"ЛОКОМОТИВ" - "УРАГАН" - 2:2 (відео)

 

/data/blog/41905/1880ad7a4ce978eabc1b3ae7ff1c5248.gif

 

Через тиждень після яскравої переможної гри в Кубку УЄФА проти чемпіона Італії "Локомотиву" належало провести чергову гру в національному чемпіонаті.

 

Напевно, у шанувальників харківської команди викликало тривогу питання, чи зможуть футболісти відновитися після насичених єврокубкових матчів, і навіть не стільки фізично - в цьому якраз сумнівів не було, а більше емоційно - адже стільки адреналіну було викинуто. А скільки нервів витрачено - у спорті ж взагалі, та й футзалі, зокрема, без емоцій неможливо.

 

До слова, вже якщо ми на самому початку згадали про "Європу", то для "Урагану", напевно, це було додатковою мотивацією спробувати обіграти переможця чемпіона Італії . Ну, а про історію взаємин харків'ян і франківців у минулому сезоні, думається, пам'ятають абсолютно всі любителі футзалу.

 

Вже перша хвилина порадувала активністю команд - Кісельов та Будняк пробили повз ворота, а після прострілу Шотурми Сімка трохи не встиг замкнути передачу. І на 3-й хвилині рахунок був відкритий. Будняк зліва пробив уздовж воріт, і м'яч влучив у руку Олександру Сорокіну. Пенальті - господарі навіть не намагалися оскаржити рішення арбітрів, а вирок чітко виконав Шотурма - 0:1.

 

"Локомотив" відразу ж включив активний пресинг - потрібно було переводити гру на половину суперника і брати ініціативу у свої руки. Підопічні Сергія Гупаленка були до цього готові і, вміло перекриваючи всі зони, чекали свого шансу в контратаці. До слова, дуже активно жила грою і "лавка" гостей, яка оплесками підтримувала кожну вдалу дію тих, хто був на майданчику.

 

До 8-й хвилині команді Євгена Ривкіна вдалося грунтовно закріпитися на половині "Урагану", але підібратися впритул до володінь Колтка було дуже непросто - доводилося "стріляти" здалеку. Але був для господарів і тривожний момент, аж надто легко вони набирали фоли, і вже на 10 -й хвилині їх стало п'ять - половину тайму належало грати з дамокловим мечем над головою!

 

На 13-й хвилині за помітної переваги господарі пропустили вихід Сімки і Макаєва "два в один", і тут же в атаці у відповідь Федорченко зрівняв цифри на табло, завершивши точним ударом з меж штрафного багатоходову комбінацію - 1:1. Упустивши мінімальну перевагу, "Ураган" відразу ж заграв активніше, в одному з епізодів вся команда вимагала від арбітрів призначення шостого фолу, але свисток мовчав. Гра перемістилася в середину майданчика, де все у суперників виходило добре, але от дістатися до воріт опонентів було проблематично . Вибух стався на 19-й хвилині.

 

Макаєв, вийшовши один на один, пробивав, але м'яч потрапив у Іваняка, який вийшов за межі штрафного. На думку всього "Урагану", голкіпер "Локо" відбив м'яч рукою - особливо бурхливо про це арбітрам сигналізував Макаєв, можливо, не зовсім коректно, за що тут же побачив перед собою червону картку.

 

Дві хвилини більшості "Локомотива" - градус гри піднявся, і незабаром Журба сфолив вшосте. Десятиметровий відправився бити Шотурма, але з його ударом впорався Іваняк, як і з подальшим добиванням.

 

За 27 секунд до сирени Євген Ривкін взяв тайм -аут, але ніяких радикальних змін це в гру не вніс - "Ураган" у грі "три проти чотирьох" вистояв.

 

Початок другого тайму пройшов під знаком "Локомотива", який більше і м'ячем володів, і був більш агресивний. Але, хто знає, може це Сергій Гупаленко дав установку своїм футболістам свідомо віддати територію і простір. Знову у "Локомотива" заробила далека артилерія, і найнебезпечнішим був удар Журби на 26-й хвилині, після якого м'яч зачепив поперечину. Невелика ремарка - якщо господарі тримали в напрузі Колтка хоча б дальніми ударами, то небезпечні моменти біля протилежних воріт зникли геть . На 30-й хвилині господарі таки видавили своє. Кісельов мало не від центру майданчика пробив зі штрафного, Колток відбив м'яч перед собою, але тут як тут був Журба і без проблем закотив м'яч у сітку.

 

Але попереду "Локомотив" був тільки хвилину - у швидкій контратаці Роніньо пробігся по лівому флангу і вивірено пробив у дальній кут повз Іваняка, що вийшов йому назустріч - 2:2. Повернувши рівний рахунок на табло, гості, схоже, не прагнули міняти тактику, принаймні, на найближчі хвилини. "Локомотив" легко повернув собі ініціативу. Але як бути з нею, коли "Ураган" продовжував низько сидіти біля своїх воріт - це вже окреме питання. Час стрімко танув, але хід матчу повністю влаштовував тільки одну сторону, адже "залізничники" грузли в обороні франківців задовго до воріт Колтка . Не раз і не два доводилося бачити, як за нічийного рахунку суперники намагаються вирвати перемогу за рахунок гри з п'ятим.

 

Аргумент тут один - що одне очко в турнірну таблицю, що три, майже однаково. Але цього разу головні тренери вирішили не переборщувати з ризиком - за такої бойової гри поступатися не хотілося нікому. 2:2 - класична бойова нічия. Між іншим, третя в трьох матчах у "Локомотива" Але чемпіонат тільки набирає обертів, і попереду однозначно ще багато цікавого.

Анатолій ПОДВОЙСЬКИЙ, futsal.sport.ua


13.10.2013 1052 0
Коментарі (0)

22.04.2024
Вікторія Матіїв

Про значення Великодніх свят журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.

1403
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

2675
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

2195
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

2269
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

6817 60
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

2550 2

Нижня палата Конгресу США затвердила допомогу Україні в  сумі 61 мільярдів доларів. Всього «за» допомогу Україні проголосували 311, «проти» — 112, «утримались» — 8.

439

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

1268

Американське видання The Washington Post 7 квітня 2024 р. опублікувало статтю під назвою «Інсайд щодо секретного плану Дональда Трампа щодо припинення українсько-російської війни».

1369

Благодатний Вогонь (грец. Άγιο Φως, дослівно — Святе Світло, англ. Holy fire) — поширена у православ'ї назва вогню у Великодній церемонії виносу запалених свічок із Гробу Господнього (кувуклії) в Єрусалимському Храмі Воскресіння. 

1532
26.04.2024

Розповідаємо про корисні для серця та задоволення способи включити домашній сир у свій раціон.  

383
23.04.2024

У 2024 році Великий піст почався 18 березня та закінчиться 4 травня. Святкування Великодня у християн припадає на 5 травня.  

250
19.04.2024

Цього року комунальне підприємство «Франківськ Агро» запланувало засіяти на майже 200 гектарах соняшник, гречку та сою.  

655
26.04.2024

Чому Великдень є одним з найважливіших християнських свят та що він означає для сьогодення, зокрема для українців, які третій рік поспіль відзначатимуть цей день під час повномасштабної війни?  

145
22.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

26614
18.04.2024

Під час моління студенти зачитували розважання, які перепліталися зі стражданнями нашого Спасителя – Ісуса Христа під час Хресної дороги та терпіннями, які проходить український народ у часі жорстокої війни.  

623
14.04.2024

Нагадаємо, цьогоріч в Івано-Франківську запланували початок зведення богослужбової каплиці блаженного священномученика Симеона Лукача.  

10547 1
26.04.2024

Культура визначає все. Освіти може і не бути. Школи російської не було ніде. Втім, ми підспівували російські пісні, дивилися російські серіали й тому подібне, пояснює директорка.

154
26.04.2024

З твердженням, що часто думка простих людей важливіша, ніж думка професійних політиків та експертів, повністю погодилися або скоріше погодилися 48% опитаних. Не згодні з таким твердженням лише 1/5 респондентів.

174
23.04.2024

Рівень довіри до інформації про події війни, яка надходить від владних органів, є невисоким.  

491
19.04.2024

Обороноздатність, безпека, підтримка воїнів, розвиток економіки та євроінтеграційні процеси – ключові питання, які обговорили під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, що відбувся під головуванням Президента України Володимира Зеленського.  

636
16.04.2024

Так, серед тих, хто довіряє Президенту України, лише 15% підтримали б такі вибори, тоді як серед тих, хто не довіряє — 37%.

699