Міське озеро Івано-Франківська перетворюється на помийну яму? (ФОТО)

 

Центральне міське озеро Івано-Франківська забруднене сміттям. Водоймище рясно вкрите відходами та сміттям. "Найзатишніше" тут почуваються пластикові й скляні пляшки, які лідирують у компанії брудного різноманіття - водоростей та гнилих гілок.

 

А поруч гуляють матері із дітьми, люди ловлять рибу, катаються на катамаранах і човнах та, навіть, іще купаються. Попри численні публікації в ЗМІ реакції з боку влади і далі немає.

 

 

 

такий "шлейф оперезує озеро по переметру

 


28.09.2011 2905 20
Коментарі (20)

влада 2011.09.28, 11:33
Ну пробачте, мешканці міста серуть під себе, а влада виявляється винною, нєєєєєєєєєє так не буде - продовжуйте і далі жити у власному лайні. Мами з дітьми гуляють і їхні діти нічого не кидають нікуди, і мами цього не бачать? - а люмпени і не можуть бачити, вони за Булгаковим вічно мочаться мимо сортира і волають про справедливість.
Труба 2011.09.28, 11:36
Владо - вас послухати, то і прибирання не потрібне. А що! Самі все зробимо..
влада 2011.09.28, 11:42
Прибирання потрібно однозначно, тільки якщо "людина" для прикладу кидає пляшку в водойму, то тут не прибирання потрібно, тут по гуманному до психіатра, а по закону в буцегарню.
Труба 2011.09.28, 11:48
А якщо дитині пляшечка випала з рук випадково то їй що у воду скакати за тією пляшкою? Чи раптовий вітер відніс на воду ваш пакетик? Владо, гроші треба відпрацьовувати.
влада 2011.09.28, 11:50
до даної замітки підійшов би заголовок - " таке буде у Європі коли винас туди пустите " :)))))))))))))))))))) або ж " колорит та традиції сучасних українців" туристам вболівальника Євро це буде просто бомба.
Трубі 2011.09.28, 11:55
Особливо на фото під деревем дітям понавипадало ;))))))). А до влади треба звертатися і вимагати не у коментарях, бо це пробачте "пукати собі під ніс". Ну і ще, які гроші треба відпрацьовувати, маєте якісь цифри чи так?
Oxana 2011.09.28, 12:04
Тому що радянщина виростила БИДЛО. На відміну від європейців, убога свідомість нашої пострадянської бидломаси обмежена стінами житлової площі. Все, що за межами їхньої квартири, сприймається не як своє, рідне, українське (свій під'їзд, вулиця, місто, парк, озеро, ліс, країна), а сприймається, як нічиє, таке, що можна безкарно і без угризінь совісті обісрати, зіпсувати, вкрасти. Треба людей перевиховувати. Але нема кому.
влада Oxanaі 2011.09.28, 12:15
Дуже гарно підмічено, тільки почнеш перевиховувати, бидло почне волати про диктатуру ;))))))))) ну а в радянській системі такго не було, до речі.
Труба 2011.09.28, 12:43
З усіх фотографій, крім останньої видно, що проблеип озера - то недопрацювання влади. З усіх коментів, крім моїх, видно, що коментатори причетні до влади, бо пробують її захищати - не треба!
Oxana 2011.09.28, 12:44
ВЛАДА, перевиховувати і нема кому! Тому що влада, яку ми маємо сьогодні - це є точне віддзеркалення сучасного середньостатистичного українця, в моральному, культурному, духовному, патріотичному розумінні. Перевиховання - це не тільки покарання. Це власний приклад. Це розвиток патріотизму і любові до рідного краю. Це популяризація української ідеології. Це здатність і влади, і простих громадян пожертвувати власними шкурними інтересами для загального блага. А свинство наших громадян, смітник і антисанітарія - це тільки одне з багатьої виявлень нашої духовної убогості.
Оксана 2011.09.28, 12:51
ТРУБА, це не лише недоопрацювання влади, це також байдужість жителів. Хтось при тобі кинув пляшку в озеро - застав його пірнути в озеро і дістати цю пляшку! Хтось кидає пакет з побутовим сміттям в непризначеному місці? Примусити підняти і віднести в смітник. При незгоді висипати йому на голову те сміття. Треба самим не бути байдужими. Тоді настане порядок. У всіх сферах.
Труба 2011.09.28, 13:10
Оксано, кидайте роботу і біжіть виховувати невихованих.. Не хочете? Тоді робіть все файно і люди, дивлячись на вас, теж робитимуть все файно.
Труба 2011.09.28, 13:14
Oxana, влада ніяк не може бути "точне віддзеркалення сучасного середньостатистичного українця". До влади дориваються найнагліші і найшустріші (як сперматозоїди). А більшість - то є нормальні люди.
Oxana 2011.09.28, 13:26
Тільки більшість тих " нормальних людей" живуть за принципом "моя хата зкраю" і " а що мені з того буде?" :)) Пасивний дуже наш народ. Кроисливий. Боягузливий і байдужий. І влада не сама прийшла, а ці "нормальні люди" самі її вибрали. Труба, ви якось вороже так реагуєте.. може,, ви самі не проти кинути відходи в озеро, і чекаєте, щоб влада відразу прибігла з шуфелькою і за вами прибрала? :))
Труба 2011.09.28, 13:32
Oxana, я люблю природу. Мій принцип - не залишати слідів. Ні в лісі, ні на березі, ні в місті. Доброзичливо ставлюсь до людей. Не сприймаю, коли розказують як повинні поводитись інші...
Oxana 2011.09.28, 14:48
[quote][i]і якщо Ви думаєте, що вкинутий Вами бюлетень на виборах дає Вам право, щось вимагати то дуже сильно помиляєтесь, це маленька пісчинка Вашого права, не більше.[/i][/quote] Ні, так не можна говорити! Hарод і так в більшості або "противсіхи", або не ходить голосувати. Хоча діюча влада зацікавлена в пасивності виборців ;)
до Труби 2011.09.28, 14:07
Усю більшість дуже добре видно на вулицях міста, в під"їздах, пивних палатках, генделиках, на автошляхах і т.д., якщо це нормальні люди, то особисто я знімаю перед Вами шапку, Ви великий оптиміст. Звичайно що президент, чи мер, чи депутати, чи виконком винні у тому, що не вспіли прибрати за "нормальними рагулями".... рагулі не мають права нічого вимагати, вони повинні дякувати Богу, що ця і попередні влади не беруться до них, як це роблять, напрклад у Німеччині, ще з за часів Гітлера. Але так все не буде. Якщо Ви не любитите, щоб вам розповідали як поводитись, то чому ж вказуєте "відробляти гроші"???? і якщо Ви думаєте, що вкинутий Вами бюлетень на виборах дає Вам право, щось вимагати то дуже сильно помиляєтесь, це маленька пісчинка Вашого права, не більше.
Труба 2011.09.28, 14:41
"до Труби" не знаю шо то таке рагулі. Ви від мене вимагати нічого не можете. Я від влади можу, ну хоч 1/45000000 частинку виконання їх обовязків.
Ато 2011.09.28, 22:04
100% винна влада аа точніше виконавча адже є навіть спеціальна фірма яка прибирає озера і іпарки . Ну мала б прибирати . І впевнений що не на ентуазмі там працюють. Ану фіртко може можете дослідити скільки грошей хавається на ці потреби і скільки людей задіяно для того щоб було файно.
Guzul 2011.09.29, 12:34
Подібна ситуація і на "німецькому" озері в районі Пасічної, навпроти набережної та "ІФТУНГ". Прекрасне місце відпочинку для жителів даного мікрорайону, враховуючи те, що більше особливо і нема, де прогулятись та відпочити, а мікрорайон доволі великий та забудований. Коли його спорудили німецькі будівельники, - на озері плавали лодки та катамарани, були зроблені лавочки, грибочки. Була прекрасна рекрааційна зона, де відпочивали не тільки жителі Пасічної, а і Набережної та інших сусідніх вулиць. Зимою діти катались на ковзанах, санчатах та лижах. Зараз озеро заростає водорослями, а по берегах валяються залишки людських святкувань, та нічних оргій в машинах, які проводяться тут постійно, починаючи з сутінків... Дане озеро орендує, здається та ж сама фірма, що і міське озеро та парк. Щодня сумлінно приходить прибиральниця, яка збирає навколо ставка сміття в поліетиленовий мішок, а потім... викидує його за двадцять метрів у кущі біля футбольного поля!!! У 2010 році, коли була повінь і почалось підтоплення ресторану-колиби "Гражда", яка знаходиться якраз на березі даного озера, власник цього закладу здійснив доволі "цікавий та грамотний" інженерний захід, викопавши рів через асфальтовану дорогу до ставка, спустивши таким чинов воду в озеро. Що ж в умовах повені та для спасіння власного майна можливо і правильний крок, але ж повінь закінчилась, а дорога зруйнована, рів біля дороги так і залишився та служить зараз доволі успішно як місце сміттєзвалища та антисанітарії. Як дозволяє роботу цього закладу наша місцева СЕС, дане питання залишається відкритим. Особливо влітку дане озеро та річка Бистриця притягує до себе величезну кількість відпочиваючих, які після себе залишають гори сміття. Міліція могла б проводити патрулювання і у випадку виявлення факту викидання сміття, відсутності пакетів для його збору та вивозу оформлювати протоколи та штрафувати! А розмір штрафу має бути таким, щоб запомяталось на все життя і пропала всіляка охота до викидання ПЕТ пляшки чи одноразового стаканчика... На мою думку необхідно органам влади: правоохоронним органам, екологам, екологічній прокуратурі, СЕС жорсткіше контролювати та карати порушників навколишнього середовища, бо скоро місто в якому ми живемо перетвориться на сміттєзвалище, а зон відпочинку взагалі не стане...
22.04.2024
Вікторія Матіїв

Про значення Великодніх свят журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.

1010
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

2411
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

2055
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

2089
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

6342 55
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

2382 2

Нижня палата Конгресу США затвердила допомогу Україні в  сумі 61 мільярдів доларів. Всього «за» допомогу Україні проголосували 311, «проти» — 112, «утримались» — 8.

247

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

1069

Американське видання The Washington Post 7 квітня 2024 р. опублікувало статтю під назвою «Інсайд щодо секретного плану Дональда Трампа щодо припинення українсько-російської війни».

1053

Благодатний Вогонь (грец. Άγιο Φως, дослівно — Святе Світло, англ. Holy fire) — поширена у православ'ї назва вогню у Великодній церемонії виносу запалених свічок із Гробу Господнього (кувуклії) в Єрусалимському Храмі Воскресіння. 

1318
23.04.2024

Розповідаємо про корисні для серця та задоволення способи включити домашній сир у свій раціон.  

195
19.04.2024

Цього року комунальне підприємство «Франківськ Агро» запланувало засіяти на майже 200 гектарах соняшник, гречку та сою.  

536
16.04.2024

В Івано-Франківську традиційно у передвеликодній час проведуть ярмарок «Великодній кошик». Працюватиме він з першого по третє травня на площі Ринок.  

1994
22.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

26436
18.04.2024

Під час моління студенти зачитували розважання, які перепліталися зі стражданнями нашого Спасителя – Ісуса Христа під час Хресної дороги та терпіннями, які проходить український народ у часі жорстокої війни.  

492
14.04.2024

Нагадаємо, цьогоріч в Івано-Франківську запланували початок зведення богослужбової каплиці блаженного священномученика Симеона Лукача.  

10396 1
08.04.2024

Є перша заповідь Божа: «Я є Господь Бог твій, нехай не буде у тебе інших богів, крім Мене».  

7936
19.04.2024

Це — історія про дорослішання хлопця Тимофія у 1990-х роках. У центрі сюжету — його стосунки із сім’єю, друзями, коханою та колишнім контррозвідником Феліксом, який служив в Афганістані.  

481
23.04.2024

Рівень довіри до інформації про події війни, яка надходить від владних органів, є невисоким.  

341
19.04.2024

Обороноздатність, безпека, підтримка воїнів, розвиток економіки та євроінтеграційні процеси – ключові питання, які обговорили під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, що відбувся під головуванням Президента України Володимира Зеленського.  

486
16.04.2024

Так, серед тих, хто довіряє Президенту України, лише 15% підтримали б такі вибори, тоді як серед тих, хто не довіряє — 37%.

565
11.04.2024

Парламент остаточно ухвалив у другому читанні законопроєкт №10449 про мобілізацію і проходження військової служби.  

1508