На Івано-Франківщині матір здавала дочку в сексуальне оренду: три місяці - 15 тисяч гривень

 

сексуальная эксплуатация

Новина про те, що 37-річна Галина Павлюк змушує свою 18-річну доньку Олену займатися проституцією, приголомшила селище Отинія Коломийського району Івано-Франківської області.  

Більшість людей нічого поганого про Павлюка сказати не могли: глава сім'ї Сергій працював на пилорамі, його дружина Галя займалася господарством, дочка дружини від першого шлюбу Олена і їхній спільний син Сашко ходили в школу. Правда, атестат про середню освіту дівчинка чомусь так і не отримала.

- Мабуть, мати не дала Льоні довчитися нормально, - зітхає голова Отинійська сільради Володимир Кінащук. - Пам'ятаю, що Галина забирала доньку до Одеси на кілька місяців. Зараз розумію, що там вона, швидше за все, вчила дівчинку «дорослого життя». Але тоді ми, звичайно, цього не знали. Думали, може, Галя на якісь сезонні роботи виїжджала. Правду я дізнався від журналістів, коли мати Олени вже була затримана. Але й тоді не міг до кінця повірити, що Галина продавала доньку в сексуальне рабство. У мене теж є діти. Я розумію, що гроші потрібні всім, але нормальній людині і в голову не прийде займатися такими речами. Галя, очевидно, захотіла легкого заробітку. Треба сказати, Лена дівчина дуже приваблива, з хорошою фігурою. Але при цьому зовсім не розв'язна, а, навпаки, тиха і скромна. Думаю, вона у всьому підкоряється матері. Найдивніше те, що Галині вдавалося приховувати свій бізнес на дочці так майстерно, що по селу навіть чутки не поповзли. Ні сусіди, ні клієнти, які, як я розумію, неодноразово користувалися інтимними послугами дівчини, нікому нічого не говорили.

- Та не вірю я цій наклепі - і все тут! - Захищає Галю її сусідка Марта. - Нормальна адже сім'я. Ні скандалів, ні пиятик, діти в школу ходять, батьки працюють. А як Сашенька маленький за мамою плаче! Кажуть, Галина на суді зізналася в тому, що змушувала Ленку займатися проституцією. Але ми жодного разу не бачили, щоб вона до когось в машину сідала або до неї якісь мужики приходили. Не було такого!

- А я не дивуюся, - говорить ще одна мешканка Отинії, Ольга. - П'ятнадцять років тому від розбещеності Галини мало не постраждав мій син. Тоді все село гуляло на чиїйсь весіллі. Гарненько прийнявши на груди, Галя запропонувала моєму синові і двом його друзям пройти в затишне містечко. Це бачили і чули інші гості! Клеїлася вона до хлопців, як тільки могла, сама на шию вішалася. А відразу після близькості суворо повідомила: так, хлопці, не хочете у в'язницю за групове згвалтування - платіть грошики. Хлопці остовпіли, стали нагадувати їй, що вона сама запропонувала позбавитися. Але Галина стояла на своєму: платите - і все тут! Бігала потім по всьому селу, розмахувала нижньою білизною і кричала, що сьогодні ж віддасть його на судмедекспертизу. Навіть родичів своїх підключила. Мати Галі приходила до нас, кричала, що наші сини зганьбили її донечку. Ми намагалися не звертати на це уваги, і в кінці кінців аферистка зрозуміла, що шантаж і обман їй не вдався. Заспокоїлася. І ось адже, дивіться, як буває. Галина хотіла наших синів засадити у в'язницю, а потрапила туди сама.

- Галина Павлюк неодноразово змушувала свою дочку надавати інтим-послуги, - повідомила «Фактам» начальник прес-служби івано-франківської обласної прокуратури Людмила Гласова. - Мати сама знаходила клієнта, сама доставляла доньку у вказане місце, торгувалася, брала в чоловіка передоплату, а після наданих сексуальних послуг відвозила Лену назад. У середньому з одного клієнта мати-сутенерша вимагала за одне «побачення» близько 400 гривень. Згодом вона розповіла, що хотіла витратити ці гроші на ремонт.

Будинок, в якому живе Галина з сім'єю, зовні виглядає акуратним і доглянутим. Він обшитий білою вагонкою, з красивим ганком і чистенькими віконцями. У дворі нас зустрів заливистим гавкотом замкнений у вольєрі пес, але господарів ми так і не застали. За словами сусідів, глава сім'ї працює у другу зміну, його сина Сашу ввечері забирає зі школи бабуся, а де Лена, ніхто з сусідів сказати не зміг. Люди кажуть, дівчина і так завжди була тиха і замкнута, а тепер взагалі прошмигівает по селу, як мишка, не піднімаючи голови. Привітається пошепки і йде далі. Що стало б з Оленою, якби її мати на затримали правоохоронці, важко навіть уявити. Адже Галині здалося мало разових «підробітків» дочки, і вона вирішила ... здати Лену в довгострокове секс-рабство.

- Мати домовилася з одним із жителів Івано-Франківська, що віддасть йому Лену на три місяці, - каже Людмила Гласова. - Вона уточнила, що господар може робити з дівчиною, що йому заманеться. Але і суму за це запросила немаленьку - 15 тисяч гривень. Щоб запевнити клієнта в серйозності своїх намірів, мати вручила йому паспорт дочки і зажадала гроші авансом. Швидше за все, ніхто б не здогадався про те, що відбувається, якщо б двоюрідний брат Галини Михайло не дізнався про те, що витворяє його родичка, і не звернувся в міліцію. Зловмисницю затримали, гроші, отримані нею від клієнта, вилучили, а її 18-річну дочку повернули додому. На суді обвинувачена у всьому зізналася і сказала, що шкодує про скоєне. Враховуючи щире розкаяння, а також те, що у обвинуваченої є малолітня дитина, суд визначив Галині саме м'яке покарання - три роки позбавлення волі. Вона, правда, намагалася оскаржити і цей вирок, але Апеляційний суд залишив його без змін.

Постскриптум Імена та прізвища засудженою і членів її сім'ї змінені з етичних міркувань.

 

ФАКТИ


29.03.2013 2449 1
Коментарі (1)

Угу 2013.03.29, 14:46
Треба легалізувати це все і платити з цього податки в казну
30.04.2024

Будівельна компанія «ND Group Development» запрошує вас стати майбутніми власниками унікального комплексу преміумкласу. Водночас власний будинок мрії стає ще доступнішим. Адже при покупці з 30 квітня 2024 року до 15 травня 2024 року можна отримати знижку 3%. 

1015
29.04.2024
Вікторія Матіїв

Журналістка Фіртки поспілкувалася з серцево-судинним лікарем-хірургом Андрієм Судусом про причини раптової серцевої смерті, операції на серці, як війна вплинула на кількість захворювань, чи "молодіють" хвороби серця та як запобігти їхньому розвитку загалом.

829
22.04.2024
Вікторія Матіїв

Про значення Великодніх свят журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.

1940
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

3319
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

2585
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

2576

Доволі часто можна зустріти згадку про так званого «пасхального зайця» в сучасній масовій культурі (фільми серіали, листівки, гіфки). Отож, яке відношення має кролик/заєць до Пасхи?

296

Спорт — це не просто змагання, це мова, яку розуміють усі. І Україна використовує її, щоб розповісти світові про свою силу та прагнення до перемоги.

764

Нижня палата Конгресу США затвердила допомогу Україні в  сумі 61 мільярдів доларів. Всього «за» допомогу Україні проголосували 311, «проти» — 112, «утримались» — 8.

722

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

1664
01.05.2024

Християни освячують пасхальні традиційні страви, про котрі чітко згадує священник у часі освячення, зокрема м’ясні та молочні. Кошик можна прикрасити барвінком і вишитим рушником.

403
26.04.2024

Розповідаємо про корисні для серця та задоволення способи включити домашній сир у свій раціон.  

763
23.04.2024

У 2024 році Великий піст почався 18 березня та закінчиться 4 травня. Святкування Великодня у християн припадає на 5 травня.  

647
30.04.2024

Великий або Страсний четвер — це день, коли Христос понад 2000 років тому на Тайній Вечері з апостолами, своїми священниками, установив Таїнство Святого Причастя, відслуживши першу Божественну Літургію.  

389
26.04.2024

Чому Великдень є одним з найважливіших християнських свят та що він означає для сьогодення, зокрема для українців, які третій рік поспіль відзначатимуть цей день під час повномасштабної війни?  

417
22.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

27073
18.04.2024

Під час моління студенти зачитували розважання, які перепліталися зі стражданнями нашого Спасителя – Ісуса Христа під час Хресної дороги та терпіннями, які проходить український народ у часі жорстокої війни.  

871
02.05.2024

Мурали або стінописи сьогодні не є чимось незвичним. У містах України, зокрема й в Івано-Франківську, на вільних стінах будинків час від часу з'являються різноманітні нові прояви вуличного мистецтва.  

19710
30.04.2024

Івано-Франківська міська рада прийняла звернення до Президента України Володимира Зеленського, голови Верховної Ради України Руслана Стефанчука, комітету Верховної Ради України з питань бюджету, щодо спрямування видатків державного бюджету з фінансування політичних партій на ЗСУ.  

470
26.04.2024

З твердженням, що часто думка простих людей важливіша, ніж думка професійних політиків та експертів, повністю погодилися або скоріше погодилися 48% опитаних. Не згодні з таким твердженням лише 1/5 респондентів.

427
23.04.2024

Рівень довіри до інформації про події війни, яка надходить від владних органів, є невисоким.  

762
19.04.2024

Обороноздатність, безпека, підтримка воїнів, розвиток економіки та євроінтеграційні процеси – ключові питання, які обговорили під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, що відбувся під головуванням Президента України Володимира Зеленського.  

1432 4