На Прикарпатті молодий вчитель лякає школярів божевільним обличчям - діти мочаться на уроках

 

Молодий вчитель Володимир Жирик викладає в сільській школі в Стратин півтора року. Цього часу йому вистачило, щоб налаштувати проти себе всіх: учнів, їх батьків і навіть колег, передає ТСН.



Батьки переконують, що вчитель історії та етики постійно знущається над їхніми чадами. "Дитина проситься вийти в туалет." Ні, не можна, була перерва ". Дитина приходить додому мокрий", - говорить Людмила Проців.



Діти теж скаржаться, що їм страшно ходити на уроки до молодому педагогу. Кажуть, він постійно принижує за помилки.


"Коли ви заходите в клас і бачите його божевільне обличчя, ви вже не думаєте про цей предмет. Учитель постійно принижує, докоряє, що ми не такі, школа не така, село не таке", говорить дев'ятикласниця Христина Стефус.



У свою чергу Жирик заперечує всі звинувачення і називає їх наклепом. Зате розповідає, що його просто в класі побили батьки.


"Руками, ногами, мене кинули на парту, смикали за волосся", - скаржиться вчитель.



У свою чергу директор школи каже, що не має підстав звільнити або винести догану вчителю. Свій предмет він знає добре. Щоб вирішити напружену ситуацію, в школі вирішили провести інспекцію.



Дітей у присутності батьків опитають, і якщо знущання вчителя підтвердяться, його звільнять за поведінку, не сумісне з виховною діяльністю.


14.12.2012 2801 27
Коментарі (27)

учень 2012.12.14, 13:53
Думаю такого "педагога" потрібно ізолювати від дітей і направити на лікування.Вся суть в тому, що на нього нарікають не один два учні, а всі хто навчається в школі. Тому вчителям, які є тут дописувачами, непотрібно захищати такого "педагога". Хотів би побачити якби цей "педагог" навчав так Ваших дітей шановні вчителі-адвокати, чи Ви його захищали.
педагог 2012.12.14, 11:53
Я сама вчитель...Хто вчитель,той розуміє...які зараз сучасні дітки і батьки...Родичі лише хочуть,щоб їх дітей вчили ,виховували,"соплі" підтерали...і водили за руку...Основне завдання вчителя - вчити,виховувати патріота України,забезпечити,щоб дитина не завдала своєму здоров"ю шкоди...Дитина- іде з сім"ї, а не з вулиці...
ідеолог 2012.12.14, 12:31
А я би не був такий впевнений в правоті вчителя...коли я ще ходив до школи(в Тлумачі),то там була така Городчук,яка вчила алгебру,то вона постійно називала дітей,яким математика не дуже йшла,"дрантям,масою темною" і іншими "компліментами".А ще був вчитель астрономії на прізвисько "барон",якого всі боялися,бо ходили чутки,що може дати по голові за будь-що.Тому ми навіть як щось не розуміли,то його не питали,бо боялися.І це ще за СССР...а діти тоді були зовсім інші...так,що проблема не тільки в дітях,а й в учителях неадекватних.
вчитель 2012.12.14, 13:08
Діти як діти. Чи може 20, 30 років тому не було тих, хто не хотів учитися, хуліганства, дитячої злочинності чи розпусти? Я сам вчитель і батько. Нікому не дозволю ображати свою дитину не ображаю і чужих. Що стосується ситуації, то знаючи з досвіду можу сказати що справді як правило у нас вчитель не захищений, тому часто з нічого роблять велику проблему і у людини неприємності. Але якщо все викладено саме так як є, то тут клінічний випадок
Залізняк 2012.12.14, 13:34
Якби я вчора не дивився цей сюжет по телебаченню , то не придав би назві села значення.
Залізняк 2012.12.14, 13:43
Дивися на двох телеканалах : ТРК "Україна і "1+1". Сюжет на першому взагалі вийшов упередженим до вчителя, оскільки слово надали невихованим дітям і їхнім нахабним мамашам. На другому трохи прояснилось, що не все так просто, як виистрочила одна сторона- діти і їх мамаші. Не хочу всіх рівняти під одну лінію, але більшість теперішніх дітей-чорти. А їхні мамаші-адвокати, котрі своїм обовязком вважають тільки одягнути і нагодувати дитину. Все решта перекладають на школу. З а таких умов в дітей виробляється егоїзм, лінивство, нахабство , наглістьі ряд інших негативних характеристик. Стосовно вчителя на 1+1 було сказано директором школи, що він дійсно висококласний спеціаліст , магістр.
Залізняк 2012.12.14, 13:58
Чому ви вважаєте, що всі , хто заступився за вчителя - його колеги по-професії. Особисто я і близько не педагог, але як психолог і просто людина, що прожила чималий кусок життя маю своє бачення і думку на даний конфлікт.
В'ячеслав 2012.12.14, 16:29
Доречі - дуже розумна людина цей Жирик, один з самих розумних хто мені зустрічався. Гляньте і на другий бік - діти, які нічого не вчать, хамують дорослим, прогулюють уроки. Суворий - в нашому дурному суспільстві став синонімом "людожер".
сик....,брик до христі 2012.12.14, 20:34
Люди які виступають на захист вчителя,це освічені громадяни з освітою і розумом. якщо ваша дитина сцикун,то проблема батьків,а родинам стефус і проців,треба трошки проявити витримку,бо ніхто не гарантує,що витворить х..... с.....(якщо вона вже не витворяє),думаю що вона вже всьо вміє і робить.Якщо в село прийшла освічена людина.то зрозуміло,що вся неосвічена маса буде скигліти і піднімати лемент.сьогоднішні діти,це 50%-неадекват і вчителям шкіл треба співчувати,якщо ще додати шизофренію і дебілізм батьків,то повний гаплик.ОСВІЧЕНА людина сьогодні на вагу золота,а наш народ неосвічений хоче хамів.якщо вчитель каже,що село не таке і учні не такі,значить він хоче,щоб стали іншими,освіченими,а не бидляками,рагулями і хрунями-придивіться добре самі до себе і до своїх сусідів,ви все вищесказане там побачите-!-100%%%
стратин 2012.12.14, 20:37
село гідне своєї назви,ну і відповідно ..........................
Елена 2012.12.15, 09:18
А мені цікаво а з чого почався конфлікт?
УВАГА! 2012.12.15, 06:30
Роз'ясню ситуації.Батьки в шкільний процес ніколи там не пхалися.Вони визвали телебачення,бо не бачили іншого виходу.Цей вчитель настільки має багато зла в собі і ненависті до людей,що кожен робочий день в нього починався з БЕЗПІДСТАВНИХ погроз і образ вчителів,жодної поваги до нікого.А батьки дітей будуть подавати на нього в суд за наклеп,бо його ніхто і ніколи не чіпав.Повірте,він дуже гнила людина
Крихівецька школа 2012.12.15, 13:49
В нас аналогічна ситуація але навпвки після приходу нового директора пані форкуца О.А мочаться вчителі від страху і приниження,завуч по навчальній частині відлежав на серце, вчителя початкових класів щоденно і багаторазово викликає директор на розмови,організовуються масові побори на незрозумілі заходи ситуація доходить до критичного рівня,хтось не витримає і звернеться в прокуратуру...
нло 2012.12.15, 14:23
А що, не ма кому тому вчителеві та директорці дати добрих звіздюлей? Чого терпіти всяке бидло?
УПА 2012.12.15, 15:17
Дійсно.Яким треба бути бидлом тому історику,щоб в школі не знайшлося жодної людини на його захист
Елена 2012.12.15, 16:13
Його ніхто не чіпав з керівництва, бо я так зрозуміла, що він писав в різні інстанції і його просто боялися чіпати. Особливо це стосується директора цієї школи.
УВАГА! 2012.12.15, 17:18
Ось ссилка випуску новин по телеканалу ZIK.Зверніть увагу,як він замешкався коли кореспондемт спитав чи дійсно його били.Повірте,всі знали,що він тільки і чекає того.А він тоді вирішив так нагло брехати tv.zik.ua/news/detail/7460
Спостерігач 2012.12.19, 22:42
Знаю про цей інцидент не із чуток. Хочу відповісти Залізняк | 14.12.2012 13:43 - діти в цій школі виховані та дуже хороші і зовсім не винні, таких дітей ще пошукати треба. Такого вчителя буде захищати хіба що "хвора людина". Цей вчитель пише скарги всюди куди тільки можнна: міліція, прокуратура,... заяви не мають логічного змісту, навіть на те що учнень захіхікав на уроці . На уроці (45 хв.)встигає учням розказповісти: що в нього є вдома, плани після закриття старшої школи і як буде директором молодшої ланки (школа мало комплектна, під загрозою закриття, я тут ще таке "чудо"). В очі начальнику районного відділу освіти насмілюєтьсь говорити на "ти" (Різниця у віці 20 років), погрожувати та ігнорувати. Говорить що: "відділ освіти для мене ніхто і ніщо". Вчитель з повною зневагою ставиться до колег, все що відбувається в школі записує на диктофон та фотографує на телефон, в тому числі документи. Що тут ще скажеш... Людині скучно жити, отримує моральне задоволення від того що псує життя всім навкруги.
вчитель 2013.02.02, 11:56
Переглянула відео. З нього зробити висновок про те, чи дійсно винен молодий вчитель не можна. І говорити про його "адекватність" з поведінки чи реакції на запитання теж. А з приводу учнів та їхнього зовнішнього вигляду.... Не хочу нікого образити, однак, "у кожного своя правда". Батьки теж бувають різні. Виходячи з власного досвіду, можу сказати, що цілком можливо і було насилля з боку батьків (вони на це дійсно здатні).
Учень 2013.03.12, 16:21
Шановна громадо!!!Перед тим як робити певні висноки про Жирика(шизофреніка і терана) вам слід було б поспілкуватись з ним.Він своїми вчинками заслужив своїми вчинками тільки не повагу до себе від вчителів,батьків і дітей.Якщо ви,люди які обстають за Жириком,називаєте себе освіченими,то ви такі самі ДИБІЛИ ЯК ВІН!!!
ВЧИТЕЛЬКА 2013.03.12, 16:41
Шановний!якби ви уважно дивились сюжет на 1+1,то побачили б,що директором школи не було сказано,що вчитель МАГІСТР,що,отже,наводить на певні думки.Гадаю дописувач З.....і вчитель-одна і та ж особа,оскільки його улюблений і крилатий вислів(Я МАГІСТР!)широковідомий і педколективу і працівникам Райвно,і батькам,і учням школи.Вас звільнено за статтею"поведінка не сумісна з професійною діяльністю",апокаліпсис-27 березня.Гадаю трактор ви купили саме вчасно.Слава Україні і героям батькам,які не бояться і вміють захищати своїх дітей від диктатури МАГІСТРА-ШИЗОФРЕНІКА!
патріот 2013.03.12, 17:04
Якщо людину,в даній ситуації вчителя,не підтримує жоден співробітник,жоден учень,жоден батько-це насторожує!можливо варто переглянути свою поведінку,і змінитись!Бодай одна людина має бути на його боці,чи все так хриново!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
соня 2013.03.12, 17:26
"Вчителя били ногами,руками,тягали за волосся,били в ПАХ",вибачте,а часом не ЗГВАЛТУВАЛИ???Підіть на УЗД,ПРОВІРТЕ ГОЛОВУ,а заодно і черевну порожнину.Можливо,ви "при надії",і у вас передродовий психоз????????????
На захист учениці* 2013.03.12, 17:39
Шановний аноніме,який так мило об*ирає Христину Стефусь!Хочу звернутися до Вас!Чи не подивились б Ви спочатку на себе???!!Ця дівчина вчиться на відмінно зі всіх предметів,включаючи історію.Якщо в свої 14 років вона виглядає досить доглянутою і дорослою,і має власну думку,то це не означає що у Вас є право називати її майже повією.А те що вона вміє робити Вас нехай найменше цікавить.У неї є батьки,які досить розумно її виховують.А про Ваше виховання я взагалі мовчу.Тільки шкода,що Ваші батьки навіть не здогадуються наскільки вони виховали ГНИЛУ ЛЮДИНУ!!!
паша 2013.03.12, 17:51
Вячеслав,якщо єдина розумна людина,що вам зустрічалась-це Жирик-мені вас дуже шкода.Невже за одним сюжетом можна розпізнати людину?Якщо він такий висококласний спеціаліст,то що він робить в такому Богом забутому селі?Нехай іде викладати у Вузи,забув, його звідти "виперли"!!!!!!!! розширте своє коло знайомств.Можливо,ще не все втрачено,і ви ще зустрінете хорошу дівчину!!!
любаша 2013.03.12, 17:58
А мені вчитель сподобався,але от одітий...........він що і миється в одязі?Чи так,як гуцул "а кіко тої зими"?????????
Виперли шизофреніка 2013.10.29, 14:41
На радість школи..його вже давно виперли зі школи...ТЕПЕР ВАШ МАГІСТР ПРОДАЄ НА БАЗАРІ ГРИБИ РАЗОМ З СВОЄЮ ДИБІЛЬНОЮ СІМЕЙКОЮ!!!
30.04.2024

Будівельна компанія «ND Group Development» запрошує вас стати майбутніми власниками унікального комплексу преміумкласу. Водночас власний будинок мрії стає ще доступнішим. Адже при покупці з 30 квітня 2024 року до 15 травня 2024 року можна отримати знижку 3%. 

933
29.04.2024
Вікторія Матіїв

Журналістка Фіртки поспілкувалася з серцево-судинним лікарем-хірургом Андрієм Судусом про причини раптової серцевої смерті, операції на серці, як війна вплинула на кількість захворювань, чи "молодіють" хвороби серця та як запобігти їхньому розвитку загалом.

748
22.04.2024
Вікторія Матіїв

Про значення Великодніх свят журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.

1859
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

3201
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

2528
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

2519

Доволі часто можна зустріти згадку про так званого «пасхального зайця» в сучасній масовій культурі (фільми серіали, листівки, гіфки). Отож, яке відношення має кролик/заєць до Пасхи?

197

Спорт — це не просто змагання, це мова, яку розуміють усі. І Україна використовує її, щоб розповісти світові про свою силу та прагнення до перемоги.

709

Нижня палата Конгресу США затвердила допомогу Україні в  сумі 61 мільярдів доларів. Всього «за» допомогу Україні проголосували 311, «проти» — 112, «утримались» — 8.

666

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

1565
01.05.2024

Християни освячують пасхальні традиційні страви, про котрі чітко згадує священник у часі освячення, зокрема м’ясні та молочні. Кошик можна прикрасити барвінком і вишитим рушником.

332
26.04.2024

Розповідаємо про корисні для серця та задоволення способи включити домашній сир у свій раціон.  

664
23.04.2024

У 2024 році Великий піст почався 18 березня та закінчиться 4 травня. Святкування Великодня у християн припадає на 5 травня.  

594
30.04.2024

Великий або Страсний четвер — це день, коли Христос понад 2000 років тому на Тайній Вечері з апостолами, своїми священниками, установив Таїнство Святого Причастя, відслуживши першу Божественну Літургію.  

306
26.04.2024

Чому Великдень є одним з найважливіших християнських свят та що він означає для сьогодення, зокрема для українців, які третій рік поспіль відзначатимуть цей день під час повномасштабної війни?  

365
22.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

27005
18.04.2024

Під час моління студенти зачитували розважання, які перепліталися зі стражданнями нашого Спасителя – Ісуса Христа під час Хресної дороги та терпіннями, які проходить український народ у часі жорстокої війни.  

817
02.05.2024

Мурали або стінописи сьогодні не є чимось незвичним. У містах України, зокрема й в Івано-Франківську, на вільних стінах будинків час від часу з'являються різноманітні нові прояви вуличного мистецтва.  

19657
30.04.2024

Івано-Франківська міська рада прийняла звернення до Президента України Володимира Зеленського, голови Верховної Ради України Руслана Стефанчука, комітету Верховної Ради України з питань бюджету, щодо спрямування видатків державного бюджету з фінансування політичних партій на ЗСУ.  

401
26.04.2024

З твердженням, що часто думка простих людей важливіша, ніж думка професійних політиків та експертів, повністю погодилися або скоріше погодилися 48% опитаних. Не згодні з таким твердженням лише 1/5 респондентів.

380
23.04.2024

Рівень довіри до інформації про події війни, яка надходить від владних органів, є невисоким.  

706
19.04.2024

Обороноздатність, безпека, підтримка воїнів, розвиток економіки та євроінтеграційні процеси – ключові питання, які обговорили під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, що відбувся під головуванням Президента України Володимира Зеленського.  

1258 2