Мер Луганська запрошує дітей з Івано-Франківська до себе на новорічну ялинку

 

/data/blog/44584/0993f725a066be2be05b5ce7fd3415e9.jpg

фото: uk.wikipedia.org

 

Маленьких мешканців Івано-Франківська запрошують зустріти Новий рік у Луганську. Відповідне звернення до свого колеги Віктора Анушкевичуса направив Луганський міський голова Сергій Кравченко.

 

«Під час чергового « загальноміського віче » в Івано- Франківську практично скасували Новий рік. Ні, календарний 2014 таки настане , незважаючи на кардинальне рішення мешканці і керівників цього міста. А ось головний символ - новорічну ялинку - прийнято рішення не встановлювати. Оскільки міський голова Івано -Франківська Віктор Анушкевичус повністю підтримав це рішення , мер Луганська Сергій Кравченко звертається до нього з таким реченням :

 

- Шановний Віктор Андрюсович ! Новий рік - це самий довгоочікуваний , найдобріший і щедрий сімейне свято. Настання цієї чарівної ночі з нетерпінням чекають всі без винятку , але в першу чергу його чекають діти . Очікують дива , чекають приходу Святого Миколая , діда Мороза та Снігуроньки , чекають сюрпризів і подарунків під ошатною ялинкою. Ми з Вами дорослі люди , але теж колись були дітьми і щиро вірили , що для дорослих дуже важливо , щоб у новорічну ніч ми були щасливі , щоб у такому юному віці нас не спіткали розчарування. Хіба не так?

 

Рішення Вашої територіальної громади , можливо , політично зважене і відображає Вашу позицію. Ключове слово тут - політично зважене . Але діти , на мій погляд , поза політикою , і найголовніше їх інтереси вище політики . І вони в жодному разі не повинні ставати розмінною монетою в політичних ігрищах дорослих.

 

Тому ми запрошуємо дітвору Івано -Франківська приїхати до нас і зустріти Новий рік біля головної красуні-ялинки Луганська, взяти участь в тих різноманітних святкових заходах , ранках і казкових уявленнях які ми будемо проводити для Луганських хлопців.

 

Нехай свято Нового року залишиться святом і стане тією відправною точкою , від якої ми почнемо шлях до порозуміння і єднання», - йдеться у повідомленні прес-служби Луганської міської ради.


10.12.2013 608 12
Коментарі (12)

Зеник 2013.12.10, 16:06
Якщо б мер Луганська оплатив мені проїзд і проживання, я б з задоволенням подивився на місто яке безнадійно застрягло в совдепії, і посеред якого красується йолка.
Свєта 2013.12.10, 16:08
Ще раз переконуємось, що на Сході добрі і прості люди живуть. А в нас одні п)))здоболи
Свєта 2013.12.10, 16:11
До Зеника. А тиб менше на майданах сидів, а більше працював, то мам би можливість оплатити собі поїздку...П)))здіти не мішки тагати
reemo85 2013.12.10, 16:31
оце так сміх....йолка в луганську) напевно біля па'ятника будьонову стоятиме. так яскраво описані святкові плани, що я сам захотів поїхати. правда згадав, що вже бував у цьому прекрасному місті пролетаріата якраз в період свят зимових, з квадратними очима там ходив, бо неначе попав в інший світ...світ "прікраснава дальокава" як співалось в одному з радянських фільмів. краще всіх відправити сюди....вони і "біз йолкі" побачать набагато більше
Цирк у нашому селі ! 2013.12.10, 16:38
Як на сході так і на заході є хороші люди і є назвімо їх клоунами. Світланка, ми єдина країна, єдиний народ, єдине суспільство! Мер Луганська молодець, звичайно це з підколом він заявив, але я з ним погоджуюсь !Все таки новий рік, різдво-це велике свято ! На рахунок "йди працюй " як не дивно я з тобою погоджуюсь та я б не так сказав, країна починається з тебе! Задай собі запитання навіщо тобі майдан що він тобі дасть і для чого ти там ? Я уже задавав це питання людям в відповідь чув "Ми за ЄС,за зміну влади " ну окей давайте розберемось конструктивно та виважено : 1. Ми за ЄС Багато з тих хто на майдані і гадки не мають в чому різниця між асоціацією і підписанням договору про членство, більшість і не читала цю угоду, може назвати плюси підписання в листопаді угоди (так як почула це від наших "Опозиціонерів"потому поясню чому в лапках) та і не здогадується про ті мінуси які там є (хто не вірить всеж прочитайте 100 сторінок то не так уже й багато). Я за ЄС, я хочу жити в ЄС і хочу щоб мої діти мали впевненість в завтра.Я намагаюсь дотримуватись принципу що в будь якому рішенні потрібно бути холоднокровним та реально оцінювати ситуацію,а не діяти на емоціях ! Все буде зачекайте ))) 2. Заклики до скинення влади ! добре ) Влада йде в відставку за кого ми будемо голосувати ? Кличко-людина спортсмен, я його поважаю як людину, але він не політик, для цього потрібний хист та знання, більшість людей йде за ним як за відомою людиною, а не як за політиком, Тягнибок- людина минуле якої теж доволі цікаве згадаймо припарат "Україн" згадаймо хто фінансує "Свободу" і наскільки вони пустослівні, Батьківщина- я думаю ми цей варіант уже пройшли, хіба не так а ? Порошенко ? Порошенко бізнесмен лобіювання власних інтересів в нього буде завжди на першому місці, до того ж він теж вже був в уряді та чогось хорошого я не згадаю!
Фрейд до Свєти 2013.12.10, 16:38
Судячи із ніку та стилю написання коментаря даним індивідом, прослідковується психічні розумові відхилення, викликанні : а) алкоголем, б) сексуальною незапотребованістю, б) прихованим синдромом меншовартості закладеним ще у дитинстві г) впливом ЗМІ.
Гаврыло 2013.12.10, 16:48
....а,етот мер сможет обеспечить безопастность детям......где гарантия,что очередной пьяный прокуроришко не приедет к деткам на своём мобиле.
Цирк у нашому селі ! Частина 2013.12.10, 17:04
А ви хоч на секунду думали кому вигідний цей Євромайдан ? Ні ? Хтось скаже мені? "Він вигідний нам Українцями ми за щасливе майбутнє наше та наших дітей !" Я ж відповім що така позиція звичайно дуже хороша та тим що ти відмерзнеш на майдані ти нічого не зміниш ! Зараз ти напряму підіграєш опозиції яка заробляє шалені рейтинги на твоїй крові в тому ж числі ! Щоб забезпечити щасливе майбутнє для себе та своїх дітей почни ДУМАТИ ! Ти звинувачуєш владу, опозицію, диявола чи кого там ще, але вина лежить на тобі ! Ось тобі приклад ти порушив правила дорожнього руху (сів за кермо чуть випивши більше ніж потрібно) тебе зупинив даїшник і замість того щоб відбути покарання ти просто даєш на лапу і їдеш далі... а що якщоб твою дитину збив такий ж чуть випивший водій який так як і ти дав хабара і поїхав далі ! Ти про це думав ? Ну звичайно що ні ! Ніхто думаю не любить коли в нього в місті брудно і намусорено ! Всі кричать винна влада , винні комунальники і тд. ! Друже мій милий ти хоч уявляєш скільки вони роботи виконують і за які копійки ? А сам ти кращий коли йдеш і викидаєш недопалок, упаковку від цукерки і тд. на тротуар чи дорогу ? Ми хочемо в ЄС, а самі поводимось як бидло ! Ну звичайно не всі, не можна всіх класти під одну лінійку, та нажаль таких переважна більшість (( На рахунок "Опозиційних" лідерів)) я так дивуюсь з вас люди )) Так вони ще пару років назад були при владі, та также як зараз Януковича ви ненавиділи ! Якщо ви вірити в їхнє покаяння і зміни в них то я вам щиросердечно співчуваю (( я не можу вам все розказати так як просто часу немає тай руки вже болять друкувати та якщо хтось має зауваження чи запитання, я зрадістю дам на них відповідь )))
Лідія 2013.12.10, 17:16
Все правильно пишуть. Якщо гаранта Конституції України в гроб класти, ленточки черні вішати на фото, проклінати, то це нормально. А якщо наших "героїв" обізвати то це катастрофа. Після того як начитаєшся цих коментів, самій хочеться мати гнать.
Грубий 2013.12.10, 18:04
Буля, а шо в Луганскє робити?
Йосип 2013.12.10, 19:03
До Зеника.... П. Зеник, я впевнений, що дiтям з забидляченого за останнi десять рокiв по самi бебехи франика, було б дуже корисно подивитись на щось iнше, нiж писок бандери та мурло багнотяга на кожному кроцi та почути щось iнше крiм "йосю, бодю, лесю диве яке яйце велике". Тьфу, не мicто стало, а бидлошоу.
гість 2013.12.15, 13:26
Анушкевичусу ганьба!Дай місту ялинку!Дітям потрібно свято!
07.10.2024
Тетяна Сорока

Про те, як змінилося життя після повномасштабного нападу окупантів у 2022 році, встановлення світового рекорду та ставлення до сучасних методів мобілізації, ветеран Степан Савчук поділився з журналісткою Фіртки.

339
04.10.2024
Микола Сторожовий

Підприємство продали з молотка за рекордні 2,6 мільярда гривень. Але в місті майже одразу ж почались розмови про помилку та зайву цифру у виграшній пропозиції, змову задля анулювання результатів торгів і розчищення землі в центрі Франківська під нову грандіозну забудову.

4871 3
28.09.2024
Вікторія Матіїв

Про свій досвід еміграції у Сполучені Штати Америки журналістці Фіртки розповіла прикарпатка — 23-річна Тіна Любчик.  

1564
19.09.2024
Вікторія Косович

Про те, як великі компанії й підприємства області розвивають свій бізнес, удосконалюють виробництво та експортують свій товар в Європу та інші країни в умовах повномасштабної війни, розповідає Фіртка.  

1609
10.09.2024
Вікторія Косович

Про те, чим живе притулок та як там рятують й піклуються про братів наших менших, журналістка Фіртки поспілкувалася з волонтеркою та працівницею прихистку "Рудий пес" Любов'ю Філь.

2756
01.09.2024
Діана Струк

Про те, як підготувалися до нового навчального року в Івано-Франківській громаді, журналістка Фіртки поспілкувалася з директоркою департаменту освіти та науки Івано-Франківської міської ради Вікторією Дротянко.

2424

Протягом місяця на різноманітних інтернет-ресурсах та соцмережах розкручується тема «гоніння на православних і заборона УПЦ». Почався цей галас відтоді як Верховна Рада ухвалила законопроєкт №8371 про регулювання діяльності релігійних організацій, що мають керівний центр у росії.

345

Усі ми хочемо бути здоровими та щасливими, але, на жаль, складовою людського життя є хвороби. Хвороби, які роблять людське життя складнішим і менш радісним, з'являються з різних причин.

1559

Роми таємничий народ, про який ми знаємо багато і водночас нічого. Здебільшого наші знання про ромів ґрунтуються на  стереотипах пов’язаних з ними: віщуни, гадання, конокради, прохачі, але все ж таки, що насправді ми про них знаємо?   

2308

Нова війна нагадує нам події минулих століть. Загарбники завжди руйнують і крадуть, Україна переживала це не один раз. Дві українські ікони за різних обставин покинули територію України, щоб прославитися у чужій. Ми повинні пам’ятати та цінувати те, що належало українському народові.  

3052
01.10.2024

Ягідництво на Прикарпатті, завдяки сприятливим особливостям регіону, набирає дуже серйозних обертів.  

651
28.09.2024

Чи дозволені банани після видалення жовчного міхура? Дієтологи дають поради про особливості харчування після операції.

817
23.09.2024

Зелений чай — найпопулярніший напій, попит на який щороку зростає у всьому світі. Його виготовляють з листочків чайного дерева Камелія, які готують на пару, або обсмажують, потім пресують і сушать.

746
30.09.2024

Згромадження Сестер Пресвятої родини виникло у 911 році, засновницею є сестра Теклі Юзефів.  

601
25.09.2024

Гошівський монастир — греко-католицький монастир Чину святого Василія Великого у селі Гошеві, що на Івано-Франківщині.  

16074
20.09.2024

Одним з ключових принципів християнського шлюбу є вірність. Адже саме вірність — ознака зрілих та відповідальних стосунків.   

2955
16.09.2024

Перший такий фестиваль на Міжнародному рівні відбувся вперше в Україні в Гошеві у 2015 році.  

1208
25.09.2024

Мурали або стінописи сьогодні не є чимось незвичним. У містах України, зокрема й в Івано-Франківську, на вільних стінах будинків час від часу з'являються різноманітні нові прояви вуличного мистецтва.  

26703 1
30.09.2024

Оксана Савчук заявила, що йдеться про постанову Центральної виборчої комісії України від 20 вересня щодо впорядкування та зміни виборчих дільниць.  

1083
27.09.2024

Пропозиції Асоціації міст України до проєкту Держбюджету-2025 підтримав Комітет Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування 26 вересня 2024 року.  

938 2
24.09.2024

Національна рада Швейцарії визнала Голодомор 1932–1933 років в Україні актом геноциду. Про це повідомила пресслужба Музею Голодомору, пише Фіртка. Відповідну декларацію було схвалено у вівторок, 24 вересня, 123 голосами «за».

743