На Івано-Франківщину чекають перевибори

 

Згідно даних, оприлюднених Центральною виборчою комісією, ряд депутатів Івано-Франківської міської ради та Івано-Франківської обласної ради стануть депутатами Верховної Ради України.

 

Тих народних обранців, які пройшли до місцевих рад по списку партій, замінять наступними кандидатами. Тобто, виборчий список посунеться, і несподівано для самих себе ще два роки тому «кандидати у депутати» стануть депутатами Івано-Франківської обласної ради.

 

Івано-Франківську міську раду це питання не хвилюватиме, адже лише один її член – секретар міської ради, член ВО «Свобода» Руслан Марцінків - проходить до парламенту по-спику. Оскільки більше кандидатів «по-списку» ВО «Свобода» не подала, міська рада буде неукомплектована – склад Івано-Франківської міської ради становитиме 59 депутатів. Оскільки депутат міськради від ВО «Свобода» Володимир Колковський перебуває у міжнародному розшуку, то реально в міськраді працюватиме максимум 58 депутатів.

 

Щодо Івано-Франківської обласної ради, то картина виглядає дуже цікаво, оскільки багато її членів, які обралися «по-мажоритарці» чи по-списку, проходять до парламенту. Частину з них замінять «списочниками», а для решти вакансій зобов’язані оголосити нові вибори в «мажоритарних» округах.

 

Отож, ідемо по-партіях.


«УДАР». Голова Івано-Франківського обласного осередку партії Роман Чернега став депутатом Івано-Франківської обласної ради «по-списку». Оскільки Роман Чернега також «по-спику» попадає до Верховної Ради України, то список посувається. Наразі в обласній раді лише 2 дерутата від УДАРу: Роман Чернега та Арсен Сідаш.

 

«Фронт змін». Голова Івано-Франківського обласного осередку партії Володимир Шкварилюк потрапляє до Верховної Ради України по спику об’єднаної опозиції «За Батьківщину» і покидає крісло депутата Івано-Франківської обласної ради, покидає посаду голови б'юджетної комісії облради. Його місце займе наступний по-списку.

 

До Верховної Ради потрапляє й депутат Івано-Франківської обласної ради від «Фронту змін» Володимир Купчак. Майбутній депутат ВРУ пройшов в облраду «по-списку». Його місце займе наступний по-списку.

 

«Свобода». Депутат Івано-Франківської обласної ради Руслан Зелик, який потрапив до місцевої ради «по-списку», також «по-списку» ВО «Свобода» залітає і вміщується в крісло депутата Верховної Ради України.

 

А тепер найцікавіше – «мажоритарники».

 

В одномандатному виборчому окрузі №83 з центром в місті Івано-Франківськ на виборах до ВРУ перемогу здобув керівник обласного ВО «Свобода», голова Івано-Франківської обласної ради Олександр Сич. Олександр Сич в 2010-му році був обраний до Івано-Франківської обласної ради також по-мажоритарці. Він виграв в івано-франківському одномандатному окрузі №43. Оскільки Сич прямує до ВРУ, за логікою подій, в Івано-Франківську повинні вибрати нового депутата обласної ради по округу №43.

 

Самовисуванець Юрій Дерев’янко отримав перемогу в одномандатному виборчому окрузі №87 з центром в місті Надвірна на парламентських виборах. Дерев’янко поки що є депутатом Івано-Франківської обласної ради – обраний в 2010 році в одномандатному виборчому окрузі №25 в Надвірнянському районі. Тож і тут варто очікувати перевиборів до Івано-Франківської обласної ради.

 

В 2010 році в одномандатному виборчому окрузі №36, що в Снятинському районі виграв вибори Василь Гладій, який став депутатом Івано-Франківської обласної ради, а потім призначений заступником голови Івано-Франківської обласної ради. Сьогодні ж він здобув перемогу на виборах до Верховної Ради України в одномандатному виборчому окрузі №89 з центром в місті Снятин. Тож і в адміністративно-територіальній одиниці, яка в 2010 році перебувала в окрузі №36, очікуємо виборів до обласної ради.

 

Підкреслюємо, що в результаті виборів до Верховної Ради України, Івано-Франківська обласна рада залишається «обезголовленою». Голова обласної ради Олександр Сич проходить до ВРУ по-мажоритарці . Заступник голови обласної ради Василь Гладій також проходить до ВРУ по-мажоритарці. А голова б’юджетної комісії Івано-Франківської обласної ради Володимир Шкварилюк проходить до парламенту по-списку об’єднаної опозиції «За Батьківщину». Таким чином, три з чотирьох керівних посад Івано-Франківської облради стають вакантними. На своєму місці залишається лише перший заступник голови облради Остап Дзеса.

 

Тож очікуємо на нові баталії та кулуарні домовленості щодо цих ключових фігур в облраді. Нагадаємо, що в 2010 році за крісло голови Івано-Франківської обласної ради боровся депутат Зіновій Митник, його кандидатуру підтримував голова ОДА Михайло Вишиванюк. Тож Митник отримує другий шанс очолити обласну раду.

 

Зауважимо, що кадрові зміни чекають не лише на Івано-Франківську обласну раду, а й на місцях.

Так, до парламенту проходить голова Рожнятівської районної ради Анатолій Дирів в Долинському окрузі №86. Тож Рожнятівська райрада обиратиме нового голову.

В Калуському окрузі №85 до парламенту пройшла депутат Калуської міської ради Ольга Сікора. Тож і в Калуській міськраді очікується «нова кров».

 

Голова Комітету виборців України Юрій Лисюк підтвердив кореспонденту «Фіртки» ймовірність майбутніх перевиборів до Івано-Франківської обласної ради в тих округах, чиї «мажоритарники» потрапили до ВРУ. А таких округів на Прикарпатті буде три: в Івано-Франківську – округ №43, в Надвірнянському районі – округ №25 та в Снятинському районі – округ №36.

 

Юрій Лисюк підтвердив, що існує на законодавчому рівні можливість перевиборів до місцевих рад, в разі вибування кандидата. Проте, за словами Лисюка, дане питання повинна вирішувати новообрана Верховна Рада України.

 

Згідно з даними ЦВК 16 прикарпатських кандидатів у народні депутати за партійними списками і «мажоритарників» працюватимуть у Верховнії Раді України.

 

ОБ’ЄДНАНА ОПОЗИЦІЯ "БАТЬКІВЩИНА" – 8 ДЕПУТАТІВ

За списком партії "Батьківщина" проходять у ВР (4 депутати):

  1. Шлемко Дмитро
  2. Шкварилюк Володимир
  3. Шевченко Андрій
  4. Князевич Руслан

Мажоритарники від "Батьківщини" (4 депутати): 

  1. Купчак Володимир  (округ №84, Івано-Франківська область)
  2. Сікора Ольга  (округ №85, Івано-Франківська область)
  3. Дирів Анатолій  (округ №86, Івано-Франківська область)
  4. Гладій Василь  (округ №89, Івано-Франківська область)

 

УДАР - 1 ДЕПУТАТ

За списком партії УДАР проходять (1 депутат)

  1. Чернега Роман

 

ВО "СВОБОДА" - 5 МІСЦЬ

За списком партії Олега Тягнибока проходять (4 депутати):

 

  1. Бенюк Богдан
  2. Янків Ігор
  3. Марцінків Руслан
  4. Зелик Руслан
Мажоритарники від "Свободи" (1 депутат): 
  1. Сич Олександр  (округ №83, Івано-Франківська область)

 

МАЖОРИТАРНИКИ-САМОВИСУВАНЦІ (2 особи):

  1. Дерев’янко Юрій  (округ №87, Івано-Франківська область)
  2. Доній Олександр  (округ №88, Івано-Франківська область)

 


02.11.2012 1123 5
Коментарі (5)

Симпатик 2012.11.02, 12:48
Все було би класно, якби Доній не вкрав мандат...
Василь 2012.11.02, 15:35
В кого вкрав? Хтось купив його вже був? :)
Така 2012.11.05, 13:29
Сікора - депутат районної ради)
Депутат 2012.11.06, 18:26
Маємо бути чесними і не прдаватись ні за які гроші!!!!Зараз треба обрати голову замість Сича!Є інформація,що депутатам будуть давати хабарі за узгоджену зверху кандидатуру,Не продаймося ,брати!!!
Аналітик 2012.11.08, 18:24
Дзеса не є першим заступником
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

1793
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

1787
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

1767
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

5270 42
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

2074 2
19.03.2024

Сьогодні й роботодавці, й експерти звертаються до абітурієнтів: зважайте на ті спеціальності, які будуть потрібні Україні під час відбудови, адже велике відновлення почнеться одразу після Перемоги.

1454

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

604

Американське видання The Washington Post 7 квітня 2024 р. опублікувало статтю під назвою «Інсайд щодо секретного плану Дональда Трампа щодо припинення українсько-російської війни».

705

Благодатний Вогонь (грец. Άγιο Φως, дослівно — Святе Світло, англ. Holy fire) — поширена у православ'ї назва вогню у Великодній церемонії виносу запалених свічок із Гробу Господнього (кувуклії) в Єрусалимському Храмі Воскресіння. 

896

Впевнено можна сказати, що з появою соцмереж  наш світ змінився. Він став трішки меншим, не виходячи з кімнати ми маємо зв'язок з найвіддаленішими куточками планети. Всі живемо в час швидкості та спрощення.

934
16.04.2024

В Івано-Франківську традиційно у передвеликодній час проведуть ярмарок «Великодній кошик». Працюватиме він з першого по третє травня на площі Ринок.  

1666
11.04.2024

Цієї неділі, 14 квітня, в Івано-Франківській громаді розпочне роботу новий комунальний ринок сільськогосподарської продукції.  

3594
08.04.2024

Під час посту людина не вживає білкові продукти тваринного походження: м'ясо, рибу та молочні продукти. Натомість залишаються крупи, бобові, горіхи, фрукти та овочі.  

10179
17.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

26053
14.04.2024

Нагадаємо, цьогоріч в Івано-Франківську запланували початок зведення богослужбової каплиці блаженного священномученика Симеона Лукача.  

10085 1
08.04.2024

Є перша заповідь Божа: «Я є Господь Бог твій, нехай не буде у тебе інших богів, крім Мене».  

7653
02.04.2024

Два тижні поспіль щонеділі франківці та гості міста збираються на пікнік біля міського озера, щоб висловити протест проти будівництва церкви УГКЦ.   

837
13.04.2024

Які труднощі та виклики виникають при управлінні краєзнавчим музеєм "Бойківщина" Тетяни й Омеляна Антоновичів та як намагаються їх розв'язувати?

1342
16.04.2024

Так, серед тих, хто довіряє Президенту України, лише 15% підтримали б такі вибори, тоді як серед тих, хто не довіряє — 37%.

313
11.04.2024

Парламент остаточно ухвалив у другому читанні законопроєкт №10449 про мобілізацію і проходження військової служби.  

1202
07.04.2024

Всього опитали 2 000 респондентів, що мешкають у всіх регіонах України, крім окупованих територій, у віці 18 років і старше.   

790
02.04.2024

Українці розповіли, чи підтримують у другому читанні ухвалення Верховною Радою оновленого законопроєкту про мобілізацію.  

1017