Кращі голи 2012-го року (відео)

 

Нагадаємо правила змагання. "Нагорода імені Ференца Пушкаша" була затверджена зовсім недавно. Її отримує автор найкрасивішого гола календарного року. Дуже шкода, що за цю премію не зможе поборотися чудовий Златан Ібрагімович, який забив феноменальний м'яч у ворота збірної Англії.

 

Тим не менш, присутні в списку також заслуговують перемоги. До кінця листопада вболівальники всього світу повинні будуть вибрати три найбільш красивих м'яча. Переможець буде оголошений 7-го січня на гала-виставі ФІФА.

 

Формування списку - процес загадковий, та в нього увійшли як зірки світового футболу, так і нікому не відомі футболісти і навіть футболістки.

 

Абсолютним лідером є турецька команда "Фенербахче", делеговані відразу двох представників в почесне голосування.

 

Радамель Фалькао

Гол в матчі "Америка" Калі - "Атлетіко" Мадрид, 19.05.2012 р.

 

Присутність "Ель Тигре" в будь-якому футбольному рейтингу вже стає буденністю сучасності. Один з трьох великих бомбардирів чемпіонату Іспанії відзначився після того, як йому вдало ліг м'яч на ногу в результаті подачі кутового удару у виконанні Дієго. Перегляньте подачу бразильця ще раз і зверніть особливу увагу на те, яким чином Дієго вивернув свою стопу, щоб Фалькао було максимально зручно під лаштуватися під м'яч. Удар з розвороту вийшов у Фалькао єдиним і неповторним.

 

Мирослав Стох

Гол в матчі "Фенербахче" - "Генчлербірлігі", 03.03.2012 р.

Гол-близнюк точного удару Радамеля Фалькао. Між цими м'ячами тільки дві різниці. По-перше, Стох пробив менш ефектно. По-друге, він перебував далі від воріт, відповідно, і потрапляти в ліву від себе "дев'ятку" ударом зльоту йому було трохи складніше. Стох, партнер по команді Соу - тепер ми точно знаємо, яка команда світу забиває найкрасивіші у світі голи!

 

Олівія Хіменес

Гол в матчі Мексика - Швейцарія, 22.08.2012 р.

Чим добре наш час - загальна рівність. Принаймні, це прописано в законах майже усіх країн світу. Не повинно бути різниці, якою мовою ти говориш, хто ти за національністю і який у тебе колір шкіри. Якщо ти здатен проявити себе в якійсь справі - ласкаво просимо в сім'ю! Олівія Хіменес зло всім жінконенависник пробилася, я б навіть сказав, увірвалася в рейтинг кращих голів 2012-го року. Красива чорнява мексиканка, з витонченістю перехопила м'яч у швейцарок в центральному колі і метрів з сорока п'яти зарядила між рук неощадливо голкіперу. Спробуйте відбити такий удар!

 

Хатем Бен Арфа

Гол в матчі "Ньюкасл Юнайтед" - "Блекберн Роверз", 07.01.2012 р.

Французький півзахисник "Ньюкасла" провів у 2012-му році не один красивий гол. Але організатори конкурсу вирішили зупинитися саме на результативному ударі Бен Арфа у ворота "Блекберн Роверс". Півзахисник отримав м'яч в районі центрального кола і сміливим галопом кинувся у бік чужого штрафного. По дорозі він обіграв чотирьох суперників, включаючи гравця національної збірної Швеції Мартіна Ульссона. Найпотужніший удар лівою ногою під поперечину голкіпер "Роверс" не зміг би відбити навіть чисто теоретично.

 

Ерік Хасслі

Гол в матчі "Ванкувер Уайткапс" - "Торонто", 16.05.2012 р.

Травень взагалі виявився плідним на красиві голи. За кілька днів до чуда світу у виконанні Фалькао не менш ефектний м'яч провів менш відомий футболіст. На "тому" побережжі Ерік Хасслі знаменитий завдяки тому, що він любить і вміє забивати рідко, та виключно влучно. Удари по дев'яткам, з центру поля - це в зоні компетенції Хасслі. Футболіст з канадською нашивкою на своєму лівому рукаві смачно зарядив правою ногою в праву ж "дев'ятку" метрів з п'ятнадцяти після м'якого навісу м'яча з центру.

 

Гастон Меалла

Гол в матчі "Націонал Потосі" - "Стронгест", 29.01.2012 р.

Гра між "Націонал Потосі" і "Стронгестом" мала невеликий процент  шансу, щоб про неї взагалі дізналися за межами Болівії. Але Гастон Меалла постарався на славу і завдяки цьому єдиному шансику тепер про дві команди і про диво-бомбардира знає вся планета. Якщо не бути впевненим у тому, що відеоролик із голом Меалли - офіційно запротокольований захід, можна засумніватися в чесності дійства. Аж надто все змахує на підставу, та раз ФІФА видає гравцеві і голу індульгенцію, ми змушені стоячи аплодувати шедевру. У суперників м'яча Меалли було рівно одинадцять місяців на те, щоб зрушити футболіста з рейтингу, та тільки припічок у конкурентів виявився мало.

 

Еммануель Баду

Гол в матчі Гана - Гвінея, 01.02.2012 р.

По закінченні того матчу гравець італійського "Удінезе" зауважив: "Я розумів, що хочу завершити епізод власними зусиллями". Все відбулося дуже швидко для футболістів Гвінеї. "Чорні зірки" вирішили розіграти кутовий. Баду залишався неприкритим в двох метрах до входу в штрафну. Підкинув собі м'яч, футболіст "Удінезе" потужно пробив у дальній верхній кут. Іноді потрібно вирішуватися і робити все самостійно, шановні вболівальники! 

 

Неймар

Гол в матчі "Сантос" - "Інтернасьональ", 07.03.2012 р.

Нерозумно, дуже нерозумно вважати фігуру Неймара "роздутою". Бразильський нападаючий в своїй стихії дійсно крутий, але чи вийде у нього вживати аналогічні трюки в Європі, де більше цінується захист, де таких, як Неймар тільки в одному "Челсі" або "Шахтарі" греблю гати, де, врешті-решт, Ліонель Мессі володіє ексклюзивним патентом для фірмових проходів з центрального кола.

 

Мусса Соу

Гол в матчі "Фенербахче" - "Галатасарай", 17.03.2012 р.

Про майстерність Соу знають не тільки у Франції, але і в московському "Спартаку", наприклад, якому нападник насолив в кваліфікації Ліги чемпіонів. Але в середині березня " Шюкрю Сараджоглу " вибухнув зовсім з іншої причини. Будь м'яч у ворота "Галатасараю" сприймається там з особливим настроєм, а гол-шедевр Соу тільки помножив емоції вболівальників.

 

Ліонель Мессі

Гол в матчі Аргентина - Бразилія, 09.06.2012 р.

Без Ліонеля нікуди. На початку літа відбулося класичне південноамериканське протистояння Аргентини і Бразилії. Воно носило товариський характер, та для Мессі немає різниці, в якій зустрічі забивати свої м'ячі. Аргентинець доторкнувся до м'яча в 55-ти метрах від воріт на кордоні лінії поля, спритно відсік від себе Марсело, На віражі зловив ще одного захисника і потрапив в ліву "дев'ятку". Трибуни були готові зійти з розуму.

 

 


29.12.2012 606 0
Коментарі (0)

17.05.2024
Тетяна Дармограй

На Івано-Франківщині з вівторка, 14 травня 2024 року, довелось знову вдаватись до відключень світла. Причиною є наслідки системних російських обстрілів енергетичної інфраструктури України, а також холодна погода у травні.   

486
10.05.2024
Тетяна Дармограй

Хто з військовозобов'язаних може перетинати кордон під час воєнного стану, чи вплине новий закон про мобілізацію на правила перетину, як військовозобов'язані гинуть при спробі нелегально перетнути кордон та як карають порушників кордону, розповідає Фіртка.

10972 1
30.04.2024

Будівельна компанія «ND Group Development» запрошує вас стати майбутніми власниками унікального комплексу преміумкласу. Водночас власний будинок мрії стає ще доступнішим. Адже при покупці з 30 квітня 2024 року до 15 травня 2024 року можна отримати знижку 3%. 

1829
29.04.2024
Вікторія Матіїв

Журналістка Фіртки поспілкувалася з серцево-судинним лікарем-хірургом Андрієм Судусом про причини раптової серцевої смерті, операції на серці, як війна вплинула на кількість захворювань, чи "молодіють" хвороби серця та як запобігти їхньому розвитку загалом.

1728
22.04.2024
Вікторія Матіїв

Про значення Великодніх свят журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.

2732
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

4585

Війна росії проти України змінила наше життя до невпізнаваності, а звірства росіян над українцями змусила багатьох хлопців і дівчат, серед яких чимало християн, взяти до рук зброю і захищати свій народ.  

321

Доволі часто можна зустріти згадку про так званого «пасхального зайця» в сучасній масовій культурі (фільми серіали, листівки, гіфки). Отож, яке відношення має кролик/заєць до Пасхи?

1031

Спорт — це не просто змагання, це мова, яку розуміють усі. І Україна використовує її, щоб розповісти світові про свою силу та прагнення до перемоги.

1445

Нижня палата Конгресу США затвердила допомогу Україні в  сумі 61 мільярдів доларів. Всього «за» допомогу Україні проголосували 311, «проти» — 112, «утримались» — 8.

1316
12.05.2024

З кожним днем війни стає дедалі важливіше зберігати емоційну стабільність і свідомо дбати про своє психічне здоров’я.   

1695
07.05.2024

Розповідаємо про корисні для серця та задоволення способи включити домашній сир у свій раціон.  

1501
03.05.2024

В Івано-Франківську триває передсвятковий ярмарок "Великодній кошик".  

1217
12.05.2024

Про значення неділі журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.  

586
08.05.2024

У цілому 63% українців вважають, що ця Церква має бути повністю забороненою в Україні (у грудні 2022 року — 54%, у травні 2023 року — 66%).  

662
04.05.2024

Великдень - свято, що є одним з найважливіших для віруючих християн.  

1858
30.04.2024

Великий або Страсний четвер — це день, коли Христос понад 2000 років тому на Тайній Вечері з апостолами, своїми священниками, установив Таїнство Святого Причастя, відслуживши першу Божественну Літургію.  

2070 10
12.05.2024

Мурали або стінописи сьогодні не є чимось незвичним. У містах України, зокрема й в Івано-Франківську, на вільних стінах будинків час від часу з'являються різноманітні нові прояви вуличного мистецтва.  

20358
13.05.2024

В Україні громадяни переважно змінили свою думку у порівнянні із попередніми роками та вважають, що для країни важливіша демократична система, ніж сильний лідер.    

333
09.05.2024

Верховна Рада 9 травня 2024 року збільшила штрафи за військові правопорушення.  

688 1
05.05.2024

Президент Китаю Сі Цзіньпін у неділю вирушив до Парижа з рідкісним візитом, а його французький колега Еммануель Макрон має намір тиснути спробувати переконати його використати свій вплив на Росію щодо війни в Україні.    

721
30.04.2024

Івано-Франківська міська рада прийняла звернення до Президента України Володимира Зеленського, голови Верховної Ради України Руслана Стефанчука, комітету Верховної Ради України з питань бюджету, щодо спрямування видатків державного бюджету з фінансування політичних партій на ЗСУ.  

1068