Куди поїхати на 8 березня: п'ять бюджетних ідей

Довгі вихідні у березні – шанс кудись поїхати, побачити щось нове, не використовуючи відпустку. 4 дні – це не так мало, тож у вас є шанс як відпочити в Україні, так і поїхати за межі країни. Редакція 24 Каналу зібрала для вас цікаві недорогі варіанти для відпочинку на 8 березня на різний смак.

У 2018 році 8 березня в Україні все ще залишається вихідним. Свято випадає на четвер, вихідним буде і п'ятниця, 9 березня, однак цей день доведеться відпрацювати в суботу, 3 березня.

8 березня – на лижі

8 березня як відпочиваємо
Не пропусти, сезон лиж завершується

Якщо ви у цьому році так і не каталися на лижах чи сноуборді, то маєте прекрасний останній шанс! Березневі скіпаси часто потрапляють під акції і розпродажі. Житло часто здається дешевше! А погода у всіх Карпатах на 8-10 березня має бути морозна і сніжна. Добратися в Карпати можна власною машиною чи поїздами. Якщо обираєте другий варіант, радимо подбати про квитки завчасно.

Куди поїхати? Якщо мріяли про елітний Буковель, то зараз це можна зробити значно економніше, ніж у високий сезон. Але є й бюджетніші варіанти. Радимо звернути увагу на гірськолижні курорти "Славське", "Красія", Пилипець, Драгобрат, Ізкі, Орявчик.

До речі, кататися можна не лише в Карпатах! Ми зібрали найкращі точки по областях. Читай у статті, де можна покататися на сноуборді максимально близько від дому.

Помилуватися першими квітами

8 березня квіти
Вражаюча краса!

Екстремальні види спорту – це не ваше? Душа прагне весняної романтики та краси? Тоді у нас для вас теж є ідея! Ранньою весною у Карпатах та на Закарпатті можна помилуватися цілими килимами з ранніх квітів. До вашої уваги підсніжники, проліски, шафран, білоцвіти.

Сюди їздять туристичні автобусні тури за дуже лояльними цінами. Якщо ж не любите від когось залежати – вирушайте у подорож самі. Ось кілька локацій, де на початку весни шукати квіткову красу:

- білоцвіти є в урочищі села Бронька, що на Іршавщині;
- білоцвіт і шафран можна знайти на території знаменитої Долини нарцисів;
- у селищі Колочава на території "Старого села" шукайте тисячі шафранів.

Лише пам’ятайте: квіти зривати категорично заборонено законом! А от насолоджуватися красою можна скільки завгодно.

Автобусні тури в Європу на 8 березня

Куди поїхати на 8 березня
Нічна Прага

Якщо заощаджень обмаль, але дуже хочеться побачити Європу – обирайте один з екскурсійних автобусних турів. Зараз їх є просто безліч. Такі тури вихідного дня дозволять вам оглянути одразу кілька міст, часто в різних країнах!

Ціни стартують від 50 євро! Це проїзд автобусом, проживання, сніданки, супровід гіда і страхування. Частина екскурсій може бути включена у вартість, за інші можна доплатити або відмовитися і гуляти самостійно. При виборі туру – варто звертати увагу на нічні переїзди. Це може сильно втомити і зіпсувати мандрівку.

Завдяки таким турам зручно побувати у Будапешті, Відні, Празі, Кракові, Дрездені і навіть таких омріяних містах, як Париж чи Рим.

На море

8 березня на море
Фантастичні будівлі і прекрасна природа

Набрид холод і хочеться багато сонця? Пропонуємо вам потрапити в літо! З бюджетних варіантів заморського відпочинку можна розглянути Єгипет і ОАЕ. Але у першому варіанті тури на 4 дні бувають дуже рідко. А от в фантастичні ОАЕ можна обирати тури з будь-якою тривалістю. Нагадаємо, що туди українці тепер можуть літати без віз.

Чотири ночі казкового відпочинку за системою зі сніданками на двох дорослих коштують від 600 доларів.

Якщо оберете відпочинок у Єгипті, то ціни ще демократичніші. 5 ночей в готелі із системою напівпансіон чи все включено обійдеться від 500 доларів на двох дорослих людей.

Якщо нікуди не їхати

8 березня ідеї
Поводьтеся як у мандрівці

Якщо можливості поїхати немає – влаштуйте собі відпочинок вдома! Все просто: треба поводитися як турист, забути про домашні справи і роботу, багато гуляти, заходити в музеї і нові заклади харчування, робити фото і радіти життю.

Складіть список місць, куди ви ніяк не можете потрапити через брак часу. Виберіть кав’ярні та ресторани, в яких ще не були. Запропонуйте коханій людині, рідним чи друзям провести ці 4 дні разом. Поводьтеся допитливо, зазирайте у різні двори. Не соромтеся робити багато фотографій! Не забудьте купити собі щось на пам'ять про ці дні: гарненьку дрібничку у якості сувеніру.


05.03.2018 3227
Коментарі ()

22.04.2024
Вікторія Матіїв

Про значення Великодніх свят журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.

1101
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

2466
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

2082
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

2127
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

6438 57
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

2413 2

Нижня палата Конгресу США затвердила допомогу Україні в  сумі 61 мільярдів доларів. Всього «за» допомогу Україні проголосували 311, «проти» — 112, «утримались» — 8.

288

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

1113

Американське видання The Washington Post 7 квітня 2024 р. опублікувало статтю під назвою «Інсайд щодо секретного плану Дональда Трампа щодо припинення українсько-російської війни».

1138

Благодатний Вогонь (грец. Άγιο Φως, дослівно — Святе Світло, англ. Holy fire) — поширена у православ'ї назва вогню у Великодній церемонії виносу запалених свічок із Гробу Господнього (кувуклії) в Єрусалимському Храмі Воскресіння. 

1355
23.04.2024

Розповідаємо про корисні для серця та задоволення способи включити домашній сир у свій раціон.  

234
19.04.2024

Цього року комунальне підприємство «Франківськ Агро» запланувало засіяти на майже 200 гектарах соняшник, гречку та сою.  

558
16.04.2024

В Івано-Франківську традиційно у передвеликодній час проведуть ярмарок «Великодній кошик». Працюватиме він з першого по третє травня на площі Ринок.  

2022
22.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

26468
18.04.2024

Під час моління студенти зачитували розважання, які перепліталися зі стражданнями нашого Спасителя – Ісуса Христа під час Хресної дороги та терпіннями, які проходить український народ у часі жорстокої війни.  

520
14.04.2024

Нагадаємо, цьогоріч в Івано-Франківську запланували початок зведення богослужбової каплиці блаженного священномученика Симеона Лукача.  

10424 1
08.04.2024

Є перша заповідь Божа: «Я є Господь Бог твій, нехай не буде у тебе інших богів, крім Мене».  

7963
19.04.2024

Це — історія про дорослішання хлопця Тимофія у 1990-х роках. У центрі сюжету — його стосунки із сім’єю, друзями, коханою та колишнім контррозвідником Феліксом, який служив в Афганістані.  

504
23.04.2024

Рівень довіри до інформації про події війни, яка надходить від владних органів, є невисоким.  

366
19.04.2024

Обороноздатність, безпека, підтримка воїнів, розвиток економіки та євроінтеграційні процеси – ключові питання, які обговорили під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, що відбувся під головуванням Президента України Володимира Зеленського.  

517
16.04.2024

Так, серед тих, хто довіряє Президенту України, лише 15% підтримали б такі вибори, тоді як серед тих, хто не довіряє — 37%.

591
11.04.2024

Парламент остаточно ухвалив у другому читанні законопроєкт №10449 про мобілізацію і проходження військової служби.  

1537