Мер Івано-Франківська обіцяє розірвати угоди з перевізниками, якщо вони не припинять страйкувати (відео)

 

 

«Фіртка» повідомляла, що в Івано-Франківську розпочався страйк перевізників. З самого ранку в місті не їздить жодна маршрутка, автобусні зупинки переповнені.

 

Перевозять пасажирів лише тролейбуси КП "Електроавтотранс".

 

Водії маршруток страйкуватимуть допоки їхні вимоги не будуть виконані, а це - проїзд по 3 гривні.

 

Зрештою, як зізнався в розмові із кореспондентом "Фіртки" один із водіїв, вони не проти возити людей і по 2 гривні, натомість вимагають, щоб зменшилась кількість пільгових місць.

 

Міський голова Івано-Франківська Віктор Анушкевичус наголошує, що таким чином, перевізники не можуть вирішувати свої проблеми та обіцяє, що якщо вони не припинять страйк, то міська рада розірве з ними укадені угоди та проведе новий конкурс.

 

«Я хочу зазначити, що перевізниками страйк, як такий, не оголошений, адже для цього є певна процедура. Натомість вони всі разом пішли на ремонт. Зараз ми з цією ситуацією розбираємося.

 

Всі розуміють, що піднімаються ціни на паливо-мастильні матеріали, на обслуговування маршруток, але з другої сторони, перевізники мають взяти до уваги і вимоги мешканців: не порушувати правила дорожнього руху, прибирати транспортні засоби, дотримуватися графіку руху та звернути увагу на культуру поведінки водіїв.

 

Хочу наголосити, що ті пропозиції, які подали перевізники потрібно ще обговорювати, особливо, у контексті того, що стосується пенсіонерів. Пенсіонери у своїх правах ущемлені не мають бути.

 

Якщо у такий спосіб перевізники починають шантажувати владу, то я з цим не погоджуюся. Сьогодні мої заступники проведуть перемовини з перевізниками і якщо останні не припинять шантаж, то ми будемо вживати конкретні дії, аж до розірвання угоди з перевізниками», - пояснив Віктор Анушкевичус.

 

Мер також зауважив, що у перспективі влада міста планує зменшити кількість первізників, натомість розвивати комунальний транспорт.

 

 

 

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Як в Івано-Франківську маршрутки страйкують (фоторепортаж)

Франківські перевізники кажуть, що страйкуватимуть, допоки їхні вимоги не будуть виконані (фото)

В Івано-Франківську найнижчий тариф на перевезення у Західній Україні (порівняння)

Франківський виконком планує підняти тариф на маршрутки до 3 гривень в обмін на компостування квитків


16.05.2014 1086 58
Коментарі (58)

Асоціація перевізників 2014.05.16, 12:54
Шановні мешканці. Ми дуже шкодуємо, що склалася катастрофічна ситуація з перевезенями пасажирів в Івано-Франківську. Неспроможність влади ввійти в положення даної господарської діяльності, нефаховість та перекладання її відповідальності викликала цей транспортний колапс. Невідповідність діючого тарифу 2грн (прийнятий в 2009р.) з техніко- економічним обгрунтуванням та відсутність компенсації за пільгові перевезення загнало нас в глухий кут. Всім відомо, що ця ситуація є не нова. 3 2012р. перевізники намагалися вести консультації із замовником, щодо невідповідності тарифу на перевезення пасажирів до діючих цін на витратні матеріали. Ігнорування тарифної політики призвело до здійснення перевізниками збиткових перевезень пасажирів, а це в свою чергу - до погіршення (відміни, обмеження) графіків руху автобусів, зниження безпеки перевезень через старіння та знос рухомого складу, погіршення санітарного стану. Прямі втрати від збиткових перевезень несуть, насамперед, суб'єкти підприємницької діяльності - перевізники, які не мають можливості забезпечити належну якість послуг, поновлювати та підтримувати в належному технічному стані рухомий склад. Але після останнього здорощання прямих витрат ще в 1,5-2рази наша діяльність стала неможливою. Ми не скриваємо доходів від перевезень, всі розрахунки згідно законодавства подані в транспортний та у виконавчий відділ міської ради, так як вони є нашими замовниками. Пасажиропотік перевіряли шляхом присутності представників влади з водієм весь робочий день. Неодноразово проходили громадські слухання та інші процедури, які передбачені законом. Час у влади був для недопущення даної ситуації, але вона весь час займалася популізмом, піаром та виборами незважаючи чи це мер чи це депутатська більшість міста. Перевізники міста не політики, а звичайні люди, які вклали свої кошти на власний страх і ризик та хочуть мати можливість надавати послуги європейського зразка, які бажають всі мешканці нашого міста.
вовчик 2014.05.16, 13:02
мер просто боягуз, він до виборів нічо не хоче робити, думає що люди за нього проголосують, а тут фіг там.
Колишній пасажир 2014.05.16, 13:04
100 відсотків уже не буду їздити тими смердючими скотовозами. Перевізники попри своє скиглення і далі хочуть отримувати надприбутки. Правильно сказав мер: це шантаж. Громада міста не повинна не це вестися. Зарплати і стипеднії ніхто не підняв навіть на гривню. А сім’ї всім годувати треба. Тому не треба тут так розписуват і жалітися не дуже шанованій асоціації перевізників.
перевізник 2014.05.16, 13:07
Міський голова обманює і пресу і мешканців міста. Про обговорення яких пропозицій розказує мер. Видно він взагалі не в курсі справи. Пропозиції які надавали перевізники вже давно обговорені і проводились громадські слухання. Як вимагає Закон про регуляторку питання тарифів пройшло всі процедери. Залишилось розглянути питання на засіданні виконкому і прийняти рішення. Про яке ще обговорення може іти мова. Після громадських слухань і було прийнято рішення про винесення питання тарифів на 15 травня на розгляд виконкому. Видно мер взагалі не володіє цим питанням і розказує небилиці. Це він і його команда довела до страйку. Вже вони два роки брешуть перевізникам про підняття тарифів і два роки мер обговорює це питання. Тільки з ким? Що з самим з собою.Нехай мер не страхає розірванням договорів.
їздун 2014.05.16, 13:09
зашевелився дорогой наш товаріщ БО СМАЖЕНИМ ЗАПАХЛО АЛЕ ШАНОВНІ ПЕРЕВІЗНИКИ І МЕР САМІ ПИШИТЕ ЩО ВЖЕ ДАВНО ХЛЧЕТЕ ТОГО ЧОГОНЕ ХОЧЕМО МИ ТО ЧОМУ НЕ РІШАЛИ БО ДУМАЛИ ЩО ПРОСТО 3 грн і все а ви запрвки не пробували пікетувати а якщо РИНКИ БУЛИ Б У ГРОМАДИ І ЇХ БАСНОСЛОВНІ ДОХОДИ ШАПРАВИТИ НА ВИРІШЕННЯ ПРОЇЗДУ СЛАБО але ви болото і жаби які тільки КВАКАЮТЬ тому ЖИТЕЛІ НЕ ЇДЬТЕ І НЕ ЗГОДЖУЙтеся на підняття --МЕРА НА КРУ ПЕРЕВІРКУ І У ВІДСТАВКУ А ЯКЩО СВОБОЛА І ДАЛЬШЕ+++ТО ПЕРЕВИБОРИ ХВАТИТЬ ЛЮДИ ГИнуть іде війна а їм мало і мало
Lana 2014.05.16, 13:10
ахаха...ну розірве він договір...ну буде новий тендер..і що?? будуть знову ті самі підприємці...оскільки ніхто не матиме таку кількість автобусів....і знову буде та ж умова в них...
до Асоціація перевізників 2014.05.16, 13:13
ну то закривайтесь. вам більшість людей лише подякує. це пришвидшить розвиток нормального комунального транспорту, а не тих брудних корит, які ви називаєте автобусами
Асоціації перевізників 2014.05.16, 13:13
Якщо дана ситуація - це ваше непорозуміння з владою, то чому мають страждати прості пасажири, які вам справно платять за проїзд і забезпечують ваш прибуток? Міська влада на маршрутках не їздить, ви їх страйком не дуже зачепите! Не простіше би було зняти з маршруту з два десятки автобусів і заблокувати ними будинок Анчоуса? І дієвіше і пасажири би вас підтримали. А так ві показали і свою разом з владою безвідповідальність і популізм!!
НАТАЛІЯ 2014.05.16, 13:16
Віктор Анушкевичус молодець. громада не повинна йти на поводу кількох перевізників, що втратили міру.потрібно негайно міняти цих перевізників чи розширяти комунальний транспорт.
Віталій 2014.05.16, 13:20
Ціни на паливо ростуть по всій країні, звідкіля ж взялася така цифра - 3 грн.!?? Так, у Львові вартість проїзду саме 3 грн., але не рівняйте його з Франківськом! У Чернівцях, Ужгороді, Тернополі яка вартість проїзду? Далеко не 3 грн.! Може й варто піднімати ціни, але ж не перегинайте палицю!
цікавий 2014.05.16, 13:21
а соловя автобукси тоже страйкують...
Саша 2014.05.16, 13:25
Згідно Договорів на перевезення, які укладені між виконавчим комітетом та перевізниками, перевізники зобов"язані забезпечувати транспортне перевезення пасижирів. Договором не передбачено можливості проведення страйку чи відмови від випуску автобусів на маршрут. Ситуацію, яка склалась сьогодні, можна розцінювати, як порушення умов договору та використання даної ситуації в політичному підтексті.
від асоціації перевізників 2014.05.16, 13:30
Гарно мер говорить, особливо як він вболіває за незахищені верстви населення і пенсіонерів. Нас перевізників теж це турбує. Но чому мер не витягне зі своєї кишені або із сімейного бюджету гроші і не роздає їх пенсіонерам і незахищеним верствам населення на проїзд у міському транспорті. То чому мер за рахунок приватних перевізників хоче надавати пільги цим категоріям. Мер колишній підприємець, і зараз його сімя займається бізнесом. То пропоную щоб мер дав команду своїй сімї щоб вони з 10.00 год. і до 16.00 год роздавали задурно по посвідченнях пенсіонерам та незахищеним верствам населення той продукт що вони його виробляють чи ним торгують. І ще з ранку щогодини роздавали ці продукти ще 4 особам таким пільговим категоріям. Бо перевізники зараз так і роблять. Тоді побачимо як піде бізнес у сімї мера. Дальше. Нехай виконавчий комітет чи сесія міської ради прийме рішення щоб зобовязати всіх підприємців, базари, ринки, магазини, перукарні, ресторани та інші заклади щоб ті теж давали товари, обслуговували безоплатно з 10.00 до 16.00 пенсіонерів і інші пільгові категорії по посвідченнях. Ось тоді буде все по совісті. І у всіх перед пенсіонерами і незахищеними верствами населення буде чиста. А то добре бути добрим дядею за чужий рахунок.
справдливий до Асоціації.. 2014.05.16, 13:33
Покажить спочатку транспорт,на якому з технічної і санітарної складової можна було би у нашомі місті їздити,а потім розповідайте байки про все інше..Приклад нашого міста говорить про те,що ,по-перше ,не можна мера вибирати більше,як на один термін(потім вони різко починають втрачати інтерес до проблем громади),по -друге, ні в якому разі не можна нашим несвідомим приватниками доручати весь обсяг пасажирских перевезень..Приватна монополія дозволяє не відповідати за якість своєї роботи і диктувати або нав"язувати правила гри,що зовсім недопустимо особливо в умовах перевоєнного стану.
11111111111 2014.05.16, 13:38
Давно пора викинути з місцевих перевезень бариг!!!! У всіх цивілізованих країнах пасажирські перевезення в містах належать їх комунальним підприємствам і всі отримані з цього надприбудки йдуть в місцеві бюджети а не в кишені ненажерливих бариг!!! Мери міст повинні вимагати від голови НацБанку що він напрвляв державні кошти під 7% річних не на рефінансування приватних банків а направляв їх на кредитування закупівлі українськими містами українських автобусів і тролейбусів чим би було забезпечено зріст робочих місць в дерхаві та ВВП від виробництва і реального оподаткування прибутку від даного бізнесу!!!! ГАНЬБА БАРИГАМ !!!!!
Мер в темі 2014.05.16, 13:49
Вважаю, що мер сам організував цю піар акцію, щоб показати себе "захисником знедолених". Всім відомо що перевізники діляться з мером за можливість здійснювати перевезення а зараз грають кіна. Фсьо кіна не буде ліпотрика сі скінчила.
Вася 2014.05.16, 13:50
А чи був хлопчик?
івано-франківець 2014.05.16, 13:55
Враховуючи довжину міських маршрутів, коли половину відстані можна пройти і пішки, 2 грн. 50 коп. - якраз оптимальна вартість проїзду. Пенсіонери могли б оплачувати 50% вартості проїзду. На бензин вистачило б. А прибуток має бути в межах норми, а не - захмарним. Зарплати і пенсії уряд заморозив, то хіба справедливо перевізникам видирати останні гроші з бідних верств населення.
Коля 2014.05.16, 13:57
Ай я яй який у нас мер хороший. Все про людей думає. А про те що бензин зростає і через жахливі дороги купа грошей йде на ремонт він ніби не знає. Та ще й йому "чайку" треба принести щоб дав дозвіл на перевезення. Нічого собі все людям. Ганьба таким лицемірам.
Я 2014.05.16, 14:03
Перевізники хами! Збільшать зарплати і пенсії, тоді можна підвищувати проїзд до 2,5 грн.І не порівнювати з іншими великими містами.Поїздимо тролейбусами, а ви сидіть без зарплати,обійдемося без вас.
Роман 2014.05.16, 14:05
А хіба у Франківську є перевізники- цим водіям фірою керувати і то по полю, Водії Франківська, звертаюся до більшості з Вас, їздити по правилах не вмієте, не привітні, не ввічливі, ні на дорозі, ні у своїх обдертих, брудних і засмальцованих "віходках" на колесах. Подивіться як працюють перевізники Ужгорода,(не говорю про Європу) чіткий графік, чистий одяг, і нема такого скупчення автобусів, в мене таке враження що це незупинки, а місця водопою баранів, чесне слово- неконтрольована отара автобусів, постійний поспіх, перегони... або змінюйте менери, або пересідай один з другим на фіру. А інша частина водіїв, їх меньшість- намагаються з цим боротися, але в дикому стаді важко бути культурним. вибачте за грубості, але інакше в мене не вийшло.
Роман 2014.05.16, 14:06
ВОДІЇ!!! ПЕРЕГЛЯНЬТЕ КОМЕНТАРІ І ЗРОБІТЬ ВИСНОВКИ!!!!
Ігор Богданович 2014.05.16, 14:12
Шановні знавці сфери громадського транспорту, безперечно, що комунальний транспорт це правильно, проте він абсолютно не надприбутковий, а постійно збитковий і дотаційний, тому власне він і комунальний. І пільговиків в цивілізованих країнах не возять безкоштовно, а надають адресну дотацію або ж відшкодовують куплені квитки, тому гроші в транспорті платять всі! Я особисто не вітаю підвищення ціни, правду кажучи став більше ходити і в цьому бачу позитив, проте раніше встаю і це вже ненатив.
До МЕРА 2014.05.16, 14:15
Я так зрозумів, що виходячи із вашої логіки, то Електросвтотранс це надприбуткове підприємство, а чи так це???
мотокопитний 2014.05.16, 14:23
Сьогодні у місті покращилась ситуація з пробками,рух покращився в місті,повітря стало чистим,немає писку гальмівних накладок автобусів,хамів на дорогах поменшало,нерви у пасажирів стали спокійне,+ до того,пішки пройтись-супер!Ще й зміцнює всі органи,навіть полові,але не збільшує їх.Пропоную такі дні зробити регулярними,4-5 разів на місяць ,без збільшення оплати за проїзд!
Агроном до Ігора Богданови 2014.05.16, 14:33
Звичайно, комунальний транспорт не настільки прибутковий, як приватний. І причина цому насправді проста - хто скільки податків сплачує, і хто в кого пасажирів перебиває. Дайте собі правдиву відповідь на ці питання.
до агронома 2014.05.16, 14:38
Дядьку якщо Ви не в темі то не пишіть дурниць. Які податки з прибутку сплачує комунальний транспорт. Коли йому з державного і міського бюджету платять субвенції і дотації тому що він збитковий.
кондуктор 2014.05.16, 14:43
Комунальне підприємство "Електротранс" є збитковим. І виживає лише за рахунок дотацій з деожавного бюджету на перевезення пільгових категорій населення(в т.ч. пенсіонерів), які складають близько 12,0 млн. грн. в рік. Приватним перевізникам таких дотацій просто не дають, хоча згідно із законодавством мали б давати. Якщо ті 12 млн. дотацій поділити на всіх, то тролейбусний парк не виживе і збанкрутіє. Крім того рухомий склад (тролуйбуси) "Електротранс" купує за бюджетні кошти, а всі приватники придбали автобуси за власні кошти (більшість у кредит). Вважаю що тариф на проїзд підняти треба до 2,50грн. А потім коли піднімуть зарплати і пенсії можна встановити і 3 грн. Потрібно хотіти знайти компромісне рішення вже сьогодні, а не нагнітати обстановку.
житель 2014.05.16, 14:58
О Анчоус піатиться перед виборами в депутати у ВР захичає пенсіонерів (електорат)добрий дядя! А за його правлвня а місто страшно дивитись, жодно кап ремонту доріг, за Шкутяка хоч шось робилось. Разом із довбаною Свободою роздірібанили продали і забудували всю центральну частину міста всі зелені зони вирубали! Всі вони добрі до людей коли їм цього треба а потоп проблеми індійців це проблеми ж самих індійців
Шеф 2014.05.16, 15:07
Не вартує у Франківську маршрутка більше двох гривень, хоч убий!Вихід: 1 - не давати грошей поки не дадуть квитка; 2 - студентам проїзд по студентському - 1 грн; 3 - пенсіонери свої пільги заробили, ми їздимо ще лиш на тих вулицях які пенсіонери влаштували; 4 - кращі маршрути муніципальному транспорту, решту на конкурс для приватників. Можна ще покращити приватним перевізникам життя, але й цього вистарчить на перший раз...
Агроном 2014.05.16, 15:09
Він і буде залишатись збитковим або хоча б у нуль не виходити до тих пір, поки його не почнуть розвивати. Тому у довгостроковій перспективі це ж піде на користь самому місту.
0 - росту зарплати!!! 2014.05.16, 15:25
Міський голова, будьте рішучишим у відстоєнні громадськості! нейдіть наповідку у цих своєрідних "терористів"-перевізників!, без них місто привабливіше, а люди Більшість потерплять з такими незручностями...
Знову неукраїнці!!!((( 2014.05.16, 15:33
Сьогодні МИ знайшли прізвища власників автобусів і підставних осіб( ніби вони власники-підприємці). Коли фіртка надрукує-ВИ всі обпісяєтеся))) Якщо фіртка не надрукує МИ надрукуємо і будемо роздавати ЛЮДЯМ і обклеювати всі зупинки!!!
Знову неукраїнці!!!((( 2014.05.16, 15:33
Сьогодні МИ знайшли прізвища власників автобусів і підставних осіб( ніби вони власники-підприємці). Коли фіртка надрукує-ВИ всі обпісяєтеся))) Якщо фіртка не надрукує МИ надрукуємо і будемо роздавати ЛЮДЯМ і обклеювати всі зупинки!!!
vasya 2014.05.16, 15:42
Всі на страйк!!! Студентам - підняти стипендії, пенсіонерам - пенсії, орендарям - орендну плату, позичальникам - ставки позичання, податківцям - ставки податку... але ті маршрутки таки переважно в занедбаному стані, водії - систематично порушують ПДР. Не піддаватися на шантаж - розірвати угоди.
vasya 2014.05.16, 15:43
Всі на страйк!!! Студентам - підняти стипендії, пенсіонерам - пенсії, орендарям - орендну плату, позичальникам - ставки позичання, податківцям - ставки податку... але ті маршрутки таки переважно в занедбаному стані, водії - систематично порушують ПДР. Не піддаватися на шантаж - розірвати угоди.
таксист Вася 2014.05.16, 15:45
Я підтримую перевізників.Сьогодні до обіду я заробив стільки скільки заробляю за місяць А ви кажете , що народ бідний.Добре,що мої прибутки ніхто не рахує.Ха Ха Ха!!!
пасажир 2014.05.16, 15:47
Так це ти оббирав людей беручи з вул. Хоткевича до Трикотажної фабрики до 100 грн.Совісті не маєш, і не подавишся.
Ната 2014.05.16, 17:23
До мера: розірвати угоди з сьогоднішінми страйкарями - якщо всі стали раптом одного дня на ремонт,то перевірте техстан транспорту - може він взагалі не придатний до перевезень пасажирів! :) Хай страйкують! зате комунальний транспорт має працювати вдвічі ефективніше. Так, незручно для нас. Але ми перетерпим ці незручності заради того, щоб ніхто надалі з перевізників не маніпулював. І обовязкова запровадження квитків на проїзд! Я податки сплачую, то чому цього не мають робити інші - хитріші і нагліші.
Сергій 2014.05.16, 17:51
Підняти тариф треба, але ж не на 1-2 грн., як хочуть перевізники. Їхні "розрахунки" проводяться на підставі затверджених графіків руху, але ж вони НЕ ДОТРИМУЮТЬСЯ!!! Пропоную при піднятті тарифів оговорити БЕЗУМОВНЕ ДОТРИМАННЯ ПЕРЕВІЗНИКАМИ ГРАФІКІВ руху!!!!!!!!!! 78-й маршрут крім годин ПІК - взагалі не працює! І так по більшості маршрутів! ГРІФІКИ РУХУ - вивісити на кожній зупинці та телефони - куди повідомляти про його недотримання: 5 дзвінків - і попередження перевізнику, замість третього - позбавлення права працювати на цьому маршруті і новий конкурс.
Аліса 2014.05.16, 17:58
12,0 млн. грн. в рік. дотоцій! Може замість них купити нові автобуси для міста?
мешканець 2014.05.16, 18:16
Згідно законодавства, якщо вартість пального збільшується на 10відсотків, то можна переглядати тариф на перевезення в сторону збільшення. Сьогодні вартість пального зросла в 2 рази, також зросла мінімальна з/п, нарахування на з/п, тому хочемо чи не хочемо, а потрібно переглянути тарифи. Чомусь в інших обласних центрах це питання вирішили без галасу, а у нас свободівці хочуть піару з будь-якого питання. Складається враження що свободівська влада спеціально провокує перевізників і підштовхує їх до страйку. Чим більший безлад у місті, то для них краще. кому потрібні компостери, прилади GPS-це що вже чиясь фірма хоче заробити на цьому.
франківець 2014.05.16, 18:44
Це ж як потрібно ненавидіти людей? Без попередження про страйк! (в якому автобусі були оголошення???) відмовитись в робочий день, в ДОЩ!!! страйканути. А люди з гідністю витримали. Тепер закупити автобуси та тролейбуси і возити людей автопарком. Чому вони везуть за 1,2 грн., а перевізникам потрібно 3,5 грн.??? Пропоную оголосити місячник пішого пересування містом. хай в автобусах самі пенсіонери поїздять. І нас..ти на перевізників. До великих грошей, заробітків і розкоші привикається швидко і назавжди. Але потрібно і привикати заробляти в межах 3-5 %, як всюди закордоном, а не 20-150 %.
Cтепан 2014.05.16, 18:49
Щоб налагодити пасажироперевезення потрібно повністю змінити всіх перевізників, перевагу надати тому, хто запропонує меншу ціну, або створити муніципальний автобусний парк . Крім того потрібно опублікувати списки перевізників і показати їхні податкові платежі до бюджету,які напевно мінімальні. Обовязково посилити контроль правоохоронних органів та ДАЇ, також допускати до перевезення пасажирів водіїв зі стажем роботи та відповідними категоріями, а то інколи везе нас як дрова. Квитки обовязково. І перевізники та шоферня повинна зрозуміти, що пасажир це ваш інвестор, його треба поважати і не хамити. А то ми пасажири ,теж можемо розізлитись, як на перевізників так і на водіїв і дати вам прикурки. Мер діє правильно- не хочуть возити, хай йдуть "нафіг",ми пасажири,крім того ще і виборці, а нас більше ніж перевізників,так що панове добре думайте.
вчитель 2014.05.16, 21:14
Шановні вчителі! Давайте теж страйкувати! Станем в понеділок біля школи і не будем вчити дітей цих та інших бізнесменів, які хочуть на на наших спинах багатіти. Держава в один момент зробила нас на 50% біднішими, підняла ціни на ЖКГ, продуктові магнати підняли ціни, тепер перевізники... І вони найгірші вцьому списку, бо на роботу в пижику їздить Вчитель, Пенсіонер,Студент, Школяр і Безробітний! І на усіх нас хоче заробити так як вчора (100%) перевізник! Хай піде заробить на бізнесменові або на депутатові або на іншому перевізнику! Або хай встановить нам доплату, таку яку хоче сам заробляти!
Світлана 2014.05.16, 21:53
Зате в місті стало легше дихати і люди стануть здоровішими, коли ходитимуть пішки.
Гість 2014.05.16, 21:55
А чому ж влада ніяк не реагувала коли асоціяція перевізників приходила щоб цивілізовано вирішити це питання? І про яку зміну перевізників може йти мова,якщо всі знають-всі хороші маршрути курують вершки нашої влади,тож про яку зміну перевізників може йти мова,а зірвуться як завжди на нерентабельних маршрутах.Наш любий мер турбується тільки за власну репутацію-спробував би цілий день відїздити по набережній,і після цього щей автобус поремонтувати...все треба вирішувати шляхом діалогу,щоб не страждали звичайні громадяни,але наша влада чує тільки те,що вигідно для самопіару.
Bodя 2014.05.16, 21:56
Пропоную щоб при вході в маршрутку пасажир замість грошей давав водію квиток, який придбано в торгівельних мережах міста, в разі відсутності квитка його купувати у водія, але на 50 коп дороще. Після водій чи власник обміняє їх на гроші чесно заплативши податок.
земляк 2014.05.16, 22:23
Забрати ліцензію. Будучи мером я б так і зробила. Ніякий перевізник не має право так знущатись над своїм містом.Ми можемо місяць по місту пішки гуляти лишень би димом цигарок не дихати, які шофера курять порушуючи правила. Задобре їм у нас живеться. Без покарання не можна залишити. Це ж ще з цілого міста ідіотів зробити посміли - зламались всі і відразу. Якщо залишуться без кари - то марний наш майдан ....
франківчанка 2014.05.16, 22:26
А як вони податки платять?? якщо квитка в маршрутці навіть у водія не купиш???
Велосипедист 2014.05.16, 22:31
УУРРАА...СТРАЙК!!!!! Я за страйк і ногами і руками:) Особливо НОГАМИ!! Це ж на користь усім!! РУХ-це життя!! На роботі цілими днями сидимо,в школі та інституті.Вже забули як ходити:) Хотілося б цього безстрокового страйку ЯКНАЙДОВШЕ!! ПРекрасний настрій сьогодні був у всіх мешканців міста:) А для пенсіонерів та пільговиків і комунального транспорту вистачить:)
Z 2014.05.16, 22:50
Pavel Fris Pavel Fris 16 травня 2014 р. 22:13 Я давно стримував себе в бажанні написати те, про що піде мова нижче. Але вчора у вечорі, коли я приїхав з відпуски, і прочитав на ФБ пост свого сина - вирішив прокоментувати його теж. Однак сьогодні я зустрів, там само на ФБ, публікацію про відвідування Івано-Франківська мером мого улюбленого міста – Львова, людиною, яка користується великою повагою серед широких прошарків наших громадян, пана Садового. І найприємнішим для мене було те, що його оцінки ситуації у нашому місті практично повністю співпали з моїми. Я також вважаю, що владу у нашому місті захопила група осіб на чолі з мером – В. Анушкевічусом, яка встановила у місті режим безконтрольного панування. На мій превеликий жаль, значна частина цієї групи складається з представників ГО «Свобода». Особисто я у свій час покладав на цю політсилу великі сподівання і голосував за неї. Вважав, що національно спрямовані молоді сили зможуть докорінно змінити ситуацію в країні. Нажаль – помилився! Після приходу до влади почався дерибан, дерибан усього що тільки можливо! Не буду звертатись до гучних і загальновідомих справ Гаркота-Колковського. Це лише верхівка айсбергу. Ми ще побачимо (і це буде дуже скоро) нові кримінальні справи і почуємо нові прізвища. Фактично знов підтверджується відома істина що до того - хто робить революції і хто користується її плодами. У Франківську утворився дует між незаконно обраним В. Анушкевічусом, який прийшов до влади відомим усім мешканцям міста способом і тими членами виконкому, які задля задоволення власних інтересів сприяють одні другим у вирішення шкірних питань. Тепер я хочу звернутись до першооснови публікації мого сина і висловитись з цього приводу. Так, в Україні на сьогодні відсутній політичний антисемітизм і в цьому, я повністю погоджуюсь і з В. Рабіновичем і з тими, хто підтримує цю точку зору. Але економічний антисемітизм, нажаль, існує. І Івано-Франківськ є наочним прикладом цього ганебного явища провідниками якого є мер нашого міста та члени виконкому. За усі роки панування п. Анушкевічуса він не спромігся навіть поцікавитись потребами єврейської громади міста, відвідати синагогу, поговорити з членами громади. На сьогодні у Франківську залишилось дуже мало євреїв абсолютна більшість з яких дуже старі люди, які аж ніяк не можуть приймати участь у громадському житті. А утримувати культову споруду (яка до того ж є пам’яткою архітектури) практично нема за що. Щоб отримати хоч якісь кошти громада була вимушена здати в оренду навіть перший поверх синагоги і за рахунок отриманих коштів хоч якось підтримувати температурний режим взимку і латати найбільші дири у даху. І це при тому, що усі інші конфесії міста неодноразово отримували від міста достатню матеріальну допомогу. Керівництво місто відмовилось будь-яким чином вшанувати пам’ять тисяч загиблих мешканців-євреїв закатованих німецькими фашистами у роки Другої світової війни. Громаді, всупереч чинному законодавству, неодноразово відмовляли у поверненні культових приміщень, які за законом перейшли у спадщину громади і передача яких тим самим користувачам в оренду дала би можливість вирішити усі фінансові проблеми. Можна писати і багато ще чого. Чи не є це наочним свідченням антисемітизму п. В. Анушкевічуса? Він пропускає через виконком такі рішення для інших осіб, які для представників єврейської громади є забороненими, ти які могли стати відповідним джерелом для вирішення економічних проблем єврейської громади. Тепер пан Анушкевічус рветься у народні депутати. Він добре усвідомлює, що жодних шансів втретє захопити крісло міського голови йому не вдасться і прийде час для відповідей – для багатьох відповідей на багато питань. Сховатись за депутатською недоторканістю – ось його основна мета. Але я маю надію, що його час минув. Франків’ян вже не надурити. Плекаю надію, що у Верховну Раду потрапить дійсно той, хто сьогодні створює нові робочі місця, хто реально пропагандує Прикарпаття у цілому світі, той, хто реально допомагає підтриманню обороноздатності країни. P.S. А що до чергових незаконних рішень – нам не звикати. Пане Анушкевічус! Подивіться – усі попередні незаконні рішення виконкому були скасовані судом. Буде скасоване і останнє. Нам не звикати добиватись справедливості у суді. P.S.S. Вже після написання цього поста я прочитав на ФБ інформацію про те, що на прийомі у посольстві Ізраіля, яке відбулось вчора, абсолютна більшість були представники ВО «Свобода», які прийшли поздоровити з національним святом Ізраіля. Усі розцінили це, як надзвичайно важливий і знаковий крок, який свідчить про перетворення ВОС у партію європейського типу. На цьому тлі дії її представників у виконкомі Івано-Франківсаької міскради абсолютно суперечать політиці партії у цілому. Нажаль!
IVAN 2014.05.16, 23:15
Розривати угоду з привезниками,ідея заступника Міського Голови Гайди Руслана Дмитровича. Руслан Дмитрович хоче провести новий конкурс,за нові гроші-хто більше принесе.Оскільки я знаю він спеціаліст по цьому ділу.Який мер,такий і заступник. Біда втому,що сума збільшується у два рази.Раніше був мер один,а тепер двоє! Отже,прийшов час люструвати мера і його заступника.
До вчительки 2014.05.16, 23:58
То ви такі розумні.А тепер я порахую ваші прибутки.По перше берете хабарі за підвищення оцінок, вимагаєте подарунки по замовленню на чималу суму на різні свята, надаєте приватні уроки дітям , беручи гроші та не оподатковуєте їх.І не треба по собі судити чиїсь прибутки.
гном 2014.05.17, 17:29
друзі,проблематика цього питання не в самих перевізниках,а у тому безладі,який почав керувати містом з початком другої каденції нашого мера..Не має системи в роботі виконкому,чомусь зовсім не враховані таки ситуації,коли раптом одночасно "зламався" весь парк транспорту пасажирских перевезень..(зрозуміло,що це звичайний саботаж)???А чому за стільки часу панування анушкевічуса на посаді хочь по разу капітально не відремонтовані всі дорогі в місті,чому зовсім не ремонтується переважна більшись під"їздник доріг до будинків,чому переважно невчасно вивозиться смяття,чому не обладнані зупинкі громадського транспорту..чому ..чому...????Тому що мер добуває свій спектакль на посаді голови міста і піарить на майдані і сході..Та ще зараз знову гроє кандидата у депутату ВР..Але ми самі винні,бо після першого терміну мерства треба було йому щіро подякувати..
Велосипедист 2014.05.17, 20:53
Класно в місті чистий спокій))) Вийшов до цуму аж легше дихати))нема тих пижиків жовтих))) більше не буду ними їхати підтимую бойкот
мешканець 2014.05.18, 21:41
Дивлюсь на того Анчоуса, та й роблю висновки: п*здіти, не мішки носити. Що він зробив для міста за всі роки при владі? - Нічого. Набережну називають зоною відчуження Франківська. Та й решта доріг в місті - яма на ямі. Ні для благоустрою, ні для мешканців, абсолютно ноль. Тільки обіцянки. Як тільки пахне жареним, зразу в відпустку/на лікарняне. Поцікавтесь у нього як живе він і його родина. Впевнений, що маєток далеко не бідний, і на яких тачках їздить синулька. Перевізники йому глибоко до одного місця, бо скоро вибори, підтримає їх, пролетить з пенсіонерами, які за нього будуть голосувати, і на яких він покладе після виборів. І в той же час йому вигідно проводити новий конкурс на перевезення. За кожен автобус влада получає нехилий хабар (чув особисто) і потім вони між собою діляться. Обіцянки про великий транспорт, то все передвиборні обіцянки. Електроавтотранс ледве зводить кінці, і якби не дотації з Києва, був би йому давно гаплик (це теж інфа від працівників). Тролейбуси сипляться на ходу, Кароси, взагалі більше димлять, ніж їдуть. При такій кількості транспорту в місті, великий автобус як стане в пробці, то буде довго в ній стояти, особливо на ринку, де кожен лишає машину, як попало, на Січових Стрільців, де маршрутки не можуть розминутись. Анчоус обіцяє вже який рік навести там порядок? Взагалі владі вірити не можна, нікому. Хто керує всім у місті - "Свобода". Скільки раз їх ловили на хабарях? Хоть один сидить? Чого проблема тільки в перевізниках? Взяти тих же таксистів, які нагріли кишеню за два дні. Такі ціни з*лупили, з вокзалу до Пасічної 50 грн? І ні один не має ліцензії, не платить державі податку. А так само курить в салоні і матюкається. Чого ніхто не йде жалітись, коли піднімають ціни на хліб, ліки, бензин, продукти, одяг? ЧОго ніхто не проводив громадські слухання? Бо кожен вміє рахувати чужі гроші, а своїх не бачить. Кожен про себе поматюкається, витягне бабки з гаманця і купить. Йдіть під білий дім і страйкуйте! Як вчора бензин був 10, а сьогодні 15грн/літр? Чого нас ніхто не попередив? Шкода людей, загинувших на майдані, за яких всі забули давно. Що не беруть хабарі лікарі, вчителі, викладачі, чиновники? Як брали так і беруть/будуть брати. Владі нас*ати на всіх і на кожного. Тому і бореться кожен за виживання. І ті самі перевізники також. Чому пільговикам на ринку нічого не дають "по посвідченню"? В магазині? В аптеці? Там такі ж власники-підприємці? ЧОму ніхто про це не задумається. Чого студент який має ті пару нещасних гривень платить, а пенсіонер, який отримує пенсію і ще працює їздить безкоштовно? Україна - країна чудес.
Франківець 2014.05.18, 22:01
До речі канал "Вежа" та інші засоби масової інформації, в тому числі інтернет-ресурси належать нашій дорогій владі, і висвітлюють події в місті, в тому числі страйк, так як їм скажуть (на подобі російських). Те що їм заважає спокійно жити, вирізають. Хотів би я бачити як по третій студії чи по Галичині провели журналістське розслідування про кожного міського депутата і всіх інших чиновників. Подивіться які під білим домом стоять джипи! Це все на чесні зарплати? А чого я на свою зарплату не можу собі такий дозволити? Розкажіть про лікарні, коли лікарі приходять на роботу, як вони вимагають хабар, ой, добровільний внесок, скільки разів п"ють каву, коли йдуть з роботи? Про тих же вчителів, чи викладачів. Коли дитині вчитель відкрито говорить - не принесеш стільки $, не здаш. Скільки аварій в місті, особливо вночі, коли мажори, п"яні в дупу сідають на іномарки, куплені як і права батьками, і калічуть людей. Куда дивиться міліція? А її взагалі нема, поховались, як щурі по норах. Безвладдя панує всюди, просто ми до нього так привикли, що й не помічаєм
30.04.2024

Будівельна компанія «ND Group Development» запрошує вас стати майбутніми власниками унікального комплексу преміумкласу. Водночас власний будинок мрії стає ще доступнішим. Адже при покупці з 30 квітня 2024 року до 15 травня 2024 року можна отримати знижку 3%. 

936
29.04.2024
Вікторія Матіїв

Журналістка Фіртки поспілкувалася з серцево-судинним лікарем-хірургом Андрієм Судусом про причини раптової серцевої смерті, операції на серці, як війна вплинула на кількість захворювань, чи "молодіють" хвороби серця та як запобігти їхньому розвитку загалом.

750
22.04.2024
Вікторія Матіїв

Про значення Великодніх свят журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.

1862
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

3204
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

2532
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

2522

Доволі часто можна зустріти згадку про так званого «пасхального зайця» в сучасній масовій культурі (фільми серіали, листівки, гіфки). Отож, яке відношення має кролик/заєць до Пасхи?

204

Спорт — це не просто змагання, це мова, яку розуміють усі. І Україна використовує її, щоб розповісти світові про свою силу та прагнення до перемоги.

712

Нижня палата Конгресу США затвердила допомогу Україні в  сумі 61 мільярдів доларів. Всього «за» допомогу Україні проголосували 311, «проти» — 112, «утримались» — 8.

669

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

1568
01.05.2024

Християни освячують пасхальні традиційні страви, про котрі чітко згадує священник у часі освячення, зокрема м’ясні та молочні. Кошик можна прикрасити барвінком і вишитим рушником.

337
26.04.2024

Розповідаємо про корисні для серця та задоволення способи включити домашній сир у свій раціон.  

666
23.04.2024

У 2024 році Великий піст почався 18 березня та закінчиться 4 травня. Святкування Великодня у християн припадає на 5 травня.  

596
30.04.2024

Великий або Страсний четвер — це день, коли Христос понад 2000 років тому на Тайній Вечері з апостолами, своїми священниками, установив Таїнство Святого Причастя, відслуживши першу Божественну Літургію.  

309
26.04.2024

Чому Великдень є одним з найважливіших християнських свят та що він означає для сьогодення, зокрема для українців, які третій рік поспіль відзначатимуть цей день під час повномасштабної війни?  

368
22.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

27008
18.04.2024

Під час моління студенти зачитували розважання, які перепліталися зі стражданнями нашого Спасителя – Ісуса Христа під час Хресної дороги та терпіннями, які проходить український народ у часі жорстокої війни.  

820
02.05.2024

Мурали або стінописи сьогодні не є чимось незвичним. У містах України, зокрема й в Івано-Франківську, на вільних стінах будинків час від часу з'являються різноманітні нові прояви вуличного мистецтва.  

19659
30.04.2024

Івано-Франківська міська рада прийняла звернення до Президента України Володимира Зеленського, голови Верховної Ради України Руслана Стефанчука, комітету Верховної Ради України з питань бюджету, щодо спрямування видатків державного бюджету з фінансування політичних партій на ЗСУ.  

404
26.04.2024

З твердженням, що часто думка простих людей важливіша, ніж думка професійних політиків та експертів, повністю погодилися або скоріше погодилися 48% опитаних. Не згодні з таким твердженням лише 1/5 респондентів.

382
23.04.2024

Рівень довіри до інформації про події війни, яка надходить від владних органів, є невисоким.  

710
19.04.2024

Обороноздатність, безпека, підтримка воїнів, розвиток економіки та євроінтеграційні процеси – ключові питання, які обговорили під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, що відбувся під головуванням Президента України Володимира Зеленського.  

1266 2