/data/blog/43929/54d47594f925a49845dbd7892478f7e4.jpg

 

Президент України Віктор Янукович на саміті у Вільнюсі не підписав Угоду про асоціацію між Україною і ЄС.

 

У Вільнюсі відбулася церемонія підписання угод між ЄС та країнами Європейського партнерства, однак з Україною жодних угод підписано не було.

 

Під час офіційної церемонії підписання документів були парафовані Угоди про асоціацію ЄС з Грузією і Молдовою, а також Угоду про спрощення візового режиму між ЄС і Азербайджаном.

 

Відкриваючи пленарне засідання саміту Східного партнерства у п'ятницю у Вільнюсі, лідери ЄС в своїх вступних промовах привітали Молдавію, Грузію та Вірменію. Про Україну не згадав ніхто.

 

Напередодні президент Литви Даля Грібаускайте повідомила, що Янукович не послухав аргументів про те, яку користь ці договори дали новим державам-членам ЄС, пише Gazeta.ua із посиланням на Інтерфакс-Україна.

 

"На жаль, поки здається, що ці аргументи не досягли ні вух президента України, ні його думок, і поки ми бачимо, що позиції ще не змінилися", - сказала вона.

 

У даний час лідери країн ЄС і Східного партнерства вирушили на пленарне засідання саміту. Після цього очікується підсумкова прес-конференція.

 

Нагадаємо, Протягом восьми днів у містах України тривали масштабні мітинги і акції на підтримку євроінтеграції України.
Джерело: <a href="http://gazeta.ua/articles/politics/_nadiji-buli-marnimi-yanukovich-ne-pidpisav-ugodu-z-es/528783">Gazeta.ua</a>