Ірина Фаріон була членом КПРС?

 

Кандидат в народні депутати, депутат Львівської облради від ВО «Свобода» Ірина Фаріон під час навчання у ЛНУ ім. Івана Франка була членом КПРС.

 

Про це в інтерв’ю  заявив колишній викладач університету Генадій Атаманчук.


«Фаріон тоді була членом партбюро філологічного факультету. Членами партбюро були також декілька чоловіків-викладачів, а також Ірина», - стверджує він.

 

"В університет вона прийшла вже членом партії. Була в своєму селі секретарем комсомольської організації. Там і поступила в члени КПРС. Я познайомився з нею в 1983 році, вона була на третьому курсі. Навряд чи в ній було щось примітне. Ну, була старостою, членом партії. Стукала в силу партійної дисципліни. Однак це в ті часи для члена партії було нормою" – продовжує Атаманчук.

 

Натомість, за інформацією Варіантів, яку ми отримали від однокурсників Ірини Фаріон, остання була старостою курсу.

 

А от вже після навчання, коли поступила в аспірантуру філологічного факультету ЛНУ ім. Івана Франка, вона була прийнята в кандидати у члени КПРС. Однак членом партії так і не стала, адже КПРС на той момент була ліквідована.

 

Варіанти з метою розшуку доказів звернулися до державних архівів Росії і України, в яких повинні зберігатися документи колишніх членів КПРС.  

 

Нагадаємо, Ірина Фаріон закінчила навчання в університеті у 1987 г. КПРС перестала існувати в 1991 році. Кандидатський стаж для майбутнього члена КПРС тривав від двох до трьох років.

 

Нагадаємо, 16 вересня, на Вічевому майдані міста Івано-Франківськ під час Віче ВО "Свободи" Ірина Фаріон (яку в обласному центрі Прикарпаття вже охрестили жінка Фе - ред.) дуже бурхливо відреагувала на букет синьо-жовтих квітів від кандидата в народні депутати по 83 виборчому окрузі Олександра Шевченка.


29.09.2012 2750 28
Коментарі (28)

Олесь 2012.09.29, 21:13
чого тільки не виллють на наші бідні, і без того, голови напередодні виборів 1
алик 2012.09.29, 21:13
Та вона ......... ............. .......... яка ганьбить українців . Таких треба на ........... відправляти
Ne vagluvo!!! 2012.09.29, 19:35
Цікаво, це правда, чи передвиборна "заказуха"? Передвиборна боротьба принесе, ще напевне, не одні цікаві новини. Цікаво буде почути виправдання Свободи.
liubasia 2012.09.29, 20:17
А мені цікаво, що Фаріон на це скаже... З таким "не українським" прізвищем та й ще йз таким минулим..... Ганьба. Буде знати як до діток чиплятись.
я 2012.09.29, 20:29
та вона ...... певно нiхто не ......
Mдаа 2012.09.29, 21:41
можна навіть не сумніватися. за совка в аспірантуру попасти без партквитка було майже не реально. а старости і усі в профкомах - 99% - були стукачами. Хто вчився в ті часи, той знає.
Прикарпатець 2012.09.29, 21:47
читайте позицію від інших викладачів Фаріон а не передвиборчу чорнуху http://www.svoboda.org.ua/diyalnist/novyny/033159/ дочитайте до кінця а тоді робіть висновки.
тиць триндиць 2012.09.29, 21:52
Далі на ті самі граблі.скажіть мені будь ласка хто з людей старших 40 років в молодості не був комсомольцем ,комуністом чи хоча б активістом в профкомі.нас знову хочуть зіткнути лобами ті кому вигідно щоб демократичні сили не могли обєднатися в одну єдину силу проти партії регіонів і скинути цю банду. І тому нам не потрібно шукати хто де і ким був ,головне щоб ми могли перемогти цю банду і змінили владу,яка думала про народ а не про себе.
тиць триндиць 2012.09.29, 21:57
Не думайте що я в захваті від пані Фаріон, але давайте подумаємо про наших дітей ,щоб вони не були в рабстві тих людей які вже будують для нас світле майбутнє.А з Фаріон розберемся після перемоги.
л 2012.09.29, 22:13
Дуже подібно, що ця "правдива " інфа є банальною помстою за букет...
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 2012.09.29, 22:23
Звичайно Ірина Фаріон є розумниця,але дубоватим бикам,мудрі не підходять,бидло смирділо бараном і буде дальше смирдіти,але критикувати мусить,бо дурне!Звичайно рівної жінки їй нема,а мудрих не люблять-гуцулам подавай юльку,ця всьо зробить,аби взамін їздили не джіпами,а на вівцях.йой!ура.....
Мдааа 2012.09.29, 22:54
До тиць-триндиць. Тільки не треба починати ту саму тєлєгу про те, що всі були комуністами, бо мусіли. Та не мусіли!!! Це не жовтенята, в яких записували малолітніх дітей. Вступ в партію - свідоме рішення було. І тому є купа достойних людей, які не йшли в партію. А найкращі взагалі в таборах відсиділи. Поки всякі вибл..дки стукали по профкомах і гнули лінію партію в обкомах. А тепер виходять на трибуни в вишиванках і розказують, які вони патріоти і опозицінери. Не вірю, що шлемко,який дослужився до секретаря обкому раптом став іншим тільки тому, що поміняв один партквиток на інший. Людину не партбілєт міняє. Не вірю, що фаріон, якщо вона стукала старостою і заради карйєри вступала в партію, внутрішньо стала іншою бо вступила в іншу партію.
шевченко 2012.09.29, 23:45
не здивуюся якщо фаріон була агентом кдб.
до мудааа 2012.09.30, 09:54
тобі скіко років, синцю, шо так всьо знаєш за ті чєси? а хто стукав, чи нє, то тре послухати всіх, а не єдного під.рчука.
Петро 2012.09.30, 11:10
А ще вона була жовтенятком !!! Звичайний чорний піар. Вилито чергову порцію бруду з метою скомпрометувати людину. Якщо ви такі сміливі, то вийдіть і повторіть те що вона говорить на захист нації. Чого сидите дома ? Страшно. А бруд лити не страшно, сховавшись за ніком. Чекаєте, що хтось за вас буде виступати ?! Невже не зрозуміло, що тільки проти РЕАЛЬНОГО ворога ведеться справжня війна, влаштовуються провокації, лідерів називають стукачами і т.д. Єдиної сили, яку боїться влада є СВОБОДА, бо у неї 100% проукраїнський напрям. От і видумують всяку фігню. "Тримай злодія - кричав злодій". Справжнього стукача і агента ЖОДНА спецслужба НІКОЛИ не злиє. Ну доки цей народ буде таким тупим ????
Студент 2012.09.30, 11:30
"Колишній викладач університету Генадій Атаманчук" А скільки взяток взяв цей чесний викладач з студентів,а тим більше зі ЛЬВІВА. Він себе до якої кагали відносить??? Таких критиків ми знаємо і по Тернопільський Академіїї які гроші за аспіранта брали, а нічого не наставляли, даже написане не хотіли перевірити, щоб не заняли їхне місце - може не так, бо йому демократу вже було 70 годіков ??? А тепер вони критикують других - не встидно??? Я ВАМ не вірю!!! А за Шлемка- так чого не кажете за Зварича, працюючи в інтергазі керівником він не був в партії – не вірю??? Саєвичі ??? Чи іньші чиновника які поставали демократами. А Шкутяк, з його року так всі вибились без партіїї в керівники, а Круць- будучи керівником такого підприємства, і що тоже не був хоча б кандидатом. І то можна прикладів багато приводити, і без передвиборчої агітаціїї… так ,що дядя давай не будем ЛЯ_ЛЯ_ЛЯ))) Не пудріть нам мозги!!!!
Симпатик 2012.09.30, 12:11
І що з того? Січові стрільці теж у свій час були офіцерами австрійської армії,але робили жертовну справу для України.
Я 2012.09.30, 13:17
Потішило, що більшість коментаторів усе правильно розуміють, що це провокативна брехня про реального сильного опозиціонера І. Фаріон. А ще одам, що і я лише в 86-87 роках почав дізнаватись про злочини комуністів і КДБ. А до того часу лише здогадувався про якусь невідповідність офіційної пропаганди і реалій життя (нагадую - інтернету не було!). Тому й радий, що не вступив в КПРС, коли запропонували в 1984 році. Так і більшість молоді була напівзазомбована тою пропагандою і тотатльною цензурою.
МАРІЯ 2012.09.30, 13:39
Фаріон іскрометно розумна, має блискавичну реакцію, надзвичайно ерудована, її опоненти їй в "подмьотки нє годятся".Єдина порада їй не забувати, що вона чарівна жінка , частіше сміятись (у неї дуже мелодійний сміх).Завдяки їй і Іллєнкові вибираю Свободу,а не Тягнибоку, якому не симпатизую.
Віктор 2012.09.30, 14:57
Та що ви тут намагаєтесь відмити своїми коментами(? Ніколи не забуду того ролика, коли ця Фе знущалась над дитячими іменами: ім"я Ліза - це по її хворій логіці від слова "лизати". Та ця паскуда цілком ймовірно нанесла дитині психологічну травму, наслідки якої можуть проявлятися й в дорослому житті дівчинки. Якщо б моїй дити таке сказали, я б цю Фе провчив би по справжньому. Та й в інших своїх випадах "припадках" вона не краща. Різкі зміни настрою від "чарівної доброї пані" до харкаючої жовчею істерички наводять на певний діагноз!
Jozef 2012.09.30, 14:59
Нвіть якщо й було в партиї,то й що.Важоиво не то.Важливо чи стучала? А стаття явно заказна.Бо є дуже добре виділені ключові слова"партія","староста".,"стукала в силу партійної дисципліни",тощо. Не всі стукали і писали доноси та не всі йшли в тоту партию . Тепер партій комуністичних нема і що?менше стали стучати і зїдати один другого?,ото ж бо,лохотронщики.Вішают Вам лапшу , я Ви як той кіт ВАСЬКА"слушаєт і єст"
Сашко 2012.09.30, 15:29
Та, мауть, все таки десь там була... Й Сич був й багато інших теперішніх перешиванців були, бо карьєристи, бо люди ситеми. А тепер вони про люстрацію від комуністів нам говорять, а ви слухаєте та ковтаєте... "Весілля в Малинівці" якесь, тільки це вже несмішно :(
&&&&&&&&&&&?????????????? 2012.09.30, 18:36
Ірина Фаріон-була єпископом,ксьондзом,попом,секрктарем обкому КПРС,жінкою Кравчука,Кучми,Ющенка і ще буде тим чим захочете ВИ мудаки,тупорилі,ось все на що здатний наш дубоватий нарід.Я чув,що вона ще хоче бути жінкою Сімоненка,Турчинова,Яценюко і ОЛЕГА ЛЯШКА,а як добре піде то може ще вийде заміж за Юльку........,то вже всем перерахував,на що здатна дурна голова українця!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!РАДІЙМО,бо ми того варті!чи як?
пес стеклий... 2012.09.30, 18:43
сьогодні дивися фільм про СААКАШВІЛІ,де наша журналістка була в нього в гостях!Ну що вам сказати:грузинський народ це Є НАРОД,тому ми можемо брати приклад,а ми,ми ,ми,ми,ми,ммммммммммммммммми:ой у лузі червона калина похилилася,поспівали,та й ся всрали(рідонько,навіть дуже рідонько) І ВСЬО пез.............ц.
л 2012.09.30, 19:14
Всі, хто вчився у вузі періоду срср добре знають, що до ради входили старости груп, а у партійців були свої збори окремо. Справжніх стукачів ніхто досі не знає. Ними були "сіренькі" мишки, а не старости, чи комсорги. Все це про Фарін - брудні технології. І чомусь вперше цю версію про "партійність" озвучив калєсніченко на інтері 28 вересня. .
Ян 2012.09.30, 19:55
Не смішіть мене за цю паню. Вона якщо навіть не була комуністкою, то .................. напевно вже давно Є.
Марія 2012.10.01, 09:53
Нам, українцям, дуже трудно догодити, ми буквально всіх обзивем, очорним, стягнемо з п,ядистала. Ми не шануємо своїх тих, які хоч трішки виділяються серед нас,не кажу вже про світочів. У нас Франко сифілітик, Шевченко вурдалак, Володимир Великий гвалтував якусь половчанку привселюдно. То що тут дивного у цих відзивах про Фаріон. Якась корозія душ.Як ми себе не шануватимемо, хто ж нвс пошанує?!
Ігор 2012.10.01, 11:28
гнати в три шиї тих комуняк-свободівців, вони вже і так багато зла наробили.
22.04.2024
Вікторія Матіїв

Про значення Великодніх свят журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.

1377
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

2651
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

2184
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

2254
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

6785 60
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

2534 2

Нижня палата Конгресу США затвердила допомогу Україні в  сумі 61 мільярдів доларів. Всього «за» допомогу Україні проголосували 311, «проти» — 112, «утримались» — 8.

419

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

1252

Американське видання The Washington Post 7 квітня 2024 р. опублікувало статтю під назвою «Інсайд щодо секретного плану Дональда Трампа щодо припинення українсько-російської війни».

1355

Благодатний Вогонь (грец. Άγιο Φως, дослівно — Святе Світло, англ. Holy fire) — поширена у православ'ї назва вогню у Великодній церемонії виносу запалених свічок із Гробу Господнього (кувуклії) в Єрусалимському Храмі Воскресіння. 

1501
26.04.2024

Розповідаємо про корисні для серця та задоволення способи включити домашній сир у свій раціон.  

370
23.04.2024

У 2024 році Великий піст почався 18 березня та закінчиться 4 травня. Святкування Великодня у християн припадає на 5 травня.  

232
19.04.2024

Цього року комунальне підприємство «Франківськ Агро» запланувало засіяти на майже 200 гектарах соняшник, гречку та сою.  

643
26.04.2024

Чому Великдень є одним з найважливіших християнських свят та що він означає для сьогодення, зокрема для українців, які третій рік поспіль відзначатимуть цей день під час повномасштабної війни?  

131
22.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

26600
18.04.2024

Під час моління студенти зачитували розважання, які перепліталися зі стражданнями нашого Спасителя – Ісуса Христа під час Хресної дороги та терпіннями, які проходить український народ у часі жорстокої війни.  

610
14.04.2024

Нагадаємо, цьогоріч в Івано-Франківську запланували початок зведення богослужбової каплиці блаженного священномученика Симеона Лукача.  

10535 1
26.04.2024

Культура визначає все. Освіти може і не бути. Школи російської не було ніде. Втім, ми підспівували російські пісні, дивилися російські серіали й тому подібне, пояснює директорка.

139
26.04.2024

З твердженням, що часто думка простих людей важливіша, ніж думка професійних політиків та експертів, повністю погодилися або скоріше погодилися 48% опитаних. Не згодні з таким твердженням лише 1/5 респондентів.

162
23.04.2024

Рівень довіри до інформації про події війни, яка надходить від владних органів, є невисоким.  

479
19.04.2024

Обороноздатність, безпека, підтримка воїнів, розвиток економіки та євроінтеграційні процеси – ключові питання, які обговорили під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, що відбувся під головуванням Президента України Володимира Зеленського.  

625
16.04.2024

Так, серед тих, хто довіряє Президенту України, лише 15% підтримали б такі вибори, тоді як серед тих, хто не довіряє — 37%.

689