Із рахунком 7:2 збірна Житомирської області з боксу перемогла Івано-Франківську

 

П’ять років тому бердичівський боксер (який уже був відомим далеко за межами України) Володимир Матвійчук разом із іншими однодумцями вирішили організувати Матчеву зустріч з боксу, присвячену пам’яті талановитого тренера Миколи Самойлова. Перші дві зустрічі збірна команди Житомирської області провела з киянами, а тоді організатори вирішили щось змінити.

Володимир Матвійчук, головний організатор V матчевої зустрічі з боксу пам’яті М. Самойлова: «Потім ми подумали, що глядачам буде нецікаво. Я півжиття працюю в боксі, знаю і спілкуюся з багатьма тренерами, у мене з ними гарні стосунки. От я і подумав, чому б не зробити матчеві зустрічі з різними регіонами.»

Цьогоріч збірна команда Житомирської області зустрілася з Івано-Франківською областю. Урочисто розпочав турнір Бердичівський міський голова Василь Мазур, який побажав обом командам гарних результатів та перемоги.

Василь Мазур, Бердичівський міський голова: «Сьогодні відбувається матчева зустріч, присвячена не лише боксу як виду спорту, а й пам’яті тренера. Ми розуміємо, якщо не буде такого ставлення до тренерів, не буде майбутнього у спорті. Дуже добре, що М. М. Самойлов підготував чудових учнів, які пам’ятають про нього і продовжують його справу. Я думаю, що кожен тренер мріє про те, аби його повали за життя і після.»
Володимир Матвійчук, головний організатор V матчевої зустрічі з боксу пам’яті М. Самойлова: «Для мене Микола Миколайович не лише викладач і наставник, а другий батько. Він нас вчив, допомагав, підтримував.»

Бердичів завжди вважався спортивним містом. Різного роду турнірі доводять це твердження, зазначила у своєму виступі заступник начальника обласного управління сім’ї, молоді та спорту Наталія Калкан. Від імені обласної адміністрації вона подякувала усім організаторам зустрічі за таке гарне спортивне свято.
Наталія Калкан, заступник начальника управління сім’ї, молоді і спорту ЖОДА: «Ми вітаємо учасників, бажаємо успіхів команді Івано-Франківської області, але, звичайно, вболівати будемо за свою збірну, у якій, до речі, найбільша кількість учасників з Бердичева — п’ятеро хлопців. Особлива подяка Володимиру Матвійчуку. Ми чудово знаємо, який у нього напружений графік. Проте він знаходить час та енергію на організацію таких видовищних і великих подій. Він пам’ятає свого першого тренера.»

Усього на рингу зустрілося 10 пар різних вікових категорій. Найменшою була категорія 49кг., де боксував бердичівлянин майстер спорту Олег Чулячєєв проти кандидата у майстри спорту Ореста Гринчака. Одноголосним рішенням суддей переміг господар рингу.

Наступний бій провели житомирський боксер Олексій Смоленюк та івано-франківець Степан Степанішин. Представник команди Житомирської області, на жаль, поступився гостю. Рахунок між збірними став 1:1. У третьому поєдинку зустрілися місцевий боксер Іван Кабанчук та Віталій Чурков з Івано-Франківської області. Які б прогнози не робили глядачі, відомий у Бердичеві спортсмен Іван Кабанчук не переміг суперника. Але він і не програв. Їхній гарний двобій закінчився нічиєю. Усе це через погану підготовку, нарікає Іван.

Іван Кабанчук, учасник V матчевої зустрічі з боксу пам’яті М. Самойлова: «Дуже чудово, що у Бердичеві проходить така зустріч. Це досвід для мене та моїх колег. Щодо свого бою, можу сказати, що довго не тренувався, відпочивав. Зараз вхожу у форму, тому трохи важко. І це віддалося у бою. Самим боєм задоволений, а от фізичною формою…»

А далі бійці збірної Житомирщини почали перемагати. Захоплюючі поєдинки, жага до виграшу та шалена підтримка зробили свою справу: ледь не кожен двобій боксерів закінчувався абсолютною перемогою господарів зустрічі. Яскравий бій продемонстрував Дмитро Процак, за що був нагороджений бурхливими оплесками людей у залі. Загалом, команда Житомирської області під керівництвом старшого тренера Ігоря Сікорського перемогла гостей з Івано-Франківської області з рахунком 7:2. Від V матчевої зустрічі з боксу отримали задоволення усі: і судді, і учасники і, головне, люди, які прийшли повболівати за своїх улюбленців. Наступного року, пообіцяв Володимир Матвійчук, все буде ще яскравіше та захоплююче. А сам бронзовий призер Чемпіонату Європи готується до виступів за команду «Українські отамани». Це перший український клуб «Всесвітньої серії боксу», створений у вересні поточного року. Володимир разом з іншими зірками українського боксу 8-го грудня планує виступити проти італійців і показати їм справжній українській клас, інформує Рупор.


03.12.2012 2011 0
Коментарі (0)

30.04.2024

Будівельна компанія «ND Group Development» запрошує вас стати майбутніми власниками унікального комплексу преміумкласу. Водночас власний будинок мрії стає ще доступнішим. Адже при покупці з 30 квітня 2024 року до 15 травня 2024 року можна отримати знижку 3%. 

963
29.04.2024
Вікторія Матіїв

Журналістка Фіртки поспілкувалася з серцево-судинним лікарем-хірургом Андрієм Судусом про причини раптової серцевої смерті, операції на серці, як війна вплинула на кількість захворювань, чи "молодіють" хвороби серця та як запобігти їхньому розвитку загалом.

778
22.04.2024
Вікторія Матіїв

Про значення Великодніх свят журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.

1896
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

3243
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

2551
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

2542

Доволі часто можна зустріти згадку про так званого «пасхального зайця» в сучасній масовій культурі (фільми серіали, листівки, гіфки). Отож, яке відношення має кролик/заєць до Пасхи?

236

Спорт — це не просто змагання, це мова, яку розуміють усі. І Україна використовує її, щоб розповісти світові про свою силу та прагнення до перемоги.

733

Нижня палата Конгресу США затвердила допомогу Україні в  сумі 61 мільярдів доларів. Всього «за» допомогу Україні проголосували 311, «проти» — 112, «утримались» — 8.

686

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

1600
01.05.2024

Християни освячують пасхальні традиційні страви, про котрі чітко згадує священник у часі освячення, зокрема м’ясні та молочні. Кошик можна прикрасити барвінком і вишитим рушником.

356
26.04.2024

Розповідаємо про корисні для серця та задоволення способи включити домашній сир у свій раціон.  

695
23.04.2024

У 2024 році Великий піст почався 18 березня та закінчиться 4 травня. Святкування Великодня у християн припадає на 5 травня.  

615
30.04.2024

Великий або Страсний четвер — це день, коли Христос понад 2000 років тому на Тайній Вечері з апостолами, своїми священниками, установив Таїнство Святого Причастя, відслуживши першу Божественну Літургію.  

334
26.04.2024

Чому Великдень є одним з найважливіших християнських свят та що він означає для сьогодення, зокрема для українців, які третій рік поспіль відзначатимуть цей день під час повномасштабної війни?  

381
22.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

27036
18.04.2024

Під час моління студенти зачитували розважання, які перепліталися зі стражданнями нашого Спасителя – Ісуса Христа під час Хресної дороги та терпіннями, які проходить український народ у часі жорстокої війни.  

841
02.05.2024

Мурали або стінописи сьогодні не є чимось незвичним. У містах України, зокрема й в Івано-Франківську, на вільних стінах будинків час від часу з'являються різноманітні нові прояви вуличного мистецтва.  

19674
30.04.2024

Івано-Франківська міська рада прийняла звернення до Президента України Володимира Зеленського, голови Верховної Ради України Руслана Стефанчука, комітету Верховної Ради України з питань бюджету, щодо спрямування видатків державного бюджету з фінансування політичних партій на ЗСУ.  

424
26.04.2024

З твердженням, що часто думка простих людей важливіша, ніж думка професійних політиків та експертів, повністю погодилися або скоріше погодилися 48% опитаних. Не згодні з таким твердженням лише 1/5 респондентів.

398
23.04.2024

Рівень довіри до інформації про події війни, яка надходить від владних органів, є невисоким.  

731
19.04.2024

Обороноздатність, безпека, підтримка воїнів, розвиток економіки та євроінтеграційні процеси – ключові питання, які обговорили під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, що відбувся під головуванням Президента України Володимира Зеленського.  

1328 3