Нічого особливого для цього не треба – лише книжечка поезій Каменяра та активна громадянська позиція кожного. Щоби вчергове продемонструвати, що найважливіші для нації – українська мова та українська культура. А фотозвіти з події стануть ще одним ланцюгом національної єдності, інформує Фіртка з посиланням на Голос України.

«Ось уже кілька років поспіль в Івано-Франківську за підтримки міської влади та громадських організацій проводимо публічні читання до пам’ятних дат класиків української літератури. Такі ж заходи відбуваються в містах і селах Прикарпаття. До річниці від дня народження Каменяра нехай нашим гаслом стануть слова з відомого його вірша «Нам пора для України жить!» До всеукраїнської акції «Україна читає Франка» запрошуємо долучитися письменників, обласні організації НСПУ, громадських діячів, місцеву інтелігенцію та просто небайдужих громадян. Кожен може стати організатором цієї акції», – прокоментувала почин одна із організаторів, голова обласної письменницької організації Світлана Бреславська.

Кожен у своєму місті чи селі може прийти 27 серпня до пам’ятника Іванові Франку, чи просто на центральну площу, та прочитати улюблений вірш Каменяра, сказати кілька важливих і теплих слів про класика нашої літератури.

На Прикарпатті особливо величаво ці заходи відбудуться в місцях, де бував письменник: селі Лолин Долинського району, Криворівні – Верховинського. Та, звісно, в обласному центрі. Івано-Франківськ отримав свою нинішню назву в 1962 році, коли на честь письменника перейменували тодішній Станіслав.