Лазерна епіляція: франківська експертка розвіює міфи

Лазерна епіляція — популярна апаратна процедура, яка проводиться для видалення небажаного волосся на обличчі та тілі.

Процедура вважається найбільш ефективною серед методів епіляції, адже після проведення курсу більш ніж половина небажаного волосся припиняє свій ріст на постійній основі.

Лазерна епіляція є швидкою й комфортною та дозволяє видалити волосся на практично будь-якій ділянці, навіть важкодоступній.

Проте у жінок виникає багато міфів навколо процедури. Багато хто, наслухавшись різної інформації, відмовляються від сеансів видалення волосся таким способом, а то й взагалі бояться цієї процедури.

Про найпоширеніші міфи читачам Фіртки розповідає досвідчений лікар-спеціаліст у сфері лазерної епіляції Іванна Іванців.

Міф 1. Лазерна епіляція шкідлива для здоров'я та болюча

Глибина проникнення лазерного променя при епіляції складає 2-4 мм, він проходить лише на довжину волосяного фолікула, потім повністю розсіюється і не проникає глибше шкіри. Під впливом лазера руйнується виключно волосяна цибулина.

"Апаратом обробляють поголені ділянки тіла, де планується видалення небажаного волосся.  Під час процедури є відчуття поколювання, інтенсивність якого залежить від больового порогу людини, кількості й пігментації волосся, вибору рукоятки, зокрема на нашому апараті. Вакуумною (новинка останніх років) дійсно не боляче, створена для людей з низьким больовим порогом."

Щодо опромінення організму - його немає. Метод лазерної епіляції – це дія світлової енергії та тепла лише на пігмент меланін, що міститься у волоссі. Меланін нагрівається та руйнує волосяний фолікул. Лазерний промінь діє на рівні 2-4 мм від поверхні шкіри, глибше він не проникає.

Лазерна епіляція: плюси і мінуси, протипоказання, думка фахівців

Міф 2. Лазерна епіляція викликає вростання волосся

Після лазерної епіляції волосся ніколи не вростає! Навпаки вростаюче волосся є прямим показанням для даної процедури, оскільки лазер дуже ефективно розв'язує цю проблему.

Міф 3. Фотоепіляція ефективніша, ніж лазерна

Часто дівчата плутають фотоепіляцію та лазерну. Насправді, принцип дії у них різний.

"Фотоепіляція, або ще її називають квантовою, дає, на жаль, слабший результат в порівнянні з лазером, оскільки в основі має поліхроматичне світло (з різною довжиною хвилі). Монохроматичне світло лазера (з фіксованою довжиною хвилі) набагато ефективніше вирішить проблему небажаного волосся".

Міф 4. Видалити волосся можна за один раз

На жаль, не можемо видалити за один раз. Це зв'язано з фізіологією, є різні фази росту волосся, лазер видаляє волосинки в активній фазі, тому й необхідно це робити курсом.

Після курсу процедур (їх зазвичай потрібно 6-8, для жінок) 80% небажаного волосся припиняє свій ріст. Але лишаються білі волосини, сиві, без пігменту, з якими лазер безсилий (поки що немає технології видалення такого типу волосся).

"Через певний період після завершення курсу можуть рости поодинокі темні волосинки (15-20%), оскільки волосяних фолікулів насправді десятки тисяч, ось і виникає така погрішність. В цьому випадку рекомендуємо один раз на півроку-рік робити одну підтримуючу процедуру."

Слід  також пам'ятати, що в окремих випадках на результат впливає порушення гормонального фону і може знадобитись додатково його корекція у відповідного лікаря-фахівця.

Лазерна епіляція:питання й відповіді - PRAVDA.IF.UA: Новини твого ...

Міф 5. Лазерну епіляцію не можна робити влітку

Можна, але є певні обмеження (виняток окремі лазери, які не працюють з темною шкірою).

"Перед процедурою не можна інтенсивно засмагати два тижні. Свіжоутворений пігмент-меланін в шкірі є аналогічним  пігменту у волоссі, і лазер може зреагувати на шкіру, для якого меланін є мішенню. Тому важливо дотримуватись усіх рекомендацій спеціаліста лазерної епіляції щодо засмаги."

Міф 6. Лазерна епіляція — це дорого

Це досить відносно. Лазерна епіляція зазвичай робиться курсом в середньому 6-8 процедур (для жінок), 10-12 (для чоловіків) з інтервалом між процедурами 1,5-2 місяці, тобто сеанси повторюються рідко. А зважаючи на те, що це радикальний метод видалення волосся, більша частина якого не ростиме в майбутньому, лазерна епіляція стане вигідною інвестицією у свій час, комфорт, здоров'я шкіри та нерви.

Міф 7. Лазерну епіляцію не можна робити до вагітності

До наслідків, таких як безпліддя, лазер не призводить. Лазерний промінь не проникає до внутрішніх органів і не має впливу на репродуктивне здоров’я.

"Найбільше запитують чи можна робити лазерну епіляцію до вагітності. Можна, це комфортно, зручно, гігієнічно, і тим більше в подальшому для вагітної жінки значно спростить її життя."

Лазерна епіляція при вагітності: чи можна робити під час ...

Міф 8. Після лазера росте більше волосся

Навпаки, його ріст зменшується уже після першої процедури. Є момент, коли можливе незначне погіршення результату після другого або третього сеансу.

"Це явище ми називаємо синхронізацією або активізацією резервних волосин. Пояснюється це просто: організм хоче компенсувати втрачені волосинки, і це явище одноразове."


Кожна жінка хоче виглядати доглянутою і якщо деякі ділянки шкіри з волосяним покровом створюють незручності та не дають спокійно спати, краще зробити лазерну епіляцію й насолоджуватися усвідомленням своєї краси та привабливості.

Люся Грибик


26.06.2020 Люся Грибик 16509
Коментарі ()

24.02.2024
Вікторія Матіїв

Спроби створити музей у Долині виникали ще у 60-х роках. Проте тільки 23 грудня 1997 року Долинська районна рада прийняла остаточне рішення щодо нього. Журналістка Фіртки поспілкувалася з директоркою закладу Ксенею Циганюк. 

6446 61
01.02.2024
Вікторія Косович

Івано-Франківськ є градом безлічі упереджень і масок: для перших — фортеця, заснована поляками, для других — відголос австрійського «золотого віку» з його залізницями, для третіх — серце гуцульської культури, плач трембіт.  

10880 6
25.01.2024
Вікторія Матіїв

Журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.  

12152 25
18.01.2024
Тіна Любчик

У п'ятницю, 19 січня, в Івано-Франківському національному медичному університеті відбудуться вибори ректора. На посаду претендують троє працівників вишу: доктор медичних наук Микола Островський, доктор медичних наук Роман Яцишин та кандидат медичних наук Руслан Савчук.  

5798
18.01.2024

Каркасні будинки відрізняються високою міцністю, надійністю і довговічністю, а також відносно недорогі в будівництві. Втім, у 2024 році ціни на будівництво каркасних будинків в Україні, як і на все інше, продовжують зростати.  

3725
16.01.2024

Всі наші бюджети – від територіальних громад і до обласного та державного, повинні стати «бюджетами перемоги».

2958

Друзі путіна зустрілись у резиденції рудого Донні у Флориді, де обговорили план путіна по капітуляції України, і після цієї поїздки Орбан розкрив – як за 24 год Трамп планує припинити війну.

490

Чим ближче до виборів в США, тим більше трампісти вдаються до маніпуляцій у своїй пропаганді. У контексті України вони, переставивши все з ніг на голову, намагаються переконувати, ніби це демократи, а не республіканці, заблокували допомогу Україні.

755

Кожен із нас не раз потрапляв у ситуацію, коли ми замислювались давати, чи ні милостиню людині, яка звертається про допомогу біля церкви, на вулиці чи в інших громадських місцях.  

743

У вівторок, 20 лютого, під час зустрічі з виборцями Дональд Трамп зробив комплімент на адресу росії: «Вони перемогли Гітлера. Вони перемогли Наполеона. Це воєнна машина». Розглянемо, що за цим стоїть.

1054
18.03.2024

Сьогодні, 18 березня 2024 року, в УГКЦ в Україні розпочинається період Великого посту. Пригадуємо канони партикулярного права УГКЦ, в яких ідеться про те, коли і як треба постити.  

387
12.03.2024

Популярний дієтолог Майкл Мослі назвав п'ять груп продуктів, які варто включити до свого раціону для схуднення.

454
08.03.2024

Фізіологічно їжа потрібна людині для підтримки життєдіяльності, проте у декого ці межі стерті, тому ці люди їдять не лише, коли голоді, а й коли знервовані, засмучені або перезбуджені.  

537
15.03.2024

Отець каже: виконайте заповідь Божу – вшануйте свято Боже молитвою у храмі, а житейське на цей день відкладіть.

4081
10.03.2024

Дитина приходить до місця, якого не знає і не розуміє. Чому мама каже мовчати? Чому тато не дозволяє бігати? Чому світять свічки та багато квітів?

11617
05.03.2024

Два досвідчених і дуже майстерних шахових гравців сіли за дошку з чорно-білими клітинами і розставили на ній свої війська.

6645
01.03.2024

"Чернецтво завжди є віддзеркаленням суспільства. Люди хочуть, щоб були добрі монахи, гарно поводилися. Але середовище теж формує людину", - ділиться монах. 

1147
12.03.2024

Мурали або стінописи сьогодні не є чимось незвичним. У містах України, зокрема й в Івано-Франківську, на вільних стінах будинків час від часу з'являються різноманітні нові прояви вуличного мистецтва.  

18043
12.03.2024

Президент Володимир Зеленський 7 березня погодив кандидатуру ексголовнокомандувача Збройних Сил Валерія Залужного на посаду посла України у Великій Британії.   

400
07.03.2024

На думку комісії, президент має виконувати свої повноваження до вступу на посаду наступника. А вибори президента мають бути призначені упродовж 30 днів після завершення воєнного стану.   

689
04.03.2024

Серед тих, хто довіряє президенту Володимиру Зеленському, підтримують зовнішню політику влади 82%, тоді як серед тих, хто не довіряє — 41%.

810
29.02.2024

Вибори в Україні мають бути справді вільним вибором українців.

759