Калуський "Легіон" зіграє у новому сезоні Чемпіонату України з хокею

«Легіон» з Калуша на Івано-Франківщині буде дебютантом чемпіонату України з хокею сезону-2022/2023.

Про це повідомляє пресслужба Федерації хокею України, передає Фіртка.

На нещодавній зустрічі керівництва клубу з керівництвом міста і області був узгоджений тренерський штаб команди. Наставником «Легіона» буде Альберт Шафіков. Він у попередньому чемпіонаті очолював молодіжну команду, котра здобула бронзові нагороди у дебютному сезоні Молодіжної хокейної ліги, поступившись лише київському «Соколу» і команді Броварського спортивно-фахового коледжу.

За словами пана Шафікова, саме гравці, які торік виступали серед молоді, не старшої 20-ти років, складуть основу колективу, який виступатиме серед еліти. Майже всі вони – вихованці обласної дитячо-юнацької спортивної школи «Легіон». Наразі керівництво клубу вже домовилося про продовження співпраці з воротарем Валентином Попережаєм, оборонцями Павлом Терешком, Владиславом Сливинським, Богданом Крайником, нападниками Богданом Малиновським, Іллею Бондарчуком, Владиславом Кіндюхом, Ігорем Сливинським, Владиславом Когутом та Іллею Шмельовим.

«Звісно, ми розуміємо, що з допомогою цих хлопців зможемо вкомплектувати третю-четверту ланки, – каже Альберт Шафіков. – А ось із гравцями, які мають діяти в перших двох п’ятірках, ще ведемо перемовини. Більшість із них у попередньому чемпіонаті виступали за «Маріуполь» та «Альтаїр» з Дружківки. Також маємо попередню домовленість із дуже сильним воротарем.

Проте поки не узгоджені деталі контракту, прізвища новачка не називатиму. Якщо згоди досягнемо, цей голкіпер має стати одним із лідерів команди. У нас на нього велика надія».

Також наставник «Легіона» повідомив, що клуб активно контактує на предмет переходу в «Легіон» з хокеїстами з Чехії, Словаччини і Латвії.

«Хлопців зацікавили ті умови, які ми їм запропонували, – каже Альберт Маратович. – Проте вони вагаються з огляду на війну в Україні. Люди наче й розуміють, що в Калуші у порівнянні зі східними, північними й південними регіонами більш-менш безпечно.

Однак не так давно виглядало, що безпечно у Кременчуку та Вінниці. А потім туди прилетіли ракети і загинуло чимало мирних людей. Тому не дивно, що гравці вагаються. Можливо, стримують їх від переїзду в Україну батьки та родичі. У будь-якому разі, ми не полишаємо спроб підсилитися хокеїстами з провідних хокейних країн».

Визначився Альберт Шафіков зі своїми помічниками. Головний з них – найавторитетніший. Мова про екс-наставника збірної України Сергія Вітера. «Ми з Сергієм Володимировичем добре знайомі ще з часів гравецької кар’єри, разом виступали ще за донецький «Кооператор» у чемпіонаті СССР, потім у Білорусі й росії, – пояснює пан Шафіков. – Наприкінці кар’єри я встиг попрацювати з Вітером, коли він вже був тренером «Донбаса», а я ще залишався гравцем. Ми постійно контактували. Тому приємно, що Сергій Володимирович погодився мені допомогти».

Основний тягар фінансування команди «Легіон» візьме на себе обласна влада Івано-Франківщини, котра досі фінансувала діяльність хокейної ДЮСШ Калуша. Велику підтримку «Легіонові» весь цей час надає голова відділення Національного олімпійського комітету України в Івано-Франківській області Мирослав Карабін.

«Будувати на дебютний сезон якісь плани складно, – підсумовує Альберт Шафіков. – Ми сходимося на думці, що з огляду на нинішні реалії, було б класно поборотися за трійку призерів. Проте подивимося, в якому стані підійдуть до чемпіонату наші суперники. Торік, коли «Легіон» заявився в Молодіжну хокейну лігу, нашу ініціативу попервах сприймали з іронією.

Мовляв, будемо програвати іменитішим суперникам з великими рахунками. Ми спершу скромно розраховували на місце в середині таблиці, але потім обставини склалися так, що за підсумками недограного сезону «Легіон» здобув бронзу. Тому спробуємо здивувати хокейну Україну й зараз».

До слова, ДЮСШ «Легіон» теж невдовзі планує відновити свою діяльність. З початком війни більшість вихованців школи виїхали за кордон. Але нині динаміка така, що щотижня до Калуша повертається по 7-10 дітей. Ті, хто залишався в місті постійно і вже повернувся, вже розпочали підготовку до наступного сезону з роботи на землі.

Льодова арена в Калуші буде введена в експлуатацію з 20 серпня. Зараз об’єкт готується до заливки льоду, ведеться заміна технічних рідин на льодовій арені. Власне, починаючи з 22 серпня планується початок підготовки до сезону дорослої команди «Легіон».


Підписуйтесь на канал Фіртки в Telegram, читайте нас у Facebook, дивіться на YouTubе. Цікаві та актуальні новини з першоджерел!


Читайте також:

Збірна України до 19 років здобула перемогу, проте не вийшла на Чемпіонат Європи: причина дуже неочікувана

Молодіжна збірна України розгромила Північну Македонію у кваліфікації на Чемпіонат Європи 2023

ФК «Прикарпаття»: 14 гравців та тренери команди приєдналися до лав ЗСУ (ФОТО/ВІДЕО)


09.08.2022 Іван Муканик 828
Коментарі ()

10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

1593
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

1696
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

1683
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

4970 38
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

1985 2
19.03.2024

Сьогодні й роботодавці, й експерти звертаються до абітурієнтів: зважайте на ті спеціальності, які будуть потрібні Україні під час відбудови, адже велике відновлення почнеться одразу після Перемоги.

1383

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

242

Американське видання The Washington Post 7 квітня 2024 р. опублікувало статтю під назвою «Інсайд щодо секретного плану Дональда Трампа щодо припинення українсько-російської війни».

572

Благодатний Вогонь (грец. Άγιο Φως, дослівно — Святе Світло, англ. Holy fire) — поширена у православ'ї назва вогню у Великодній церемонії виносу запалених свічок із Гробу Господнього (кувуклії) в Єрусалимському Храмі Воскресіння. 

733

Впевнено можна сказати, що з появою соцмереж  наш світ змінився. Він став трішки меншим, не виходячи з кімнати ми маємо зв'язок з найвіддаленішими куточками планети. Всі живемо в час швидкості та спрощення.

863
11.04.2024

Цієї неділі, 14 квітня, в Івано-Франківській громаді розпочне роботу новий комунальний ринок сільськогосподарської продукції.  

3496
08.04.2024

Під час посту людина не вживає білкові продукти тваринного походження: м'ясо, рибу та молочні продукти. Натомість залишаються крупи, бобові, горіхи, фрукти та овочі.  

10063
02.04.2024

Одним з перших засіяли ярими культурами поля на Городенківщині, Коломийщині та Снятинщині.  

711
13.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

25943
08.04.2024

Є перша заповідь Божа: «Я є Господь Бог твій, нехай не буде у тебе інших богів, крім Мене».  

7570
02.04.2024

Два тижні поспіль щонеділі франківці та гості міста збираються на пікнік біля міського озера, щоб висловити протест проти будівництва церкви УГКЦ.   

765
29.03.2024

Старий сидів біля оазису, біля входу в одне близькосхідне місто. До нього підійшов юнак і запитав...

942
13.04.2024

Які труднощі та виклики виникають при управлінні краєзнавчим музеєм "Бойківщина" Тетяни й Омеляна Антоновичів та як намагаються їх розв'язувати?

1267
16.04.2024

Так, серед тих, хто довіряє Президенту України, лише 15% підтримали б такі вибори, тоді як серед тих, хто не довіряє — 37%.

205
11.04.2024

Парламент остаточно ухвалив у другому читанні законопроєкт №10449 про мобілізацію і проходження військової служби.  

1093
07.04.2024

Всього опитали 2 000 респондентів, що мешкають у всіх регіонах України, крім окупованих територій, у віці 18 років і старше.   

709
02.04.2024

Українці розповіли, чи підтримують у другому читанні ухвалення Верховною Радою оновленого законопроєкту про мобілізацію.  

943