Найкраща медсестра - з Прикарпаття

 

 

Студентка Івано-Франківського базового медичного коледжу Мар’яна Присяжнюк здобула перше місце на ХV Всеукраїнському конкурсі професійної майстерності серед студентів медичних училищ, коледжів за спеціальністю “сестринська справа” “Ескулап”.

 

24 учасниці з різних регіонів України змагалися у фіналі між собою в майстерному оволодінні практичними навичками та теоретичними знаннями професії медичної сестри. Представниця Івано-Франківської області впоралася із цим завданням найкраще.


Це спільна перемога”, - каже Мар’яна Присяжнюк. Адже півроку команда викладачів закладу готувала її до конкурсу. Цій перемозі, звичайно, передувала турбота директора коледжу Володимира Стасюка, який забезпечив високий рівень підготовки фахової майстерності студентки. Викладачі Ярослав Гарко, Марія Сапіжак допомогли цьогорічній конкурсантці поглибити знання із сестринської справи у внутрішній медицині, Василь Василюк, Олександр Цибаньов - у хірургії, Наталя Хван, Ольга Конькова - в педіатрії. Психолог коледжу Мар’яна Усенко психологічно налаштувала її на перемогу, допомогла повірити у власні сили та не розгубитися у ситуації конкуренції.

 

Крім того, попередня переможниця “Ескулапу” (теж випускниця цього медичного коледжу) Галина Полянська, а нині операційна медсестра Івано-Франківської обласної клінічної лікарні давала корисні й дієві поради Мар’яні Присяжнюк. Зокрема, не хвилюватися, бути самою собою, усміхатися та не слухати конкуренток, котрі не завжди правильно підказують. Дівчина всіх послухала, до всього сказаного додала своє кредо: “Йти вперед” - і перемогла. До речі, студентки цього медичного закладу вже втретє виборюють “золото” та неодноразово посідають призові місця в цьому конкурсі.

 

Мар’яні Присяжнюк лише 19 років, народилася в Старих Кривотулах Тисменицького району в простій родині. Дівчина пише вірші, любить читати. Її улюблена книжка - “Коли ти поруч” Світлани Талан. Сюжет цього роману далеко не втік від медичної теми. Також вона мріє стати лікарем-дерматологом. На жаль, цю мрію зможе починати втілювати в життя лише через рік, адже, готуючись до фахового конкурсу, не змогла скласти ЗНО та підготуватися до вступу. Проте Мар’яна з оптимізмом дивиться в майбутнє і переконана, що коли захоче, то все у неї вийде. Тим паче, що мріяла працювати у медичній сфері з дитинства, адже завжди хотіла допомагати людям. Тепер, коли за плечима - звання найкращої медсестри та чотири роки навчання в престижному медичному навчальному закладі, точно знає, якими рисами характеру повинен володіти представник цієї професії. “Це чесність, доброзичливість, милосердя і головне, як говорив Гіппократ, не нашкодити пацієнтові”, - наголошує Мар’яна Присяжнюк.

 

Нині найкраща медсестра України зізнається, що не дуже хоче розлучатися зі своїм улюбленим навчальним закладом, адже навчання, особливо практичні заняття, - дуже їй до вподоби. Проте від відпочинку на березі моря не відмовилася б, що і зробить найближчим часом, пише  Газета ГАЛИЧИНА.


04.07.2013 936 3
Коментарі (3)

тарас 2013.07.04, 21:20
все запежить від керівника закладу*СТАСЮК МОЛОДЕЦЬ!!!
Мешканці 2013.07.04, 23:17
ВІТАЄМО!!!Мар*яна МОЛОДЕЦЬ!!!
Оля Христан 2013.07.05, 09:23
Мар’янка, ти МОЛОДЕЦЬ... Ми тобою пишаємося..))
30.04.2024

Будівельна компанія «ND Group Development» запрошує вас стати майбутніми власниками унікального комплексу преміумкласу. Водночас власний будинок мрії стає ще доступнішим. Адже при покупці з 30 квітня 2024 року до 15 травня 2024 року можна отримати знижку 3%. 

814
29.04.2024
Вікторія Матіїв

Журналістка Фіртки поспілкувалася з серцево-судинним лікарем-хірургом Андрієм Судусом про причини раптової серцевої смерті, операції на серці, як війна вплинула на кількість захворювань, чи "молодіють" хвороби серця та як запобігти їхньому розвитку загалом.

622
22.04.2024
Вікторія Матіїв

Про значення Великодніх свят журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.

1694
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

3038
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

2467
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

2445

Доволі часто можна зустріти згадку про так званого «пасхального зайця» в сучасній масовій культурі (фільми серіали, листівки, гіфки). Отож, яке відношення має кролик/заєць до Пасхи?

52

Спорт — це не просто змагання, це мова, яку розуміють усі. І Україна використовує її, щоб розповісти світові про свою силу та прагнення до перемоги.

605

Нижня палата Конгресу США затвердила допомогу Україні в  сумі 61 мільярдів доларів. Всього «за» допомогу Україні проголосували 311, «проти» — 112, «утримались» — 8.

607

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

1469
01.05.2024

Християни освячують пасхальні традиційні страви, про котрі чітко згадує священник у часі освячення, зокрема м’ясні та молочні. Кошик можна прикрасити барвінком і вишитим рушником.

216
26.04.2024

Розповідаємо про корисні для серця та задоволення способи включити домашній сир у свій раціон.  

577
23.04.2024

У 2024 році Великий піст почався 18 березня та закінчиться 4 травня. Святкування Великодня у християн припадає на 5 травня.  

430
30.04.2024

Великий або Страсний четвер — це день, коли Христос понад 2000 років тому на Тайній Вечері з апостолами, своїми священниками, установив Таїнство Святого Причастя, відслуживши першу Божественну Літургію.  

220
26.04.2024

Чому Великдень є одним з найважливіших християнських свят та що він означає для сьогодення, зокрема для українців, які третій рік поспіль відзначатимуть цей день під час повномасштабної війни?  

301
22.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

26936
18.04.2024

Під час моління студенти зачитували розважання, які перепліталися зі стражданнями нашого Спасителя – Ісуса Христа під час Хресної дороги та терпіннями, які проходить український народ у часі жорстокої війни.  

759
02.05.2024

Мурали або стінописи сьогодні не є чимось незвичним. У містах України, зокрема й в Івано-Франківську, на вільних стінах будинків час від часу з'являються різноманітні нові прояви вуличного мистецтва.  

19591
30.04.2024

Івано-Франківська міська рада прийняла звернення до Президента України Володимира Зеленського, голови Верховної Ради України Руслана Стефанчука, комітету Верховної Ради України з питань бюджету, щодо спрямування видатків державного бюджету з фінансування політичних партій на ЗСУ.  

312
26.04.2024

З твердженням, що часто думка простих людей важливіша, ніж думка професійних політиків та експертів, повністю погодилися або скоріше погодилися 48% опитаних. Не згодні з таким твердженням лише 1/5 респондентів.

325
23.04.2024

Рівень довіри до інформації про події війни, яка надходить від владних органів, є невисоким.  

652
19.04.2024

Обороноздатність, безпека, підтримка воїнів, розвиток економіки та євроінтеграційні процеси – ключові питання, які обговорили під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, що відбувся під головуванням Президента України Володимира Зеленського.  

1082 1