великдень - свято, що є одним з найважливіших для віруючих християн.  

1860
30.04.2024

Великий або Страсний четвер — це день, коли Христос понад 2000 років тому на Тайній Вечері з апостолами, своїми священниками, установив Таїнство Святого Причастя, відслуживши першу Божественну Літургію.  

2079 10
12.05.2024

Мурали або стінописи сьогодні не є чимось незвичним. У містах України, зокрема й в Івано-Франківську, на вільних стінах будинків час від часу з'являються різноманітні нові прояви вуличного мистецтва.  

20360
13.05.2024

В Україні громадяни переважно змінили свою думку у порівнянні із попередніми роками та вважають, що для країни важливіша демократична система, ніж сильний лідер.    

335
09.05.2024

Верховна Рада 9 травня 2024 року збільшила штрафи за військові правопорушення.  

691 1
05.05.2024

Президент Китаю Сі Цзіньпін у неділю вирушив до Парижа з рідкісним візитом, а його французький колега Еммануель Макрон має намір тиснути спробувати переконати його використати свій вплив на Росію щодо війни в Україні.    

723
30.04.2024

Івано-Франківська міська рада прийняла звернення до Президента України Володимира Зеленського, голови Верховної Ради України Руслана Стефанчука, комітету Верховної Ради України з питань бюджету, щодо спрямування видатків державного бюджету з фінансування політичних партій на ЗСУ.  

1071