Коломийський театр гастролював в Івано-Франківську (фото)

 

Коломийський академічний обласний український драматичний театр імені Івана Озаркевича гастролював в Івано-Франківську, на сцені оновленої філармонії.

 

На розсуд глядачеві обласного центру коломийці представили три вистави: притчу «Земля» Ольги Кобилянської, трагікомедію «Мораль пані Дульської» Габріелі Запольської, комедію «Фараони» Олексія Коломійця.

Новини Коломиї

Новини Коломиї


Новини Коломиї


Новини Коломиї


Новини Коломиї


Новини Коломиї

 

Володимир Лобурак, начальник управління культури Івано-Франківської ОДА, наголосив, що гастролі театрів – це необхідність сьогодення, тим паче, якщо є що показати. «Вистави справді хороші. Варто відзначити професійну гру акторів, одразу видно, що наш коломийський академічний театр тримає міцну марку направду найдавнішого і одного з кращих театрів у Галичині.

 

Надзвичайно приємно, що класика Ольги Кобилянської вражає не лише читаючи книгу, а й у винятково проникливій режисерській подачі заслуженого артиста України Дмитра Чиборака. Древня як світ тема стосунків між батьками і дітьми і знову ж таки стара українська тема землі і всі проблеми, пов’язані з цим, перегукуються з нашим сьогоденням. Що ж до обмінних гастролів, то вони обов’язково потрібні і впродовж року до Івано-Франківська завітають театри з різних областей України, так само як і наші актори мандруватимуть теренами батьківщини», – розповів В. Лобурак.

Новини Коломиї

Новини Коломиї


Новини Коломиї


Новини Коломиї


Новини Коломиї


На суд обласної публіки коломийці обрали роботи, які максимально розкривають творче обличчя театру та його мистецьку спрямованість.

Новини Коломиї


Новини Коломиї


Новини Коломиї


Новини Коломиї


Новини Коломиї


Письменник Степан Пушик, як знаний на Прикарпатті критик, високо оцінив професіоналізм акторів і роботу художнього колективу. «Такі вистави треба показувати на українському телебаченні. Все життя – це рух, і я вважаю, що мистецтво, література чи живопис тільки тоді збагачуються, коли є огниво і кремінь, коли іскру можна викресати і саме це зробили коломийці. Я хочу привітати коломийців, що вони далеко не периферійний театр. Я думаю, що такої постановки навіть у столичному театрі не завжди можна побачити. Коломия має школу, має традиції, має смак і, що найголовніше, відчуває соки землі. Я знаю, як це нелегко, ставити інсценізації, коли це повість, роман, втрати мусять бути, але режисер Дмитро Чиборак та актори постановки так зуміли обіграти сценарій, що не відчувається провалів у тексті, немає надуманості і штучності. Я бачив чимало вистав у кращих театрах України, Росії і світу, але мені приємно, що в моєму краї у Коломиї є такий театр, вистави якого не соромно показати і в столиці, та й не лише України, а й світу», – поділився враженнями від вистави С. Пушик.

Новини Коломиї

Новини Коломиї


Новини Коломиї


Новини Коломиї


Новини Коломиї


Чималу роль у сценічних постановках відіграють декорації, і як зазначили театральні знавці, в постановці притчі «Земля» декорації підібрані дуже вдало, попри їх простоту проглядається зміст того, що хотів донести режисер. На сцені ніби дві дороги – біла і чорна, а людина сама обирає, на який шлях стати, і разом з тим на сцені ніщо не відволікає увагу глядача від гри акторів та емоційного настрою вистави.

Новини Коломиї


Новини Коломиї


Новини Коломиї


Новини Коломиї


Новини Коломиї


Гастролі Коломийського академічного обласного українського драматичного театру імені Івана Озаркевича в Івано-Франківську стали можливими, в тому числі і завдяки постійній підтримці депутата Івано-Франківської обласної ради Богдана Гдичинського, який забезпечив комфортабельне перевезення артистів і декорацій, за що весь колектив щиро йому вдячний.

Новини Коломиї


Новини Коломиї


Новини Коломиї


Новини Коломиї


Новини Коломиї


«Постановки Коломийського театру вражають професійною грою акторів, унікальністю режисури та різноманітним репертуаром. Вистави коломийців можуть конкурувати з столичними постановками і, звичайно, що важливо, щоб їх мали можливість подивитися якомога більше людей», – переконаний Б. Гдичинський.

 

Новини Коломиї


Новини Коломиї

Новини Коломиї


Новини Коломиї


Новини Коломиї


Коломийські актори в Івано-Франківську зірвали шквал аплодисментів, вигуки «Браво» лунали після кожної вистави, а це вкотре підтвердило професіоналізм усього колективу найдавнішого театру Галичини.

Новини Коломиї


Новини Коломиї


02.03.2012 2210 0
Коментарі (0)

15.07.2024
Тетяна Дармограй

Громадяни мають оновити три основні категорії своїх даних — місце проживання, номер телефону і, за наявності, електронну адресу.

5195 1
29.06.2024
Вікторія Матіїв

Як змінилась робота ЦНАПу в умовах війни, з якими викликами стикнулись, які послуги є найпопулярнішими та як у ЦНАПі оновлюють дані військовозобов'язані, журналістка Фіртки розпитала у директора Департаменту адміністративних послуг Богдана Пителя.

1833 4
08.06.2024
Вікторія Косович

Робота рятувальників займає одну з ключових ролей у забезпеченні добробуту суспільства, адже від їхньої оперативної реакції залежить найцінніше — людське життя. Про виклики героїчної професії у час повномасштабної російсько-української війни, журналістка Фіртки поспілкувалася з речницею Головного управління ДСНС в Івано-Франківській області Христиною Перцович.

4041 3
31.05.2024
Вікторія Матіїв

Журналістка Фіртки поїхала до Погінського монастиря Успіння Матері Божої, де поспілкувалася з отцем Антонієм Яремчуком, ЧСВВ (Чин святого Василія Великого) — вислуженим ігуменом монастиря.  

3167 2
17.05.2024
Тетяна Дармограй

На Івано-Франківщині з вівторка, 14 травня 2024 року, довелось знову вдаватись до відключень світла. Причиною є наслідки системних російських обстрілів енергетичної інфраструктури України, а також холодна погода у травні.   

7955 2
10.05.2024
Тетяна Дармограй

Хто з військовозобов'язаних може перетинати кордон під час воєнного стану, чи вплине новий закон про мобілізацію на правила перетину, як військовозобов'язані гинуть при спробі нелегально перетнути кордон та як карають порушників кордону, розповідає Фіртка.

20288 29

Багато християн протягом свого життя намагається потрапити в місця пов’язані із життям Ісуса Христа або Його учнями. Серед найважливіших місць займає Єрусалим — місто, в якому помер і Воскрес засновник християнства.  

271

Поняття святості, як певної інакшості, духовної досконалості присутнє у різних релігіях.   

815

Поширений вислів «Пийте, але не впивайтеся» часто приписують Ісусу Христу. Втім, чи дійсно в Священному Писанні християн є цей вираз і яке ставлення до алкоголю і його вживанню ми бачимо у Біблії?

1909

Для того, щоб відправляти Зеленського «з речами на вихід», треба запропонувати – а що далі? В умовах війни ми не можемо припустити, щоб країна жила без Президента, яке б прізвище він не мав. 

2387
24.07.2024

Гречаний чай — це корисний і смачний напій, який поєднує у собі багатство вітамінів і мінералів з приємним ароматом. Корисні властивості роблять його незамінним джерелом здоров'я людини.

181
20.07.2024

Влітку під час тривалих вимкнень електроенергії деякі продукти в холодильнику можуть зіпсуватися за чотири години, без нього — за дві.  

690
17.07.2024

Інфляція на споживчому ринку у червні 2024 року порівняно із травнем цього року на Прикарпатті становила 2,5%, з початку року — 4,9%, в Україні — 2,2% та 4,3% відповідно.  

472
23.07.2024

На початку серпня відбудеться Всеукраїнська Патріарша проща до Галицької Чудотворної ікони Матері Божої в Крилосі, яка щороку об’єднує у молитві тисячі вірян.  

18373
19.07.2024

У суботу, 20 липня, християни відзначатимуть День пророка Іллі.  

971
15.07.2024

Отець Антоній Яремчук — вислужений ігумен монастиря та парох парафії Успіння Матері Божої у мальовничому, чудовому відпустовому місці в селі Погоня.  

1211 1
11.07.2024

Подружжя — окреме святе таїнство, нерозривний союз, який заснований самим Господом.  

6096 3
20.07.2024

Мурали або стінописи сьогодні не є чимось незвичним. У містах України, зокрема й в Івано-Франківську, на вільних стінах будинків час від часу з'являються різноманітні нові прояви вуличного мистецтва.  

23385 1
24.07.2024

Майже третина (32%) опитаних українців у травні 2024 року висловили готовність до територіальних поступок для якнайшвидшого досягнення миру та збереження незалежності.   

288
20.07.2024

Депутати Верховної ради у першому читанні підтримали законопроєкт, в якому йдеться про угоду зі слідством у провадженнях про корупційні злочини. Сім із десяти обранців з Івано-Франківщини проголосували "за".  

984 1
18.07.2024

Верховна Рада підтримала в першому читанні законопроєкт №11340, який дозволятиме підозрюваним у корупційних злочинах чиновникам йти на угоду зі слідством та сплачувати штраф за скоєне правопорушення.  

1163 4
16.07.2024

Зауважимо, соціологи, які опитали понад дві тисячі респондентів, наголошують, що «це думка тилу».

492